ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Worms Rumble – استراتژی کرم‌ها

انتشار در ۱۹ دی ۱۳۹۹
غزل میر
نوشته شده توسط غزل میر | ۱۹ دی ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰
غزل میر
غزل میر

منتشر‌ شده در 4 سال قبل
اشتراک گذاری:

سری Worms با پیشینه‌ای ۲۵ ساله، همواره یکی از فرانچایزهای قدرتمند و دوست‌داشتنی بوده است. فرانچایزی که اولین بار سال ۱۳۷۴ توسط استودیوی تیم ۱۷ (Team 17) منتشر و حدود ۲۰ نسخه اصلی و فرعی آن تا همین چهار سال پیش یعنی سال ۲۰۱۶ ساخته شد. اما بعد از چهارسال بی‌خبری از این سری، در سال ۲۰۲۰ تیم ۱۷ با نسخه جدیدی از این بازی وارد میدان شد.

این سری بازی‌ها با سبک اکشن و استراتژی نوبتی و اغلب اوقات با گرافیک دوبعدی و دوربین از کنار که گاهی حتی سبک پلتفرمر نیز به خود می‌گرفتند، سبک جدیدی از استراتژی‌ها را رقم زده‌ بودند. محیط آن‌ها بسیار منحصربه‌فرد و ساخته شده از کرم‌هایی بود که با خودشان در جنگ بودند.

این بازی روی اکثر پلتفرم‌ها شامل ویندوز، پلی استیشن‌ها، گیم‌بوی، نینتندو، ایکس باکس و حتی لینوکس منتشر شده بود. اما نسخه جدید این بازی فقط برای پلی استیشن ۵ و ۴ و ویندوز در ماه آخر ۲۰۲۰ منتشر شده است.

تیم ۱۷ در کارنامه خود، چندین نسخه متفاوت از نسخه‌ اصلی ورمز منتشر کرد اما معمولا آنطور که باید مورد استقبال قرار نمی‌گرفتند. مثل سه‌بعدی کردن بازی، انتخاب سبک‌های متفاوت و سیستم مبارزه‌های مختلف برای آن. اما پیش بردن بازی به سمت یک بتل رویال دو و نیم بعدی که متشکل از کرم‌ها باشد یکی از تصمیمات درخوری بود که برای بازی ۲۰۲۰ آن گرفته شد.

بازی ورمز

این بازی واقعا با نسخه‌های قبلی خود متفاوت و شاید حتی از نظراتی یک سر و گردن از آن‌ها بالاتر باشد. این نسخه با وجود حذف و محدودیت‌هایی که داشته و حس جدا شدنی که نسبت به نسخه اصلی می‌دهد، اما به‌نظر خالق یک سبک و سیاق جدید در سری ورمز بوده است. سبکی که علاوه بر جذابیت، به‌شدت هم بازی را اعتیادآور کرده است.

البته بتل رویال شدن بازی و کم شدن آن محیط خشن و بکش بکش ورمز اشکالی که با خود به همراه آورده، شاید این باشد که کمی از بار سیستم مبارزه آن کاسته و کرم‌ها مانند کرم‌های قبلی مخرب نیستند. هر چند که نقش استراتژی هنوز در این بازی پررنگ است.

این نسخه گرافیک متفاوتی نسبت به نسخه‌های قدیمی‌تر خود داشته است و البته که شباهت کمی به ورمز سه‌بعدی دارد که در سال ۱۳۸۲ منتشر شد، اما از کاراکترهای قدیمی خود استفاده نکرده و آرت‌استایل بازی را بیش‌تر به سمت استایلایزد برده است.

به‌جای آن، به شما امکان شخصی‌سازی کرم‌تان را داده است و این انتخاب‌ها شامل اسکین، چشم، دهان، حالت دست‌های کرم، رنگ سلاح‌ها، لباس، کلاه، عینک و صدا می‌شوند. البته هنوز نمی‌دانم چرا کرم‌ها در سری ورمز، باید دست داشته باشند و با آن تفنگ و تیزی بگیرند!

علاوه بر خود طراحی کرم‌ها، جلوه‌های بصری و طراحی محیط بازی بسیار جذاب‌تر از گذشته شده است. شما سه نقشه در حالت‌های مختلف در اختیار دارید اما این سه نقشه تنوع بسیار بالایی دارند. فضاهای زیادی مانند آسانسور، لوله‌های زیرزمینی، ریل‌های قطار و مجاری هوا برای مخفی شدن و حمله کردن وجود دارد که به تنهایی این نقشه‌‌ها را بسیار هوشمندانه کرده است.

بازی ورمز

هم‌چنین این نقشه‌ها، رنگ‌بندی‌های خیلی مرتب و تمیزی دارند و از اشیای جالبی برای جذابیت در آن‌ها استفاده شده است. مثلا قسمتی در بازی وجود دارد که محیط کاملا اولد اسکول و قدیمی آرکیدها با رنگ‌های بنفش و آبی را فضاسازی می‌کند و همچنین کرم‌ها برای افزایش سرعت می‌توانند در این نقشه‌ها از زیپ‌لاین هم استفاده کنند!

در کنار این رنگ‌بندی‌ها از افکت‌های صوتی، صداها و موسیقی‌های درجه‌یکی استفاده شده است. البته ورمز همیشه ساندافکت‌های جالبی را در بازی‌های خود استفاده کرده مثل نسخه Worms World Party. صداهای جالب در کنار این نقشه‌ها فضای جذابی را ساخته‌اند.

مکانیک‌های بازی که شامل پریدن، غلت زدن، حلقه شدن، ضربه زدن و موارد مشابه می‌شود، حس و حال خیلی خوبی را به مخاطب القا می‌کنند. البته که مدت بازی خیلی طولانی نیست و هر دور آن شاید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. طول مبارزات نسبت به نسخه‌های قبلی کم‌تر شده و به‌نظرم این یک نکته خوب برای بازی به‌حساب می‌آید. به‌هرحال سبک بازی‌های امروز و مدت زمانی که گیمرها برای هر راند خرج می‌کنند، نسبت به گذشته متفاوت شده است و این نشان می‌دهد که تیم ۱۷ به‌خوبی از پس بررسی بازار امروز برآمده است.

گیمرها امروز راندهای بیش‌تر با زمان‌های کوتاه‌تر را در بتل‌ رویال‌ها می‌خواهند و راندهای طولانی می‌تواند برایشان اعصاب خوردکن باشد. در نتیجه این بازی در سه حالت مختلف مسابقه مرگ (Deathmatch)، لست اسکواد استندینگ (Last squad standing) و لست ورم استندینگ (Last worm standing) سر برآورده است. البته حالت ترینینگ هم وجود دارد که همان توتریال یا آموزش دست‌گرمی بازی است.

در این حالت‌ها شما باید یک نبرد سی و دو نفره را آغاز کنید و در این نبرد هر چه بیشتر کرم بکشید و هر چه کم‌تر کشته شوید، برنده‌اید. البته که شما می‌توانید در حالت‌های دیگر، تیم انتخاب کنید و به جان دیگر کرم‌ها بیفتید. به‌هر حال این بازی، بازی چندنفره است و شامل حالت تک‌نفره و یا داستانی نمی‌شود.

بازی ورمز

سیستم اقتصادی بازی و نحوه دریافت سکه و XP در این نسخه در قیاس با گذشته خیلی پیشرفت کرده و حالا واقعا حساب‌‌شده است. Worms Rumble یکی از سیستم اقتصادی‌های خوب را در بین بازی‌های آنلاین در این سال دارد و هرچند که دست شما برای خرید سلاح و اسکین آن‌قدر باز نیست اما باز هم در میان آن‌ها تعادل خوبی رعایت شده است.

Worms Rumble از نظر طراحی مرحله هم مخاطب را راضی نگه می‌دارد. طی تجربیاتی که در طراحی ساخت مرحله در بازی‌های دوبعدی و استراتژی پیدا کردم، فهمیدم که متعادل کردن آن‌ها کار نسبتا سختی است. استفاده از نشانه‌های درست و به‌جا و قراردادن سکو در مکان‌های مناسب از جمله نشانه‌های لول دیزاین است.

اما سلاح‌هایتان در این بازی خیلی متفاوت و جالب‌تر از سری‌های قبلی است. چوب تنیس، نارنجک گوسفندی، بمب موزی، نارنجک دستی و بازوکا از جمله این سلاح‌هایی است که در اختیار کرم‌ها قرار می‌گیرد. حتی منویی در بازی وجود دارد که منحصر به مسابقه کرم‌ها با چوب تنیس است.

بازی ورمز

البته در آخر باگ‌ها و گلیچ‌هایی در بازی وجود دارد و گاهی بی‌دلیل متوقف می‌شود که معلوم است از مشکل فنی است. گاهی دشمنان در نقشه بازی نمایش داده نمی‌شوند و این باعث می‌شود که در مقابل آن‌ها شگفت‌زده شویم.

در نهایت، این بازی با تمام تفاوت‌هایی که با نسخه‌های قبلی خود دارد و سبک جدیدی که آمیخته از بتل رویال و استراتژی دو و نیم بعدی است اما از حالت اولد اسکول یک حالت مدرنیسمی به خود گرفته که این به‌خودی خود جالب است. سرعت و جذابیت در این بازی هم آن را به سمت حس و حال خوب از بازی پیش برده است.

خلاصه بگم که...

این بازی از آن دسته بازی‌های اعتیادآوری است که به درد زمانی می‌خورد که خسته از سرکار یا کلاس برگشته‌اید و می‌خواهید مدتی را سرگرم شوید! با نسخه‌های قبلی خود متفاوت است ولی آنقدر حس و حال مثبت دارد که شما را از تجربه خود ناامید نمی‌کند و به علت مدت زمان کوتاه گیم‌پلی‌اش به‌راحتی می‌تواند در زمان‌های استراحت، جا بگیرد.

می‌خرمش

بازی گرافیک و موسیقی قابل ستایشی دارد و از نظر ریل تایم به خوبی کار می‌کند. همچنین سلاح‌های جالب و متفاوتی دارد که تنوع خوبی به بازی می‌بخشد. هر راند گیم‌پلی آن طولانی نیست و تلفیقی از سبک استراتژی و بتل رویال در قالب بازی آنلاین است. سیستم‌هایش موفق بوده‌اند و سریع و اعتیادآور است. در کل می‌تواند در ساعاتی شما را سرگرم کند و‌ تجربه خوبی باشد.

نمی‌خرمش

Worms Rumble مانند نسخه‌های سری ورمز قبلی نیست که اکشن زیادی داشته باشد. فضای مدرن به خود گرفته و از حالت اولد اسکول بودن نسخه‌های قبلی خود خارج شده، چیزی که مورد استقبال خیلی از گیمرها بود. چون فقط سه نقشه دارد در طول زمان می‌تواند به‌علت عدم تنوع در محیط، خسته‌کننده شود. همچنین، برخی باگ‌ها و گلیچ‌ها در بازی وجود دارد و گاهی از بازی بیرون می‌پرد که این مشکلات فنی می‌تواند برای برخی علت کافی برای نخریدن بازی باشند.

  • امتیاز ویجیاتو72
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 6.9
  • امتیاز متاکریتیک71

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • kkmhkk
    kkmhkk | ۲۰ دی ۱۳۹۹

    یادش بخیر اینو با اقوام بازی میکردیم.

  • mojtaabaa
    mojtaabaa | ۲۰ دی ۱۳۹۹

    نتونستم باهاش بازی کنم.کلا سرورهاش TimeOut می ده.کسی هست که تونسته باشه باهاش بازی کنه؟

    • غزل میر
      غزل میر | ۲۰ دی ۱۳۹۹

      سلام، با آی‌پی ایران نمی‌تونید به سرورهاش وارد شید

  • kazi
    kazi | ۲۰ دی ۱۳۹۹

    سلام. ایا برای انلاین بازی کردن این نسخه به vpn نیاز هست؟ چ.ن برای من ارور میده

    • غزل میر
      غزل میر | ۲۰ دی ۱۳۹۹

      سلام، بله با آی‌پی ایران نمیشه وارد شد.

مطالب پیشنهادی