DOOM 64 یکی از عناوین انحصاری کنسول خاطرهانگیز Nintendo 64 بود. درواقع به همین خاطر است که انتشار بازی روی این پلتفرم توسط بسیاری از گیمرها نادیده گرفته شد و بعدها نیز کسی فرصت تجربه DOOM 64 را پیدا نکرد. شما برای تجربه سومین قسمت از سری بازیهایی که پایهگذار سبک FPS بودند نیاز به تهیه کنسولی جداگانه داشتید و طبیعی است که بسیاری از گیمرها ترجیح دادند قید این هزینه اضافی را بزنند.
سالها گذشت و بنظر نمیرسید بتسدا به دنبال احیای مجدد DOOM 64 باشد. بهرحال سری بازیهای دووم با انتشار نسخه ۲۰۱۶ بازی و درنهایت DOOM Eternal مسیر موفقی را آغاز کرده بودند و انتشار دوباره DOOM 64 حداقل در دایره انتظارات طرفداران نمیگنجید. اما بتسدا تصمیم خود را نهایی کرد و پروسه سخت و نسبتا پیچیده پورت بازی برای پیسی، پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان توسط استودیو NightDive آغاز شد.
سال ۲۰۱۹ شاهد انتشار The Legend of Zelda: Link's Awakening برای نینتندو سوییچ بودیم و سال ۲۰۲۰ میتوانیم DOOM 64 را روی چند پلتفرم مختلف تجربه کنیم. مسیری که صنعت بازیسازی پیش گرفته تا به گیمرهایی مثل من که نتوانستهاند در گذشته عناوین شناخته شده و کلاسیک این روزها را تجربه کنند فرصتی دوباره دهد خوشایند و قابل تقدیر است. این همان چیزی است که در کنار تجربه یک عنوان جدید مانند DOOM Eternal به آن نیاز داریم و با آغوشی باز از آن استقبال میکنیم.
اما نکته اینجاست که در این بررسی قرار نیست تنها قربون صدقه DOOM 64 برویم و از بتسدا تشکر کنیم تا این فرصت را دراختیارمان قرار داده تا بتوانیم این عنوان کلاسیک را در سال ۲۰۲۰ تجربه کنیم. سوالی که به دنبال پاسخ دادنش هستیم این است که با توجه به انتظارات و تجارب ما از بازیهای ویدیویی، آیا تجربه عنوان محدود، متفاوت و کلاسیکی مانند DOOM 64 همچنان سرگرم کننده و لذتبخش تلقی میشود؟
در ۳۳ مرحله بازی وظیفه شما این است که کلیدهای مربوط به هر در را پیدا کنید و با باز کردنشان، به پیشروی ادامه دهید تا درنهایت وارد درب خروج شوید. هر مرحله از DOOM 64 شما را وارد محیط نسبتا بزرگ و پیچ در پیچی میکند که با انواع و اقسام شیاطین اشباع شده. خوشبختانه سیستم نقشه بازی مانع از سردرگم شدنتان در پیدا کردن مسیر صحیح میشود. البته این نقشه در پیدا کردن مسیرهای مخفی و راه حل پشت سر گذاشتن معماهای محیطی به دادتان نمیرسد.
DOOM 64 به مرور زمان پیچیدهتر میشود و پروسه پیدا کردن کلیدهای مختلف و رسیدن به راه خروج مدت زمان بیشتری از شما زمان میگیرد. البته تمام سختی بازی روی دوش طراحی مراحل نیست و تنوع بالای شیاطین موجود در بازی و نحوه آسیبرسانی متفاوت هر یک چالشی منحصربهفرد محسوب میشود. البته شما نیز به نسبت تنوع بالای دشمنانتان به سلاحهای مختلفی دسترسی دارید. از انوع و اقسام شاتگانها گرفته تا تیربار و صد البته، یک آرپیجی!
به شخصه سری بازیهای دووم را به هرکسی پیشنهاد نمیکنم. اصولا باید عاشق سبک شوتر اول شخص، موزیکهای راک (که البته در DOOM 64 وجود ندارند) و یک گیمپلی خشن و کوبنده باشید تا بتوانید پای دووم دوام بیاورید و آن را به اتمام برسانید. بهرحال مانند بسیاری از بازیهای نقشآفرینی یا ماجراجویی توانایی برقراری ارتباط با دیگران را ندارید و تمام زمانتان به قلع و قمع کردن شیاطین با انواع و اقسام سلاحهای مختلف صرف میشود.
اینجاست که حتی در مواجهه با عنوانی مانند DOOM Eternal نیز ممکن است دچار مواجه شوید، چه برسد به DOOM 64. به صورت کلی DOOM 64 را به افرادی پیشنهاد میکنیم که پیشتر یکی از قسمتهای این سری بازی را تجربه کردهاند و میدانند قرار نیست جز شلیک کردن، پیدا کردن کلیدها و باز کردن درهای مختلف کار دیگری انجام دهند. اگر جزو این افراد نیستید، بهتر است تجربه DOOM 64 را کاملا به دست فراموشی بسپارید.
داستان اصلی: ۷ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۸ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۹ ساعت
DOOM 64 بازگشته تا تجربه منحصربهفرد خود را برای افرادی که سالها پیش نتوانسته بودند سراغش بروند به ارمغان بیاورد. همان جلوههای بصری کلاسیک، همان گیمپلی قدیمی، اما این بار روی پلتفرمهایی جدید.
برای آن دسته از افرادی که سری بازیهای دووم را در گذشته تجربه کردهاند و از آن لذت بردهاند، DOOM 64 میتواند یک تجربه متفاوت تلقی شود. بازگشت به ریشههای یکی از برترین شوترهای اول شخص و تجربه یکی از کلاسیکترین عناوین این سبک قطعا با لحظات خوشی برایتان همراه است.
بسیاری از گیمرها هستند که با روند خطی و ثابت سری بازیهای دووم حال نمیکنند و ترجیح میدهند وقتشان را پای عناوین دیگری صرف کنند. اگر شما نیز یکی از این افراد هستید، دور DOOM 64 را خط بکشید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ای کاش bfg با اون عظمتی که توی نسخه اصلی بود تو اینم بود
من اتفاقا بازی کردم اینو یا نینتندو
اکشن اولد اسکول واقعی ?