بررسی بازی Diablo IV

بررسی بازی Diablo IV

بلیزارد پرقدرت بازگشته است

۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ۵ ذخیره

سری بازی‌های دیابلو (Diablo) اولین بار از سمت کمپانی بلیزار نورث (Blizzard North) و در سال ۱۹۹۶ آغاز شدند. نسخه‌ی اول دیابلو در سبک نقش‌آفرینی اکشن چنان محبوبیتی پیدا کرد که حدود سه ماه بعد اولین بسته‌ی الحاقی بازی با نام Diablo: Hellfire عرضه شد. در طی سال‌های بعد شاهد عرضه شدن نسخه‌های دوم و سوم و البته دو بسته‌ی الحاقی دیگر از این بازی در فواصل چند ساله بودیم. تمامی این نسخه‌ها توانستند محبوبیت سری را حفظ کنند و دیابلو را در کنار سری وارکرفت (Warcraft)، به یکی از محبوب‌ترین سری بلیزارد تبدیل کنند. در نهایت امسال که حدود ۲۶ سال از عرضه‌ی نسخه‌ی سوم فرنچایز می‌گذرد، بلیزارد، چهارمین عنوان از این سری بازی را با نام Diablo IV برای پلتفرم‌های ویندوز، کنسول‌های نسل هشتم و کنسول‌های نسل نهمی عرضه کرد.

Diablo IV
  • امتیاز کاربران
    19 ratings8.9/10
  • امتیاز متاکریتیک 88
  • ژانر اکشن-نقش‌آفرینی
  • پلتفرم‌ها ایکس باکس سری ایکسایکس‌باکس وانپلی استیشن 5پلی‌استیشن 4پی‌سی
  • ناشر بازی Blizzard Entertainment
  • سازنده Blizzard Entertainment
  • حالت بازی تک نفرهچند نفره
  • درجه سنی بازی مناسب برای ۱۷ سال به بالا


داستان سری بازی‌های دیابلو از نیستی آغاز می‌شود. آنو (ANU) شبه خدایی که از تضاد درونی خود فروپاشید تا بهشت و جهنمی ساخته شوند. هفت شر مطلق و پنج فرشته‌ی بهشتی در این جهان در درگیری ابدی (Eternal Conflict) هستند. ایناریوس (Inarius)، فرشته‌ی مقرب و نماد خیر به همراه زاده‌ی نفرت یعنی لیلیث (Lilith)، سنگ جهان (Worldstone) یا چشم آنو را برای فرار از درگیری ابدی می‌دزند. بدین شکل جهان Sanctuary شکل می‌گیرد که ساکنانی از جنس خیر و شر دارند. این ساکنان نفالم‌ها (Nephalem) یا همان انسان‌ها هستند. نفالم‌ها که در بازی شر و خیر در کنار هم بهره می‌برند، قدرت بسیاری دارند. این موضوع نگرانی خیر و شر مطلق را برای از دست دادن قدرت، افزایش می‌دهد. همین موضوع موجب اختلاف ایناریوس و لیلیث و در نهایت تبعید لیلیث می‌شود.

اما نفالم‌ها در جریان بازی و اتفاقات آن، کم‌کم قدرت خود را از دست داده و تبدیل به انسان‌هایی معمولی می‌شوند تا دیگر تهدیدی بر خیر و شر نباشند. هرچند این آرامش موقتی جهان Sanctuary چندان دوام نخواهد داشت.
در سری بازی‌های دیابلو ما به عنوان یک نفالم بازی می‌کنیم. در نسخه‌ی اول دیابلو سه شیاطین نخستین (Prime Evil) آزاد می‌شوند و این آغازی بر ماجراهای پرجزئیات جهان دیابلو برای برقراری تعادل میان خیر و شر است. هدف ما نجات جهان Sanctuary یا همان بشریت است. این روایت ما را به چهارمین قسمت از بازی با محوریت لیلیث می‌رساند.

برخلاف سه نسخه‌ی پیشین که همواره در تلاش برای نابودی شیاطین نخستین بودیم، بازی Diablo IV بیش از گذشته به لیلیث، زاده‌ی نفرت و مادر اولین نفالم می‌پردازد. داستان بازی همان‌طور که در تریلر نمایش داده شد، با بازگشت لیلیث از تبعید شروع می‌شود. لیلیث که حالا در هیچ سویی از درگیری ابدی خیر و شر نمی‌جنگند، به جهان Sanctuary بازگشته تا قدرت نفالم‌ها را با فرخواندن گناه و سیه‌دلی بازگرداند. لیلیث، مادر انسانیت و زاده‌ی نفرت، قصد دارد تا با فراخواندن توانایی‌های فراموش‌ شده‌ی نفالم‌ها، از خیر و شر انتقام گرفته و به قدرت حقیقی خود دست یابد. روایت بازی به گونه‌ای آغاز می‌شود که هم بازگشتی شایسته برای طرفداران قدیمی‌تر سری و شروعی آسان برای تازه‌واردها را فراهم نموده است. بدون شک پیچیدگی داستان و پختگی سری بر جذابیت روایی داستان توانسته در نسخه‌ی چهارم بازی نیز به خوبی ادامه داده شود. لیلیث به عنوان آنتاگونیست و با گرفتن جای سه شیاطین نخستین، توانسته روایت جهان بازی را به جذاب‌ترین شکل ممکن پیش ببرد. این موضوع در کنار سینماتیک‌های فوق العاده‌ی بازی، جذابیت روایی داستان را دوچندان کرده است.

بررسی بازی Diablo IV - ویجیاتو

در نسخه‌های پیشین سری بازی‌های دیابلو، داستان‌ها و ماموریت‌های جانبی محتوای کمتری به خود اختصاص می‌دادند. این رویه در بازی Diablo IV بهبود قابل توجهی تجربه کرده است. در این نسخه با پیش بردن ماموریت‌های جانبی و همچنین گشت و گذار و اکتشاف جهان بازی می‌توانید اطلاعاتی کلیدی درباره‌ی پیش زمینه‌ی بازی و رخدادهای پیش‌رو کسب کنید. ماموریت‌های جانبی بازی، بهترین تجربه‌ی ممکن نیستند اما تنوع و جزئیات بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی دارند. کمپین بازی محتوایی نزدیک ۳۵ ساعت را برای گیمرها فراهم می‌کند. با این حال پس از به پایان رساندن کمپین، همچنان فعالیت‌های زیادی برای کامل کردن بازی در جهان دیابلو دارید که به راحتی می‌تواند تا ۱۵۰ ساعت شما را به خود سرگرم کند.

برای نجات دادن نیامده‌ام، بلکه برای قدرت دادن برگشته‌ام.

لیلیث

با این حال داستان نقطه قوت این بازی حساب نمی‌شود. دیابلو شاید آغاز کننده‌ی سبک نقش‌آفرینی اکشن (Action role-playing game) نباشد، اما بی‌شک از گذشته تا به امروز به عنوان یکی از بهترین بازی‌های این سبک شناخته می‌شود. بازی Diablo IV همچنان یکی از بهترین نمونه‌های این سبک است که با تلفیق روایت گیرا و اکشن جذاب مخاطب را به پیش بردن بازی مجاب می‌کند.

بازی به شما امکان انتخاب از بین پنج کلاس متفاوت Barbarian ،Rogue ،Sorcerer ،Druid و Necromancer را می‌دهد. هریک از این پنج کلاس مختلف، تجربه‌ی متفاوتی از بازی را به شما ارائه می‌کنند که ارزش تجربه‌ی مجدد بازی را بسیار بالا می‌برد. کلاس Barbarian که از زمان نسخه‌ی دوم بازی وجود داشت، مناسب مبارزه از فوصل نزدیک است و قابلیت سوییچ سریع میان چهار اسلحه را دارد. کلاس Sorcerer همان‌طور که از نامش پیداست توانایی ساخت معجون‌های مختلف را دارد؛ کلاس Rogue که درخت مهارت متنوع‌تری دارد، مناسب بازیکنان ریسک‌پذیرتر است. کلاس Druid در سبک تانک بازی است که مهارت طوفان و تغییر شکل به حیوانات را دارد. و در نهایت کلاس کلاسیک سری دیابلو، Necromancers است که توانایی احضار مینیون‌های دنیای مردگان را دارد. شما می‌توانید هریک از این کلاس‌ها را تا سطح ۵۰ با مهارت‌ها گوناگون بازی ارتقا دهید و در ادامه سراغ World Tier‌های بازی بروید.

این موضوع در کنار تعداد بالای آیتم‌های بازی نظیر اسلحه‌ها و زرها، قابلیت شخصی سازی بازی را به شکل قابل توجهی بالا برده است. امکان شخصی سازی بازی چنان بالاست که شما می‌توانید در هر کلاس چند سبک منحصربه‌فرد برای خود خلق کنید تا تجربه‌ای متفاوت از مبارزه‌ داشته باشید. این سیستم شخصی سازی می‌تواند در ابتدا کمی پیچیده بنظر برسد، اما با چندساعت بازی کردن کاملا قابل درک خواهد بود. سؤالی که در بسیاری از بازی‌های با قابلیت شخصی سازی مطرح است، بالانس بودن سیستم مبارزه و جلوگیری از خلق بیلدهای بسیار قوی است؛ خوشبختانه بلیزارد به خوبی توانسته است تعادل سبک‌های مبارزاتی را با پیشرفت شما برقرار کند.

گیم‌پلی و مبارزه شاید هیجان انگیزترین بخش بازی Diablo IV باشد. سیستم مبارزه‌ی بازی به گونه‌ای طراحی شده که با هر کلاسی می‌توانید مبارزاتی اکشن و چالش برانگیز را تجربه کنید. وجود آیتم‌ها متعدد قابل کشف در بازی و همچنین تنوع بشدت بالای فایت‌های بازی، باعث شده تجربه‌ی مبارزه‌ی بازی Diablo IV بدون نقص باشد. ترکیب قابلیت شخصی سازی با تنوع مبارزه باعث می‌شود تا حتی پس از پایان کمپین بازی نیز بدنبال چالش‌های مبارزه‌ در جهان بسیار بزرگ بازی باشید.

با تمام شدن بازی می‌توانید سراغ بانتی‌ها Tree of Whispers بروید، یا چالش‌های باز کردن World Tier‌ را دنبال کنید تا کلیدهای Nightmare Dungeon را بیابید که نسخه‌ی چالش برانگیزتر لول‌های حال حاضر بازی است. زمانی که لول ۱۰۰ بازی را بگذرانید تازه قادر خواهید بود که امتیازهای Paragon را برای ارتقاهای بیشتر باز کنید. در واقع بازی آنقدری محتوا دارد که شما را برای ساعت‌ها پس از کمپین نیز به وقت گذراندان در جهان فوق العاده بزرگ خود مشغول کند. جهان بازی از دیگر بهبودهای قابل توجه نسبت به نسخه‌ی سوم بازی است. بازی Diablo IV حالا یک بازی کاملا بزرگ است که طیف متنوعی از اقلیم‌ها را در خود جای داده است. فضاسازی هر اقلیم به خوبی صورت گرفته است. تنوع دانجن‌های بازی و پیچیدگی‌های هر اقلیم چنان است که دوست دارید هربار مسیر جدیدی را تجربه کنید.

در مورد جلوه‌های بصری و موسیقی می‌توان گفت که بلیزارد مثل همیشه یک تجربه‌ی قابل قبول به مخاطب عرضه کرده است. طراحی بازی Diablo IV از اکثر عناوین با دوربین ایزومتریک زیباتر و پرجزئیات‌تر است. فضاسازی و میزان تنوع اقلیم‌های مختلف و دانجن‌ها بازی به بهترین شکل صورت گرفته است. صدا گذاری بازی، به خصوص در شخصیت‌های اصلی بسیار تاثیر گذار هستند و در مجموع می‌توان تجربه ی صوتی و بصری این عنوان را خوب دانست.

بررسی بازی Diablo IV - ویجیاتو

در تجربه‌ی بازی Diablo IV مشکل فنی قابل توجهی دیده نشد و بازی بهترین عملکرد ممکن را روی پلتفرم ویندوز و پلی استیشن ۵ ارائه داد. با این حال باید در نظر داشته باشید که بازی کاملا آنلاین است و سرورهای بازی Diablo IV از سمت سرویس ارائه دهنده، تحریم هستند. از این رو تجربه‌ی این بازی تنها با سرویس‌های DNS ضدتحریم و دور زدن IP ممکن است. با وجود اینکه استفاده‌ از این سرویس‌ها روی پلتفرم کامپیوتر راحت است، در تجربه‌ی بازی با پلی استیشن ۵ اختلال‌های متعدد در دسترسی گاها آزاردهنده و ناخوشایند بود.

و در نهایت باید گفت که بازی Diablo IV دقیقا همان چیزی است که انتظارش را می‌کشیدیم. بلیزارد با گذشت بیش از یک دهه از نسخه‌ی سوم بازی، همچنان توانسته یک شاهکار سبک اکشن نقش آفرینی در قالب روایتی با جزئیات بیشتر عرضه کند. عنوانی که هم یک بازگشت باشکوه برای دوست‌داران سری و هم یک شروع خوب برای تازه واردان دنیای دیابلو است. بازی Diablo IV یک اثر اکشن نقش آفرینی با دوربین ایزومتریک است که جهانی بسیار بزرگ و پرتنوع و با امکان شخصی سازی بالا تجربه‌ای هیجان انگیز از مبارزه با هیولاها و شیاطین را برای شما رقم می‌زند.

خلاصه بگم که…

بازی Diablo IV دقیقا همان چیزی است که انتظارش را می‌کشیدیم. بلیزارد با حفظ ریشه‌های سبک اکشن نقش آفرینی در قالب روایتی جدید توانسته جانی دوباره به سری بازی‌های دیابلو دهد. این عنوان که یک تجربه‌ی ایزومتریک ارائه می‌دهد با تنوع بالا در شخصی سازی کاراکتر، مبارزات، اقلیم و دانجن‌ها می‌تواند بیش از ۱۰۰ ساعت گیم‌پلی هیجان انگیز را به مخاطب عرضه کند.

بررسی بازی Diablo IV - ویجیاتو
بررسی بازی Diablo IV - ویجیاتو

می‌خرمش

بازی Diablo IV یک عنوان خوش ساخت در سبک اکشن نقش آفرینی از بلیزارد است که در ادامه‌ی سری دیابلو، این‌بار با محوریت لیلیث ادامه پیدا می‌کند. گیم‌پلی بازی با پنج کلاس قابل شخصی سازی، هزاران آیتم و سلاح متنوع تجربه‌ای متفاوت و هیجان انگیز از مبارزه را رقم می‌زند که از این عنوان یک بازی با ارزش تجربه‌ی بالا می‌سازد.

نمی‌خرمش

بازی Diablo چنان تجربه‌ی خوبی ارائه می‌کند که نمی‌توان لیست قابل توجهی از دلایل نخریدن آن نوشت. اگر پیش از این سمت این سری نرفته‌اید و یا از بازی‌ها با زاویه دید ایزومتریک برایتان جذاب نیستند، ممکن است بازی Diablo IV انتخاب اول خریدتان نباشد. همچنین با توجه به آنلاین بودن بازی باید حواستان به تحریم سرورهای بازی برای کاربران ایرانی و محدودیت‌ها اتصال بازی باشد.

بررسی بازی Diablo IV - ویجیاتو
  • امتیاز ویجیاتو95
  • امتیاز کاربران
    19 ratings8.9/10
  • امتیاز متاکریتیک88
کپی شد https://vgto.ir/mh4
نظرات (۱۵)
5 2 امتیازها
امتیاز مطلب
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
15 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
دیدگاه درون خطی
نمایش تمام نظرات

همین الان کمپینشو تموم کردم گلبم گرفت خیلی گیم عالیه این بازگشت دیابلو نیست حتی بهتر هم هست ممنون بلیزارد🥲🥲

به عنوان یه طرفدار سرسخت بلیزارد، بعد از انتشار اورواچ ۲ و وارکرفت Reforged و آپدیت‌های اخیر دیگر آثارش مثل Heroes of the Storm و WOW، خیلی دیگه به این استودیو امیدوار نبودم. خوشحالم که دیابلو ۴ تونست طلسم رو بشکونه و دوباره همون بلیزارد همیشگی را ببینیم.

نسبت به چیزی که اینجا ازش گفته شد میشه نتیجه گرفت بازی دیابلو IV کاملا یه بازی جدید و متفاوت در مقایسه با سه قسمت قبلیه و برتری اصلی که داره همین پایبند بودن به ریشه ها و حفظ کامل ژانر نقش آفرینی به سبک خود بلیزارد و سری دیابلو هستش.
ممنون بابت مقالتون.

GOTY

جا داره در مورد پروژه های وب ۳ فارسی بر پایه بلاک چین هم قلم بزنید .
پروژه بازی گروهی غیرمتمرکز فارسی به نام asid online

و …

نقد خانم منظری عالی بود خداقوت و تشکر
به به
دیابلو کامبک زده اونم چه کامبکی بلیزارد کارش رو خفن انجام داده تو دیابلو ۴
بلیزارد باید آی پی هاش رو دوباره برگردونه به اوج، باید دوباره احیاشون بکنه، و اینکه بتونه زنده نگهشون داره ،مثل همین دیابلو

جدای از بحث دیابلو حس می کنم که اکتیویژن بلیزارد فرنچایز های بیشتری برای دوباره کار کردن داره
و اونا هم باید زنده کرد

بلاخره یه نقد هم از خانم منظری دیدیم 😃

دیابلو ۴ بعد از مدت ها داشت فرنچایز رو دویاره زنده میکرد، ولی کارش رو خیلی خوب انجام داد. واقعا دم بلیزارد گرم که این بازی رو هم تونست خوب عرضه کنه.

آخرین ویرایش 10 ماه پیش توسط Death Lake
15
0
نظرت رو حتما بهمون بگو!x