ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی River City Girls – شورش دختران در شهر

انتشار در ۴ مهر ۱۳۹۸
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۴ مهر ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 5 سال قبل
اشتراک گذاری:

از دیرباز تا به امروز سبک بازی بیتم‌آپ همیشه طرفداران خودش را داشته و در ایران نیز به بیشتر این نوع بازی‌ها از سوی فروشندگان و گیمرها لقب شورش داده می‌شد. در واقع بسته به محیطی که کاراکترهای بازی در آن قرار می‌گرفتند پسوندها و پیشوندهایی به کلمه شورش اطلاق می‌شد؛ مثلا شورش لاکپشت‌ها یا شورش در کشتی یا شورش در شهر و... بازی River City Girls را اگر با همین نگاه قدیمی لقب‌گذاری کنیم به این اسم می‌رسیم: شورش دخترها.
بررسی بازی River City Girls
امتیاز متاکریتیک: 80 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 8.5
در دسترس برای:
6 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: آرک سیستم ورکز
سازنده بازی: وی فوروارد
نمی‌دانم تا چه حد با فرنچایزی چون Kunio-kun (سعی کنید آن را در همین دایره لغات انگلیسی و چشمی بخوانید و نه با صدای بلند!) آشنایی دارید. سری Kunio-kun با عنوان River City Ransom در بین کاربران جهانی شناخته‌ شد ولی باید گفت که در باب این سری بیش از ۵۶ بازی ویدئویی عرضه شده و همه آنها لااقل در داخل مرزهای ژاپن با بخت و اقبال خوبی مواجه شدند. ناشر این سری کمپانی Technōs Japan بوده که البته در سال‌های اخیر حق و حقوق فرنچایز را به کمپانی خوش‌نام‌تری یعنی Arc System (سازنده عناوینی چون Dragon Ball FighterZ، سری BlazBlue و سری Guilty Gear) فروخته است.

بازی Warriors ساخته راکستار را به خاطر دارید؟ یک بازی که خود بر اساس فیلمی ساخته شده در سال ۱۹۷۹ بود. اولین بازی از سری Kunio-kun هم با الهام از کاراکترهای این فیلم در سال ۱۹۸۶ ساخته شد و تا به امروز دنیای خشن و کارتونی خود را گسترش داده است.

قهرمان این سری از بازی‌ها Kunio نام دارد که احتمالا چهره او را اینور آنور دیده باشید. ریکی و میساکو نیز از دیگر شخصیت‌های اصلی این سری در کنار Kyoko هستند، دختری که معشوقه Kunio بوده و در بازی River City Girls در کنار میساکو (معشوقه ریکی) نقش اصلی را بر عهده دارد.

River City Girls حکایت کیوکو و میساکو است، دو تا از دختران مشهور این فرنچایز که در حین درس خواندن در مدرسه متوجه دزدیده شدن نامزدهایشان! می‌شوند و تصمیم می‌گیرند درس و کلاس را تعطیل کنند و به دنبال ربایندگان آنها بروند. بازی دقیقا از زمان اتخاذ این تصمیم آغاز می‌شود و شما در کلاس درس انتخاب می‌کنید با کدام یک از کاراکترها بازی را پیش ببرید. میساکو با مشت و لگد و کیفش مبارزه می‌کند و کیوکو نیز بیشتر از اسلحه‌های فرعی استفاده می‌کند.

سبک مبارزه هر دو نفر تقریبا یکسان بوده ولی شخصا بیشتر توانستم با میساکو و سریع بودنش کنار بیایم. دشمنان بازی از همکلاسی‌هایتان گرفته تا افرادی بدون هویت هستند و به رسم بازی‌های Beatem Up مانند مور و ملخ بر سر و کول شما می‌ریزند. بازی مانند اکثر بازی‌های این سری داستان خاصی ندارد ولی تیم بازیسازی سعی کردند کاراکترها را بیش از پیش ملموس‌تر بسازند و با صداگذاری خوب روی آنها و نشان دادن کات سین‌هایی در خلال بازی، بیشتر بازی را به یک عنوان امروزی تبدیل کرده‌اند. نکته مثبت در داستان ساده بازی اما طنز حاکم بر آن است به طوری که دیالوگ‌ها و عوامل مختلفی وجود دارد که بازی را خنده‌دار کرده است.

بازی با گرافیکی در حال و هوای بازی‌های قدیمی و رترو (۳۲ بیتی) ساخته شده اما المان‌های امروزی را در بر دارد و همین تضاد باعث زیبایی بازی شده است. موسیقی شنیدنی بازی و صداگذاری بی‌نظیر نیز کاری کرده که حتما توصیه می‌کنم بازی را با صدای بلند بازی کنید تا در جو بزن بهادرانه آن قرار بگیرید. صداپیشگان کار خود را به بهترین نحو انجام دادند و صدای ضربه زدن با اسلحه‌های سرد مختلف و قدم زدن در سطوح متفاوت نیز نشان از دقت تیم بازیسازی دارد.

تیم بازیسازی در زمینه گرافیکی نیز دقت عمل‌های خوبی به جا آورده و با اینکه از گرافیکی قدیمی استفاده کرده اما همه لوکیشن‌ها و مراحل بازی را به شدت با جزییات بالا خلق کرده است. در پس پرده و گوشه و کنار مراحل بازی، شاهد عناصر مختلفی هستیم که برخی از آنها حس نوستالژیکی دارد و برخی نیز در خدمت روحیه طنز بازی است. طراحی مراحل بازی مانند بازی‌های قدیمی سبک Beatem Up این سری حالتی شبیه به جهان باز دارد به طوری که می‌توانید در هر زمان که خواستید به مراحل و لوکیشن‌های قبل بازگردید. بسیاری از لوکیشن‌ها در وهله اول غیر قابل دسترسی هستند و با انجام ماموریت‌های فرعی می‌توانید به آنها دست پیدا کنید.

اساسا باید بگویم که ابتدای بازی خیلی کسل‌کننده تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید، شاید در ابتدا از رنگ‌آمیزی و گرافیک و صد البته صداگذاری بازی به وجد بیایید اما با کمی پیشروی در مراحل اولیه آن، می‌بینید که حرکات کاراکتر شما محدود بوده و دشمنان بسیار تکراری جلوی پا شما سبز می‌شوند.این موضوع احتمال اینکه بی‌خیال تجربه ناب ۱۵ ۱۶ ساعته بازی River City Girls بشوید را تشدید می‌کند ولی توصیه می‌کنم صبر کنید و به بازی مهلت دهید. با رفتن به مراحل بالاتر و یافتن فروشگاه‌ها و علی‌الخصوص مغازه کلاس جودو، می‌توانید حرکات جدیدی بخرید و آنها را بر سر دشمنان نگون‌بخت پیاده کنید. کنترل بازی در همه این مراحل اما جای کار داشته و گاهی روی اعصاب گیمر می‌رود. مشت‌ها بیخود و بی‌جهت به جای آنکه بر ملاج دشمنان فرود بیایند به هوا می‌خورند و بسیاری مواقع کاراکترها در حین پرش و ضربه زدن همزمان به مشکل می‌خورند.

بازی المان‌های سبک نقش آفرینی را در این بخش‌ها به خود می‌گیرد. شما در طول بازی می‌توانید Level Up بشوید و با بالا رفتن Level خود دست به یک سری حرکات مبارزه‌ای جدید پیدا کنید. با به دست آوردن این حرکات جدید، روند گیم‌پلی بازی به کلی دگرگون می‌شود و دیگر از آن ورطه تکرار اولیه بازی خبری نیست. سازندگان نیز دشمنان بیشتر و متنوع‌تری را در مراحل بالاتر پیش پایتان قرار می‌دهند و طراحی مراحل را طوری انجام می‌دهند که همیشه هم مشغول بزن بزن نباشید، بلکه در برخی مواقع به سبک و سیاق بازی‌های سکوبازی (پلتفرمینگ) نزدیک شوید و کمی خستگی در کنید.

Bossهای بازی بیشتر از همه شما را خسته می‌کنند و روزگارتان را در طول تجربه بازی River City Girls سیاه می‌کنند. بازی جدید سری Kunio-kun مانند اکثر عناوین پیشین این سری، سخت بوده و شوخی با گیمر ندارد. در بین حالت‌های درجه سختی بازی، آسان‌ترین حالت وضعیت Normal بوده و وضعیت Easy برای بازی تعریف نشده است! بازی در حالت دونفره (دونفره آفلاین، بازی فاقد ویژگی‌های آنلاین است) کمی تا قسمتی آسان‌تر می‌شود ولی در حالت تکنفره در برخی مواقع شبیه به کابوسی می‌ماند که علی‌رغم زیبایی جلوه‌های بصری، شما را بارها و بارها مجبور به انجام دوباره مبارزات می‌کند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۱۵ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۲۰ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۲۰ ساعت

مبارزات در بازی زیبا طراحی شده‌اند و همانطور که گفتم با خریدن یک سری حرکات می‌توانید به انبوه کمبوها دست پیدا کنید. اسلحه‌های سرد متنوع را بردارید و یا حتی خود دشمنان را به اینور آنور پرتاب کنید. بازی می‌توانست با اضافه کردن چاشنی مراحلی چون سوار شدن بر وسایل حمل و نقل کمی از تکراری شدن خود جلوگیری کند (کاری که سری لاکپشت‌های نینجا در زمان عرضه خود روی کنسول SNES انجام می‌داد) اما ترجیح داده با گسترده کردن مراحل و بزرگ کردن محیط بازی و همچنین ساخت شخصیت‌های غیرکاغذی و با هویت (برخلاف رسم این بازی‌ها) خودش را نشان دهد. درضمن بازیسازان به شخصیت‌های دیگر دنیای Kunio-kun و بازی‌هایی چون دبل دراگون ادای احترام کرده‌اند و برخی از کاراکترهای این سری را در قالب فروشندگان در بازی River City Girls آورده‌اند.

River City Girls آخرین عنوان از سری محبوب Kunio-kun به شمار می‌رود، یک سری بازی که می‌توان گفت یک فرنچایز کالت به شمار می‌آید و طرفداران خاصی در سراسر دنیا دارد. این روزها با تب و تاب اخبار عرضه بازی جدید Street Of Rage (همان شورش در شهر سگا خودمان) بیشتر و بیشتر به بازی‌های این سبکی تشنه شده‌ایم. مدتهای مدیدی هم است که خبری از بزرگان این ژانر (مانند دبل دراگون) خبری نیست و River City Girls در این خلا می‌تواند جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

خلاصه بگم که...

آشنایی با سری Kunio-kun می‌تواند از همین بازی باشد. یک فرنچایز با عمری بیش از سی سال که بیش از ۵۰ بازی و یک سریال لایواکشن تلویزیونی در کارنامه‌اش وجود دارد. بازی River City Girls یک بازی شورشی تمام عیار است که با وجود ظاهر قدیمی، المان‌های جدیدی در خود قرار داده و داستان سرراست و ساده آن نیز با بازی‌های هم‌رده خود فرق دارد و قرص و جاندارتر است! دو نفره بودن بازی به صورت آفلاین نیز بازی را برای تجربه در کنار دوستتان جذاب‌تر ساخته است.

می‎خرمش

اگر با بازی‌های با سبک و سیاق قدیمی حال نمی‌کنید و گرافیک برای‌تان حرف اول و آخر را می‌زند بالطبع نباید سراغ این بازی بیایید. بازی‌های به اصطلاح شورشی حال و هوای خاص خودشان را دارند و شاید برای هر گیمری جالب توجه نباشند.

نمی‎خرمش

بازی River City Girls یک بازی به اصطلاح خودمانی شورشی ناب است که با وجود مشکلاتی در سیستم کنترل کاراکترها، یک سر و گردن از عناوین همرده خود که این روزها مانند قارچ رشد کرده‌اند بهتر است. این بازی می‌تواند بهترین گزینه تا زمان عرضه Street Of Rage برای رفع عطش تجربه بازی‌های Beatem Up باشد.

  • امتیاز ویجیاتو90
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 8.5
  • امتیاز متاکریتیک80
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • الهام
    الهام | ۲۱ مهر ۱۳۹۸

    به نظرم می‌خرمش و نمی‌خرمش رو بر عکس نوشتید.

    • امیر
      امیر | ۱۹ مرداد ۱۳۹۹

      واقعا برعکس نوشتیدا

مطالب پیشنهادی