چرا ایده بازی دکتر دیسریسپکت احمقانه است؟
دکتر دیسریسپکت همان استریمریست که حتما با حواشی و واکنشهای عجیب و البته خندهدارش به بازیها میشناسیدش. البته همه چیز ختم به تولید محتوا نمیشود و دکتر دیسریسپکت ۴ سال در استودیو Sledge Hammer مشغول ...
دکتر دیسریسپکت همان استریمریست که حتما با حواشی و واکنشهای عجیب و البته خندهدارش به بازیها میشناسیدش. البته همه چیز ختم به تولید محتوا نمیشود و دکتر دیسریسپکت ۴ سال در استودیو Sledge Hammer مشغول به کار بوده. او ابتدا به عنوان Community Manager (مدیر جامعه مخاطبان) شروع به کار کرد و پس از مدتی تبدیل به طراح نقشههای بازی Call of Duty: Advanced Warfare شد.
این توضیح کوتاه را دادم تا بگویم وقتی دکتر دیسریسپکت استودیو بازیسازی خودش را افتتاح میکند چه انتظاری باید از او داشته باشیم. او نه فقط به عنوان یک مخاطب بازیهای ویدیویی، بلکه به عنوان فردی که در یک شرکت بزرگ بازیسازی فعالیت کرده این تصمیم را گرفته. انتظارات از بازی دکتر دیسریسپکت یعنی Deadrop که توسط استودیو Midnight Society ساخته میشود به شدت بالاست. استودیویی که با کارمندهایی با تجربه شروع به کار کرده و به نظر میرسد قرار است یک تحول بزرگ در دنیای بازیهای ویدیویی ایجاد کند.
پس با این وجود چرا معتقدم ایده دکتر دیسریسپکت برای Deadrop احمقانه است؟
چه چیزی از Deadrop میدانیم؟
توصیف وبسایت Midnight Society از Deadrop عجیب است. قرار است برای اولین بار با یک Vertical Extraction Shooter طرف باشیم. بهترین توصیف برای یک Extraction Shooter که میتوانم ذکر کنم Scape From Tarkov است. در این بازیها شما وارد یک محیط بزرگ میشوید که پلیرهای دیگری نیز به صورت انفرادی یا گروهی در آن حضور دارند. وظیفه شما لوت کردن محیط و به دست آوردن آیتمهایی خاص است. وقتی آیتمها را به دست آوردید، با برگشتن به نقطهای مشخص از محیط خارج میشوید. اگر در این پروسه بمیرید، تمام آیتمهای همراهتان را از دست میدهید.
همانطور که متوجه شدید Extraction Shooterها بازیهای فوقالعاده پیچیده و دشواری هستند. حالت DMZ در وارزون ۲ نیز نوعی سادهتر از این سبک محسوب میشود که شاید برایتان آشناتر باشد. آنچه در Deadrop عجیببه نظر میرسد واژه «Vertical» به معنی «عمودی» است. اینکه دقیقا چه اتفاقی در بازی میافتد و قرار است چه وجه تمایزی بین Deadrop و سایر Extraction Shooterها وجود داشته باشد مشخص نیست.
دکتر دیسریسپکت به دنبال استفاده از NFTهاست
این مسئله به خودی خود بد نیست. شرکتهای مختلفی تصمیم به استفاده از NFTها گرفتهاند و قطعا به زودی شاهد بیشتر شدنشان خواهیم بود. استودیو Midnight Society نیز در نظر دارد تا از این NFTها برای جذابتر کردن بازی خود استفاده کند. مسئله اینجاست که توییت چند روز پیش دکتر دیسریسپکت شک و شبهه فراوانی درخصوص نحوه استفاده از NFTها به وجود آورده:
همانطور که در متن این توییت میبینید اشاره شده که تصور کنید جای آیتمهای مجازی و بیارزش بازیها (در دنیای واقعی) شما یک NFT به قیمت ۱۰۰ هزار دلار را از دل مپ و البته از چنگال سایر پلیرها بیرون بکشید! در نگاه اول این ایده فوقالعاده جذاب است؛ اما وقتی بیشتر به آن فکر میکنید متوجه سوالات زیادی میشوید.
۱. چنین سرمایهای برای هزینه کردن در بازی از کجا تامین میشود؟
گوگل به ما میگوید که اندوخته مالی دکتر دیسریسپکت حدودا ۶ میلیون دلار است. این مقدار برای ساخت یک بازی AAA و توسعهاش شاید کافی به نظر برسد، اما برای پشتیبانی آن هم با چنین هزینههایی چی؟ شاید بگویید اسپانسرها وارد میشوند یا سود ناشی از فروش بازی قطعا هزینههای آن را جبران میکند. اما این مسئله پیچیدهتر از چیزیست که به نظر میرسد.
قیمت NFTها چیز ثابتی نیست. برخی از آنها لحظهای، در طول یک روز، یک هفته یا شاید یک ماه با افت یا افزایش قیمت چشمگیری روبهرو میشوند. نمیتوان یک NFT معرفی کرد و ارزش آن را ۱۰۰ هزار دلار دانست. چه کسی حاضر است چنین رقمی را برای یک NFT بینام و نشان که هویت مشخصی ندارد هزینه کند؟ درنتیجه قطعا بازار خرید و فروشی قبل از راهاندازی سرورهای بازی به وجود میآید تا فقط جایزههای مربوط به سرورهای مختلف تامین شود.
اما چند NFT قرار است روزانه در بازی قرار بگیرد؟ آیا این NFTها قرار است جایزههایی خاص برای تورنومنتها باشند؟ یا مثلا برای روزهایی خاص؟ آیا اسپانسرها متقاعد میشوند که چنین هزینهای درنهایت برایشان صرف اقتصادی داشته باشد؟
شاید بگویید دکتر دیسریسپکت قطعا چنین هزینهای را برای جایزه بازیاش صرف نمیکند. اما اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعا کاربران در آینده بابت تبلیغات دروغ و ایجاد هایپ کاذب از خجالت او در میآیند!
۲. فکری برای چیترها شده؟
هیچ کمپانی بازیسازیی در تاریخ نبوده که بتواند جلوی چیترها را بگیرد. هیچ بازیی نبوده که حتی برای مدت زمانی کوتاه بتواند ادعا کند هیچکس در آن «قانونشکنی» نمیکند. در زمانی که تمام بازیهای ویدیویی با معضلی به اسم چیترها دست و پنجه نرم میکنند چطور امکان دارد استریمری مانند دکتر دیسریسپکت (که بهتر از همه با این شرایط آشناست) چنین طرحی را عنوان کند؟
اکثر چیتهایی که این روزها در بازیهای ویدیویی استفاده میشود با قیمتی ۱۰ تا ۲۰ دلاری در فروشگاههای چینی و روسی فروخته میشوند. فایلهای بسیاری از این چیتها روی سطح اینترنت وجود دارد و اگر دنبال هزینه کردن نباشید قطعا میتوانید آنها را رایگان دانلود کنید. تصور کنید کاربران حاضرند برای رسیدن به پیروزی در بازیها هزینه کنند و چیت بخرند؛ آنوقت زمانی که صحبت از NFTهای ۱۰۰ هزار دلاری مطرح شود دست به انجام چه کاری میزنند؟
تقریبا محال است سناریویی را تصور کنیم که در آن هیچ چیتری در برگزاری این رویداد اختلال ایجاد نکند. شاید تنها جایی که میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد برگزاری رویداد به صورت حضوری و بازی کردن با استفاده از کابل LAN روی سیستمهای مشخص است. دقیقا مانند کاری که برای برگزاری مسابقات eSports انجام میدهند. در چنین شرایطی دادن جایزهای ۱۰۰ هزار دلاری بچگانه است؛ چراکه شرکتهایی مانند EA، بلیزارد، ولو، Riot Games و حتی اپیک گیمز «میلیون دلاری» برای مسابقات خود هزینه میکنند.
۳. «تو زندگی مرا نابود کردی!»
تصور کنید یک NFT به ارزش ۱۰۰ هزار دلار در دستانتان است. به سمت نقطه خروج میدوید و ضربان قلبتان روی ۱۰۰۰ است. همینطور که عرق روی پیشانیتان را پاک میکنید متوجه یک صدا پشت سرتان میشوید؛ «بوم». یک گلوله به سمتتان شلیک میشود و پس از آن جسدتان روی زمین میافتد. پلیری دیگر بدن شما را لوت میکند و با برداشتن NFT، آخرین گامها را به سمت نقطه خروج برمیدارد. ساعتها زحمت شما برای به دست آوردن ۱۰۰ هزار دلار جلوی چشمانتان پر پر میشود!
تاکسیسیتی (Toxicity - رفتارهای ناهنجار و اذیتکننده) در بازیهای ویدیویی کم نیستند. گیمرها سر یک شکست ساده از کوره درمیروند یا اصطلاحا «ریج» میکنند. بسیاری از این اتفاقات زمانی رخ میدهد که فقط صحبت از «برد و باخت» در میان است. حال تصور کنید اگر «۱۰۰ هزار دلار» پول وسط باشد چه اتفاقی میافتد؟
شاید فکر کنید تمام تیمهای بازنده در مسابقات eSports این شرایط را تجربه کردهاند و اتفاق بدی هم نیفتاده، پس چرا بدبینانه به آن نگاه میکنم؟ اما مسئله اینجاست بازیکنان حاضر در این مسابقات تایید شده و شناخته شده محسوب میشوند. آنها با قواعد بازی آشنا هستند و میدانند که برد و باخت قابل پیشبینی نیست. طبیعتا این ذهنیت را خیلی از کاربرانی که در خانه بازی میکنند ندارند.
به طور کلی نمیتوانم دیدگاهی منطقی به آنچه دکتر دیسریسپکت «انقلابش در بازیهای ویدیویی» توصیف میکند داشته باشم. سناریوهای متعددی هستند که باعث میشوند این ایده جدید شکستی حتمی به نظر برسد. نظر شما در این مورد چیست؟ موافقید یا مخالف؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بازی های نفتی ?
هیچ وقت با nft ها ارتباط بر قرار نکردم.
مشکل فقط nft یه
Nft آفت هنر و ویدیو گیم هست...
ایده ی خود بازی به نظر خیلی جذابه.
اینکه DMZ رو توی یه آسمان خراش بازی کنی (اگه منظورشون رو درست فهمیده باشم.) فوق العادست!
و چون طرف حسابمون یک گیمره قطعا بهترین ایده های بازی های ویدیویی رو اسکی میره و با پشتیبانی میتونه یه شاهکاری بده که هیچ وقت تمومی نداره و هر سال یه حالت جدید بازی بده.
اما وقتی nft قاطیش میشه همه ی اینها داغون میشه.
"عکس پیکسلی که تو صد هزار دلار خرجش کردی من با کیفیت HD از اینترنت دانلودش کردم."
عین اینکه بگی نقاشی هنری که تو خریدی رو من از گوگل دانلود کردم :/
داداش،مایکروسافت رفت ۲.۵ میلیارد دلار داد واسه ماینکرافت
در حالی که من رایگان از فارسروید گرفتم:)
وقتی بحث فرار از یک ساختمون وسط میاد شاید بتونه جالب باشه اما این ایده استفاده از nft ها جالب نیست بلکه به صرر سازنده هست
چرا ایده بازی دکتر دیسریسپکت احمقانه است؟
جواب : زیرا یک احمق این ایده را داده است.
دلایل شما رو واقعا قبول دارم، به همچنین چیزایی فکر نکرده بودم