ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Neo Cab – اسنپ به آینده می‌رود

انتشار در ۲۱ مهر ۱۳۹۸
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 5 سال قبل
اشتراک گذاری:

گمان نکنم این روزها کسی باشد که نام اسنپ و تپسی و دیگر تاکسی‌های اینترنتی داخل کشور را نشنیده باشد؛ سامانه‌هایی که برگرفته از مدل‌های موفق خارجی‌شان یعنی شرکت‌هایی چون لیفت و اوبر هستند. تاکسی‌های اینترنتی در این دوره و زمانه تبدیل به یک عنصر لاینفک از زندگانی بشر شده و قیمت کمتر آنها نسبت به ماشین‌های دربستی باعث شده که تقریبا مردم همه جای دنیا از این سرویس‌ها استقبال کنند. اما اینجا جای این صحبت‌های اقتصادی نیست؛ می‌خواهیم درباره یک بازی پیرامون جهان آینده تاکسی‌های اینترنتی صحبت کنیم: بازی Neo Cab.
بررسی بازی Neo Cab
امتیاز متاکریتیک: 74 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 7.8
در دسترس برای:
7 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: فلو تراولر
سازنده بازی: چنس ایجنسی
ایده بازی Neo Cab ایده جالبی است که در نگاه اول هر کسی را مجاب به تجربه داستان بازی می‌کند. بازی در آینده‌ای نه چندان دور روایت می‌شود که در آن به نسل بعد از تاکسی‌های اینترنتی رسیده‌ایم: نسل تاکسی‌های اینترنتی با اتوموبیل‌های خودران.

دنیایی که بازی در آن جریان دارد،‌ دنیای سایبرپانکی است که در آن شرکت بزرگی به نام کارپا وارد حوزه حمل و نقل شهری و بین شهری شده و با ماشین‌های خودران خود بازار را قبضه کرده است. کارپا از قیمت‌های بسیار پایینی برخوردار است و مردم هم برای اینکه از شر وراجی رانندگان و رفتارهای بعضا عجیب آنها راحت شوند، از کارپا استقبال کرده‌اند.

در این میان اما یک کسب و کار که همچنان سنتی رفتار می‌کند وجود دارد که نام Neo Cab را یدک می‌کشد. شرکت Neo Cab با وجود ماشین‌های خودران و استقبال مردم از آنها،‌ همچنان به روش کلاسیک پایبند مانده و ماشین‌هایی که دارای یک راننده هستند را به استخدام خود در می‌آورد.

در این جهان سایبرپانک که کسی با کسی کاری ندارد، همچنان آدم‌هایی (مسافرینی) هستند که ترجیح می‌دهند با راننده هم صحبت شوند و به چشمان زنده او بیشتر از سنسورهای یک اتوموبیل خودران اعتماد دارند.

رانندگان Neo Cab شامل انسان‌ها و ربات‌ها هستند و شما در بازی در نقش یک زن به نام لینا فرو خواهید رفت. زنی که در همین سرویس کار می‌کند و به دعوت دوست خود یعنی سیوی، به شهری آمده که سال‌ها پیش در کنار او زندگی می‌کرده است. لینا و سیوی زمانی بهترین دوستان هم بودند و می‌توان گفت رابطه آنها فراتر از یک رابطه دوستی ساده است. لینا بعد از تماس سیوی از اینکه می‌تواند دوباره زندگی را با او آغاز کند خوشحال است و سریعا خودش را به شهر خیالی با نام Los Ojos می‌رساند.

لینا با یافتن سیوی، با او وارد گپ و گفتی کوتاه می‌شود و بعد از اینکه قرار می‌شود یک ساعت دیگر دوباره به دنبالش برود، او را نمی‌یابد. بعد از گذشت مدتی که هیچ خبری از سیوی نمی‌شود، لینا تصمیم می‌گیرد آستین بالا زده و بهترین دوست خود را پیدا کند. او تبدیل به کارآگاهی در این شهر عجیب و غریب می‌شود و می‌خواهد پرده از راز گم شدن بهترین رفیقش بردارد.

بازی Neo Cab در واقع یک ویژوال ناول است؛ نمی‌دانم تا چه حد با این سبک از بازی (که در ایران بسیار مهجور باقی مانده) آشنایی دارید ولی به طور خلاصه این بازی‌ها در واقع یک رمان تعاملی هستند که شما آن را پیش می‌برید و صحنه‌های اکشن خاصی در آن دیده نمی‌شود (این ژانر معمولا در بازی‌های ژاپنی به چشم می‌خورد.) نئو کب نیز تا حد زیادی یک بازی دیالوگ محور است و حرکاتی که شما به عنوان گیمر انجام می‌دهید صرفا به انتخاب گزینه‌ها محدود می‌شود و بس.

داستان بازی یک داستان علمی-تخیلی غنی است که مشخصا با درایت خاصی نوشته و روی آن فکر شده است. شما در طول بازی در نقش لیا، یک راننده تاکسی اینترنتی متعلق به شرکت Neo Cab هستید و با باز کردن اپلیکیشن (نسخه راننده!) می‌توانید انتخاب کنید که چه کار کنید. در جریان بازی به دنبال مسافرین مختلف می‌روید و با سوار کردن آن‌ها، وارد یک مکالمه با این اشخاص می‌شوید. هر یک از مسافرین داستان جداگانه و تفصیلی خودشان را دارند که گاه بخشی از این داستان شما را یاد گذشته‌تان می‌اندازد و بازی به این طریق سرنخ‌هایی از پیشینه شخصیت اصلی به ما می‌دهد.

مسافرین بازی از دخترکی دیوانه را شامل می‌شود تا مردی که عشق تکنولوژی است و حتی روبات‌هایی که از نئو کب برای رفت و آمد استفاده می‌کنند. در طول سفر با هر مسافر، باید گزینه‌هایی را برای گفتگو با آن‌ها انتخاب کنید و گپ خود را پیش ببرید. باید مراقب باشید که این مسافرین را عصبی نکنید چرا که بعد از پایان هر سفر، آنها به شما امتیاز می‌دهند و این امتیاز منبع درآمد شما و کلید راه‌گشای ادامه برخی مراحل بازی است. هرچقدر امتیاز بالاتری از مسافران دریافت کنید، پولتان بیشتر خواهد شد (واحد پول در این بازی Coin بوده که یک واحد من‌درآوردی است) و با توجه به داشتن سرمایه بیشتر می‌توانید راحت‌تر بازی را پیش ببرید. در جریان بازی نیاز دارید هر از گاهی اتومبیل خود را در ایستگاه‌های مشخص شارژ کنید و یا آخر شب‌ها باید در مکانی استراحت کنید و پولی برای این اقامت شبانه بپردازید.

جدا از مسائل مالی، امتیاز بالا باعث می‌شود که بتوانید همه مسافرین را سوار کنید چرا که در برخی مراحل بازی با مسافرینی سختگیر که جزو سرویس پرایم Neo Cab هستند روبه‌رو خواهید شد؛ مسافرینی که پول بیشتری می‌پردازند اما به شرط آنکه راننده آنها امتیاز کاملی داشته باشد. بازی در برخی مراحل شما را مجبور می‌کند که برای ادامه راه این مسافران را سوار کنید و در نتیجه باید حواستان به امتیازهایتان باشید.

از زمانی که بازی وارد فاز نسبتا کارآگاهی خود می‌شود، باید هر از گاهی از ماشین هم پیاده شده و با دیگر شخصیت‌ها گفتگو می‌کنید؛ ولی تاکید می‌کنم که باز هم هیچ اکشنی از سمت شما صورت نمی‌گیرد و همه چیز مانند یک ویژوال ناول پیش می‌رود. لینا با گفتگو با مردمان این شهر و سوار کردن مسافران، اطلاعاتی کسب می‌کند و می‌خواهد بفهمد دوستش سیوی کجا غیبش زده است. در این بین رازهای بزرگی از زندگی خود لینا و دوستش برای گیمر آشکار می‌شود و رازهای بزرگ‌تری هم از شرکت کارپا که سلطنت خود را در سامانه هوشمند حمل و نقل مسافر برپا کرده.

نمی‌خواهم بخش پایانی بازی را اسپویل کنیم اما باید بگویم که بازی Neo Cab هرچه در اوایل و اواسط خود، داستانش را به درستی پیش می‌برد، در ساعات پایانی به مشکلات بزرگی می‌خورد و نویسندگان رسما داستان را رها می‌کنند. پایان‌بندی بازی در کنار داستان کلی بازی واقعا اسفناک است و تیم سازنده می‌توانست پایانی به مراتب زیباتر برای داستان علمی-تخیلی خود تعریف کند.

یکی دیگر از عناصر تاثیرگذار در گیم‌پلی بازی به دستبند احساساتی برمی‌گردد که در همان دقایق ابتدایی بازی از دوست خود دریافت می‌کنید. این دستبند به شما حس و حال روحیه‌تان را گوشزد می‌کند و به چهار رنگ قرمز، زرد، سبز و آبی در می‌آید؛ رنگ‌هایی که نشانه خلق و خویی نظیر عصبانیت، بی‌حوصلگی، استرس، آرامش خاطر، مهربانی و نگرانی است. لینا با توجه به مسیر گفتگوی خود با مسافرین،‌ رفتاری متغیر از خود نشان می‌دهد و گاه این تغییرات رفتاری باعث می‌شود که نتوانید در یک مکالمه از بین ۴ گزینه، یک یا دو گزینه را انتخاب کنید (به عنوان مثال در حالت بی‌حوصلگی، لینا بی‌خیال حاضرجوابی می‌شود). موضوع دستبند در این بازی نکته جالب توجهی است، هرچند گاهی محدودیت‌هایی که پیش پای گیمر می‌گذارد کمابیش آزاردهنده می‌شوند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۳ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۴ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۴ ساعت

متاسفانه حین تجربه بازی Neo Cab باید از شنیدن دیالوگ‌ها خداحافظی کنید، برای اینکه بازی عاری از هر گونه صداگذاری برای دیالوگ‌ها است. بهتر است به جای تیز کردن گوش‌ها خود، چشمان خود را عقاب کنید و شروع به خواندن دیالوگ‌ها بکنید و این را بدانید که با کلی دیالوگ طرف هستید! البته نداشتن صداگذاری شخصیت‌ها با قطعات موسیقی شگفت‌انگیز بازی تا حد زیادی جبران شده و این قطعات با حال و هوای سایبرپانکی بازی کاملا سازگاری دارند.

گرافیک بازی نیز حرف خاصی برای گفتن ندارد و اساسا از ابتدای امر قرار نبوده که شاهد گرافیکی خارق‌العاده باشیم. طراحی شخصیت‌ها و لباس‌های آن‌ها و خلق اتمسفر سایبرپانک با بودجه محدود بازی به خوبی صورت گرفته و با ارفاق می‌توان از کلیت آن راضی بود.

بازی Neo Cab تجربه جالبی است و شبیه به یک بازی ماجراجویانه کارآگاهی می‌ماند که البته المان‌های ژانر ماجراجویانه‌اش چندان زیاد نیست. بازی به خاطر فضای مشخص و محدودی که دارد (داخل یک تاکسی اینترنتی) در بسیاری مواقع رنگ تکرار به خود می‌گیرد ولی سازندگان سعی کرده‌اند با ایجاد داستانک‌ها و خلق شخصیت‌های فرعی متنوع از تکراری شدن بیش از حد جلوگیری کنند؛ امری که تا ساعات پایانی بازی تقریبا جواب داده ولی در یکی دو ساعت پایانی به سراشیبی سقوط سوق پیدا می‌کند. در نهایت باید گفت که بازی Neo Cab یک اثر مستقل به شمار می‌رود که می‌تواند فراتر از حد و اندازه خود ظاهر شود.

خلاصه بگم که...

بازی Neo Cab تجربه جدیدی است و سوژه آن که محوریت تاکسی‌های اینترنتی و ماشین‌های خودران و دیگر مسائل اینچنینی است بسیار به روز بوده و داستان جالبی در پس پرده این سوژه نهفته است؛ داستانی که البته پایان بندی قرص و محکمی ندارد. بازی Neo Cab یک ویژوال ناول با طعم بازی‌های ماجراجویی است که می‌تواند طرفداران هر دو ژانر را راضی نگه‌دارد.

می‎خرمش

اگر گیک هستید و یا به موضوعات علمی-تخیلی و جهان‌ سایبرپانکی علاقه‌مند هستید، بازی Neo Cab تجربه جالب توجهی است. تم کارآگاهی بازی با اینکه کم است ولی در حد و اندازه خود به جا بوده و بازی می‌تواند برای چند ساعتی شما را سرگرم کند.

نمی‎خرمش

برای فهم کامل بازی و پیش‌بردن آن اول از همه نیاز دارید که تمامی دیالوگ‌های بازی را بخوانید و این موضوع یعنی اینکه باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید. جدا از این مساله، بازی پر از دیالوگ‌های نوشتاری (بدون صداگذاری) است و برای اینکه روی دور بیفتد باید به آن فرصت داد. اگر کم حوصله هستید و اصلا با شنیدن و بازی کردن یک داستان علمی-تخیلی حال نمی‌کنید، اینجا جای شما نیست.

  • امتیاز ویجیاتو70
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 7.8
  • امتیاز متاکریتیک74
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Reza Dark
    Reza Dark | ۲۳ مهر ۱۳۹۸

    نه متأسفانه این بازی فایده نداره!
    برای نقدتون خسته نباشی.

مطالب پیشنهادی