اگر یک چیز باشد که گیمرها و مخصوصا آنهایی که روی پیسی هستند دوست دارند دربارهاش بحث کنند، گرافیک یا فریم ریت است. ما در این مطلب آموزشی درباره دومی صحبت خواهیم کرد، یا به طور دقیقتر این که اصلا فریم ریت چیست، چه تاثیری میگذارد و بهترینش برای ما چیست. پس با ما همراه باشید.
فریم ریت چیست؟
اول از همه با تعریف فریم ریت شروع میکنیم. فریم ریت با واحد فریم بر ثانیه، یا Frames per Second (به طور خلاصه FPS) اندازهگیری میشود و نشان میدهد که کارت گرافیک در هر ثانیه چند فریم میتواند رندر کند و/یا مانیتور چند فریم در هر ثانیه میتواند نمایش دهد. تعریف اول وابسته به قدرت کارت گرافیک است و تعریف دوم به ریفرش ریت مانیتور، که بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد.
مثلا، اگر یک بازی روی ۱ فریم بر ثانیه اجرا شود، شما در هر ثانیه فقط یک تصویر خواهید دید. البته که این حالت عملا مشابه یک اسلایدشو در پاورپوینت است و دیگر یک تجربه قابل بازی به حساب نمیآید. پس هرچه فریم ریت بیشتر باشد، هم تصویر و هم گیمپلی روانتر خواهند بود.
چهار براکت اصلی فریم ریت چی هستند؟ کدامشان برای بازی کردن بهتر است؟
وقتی درباره فریمریت صحبت میکنیم، معمولا چهار «براکت» وجود دارند که عموما از آنها برای راندمان فنی بازیها استفاده میشود. این چهار براکت عبارتند از:
- ۳۰ فریم بر ثانیه – شایعترین فریم ریت که آن را روی بسیاری از بازیهای کنسولها و پیسیهای رده پایین میتوانید مشاهده کنید. این حداقل فریم ریتیست که برای قابل بازی بودن یک بازی لازم است، هرچند که در بسیاری از بازیها شاهد افت فریم در رنج ۲۰ فریم هستیم. برای بازیهای تکنفره و سینماتیک میتوان با این فریم ریت کنار آمد.
- ۶۰ فریم بر ثانیه – هدف ایدهآل بازیها؛ غالبا کامپیوترهای گیمینگ میتوانند بازیها را روی این فریم ریت اجرا کنند، هرچند که با بهینهسازی مناسب کنسولها نیز از پس آن بر خواهند آمد. در این فریم ریت بازی بسیار روان خواهد بود و با توجه به میزان فریم رندر شده بیشتر در هر ثانیه، کنترل بازیها نیز حس دقیقتری خواهند داشت.
- ۱۲۰ فریم بر ثانیه – از اینجا به بعد دیگر هر صفحه نمایشی قادر به نمایش فریم ریت نخواهد بود و تنها آنهایی که ریفرش ریت بالای ۱۲۰ هرتز دارند میتوانند از آن بهره ببرند. مسلما بازی باز هم روانتر خواهد بود، اما تفاوت بصری آن با ۶۰ فریم نسبت به تفاوت ۶۰ فریم با ۳۰ فریم کمتر مشهود است. بیشتر برای بازیهای چندنفره رقابتی به کار میرود و برخی از بازیهای تکنفره، که در اکثر اوقات نیازمند کاهش گرافیک خواهد بود.
- ۲۴۰ فریم بر ثانیه – تنها روی سریعترین مانیتورها با ریفرش ریت ۲۴۰ هرتز قابل نمایش است و دیگر یک ابزار برای رقابتیترین بازیها به کار میرود، یعنی در حد بازی کردن حرفهای و شرکت در تورنومنتها. مگر در این حالت، رسیدن به این فریم ریت چندان ارزشش را ندارد. اکثر بازیهای کلان بودجه مدرن غالبا با بهترین سختافزار ممکن هم قادر به دستیابی به چنین فریم ریتی نیستند.
آیا فریم ریت بالاتر بهتر است؟
جواب این سوال در ۹۹٪ مواقع یک بله قاطعانه است. همان طور که بالاتر هم گفتیم، فریم ریت بالاتر نه تنها باعث روانتر شدن بازی از نظر بصری میشود، بلکه دقت پاسخگویی کنترل بازی را نیز بالا میبرد، که در بازیهایی که نیاز به رفلکس سریع دارند میتواند فرق بین برد و باخت را رقم بزند.
حالا چرا گفتیم ۹۹٪ مواقع؟ آن یک درصد برای مواقعیست که سیستمی که رویش بازی میکنید قادر به حفظ ثبات یک فریم ریت بالا نیست. مثلا فرض کنید کامپیوتر شما میتواند فلان بازی را روی ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند، اما به هر دلیلی شاهد افت فریمهای شدید تا رنج ۵۰، یا ۴۰ و حتی ۳۰ و خردهای فریم هستید. در این حالت، شاید بهتر باشد که فریم ریت را روی ۳۰ قفل کنید که حداقل چشمانتان از بالا و پایین شدن فریم ریت اذیت نشود.
چه فریم ریتی را برای بازی کردن هدف بگیرم؟
این که میخواهید به چه فریم ریتی در بازیها برسید به سه فاکتور بستگی خواهد داشت:
- ریفرش ریت صفحه نمایش: تمامی صفحههای نمایش، همچون مانیتورها و تلویزیونها، دارای فاکتوری به نام ریفرش ریت هستند. تعریف خلاصه ریفرش ریت، توانایی بهروزرسانی شدن صفحه نمایش با تصویر جدید در هر ثانیه است. مثلا اگر مانیتور شما دارای ریفرش ریت ۶۰ هرتزی باشد، صفحه نمایش در هر ثانیه ۶۰ بار آپدیت میشود. این فاکتور به طور نسبتا غیرمستقیم تعیین میکند که صفحه نمایش شما تا چه سقفی از فریم ریت را میتواند نمایش دهد؛ اکثر مانیتورها و تلویزیونها دارای ریفرش ریت ۶۰ هرتزی هستند، پس چه بازی شما روی ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا شود و چه ۱۲۰ فریم بر ثانیه، چیزی که شما میبینید همان ۶۰ فریم بر ثانیه خواهد بود. برای این که بتوانید تاثیر فریم ریت بالاتر را ببینید، باید مانیتوری تهیه کنید که دارای ریفرش ریت ۱۲۰ هرتز، ۱۴۴ هرتز یا بالاتر باشد.
- سختافزار سیستم: حالا فرض کنیم که شما بهترین مانیتور گیمینگ موجود در بازار را برای خود خریدهاید. اگر سختافزارتان قادر به اجرای بازی در آن فریمریت نباشد، آن مانیتور دیگر به چه دردی میخورد؟ پس سعی کنید اول از همه سختافزار و مخصوصا کارت گرافیکی که در اختیار دارید را در نظر بگیرید.
- بازیهایی که میخواهید انجام دهید: رسیدن به فریم ریت سه رقمی در بسیاری از بازیها حتی برای قدرتمندترین سختافزارهای ممکن هم کار سختیست. بنابراین اگر بیشتر میخواهید جدیدترین بازیهای کلانبودجه را به راحتی اجرا کنید و از گرافیکشان لذت ببرید، بهتر است هدفتان را روی اجرای آن بازی به صورت ۶۰ فریم قرار دهید. اما در بازیهای چندنفره رقابتی، مانند امثال CS:GO یا Overwatch و Rainbow Six Siege، هر چه فریم ریت بالاتری داشته باشید در موقعیت رقابتی برتری قرار میگیرید و خوشبختانه آن بازیها هم نیز جوری ساخته شدهاند که کمتر از سایر بازیها از سیستم کار بکشند. اگر قصد بازی به صورت حرفهای را دارید و امکانش هم برایتان فراهم است، حتما سعی کنید برای آن بازیها وارد مرز سه رقمی فریم ریت شوید. هرچند که اگر حد معمولی بازی میکنید همان ۶۰ فریم بر ثانیه هم هیچ مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.
نتیجه
بازی کردن روی ۳۰ فریم بر ثانیه در بسیاری از بازیهای تک نفره یا آنلاین غیررقابتی واقعا مشکلی ایجاد نمیکند. پس اگر روی کنسول هستید یا کامپیوترتان چندان قدرتمند نیست، نگران نباشید. حتی روی ۳۰ فریم بر ثانیه هم میتوانید به خوبی از بازیهایتان لذت ببرید.
اما ۶۰ فریم بر ثانیه حالتیست که پیشنهاد میشود حتما به دنبالش باشید. کامپیوترهای مدرن غالبا قادر به اجرای بازیها روی ۶۰ فریم بر ثانیه هستند و میتوانند تجربهای بسیار روانتر با کنترلی دقیقتر برایتان فراهم کنند. روی کنسولها تا کنون کمتر بازیای را با این فریم ریت دیدیم، اما با افزایش قدرت کنسولها و همچنین افزایش مهارت سازندگان در بهینهسازی بازیها، این روزها تعداد بازیهای بیشتری را با این فریم ریت میبینیم. برخی از بازیها نیز امکان انتخاب بین ۳۰ فریم بر ثانیه روی رزولوشن بالاتر، و ۶۰ فریم بر ثانیه روی رزولوشن پایینتر را میدهند. اگر آن بازی نیازمند رفلکس بالایی از سوی بازیکن باشد، پیشنهاد میشود گزینه ۶۰ فریم بر ثانیه را انتخاب کنید.
فریم ریتهای بالاتر مانند ۱۲۰ یا حتی ۲۴۰ میتوانند برای قدرتمندترین سختافزارها هم مشکلآفرین باشند و تازه به صفحههای نمایش مخصوصی هم نیاز دارند. مسلما اگر بتوانید بازیهایتان را با فریم ریت سه رقمی اجرا کنید تجربه بهتری خواهید داشت، اما کلا چیزی نیست که حتما بخواهید هدف خود قرار دهید. مگر در حالتی که قصد حرفهای بازی کردن در عناوین چندنفره رقابتی را داشته باشید که آن وقت قطعا پیشنهاد میشود سختافزار و مانیتوری مناسب نیاز خود تهیه کنید.
منبع: GamingScan
یک سوال با تلویزیونی که ۴k 60fps میگیره میشه ۱۰۸۰ با فریم بالا تر بازی کرد؟؟؟؟
اره میشه
خیر
روزلوشن تصویر منتطبق با کنسول مورد نظر توسط شرکت سازنده انتخاب میشه و و این روزلوشن غیر قابل تغییر هست. بنابراین حتی اگر هم بتونید با روش های خاصی روزلوشن تصویر رو عوض کنید، نرخ فریم ریت بازی تغییر نخواهد کرد.
البته هنوز اطلاعات کامل تری درمورد این مبحث برای کنسول های نسل نه منتشر نشده.
اره میشه
درباره بقیه سبک ها نظری ندارم ولی توی FPS من حتی ترجیح میدم روی رزولوشن ۶۰۰*۸۰۰ بازی کنم(بله معتقدم فریم از FOV تاثیرش بیشتره) ولی فریم بیشتری بگیرم . از بس که فریم بالاتر توی این بازی ها تاثیر گذاره .
:))))))
فریم ریت ۴۵ هم نسبت به ۳۰ خیلی روونتر هست، یعنی اگه سیستم توانایی ۶۰ ثابت رو نداشته باشه به نظرم به جای ۳۰ فریم ۴۵ باید مدنظر باشه چون خیلی بهتره واقعا، البته اگه بازی استاتر داشته باشه به دلیل بالا پایین شدن فریم موشن بلور هم میتونه خیلی کمک کنه.
سلام اگه در تلویزیون ۴k تنظیمات ps4 pro به ۱۰۸۰p تغییر بدیم چه اتفاقی میافتد؟؟
آیا کیفیت بازی ها بهتر میشوند؟؟
بستگی به بازی داره.
معمولا با کاهش رزولوشن، فریم بیشتر میشه و از ۳۰ به ۶۰ میرسه.
سلام و درود آیا تی وی ۴k با فریم ریت ۶۰ واسه نسل نهم کافیه؟ البته این تلویزیون مورد نظر قابلیت hdr نداره و خواستم ببینم واسه نسل نهم مناسبه یا خیر، لطفا ادمین گرامی و یا دوستانی عزیز راهنمایی بفرمایید سپاس بیکران. 🌹❤️🌹
سلام.
بله کافی اندر کافیه. البته اگه میخوای بخری سعی کن اونی رو بخری که hdr هم داشته باشه.
ممنونم ازت برادر عزیزم به تازگی تهیه کردم تلویزیون رو، درسته فرمایشتون، ولی دیگه بودجه ام بیشتر نبود، نتونستم hdr دار بخرم، همین که شما و سایر عزیزان با نظراتشون تایبد فرمودن خوشحال شدم خیلی سپاسگزارم
پیشنهاد بنده اینه که اگه می تونید با یکم هزینه بیشتر TV دارای HDR تهیه کنید. بقیه فاکتور ها مناسب هستند.
متاسفانه الان زمان کافی ندارم وگرنه در این خصوص به طور مفصل براتون شرح می دادم.
با تشکر
ممنون رضا جان تلویزیون رو دارم مدتیه خریدم دلگرم شدم سپاسگزارم ازت عزیز جان
بیشتر از کافیه حتی. فقط همون طور که دوستان گفتن ترجیحا یه تلویزیون با HDR تهیه کنید.
ممنونم ازت بزرگمرد بابت راهنمایی تون مدتیه تلویزیون رو خریدم ولی همین که تایید فرمودین خیلی خوشحالم فدای شما🌹❤️🙏
البته بعضی تلویزیونا خودشون یه دکمه دارن میزنی فریم اضافه میکنه حالا نمیدونم دقیقاً چندتا اضافه میکنه ولی من فعال میکنم رو بازیایی مثل اسپایدرمن و رد دد و لست ۲ قشنگ حس ۶۰ فریم میداد اصلا یه فاز دیگه میشه ولی اگه افت فریم داشته باشی دوبرابر حسش میکنی
سلام خدمت شما دوست عزیز
این تکنولوژی با توجه به اینکه بر اساس فریم در لحظه کار میکنه و فعلا برای گیم توسعه داده نشده
بنده هم تجربه این آپشن رو داشتم ولی متاسفانه عملکرد بسیار ضعیفی رو از ۵ تا TV گیمینگی که تجربه کردم داشتم.
در کل به هیچ وجه این تکنولوژی رو توصیه نمی کنم به خصوص برای فریم های پایین
این هم بخش کوچکی از تجربیات این بنده از این تکنولوژی:
۱. تصویر بریده بریده می شده
۲. دچار افت فریم های شدید می شید (تصور کنید یک ثانیه ۶۰ فریم و چند ثانیه بین ۳۰ و ۵۰ فریم)
۳. بهینه سازی های سازنده در خصوص فریم عملا به هیچ تبدیل میشه
۴. و…
با تشکر
حالا شما تخصصیتر بلدید، اما تجربهی شخصیمو بگم سرِ رد دد ۲ جز وقتایی که وارد شهرا میشدم و خود بازی افت فریم داشت بطور کلی خیلی روون و بدون مشکل و پرش اجرا میشد چون خودم به تیک زدنای کوچیک یا پرش خیلی حساسم
یا لست ۲ چون بهینهسازیِ شاهکاری داشت از اول تا آخر روون و بدون افت اجرا شد
اما از طرفی یه بازی مثل Vanishing of ethan carter هم بود که اون ویژگی رو چه روشن میکردم و چه خاموش میکردم هیچ فرقی نمیکرد، کلا از ساز و کارش زیاد سردرنیاوردم که چجوری کار میکنه
تلویزیونم هم گیمینگ نیست، فیلیپس ۴k
سلام.خیلی ممنون میشم جواب منو بدید چند روزیه درگیر این موضوع هستم.من میخوام تلویزیون TU7100 مدل ۵۵ اینچ سامسونگ رو بخرم.رفرش ریت صفحه نمایشش ۶۰ هرتزی هست و قابلیت game mood به صورت اتوماتیک هم داره.حالا سوال من اینه با توجه به اینکه اجرای بازی های نسل بعد با کیفیت ۴K 120fps بسیار بعیده و اجرای بازی با کیفیت فول اچ دی و ۱۲۰ فریم هم به اندازه کیفیت ۴K جالب نیست،این تلویزیونی که میخوام بخرم از اجرای بازی ها با کیفیت ۴k 60fps پشتیبانی میکنه و آیا تفاوتی هم بین ۴k 60fps اون با ۴k 60fps یه تلویزیون با رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی وجود داره؟ به نظرتون با این شرایط که نهایت اجرای بازی ها توسط کنسول های نسل بعد احتمالا ۴K 60fps هست میارزه هزینه بیش تر بکنم و یه تلویزیون با رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی بگیرم؟
سلام دوست عزیز
اشتباه نسل هفت رو مرتکب نشین.
قبل از عرضه کنسول نسل هفت سونی یعنی ps3 سونی با انتشار یک تریلر از یکی از انحصاری هاش (فکر کنم killzone بود اگه اشتباه نکنم) یک گرافیک فوق العاده خفن رو به نمایش کشید که تا اون زمان توی هیچ بازی ویدیویی نظیرشو ندیده بودیم. سونی همچنین وعده ۷۲۰p با نرخ فریم ریت ۱۲۰p همه رو میخکوب کرد. اما چیزی که بعد از انتشار ps3 متوجهش شدیم این بود که گرافیک بازی بسیار ضعیف تر از اون چیزی بود که تو تریلر بود و از همه مضحک تر این بود که ps3 اکثر بازی ها رو روی ۳۰ فریم اجرا می کرد.
خلاصه نمی خوام سرتونو درد بیارم ولی سر همه ی ps فنا کلاه رفت
حالا با توجه به این سخت افزاری که من میبینم شاید فقط یک بازی اونم انحصاری و در چند سال اول عرضه بتونه به این وعده دست پیدا کنه.
حالا خوددانی ریش و قیچی دست شماست.
با تشکر
سلام.
استاندارد نسل بعد ۴k 60fps هست و ۱۲۰fps در بازی های aaa بسیار بعیده به خصوص آثار سونی که اولویتشون گرافیک بصری هست. اگه اشتباه نکنم تا الان فقط dirt و ori هستن که ۱۲۰fps پشتیبانی میکنن و همین دوبازی هم فک کنم حالت ۶۰fps هم دارن. تازه تفاوت ۶۰fps با ۱۲۰fps کمتر به نظر میاد تا ۶۰fps و ۳۰fps.
خلاصه که تو نسل ۹ نیازی به tv 120fps ندارید ولی اگه بودجه داری بخر که به هیچ محدودیتی نخوری.
یه سوال دارم ps4 pro توی ۷۲۰p چقدر فریم می ده؟
روزلوشن تصویر تقریبا در همه بازی های کنسول ها غیر قابل تغییر هست (معمولا روی ۱۰۸۰p قفل هست) و به شخصه تا کنون بازی روی کنسول ندیدم که روزلوشن تصویرش قابل تغییر بوده.
روزلوشن ۷۲۰p هم که منسوخ شده و آخرین بار روی کنسول xbox one fat (مدل اولیه) و در بازی هایی مثل call of duty که فریم بیشتر رو فدای روزلوشن کرد شاهد بودیم.
مقدار فریم هم بستگی به شرکت بازیسازی داره که چطور بهینه کرده باشه، اما این مورد هم در اکثر اوقات فریم ریت تصویر قفل هست.
برای مثال مقدار فریم ریت در بازی
Battlefield 1 روی کنسول ps4 عادی (fat & slim) بر روی ۳۰ فریم در ثانیه قفل هست اما روی کنسول ps4 pro تقریبا روی ۵۰ هست و به دلیل اینکه قفل نیست نوسانات زیادی داره. برخی اوقات مقدار فریم به روی ۶۰ فریم و برخی اوقات به روی ۴۰ فریم هم میرسه اما هدف اصلی رسیدن به ۶۰ فریم در ثانیه هست
اما بازی GTA V روی هر دو کنسول به شکل قابل قبولی روی ۳۰ فریم در ثانیه قفل شده اما به دلیل ضعف سخت افزاری مدل پایین تر کنسول سونی (یا بهتر بگیم، سنگین بودن بازی) در مکان های شلوغ یا در مواقع رانندگی با سرعت بسیار زیاد مقدار فریم حتی می تونه به نرخ ۱۵ فریم در هر ثانیه هم برسه که چنین افت فریم شدیدی رو توی کنسول ps4 pro شاهد نیستیم
امیدوارم که با این توضیحات بنده حقیر متوجه مطلب شده باشید.
خیلی ممنون ولی توی تنظیمات کنسول وقتی رزولیشن خروجی رو تغییر می دیم خب برای بازی هم میاد پایین۱ :))))
این حرفتون یه مقدار ضد و نقیضه
برای مثال بازی های ۲۰۱۷ به بعد عملا دیگه ۴۸۰P رو پشتیبانی نمی کنن و با اجرای اون بازی ها کنسول به طور خودکار روزلوشن رو عوض می کنه
منظور حرف من این بود که شما مثل کامپیوتر نمی تونید برید توی تنظیمات بازی و روزلوشن تصویر رو عوض کنید
برای مثال اگه بازی AC: Unity رو با همین روش اجرا کنید شاید بتون ۴۸۰p رو پشتیبانی کنه ولی فریم روی همون ۳۰ قفله
مقاله مفید و آموزنده ای بود .
بعد از ۶۰ دیگه تفاوت چندانی فکر نکنم داشته باشه .
تفاوت بعد از ۶۰ واسه من که خیلی نا محسوس بود …
همون ۶۰ رو با ۲k بدن نسل بعد رو کنسول ها من کلاهمو سه متر رو هوا میندازم …
ویجیاتو داره مقاله های بی نظیر و کمیاب خودش رو واقعا زیاد میکنه و عالیه
مفید بود دمت گرم
من نرخ فریم بالاتر از ۶۰ رو تونستم تجربه کنم تا ۱۴۴ و هیچ تفاوتی با ۶۰ احساس نکردم 😐
بیشتر توی بازیای ریسینگ میشه دیدش
البته احتمالا مانیتورت ۱۴۰ فریم رو پشتیبانی نمیکنه
ما که آرزمون شده بالای ۳۰ فریم با این pc ضعیفی که دارم (البته این برای قبل از اواسط ۲۰۱۹ بود وگرنه بعد اون که دیگه بریدم اصلاً هیچ گیمی رو دیگه pc من بالا نمیاره)
ببخشید بابات اسپم:
میگم زومجی انگار دیگه نمیخواد کاربر جدید بگیره. عضویت سایت که میزنم بعد از انجام کار هاش و زدن فرستادن جیمیل فعالسازی حساب رو میزنم، نمیفرسته برام و به خاطرش تا حالا ۲تا جیمیل درست کردم ولی نشد.
فلانجی همبشه اینجوری بود …
یخورده طول میکشه تا واست بیاد …
۲ روزه گذشته ولی هنوز نفرستاده.😐
من که هنوز هستم و بعد از ثبت نام های مکرر دیگه ب.ن نشدم و سرعت پوشش اخبارم بهتر شده
بسیار مقاله ی مفیدی بود . ممنون
شخصا با فریم زیر ۴۰ چشمام واقعا اذیت میشه ، خداروشکر چند سال پیش تونستم سیستم رو ارتقا بدم و حالا حالاها میتونم با کیفیت خیلی خوب فریم ریت خیلی خوب رو هم بگیرم و راضیم ، نمیدونم دقت کردین یا نه ولی فریم وقتی از ۳۰ میرسه به بالای چهل واقعا تفاوت خیلی زیادی میکنه مخصوصا اگه در لحظه اتفاق بیوفته ، یادش بخیر یه زمانی که r6 siege هنوز تبدیل به مهد کودک بچه های ۵ ساله و فورتنایت اول شخص نشده بود با فریم ۱۲۰ میرفتیم رنک میزدیم تفاوت از زمین تا آسمون بود ، بازی یه جوری رو فریم ۱۲۰ روون بود که دقیقا حس میکردم خودم توی بازی ام و تفنگ گرفتم دستم 😐
واقعا تجربه زیبایی بود حیف گذشت اون روزا و منی که از نسخه بتا شروع کرده بودم بعد ۴ سال بازی کردن برای همیشه کنارش گذاشتم ! یوبی خیلی وقته از چشمم افتاده ….
ممنون بابت مقاله ، لطفا از اینجور مقالات فنی بیشتر بذارید ، خسته نباشید جناب زجاجی.
واسه کنسول های نسل بعد یه مانیتور ۴k 60FPS لازمه . حالا کنسول رو بزور میتونم بخرم مانیتور رو چیکار کنم آخه.
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
خیلی خوب و آموزنده بود . ممنون .