قصهگویی در بازیهای ویدیویی روز به روز پیچیدهتر میشود. از بازیهای AAA که در سطح فیلمهای سینمایی قصه میگویند تا بازیهای لایو سرویس که قصه را به صورت لقمه لقمه به برای مخاطبانشان آماده میکنند. در این بین، بازیهای ادونچر با در پیش گرفتن یک مسیر کلاسیکتر، بیشتر روی همان فرمولی که بازیهای استودیوی تل تیل آن را مدرنیزه کردند قصه تعریف میکنند. بازی Season از استودیوی Scavengers هم ابتدا چنین حسی را منتقل میکند اما در ادامه متوجه میشوید که این بازی آمده تا نگاه شما را نسبت به بازیهای ادونچر تغییر دهد.
بازی Season را از مدتی قبل از عرضه دنبال میکردم. این بازی در گیم اواردز ۲۰۲۰ معرفی شد و حس و حالی عجیب و غریب داشت. بعد از این که Season را تجربه کردم باید بگویم که بازی حتی از آن چیزی که به نظر میرسد هم عرفانیتر و عمیقتر است. همانطور که از اسم کامل بازی یا Season: A Letter to the Future هم مشخص است، بازی در مورد نامهای به آینده است. نامهای که دختری جوان که شما او را در بازی کنترل میکنید مینویسد و در مورد شرایط فعلی زندگیاش است. او در یک روستای کوچک زندگی میکند و تا حالا خارج از این روستا را ندیده است. روستایی که قرار است به زودی توسط یک رخداد طبیعی نابود شود و حالا اون این فرصت را دارد تا پیش از این اتفاق، خاطرات مختلفی را از گوشه و کنار این دنیا جمعآوری کرده و آن را برای آینده به جا بگذارد.
در این بازی شما علاوه بر این که سیستم دیالوگ و قابلیت تعامل داشتن با محیط را دارید، میتوانید خاطرات را به شکلهای مختلفی ثبت کنید. شخصیت شما میتواند اتفاقات مختلف را یادداشتبرداری، عکسبرداری و حتی ضبط کند و تمام اینها را در دفترچه خاطراتش برای بقیه به جا بگذارد. بنابراین بازی یک ریتم به هم پیوسته و سینماتیک ندارد و ترجیحش را روی این قضیه میگذارد که شما گوشه به گوشه محیط را جستجو کنید و سرنخهای جدید پیدا کنید. انصافا هم بازی به خاطر آرت استایل فوقالعاده جذابش، اصلا خستهکننده نمیشود و از دیدن دقت به جزئیات آن خسته نخواهید شد.
بازی Season یکی از بهترین کانسپتهای ممکن را در بین بازیهای ادونچر جدید دارد و به خوبی هم این موضوع را متوجه شده که برای گیمفای کردن یک ایده، حتما نباید بحث مرگ و زندگی را به میان بیاورد. این موردی است که حتی بازیهای خوبی مثل عناوین تل تیل و حتی بازیهای Life is Strange در پیادهسازی آن چندان موفق نبودند. در Season ما با یک بعد فراتر از خودمان روبرو میشویم و با این که بازیکن نگرانی خاصی نسبت به مرگ در این بازی ندارد، همچنان میتواند از کارهای کوچکی مثل ژورنال نوشتن، عکاسی کردن و صحبت کردن با آدمهای دیگر، لذت ببرد و دنیا را به خوبی درک کند. بازیهایی مثل Season این نوید را میدهند که همه چیز در دنیای ویدیوگیم به سمت اکشنهای شلوغ و پر زد و خورد کشیده نشده و هنوز هم بازیهای تجربی و اکسپریمنتال میتوانند مخاطبهای ژانر ادونچر را راضی نگه دارند.
بازی Season: A Letter to the Future با قیمت ۲۵ دلار روی استیم قابل خریداری است و در حال حاضر به صورت انحصاری کنسولی فقط برای پلیاستیشن 4 و 5 منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فقط نگاه کردن به فوتیج های حاضر از بازی میتونه شما رو راضی کنه که بخشی آخر هفتتون رو برای این بازی خالی کنید .