بازی Crystal Crisis که اخیرا بطور انحصاری برای کنسول نینتندو سوییچ عرضه شده با نیم نگاهی به همین ژانر و بازی محبوب Puzzle Fighter برای احیا کردن این ژانر آستین بالا زده است. بازی Crystal Crisis یک بازی پازل-استکینگ است که با هر بازی رزمی که پیشتر دیده بودید زمین تا آسمان فرق دارد و حس و حال انحصاری خودش را به گیمر منتقل میکند.
سازندگان بازی Crystal Crisis تصمیم گرفتهاند تمامی کاراکترهای داخل بازی را از عناوین نسبتا مشهور دنیای ویدئوگیمها بردارند و از بین کاراکترهای موجود در بازی، دو سه عنوان از آنها بیشتر از دیگران برای گیمر ایرانی آشنا هستند. وجود این شخصیتهای آشنا (که همگی از دل صنعت سرگرمی ژاپن سر بر آوردهاند) گیمرها را به سمت این بازی میکشاند و هرچند لیست مذکور میتوانست با کمی صرف بودجه و ذوق و قدرت مذاکره تیم بازیسازی رنگینتر باشد، ولی در حال حاضر همین موارد نیز جان کلام را میرسانند.
داستان بازی Crystal Crisis برخلاف دیگر عناوین ژاپنی یک داستان کلیشهای بوده و بهانهای است برای نشان دادن گیمپلی. در حقیقت هسته اصلی بازی در گیمپلی آن میگذرد و سازندگان تمام هم و غم خود را در این بخش پیاده سازی کردهاند.
قوانین و زیر و بمهایی که برای بخش چیدمان مکعب سازی حین مبارزه ایجاد شده، اکثرا نوآورانه هستند. بازی از قوانینی نسبتا جدید پیروی میکند که به موجب آن روند چیدمان بلوکها بسیار سختتر از چیدن چند رنگ کنار یکدیگر شده است. شما در حین مبارزه باید حواستان به محفظه روبروی خود و حریفتان باشد تا بتوانید بازی را ببرید. نباید یک ستون تا سقف داشته باشید و سعی کنید که تا جایی که میتوانید کریستالها را با رنگهای بلوکهایتان ترکیب کنید تا آنها را حذف نمایید.
متاسفانه این حرکات در هر یک از کاراکترها به چند قدرت محدود اختصاص یافته است و بازیسازان نتوانستند در این بخش همراهی خوبی با تمام گیمرها داشته باشند. انتخاب برخی کاراکترها در طول بازی رسما شما را تبدیل به پیروز میدان میکند چرا که به هیچ وجه عدالت در نیروی کاراکترها صورت نگرفته است (به عنوان مثال شخصیت نینجا میتواند در یک چشم بر هم زدن کاری کند که تمامی مکعبها یک رنگ بشوند و دمار از روزگار حریف مقابلش در بیاورد.)
بازی Crystal Crisis واقعا بازی هوش و سرعت است و دقیقا دو عنصر مهم IQ و EQ در بدن انسان را به کار میگیرد. شما باید سرعت عمل کافی برای پیادهسازی استراتژی ذهنتان داشته باشید.
متاسفانه بدسلیقگی اما در بخشهای بصری و صوتی بازی کار را خراب کرده و تمام گیمپلی که هسته اصلی به شمار میرود را به فنا داده است. گرافیک بازی از رده خارج بوده و با اینکه برخی صحنههای نبرد به نظر پویا میرسند ولیکن با توجه به اینکه محتوا و فحوای کلام بازی در یک ردهبندی سنی خاصی قرار میگیرد که عمدهای از کودکان نیز مخاطب آن هستند، به نظر میرسد برای دو بخش گرافیک و صداگذاری (علی الخصوص موسیقی) کم کاری شدیدی به چشم میخورد.
داستان اصلی: ۴ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۵ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۵ ساعت
حتی بازیسازان به مسائل پیش پا افتادهای چون رابط کاربری هم توجهی نشان ندادهاند چرا که منوی اصلی بازی نیز حالتی بسیار آماتوری دارد و گویی که با یک بازی بسیار عیرحرفهای روبرو هستیم. جدا از این موارد باید گفت که لودینگهای بازی نیز به شدت طولانی و خسته کننده است، این حجم از لودینگ برای نشان دادن کاتسینهای بی کیفیت بازی بسیار زیادی است.
بازی Crystal Crisis به گیم پلی منحصر به فرد و نسبتا ناب این سری تکیه کرده و با وجود چند کاراکتر نسبتا معروف از بازیها (به خصوص بازیهای ژاپنی) سعی داشته که بتواند در بازار جهانی حرفهایی برای گفتن داشته باشند ولی هیچ کدام از این نقشهها تاکنون با موفقیت عملی نشده است.
سبک بازیهای پازل-استکینگ طرفداران خاص خودش را دارد. بازی Crystal Crisis توانسته در کنار پردازش و توسعه این ژانر با حضور چند کاراکتر نسبتا مشهور کمی پیشروی کند و به طور خلاصه بگویم، توانسته که گلیم خودش را از آب بیرون بکشد.
بازی از یک گیمپلی اعتیاد آور و منحصر به فرد رونمایی میکند که چند سال است فراموش شده. ژانر بازیهای پازل-مبارزهای که میتواند تنوع عظیمی برای شما به ارمغان بیاورد. همچنین حضور کاراکترهای متنوع از دیگر بازیهای صنعت گیم میتواند به مذاق برخی طرفداران بسیار خوش آید.
بازی بسیار کوتاه بوده و داستان بسیار ضعیفی دارد. در کنار این موارد باید اعتراف کرد که بازی بسیار بسیار زود به ورطه تکرار میافتد و گیمر را ترغیب به ادامه نمیکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.