ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی DreamWorks All-Star Kart Racing

انتشار در ۲۷ آبان ۱۴۰۲
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۷ آبان ۱۴۰۲ | ۱۷:۵۷
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 1 سال قبل
اشتراک گذاری:

استودیو انیمیشن‌سازی دریم‌ورکس فراز و نشیب زیادی را در طول بیست سی سال فعالیت خود داشته و واقعیت اینجاست که چند سال پیش، در یک سرازیری بدی قرار گرفته بود. این استودیو اما توانسته بعد از مدتی و با اعمال یک سری تغییرات مدیریتی و استراتژیکی، بار دیگر در عالم سینما حرفی برای گفتن داشته باشد و به فکر گسترش آثار خود بیفتد. همین چند روز پیش بود خبر ساخته شدن شرک ۵ به‌طور رسمی تأیید شد و اینترنت را تکان داد و پاندای کونگ‌فوکار جدید هم که در راه است. دریم‌ورکس فرنچایزهای خیلی زیادی ندارد اما از دل همین محدود ipها، توانسته کاراکترهایی خلق کند که میلیون‌ها هوادار در سراسر دنیا دارند و ساخت بازی ویدیویی بر اساس این شخصیت‌های محبوب، می‌تواند یک گارانتی فروش داشته باشد. بازی DreamWorks All-Star Kart Racing با همین فرضیه ساخته شده اما خوشبختانه به همین فاکتور بسنده نکرده است. با ویجیاتو همراه باشید تا بازی کارتینگ جدید DreamWorks All-Star Kart Racing را مرور کنیم.

سبک بازی کارتینگ از دیرباز جزو سبک بازی‌هایی بوده که استودیوهای مختلف به ریسمان آن چنگ می‌زدند تا بتوانند یک بازی بزرگ با حضور شخصیت‌های متعدد بسازند. در واقع باید گفت دو سبک کارتینگ و فایتینگ، برگ‌های برنده اصلی استودیوها برای ردیف کردن تعداد زیادی شخصیت در دل یک بازی ویدیویی هستند و برخی از استودیوهای خوش‌ذوق‌تر، این حضور دسته جمعی را با یک استان همراه می‌کنند و برخی به در کنار هم قرار گرفتن این عداد شخصیت محبوب بسنده می‌کنند.

دریم‌ورکس سال‌ها پیش این تجربه را در بازی‌های مختلفی تجربه کرده است و هر بار توانسته تقریبا موفق از این تجربه بیرون بیاید. اولین بار ۲۰ سال پیش بود که دو بازی کارتینگ با محوریت شخصیت مورچه‌ای به نام زی ساخته شد و پس از آن بازی‌های شرک اسمش اند ریسینگ و همنین ماداگاسکار کارتز عرضه شد که هر دو بازی‌های مسابقه‌ای بودند. در نهایت بازی دریم ورکس سوپراستار کارتز برای کنسول های پلی استیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ عرضه شد تا اولین گردهمایی شخصیت‌هایی انیمیشنی دریم ورکس رقم بخورد.

بررسی بازی DreamWorks All-Star Kart Racing
امتیاز متاکریتیک: 69 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 7.8
در دسترس برای:
بیشتر
ناشر بازی: GameMill Entertainment
سازنده بازی: Bamtang Games

طی ده سال گذشته همانطور که دریم ورکس از پادشاهی خود بر دنیای انیمشین سینمایی فاصله می‌گرفت،‌ ساخت بازی اقتباسی از روی آثار این استودیو نیز کمرنگ یا محدود به یک سری بازی موبایلی شد. بازی‌های اندکی در این بین عرضه شدند که هیچ یک نتوانستند راهی پیش ببرند و حالا این استودیو با کمک بت منگ گیمز وگیم‌میل انترتینمنت سعی کرده تا یک بازگشت دوباره به دنیای بازی‌های ویدیویی بزند و این بار هم تلاش کرده تا دست پر به میدان بیاید.

بازی‌های کارتینگ از محبوبیت خاصی در دنیا برخوردار هستند و به عنوان بازی‌های پارتی گیم و خانوادگی شناخته می‌شوند. این بازی‌ها به فروش‌های هنگفتی هم دست پیدا می‌کنند و چند بازیگر اصلی و قدرتمند دارند که رقابت با آن‌ها کار هرکسی نیست. ماریو کارت پادشاه بی‌رقیب این سبک بازی‌ها است که می‌توان به‌نوعی آن را پردخوانده این ژانر هم قلمداد کرد و لقب قدیمی‌ترین بازی کارتینگ را به او داد. اما به جز ماریو کارت، کرش بندیکوت و سونیک هم بازی‌های کارتینگ قدرتمندی دارند که هر چند سال یکبار سر علم کرده و سعی می‌کنند با ماریو کارت رقابت کنند. مشکل اکثر بازی‌های کارتینگ اینست که خلاقیت در آن‌ها کم دیده می‌شود و جملگی سعی می‌:نند تا بر اساس یک فرمول موفق و از پیش تعریف شده، کار خود را پیش ببرند.

سازندگان بازی جدید دریم ورکس اما خوشبختانه به این سندورم آلوده نشدند. بازی DreamWorks All-Star Kart Racing ایرادات زیادی دارد اما اکثر این مشکلات زیر سایه جرات به کار بردن خلاقیت توسط سازندگان محو می‌شود. در واقع می‌توان ادعا کرد سازندگان با بیش از حد قرار دادن ایده‌های خود و خام نگه داشتن برخی از این ایده‌های جذاب، خودشان برای خودشان یک دام پهن کردند و در آن گرفتار شدند.

بازی DreamWorks All-Star Kart Racing داستان خاصی را دنبال نمی‌کند و این اولین نقطه ضعف بازی است. حالا که جهان سینمایی دریم ورکس بزرگتر شده و پر از شخصیت‌های ریز و درشت است، سازندگان می‌توانستند با تمسک به فرمول‌های ترندی مثل جهان‌های موازی و... بهانه درست و درمانی برای گردآوری شخصیت‌ها جور کنند هرچند شاید با یک زاویه نگاه متفاوت‌تر‌، بتوان این را گفت که سازندگان خودشان را آلوده به این ترند کذایی نکرده‌اند و ترجیح دادند تا مانند بازی‌های کلاسیک این ژانر، کار خودشان را پیش ببرند.

کاراکترهای گوناگونی پشت فرمان ماشین کارتینگ حاضر شده‌اند و جای یک سری از شخصیت‌ها نیز به شدت خالی است که شاید بتوان امیدوار بود قرار است در قالب بسته‌های الحاقی مجزا به بازی اضافه شوند. شخصیت‌هایی مانند کونگ فو پاندا، شرک، خر! و قهرمانانی از انیمیشن‌های چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم، بد گایز، مگامایند، ترول‌ها و بچه رییس و البته سری انیمیشن ماداگاسکار در اینجا حضور دارند. از آنسو فقدان شخصیت‌هایی مانند مورچه زی، توربو، قهرمانان انیمیشن بیگانگان علیه هیولاها و یا عضوی از خانواده کرودز نیز به شدت حس می‌شود.

برای ورود به بازی، شما می‌توانید ماشین کارتینگ خود را شخصی سازی کنید و این موضوع برخلاف اکثر بازی‌های کارتینگ فقط برای شکل ظاهری ماشین کاربردی ندارد و روی قدرت و عملکردهای ماشین تاثیر می‌گذارد. ممکن است انتخاب یک تایر خاص دریفتینگ شما را بالا ببرد اما موجب کاهش شتاب بشود و یا انتخاب یک سپر خاص، بتواند به سرعت شما کمک کند. البته از آنجایی که در هر حال بازی یک عنوان همگانی است و نه یک اثر جدی و پیچیده در دنیای بازی های ریسینگ، همه این موارد به ساده ترین شکل ممکن در بازی وجود دارند و چیزی نیست که گیمرهای ناآشنا یا کم سن و سال نتوانند با آن ارتباط بگیرند.

بازی پر از نقشه های گوناگون است که از جهان انیمیشن های مختلف الهام گرفته شده و هر یک با دقت و ظرافت خاصی طراحی شده است. نقشه های این پیست ها یک مسیر نیستند و گاهی چند مسیر از آغاز به پایان را در برمی‌گیرند. همچنین خود پیست‌ها کاملا پویا هستند و عوامل بیرونی در آن‌ها وجود دارد که روی روند مسابقه تاثیر می‌گذارد.

با اینکه از صداپیشگان اصلی بازی استفاده نشده اما اکثر افرادی که صدای خود را به شخصیت های بازی قرض داده اند این کار را با نهایت ذوق خود انجام داده اند و در برخی مواقع تشخیص صدای آن ها از صدای صداپیشه اصلی سخت است. نکته جالب توجه در بخش صداگذاری، کل کل شخصیت ها در طول برگزاری مسابقه است. کافی است با پاندای کونگ فو کار به فیونا، همسر شرک یک ضربه بزنید تا ببینید چطور برای شخص شرک و فیونا کری می خواند و شرک و فیونا به او جواب مستقیم می‌دهند. این ادای دیالوگ‌های کاملا شخصی بین کاراکترها، به جذابیت بازی و صدالبته به جنس کمدی آن افزوده است.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۶ ساعت
داستان + ماموریت‌های فرعی: ۱۰ ساعت

اما هرآنچه سازندگان در بخش صداگذاری سنگ تمام گذاشته‌اند، در بخش موسیقی کم کاری کرده‌اند. هیچ یک از آهنگ‌های اصلی متعلق به انیمیشن‌ها در بازی پخش نمی‌شود و قطعات موسیقایی که در بازی DreamWorks All-Star Kart Racing وجود دارد، شبیه به اصوات برنامه‌های کودک سه تا پنج ساله‌ها است. موسیقی بازی نه هیجان انگیز است و نه شنیدنی و در همه بخش ها از منوی اصلی بازی گرفته تا فینال مسابقات، بی رمق و بی جان است.

اما در ابتدای صحبت از بروز خلاقیت در بازی DreamWorks All-Star Kart Racing صحبت کردم. سازندگان چندین آیتم مختلف در طول مسابقات کار گذاشته اند و کارکرد آن ها را نیز در یک مقدمه نسبتا طولانی (به نسبت یک بازی کارتینگ) به بازیکنان یاد می‌دهند. شما می‌توانید با گرفتن سه چنگک جادویی، مسیر ویژه ای برای خود فراهم کنید که کلا از زمین مسابقه جداست و شما را به شدت جلو می‌اندازد؛ همچنین می‌توانید با جمع آوری نت‌های موسیقی پراکنده در پیست مسابقه، در نهایت به آیتم‌های مخصوص ترول‌ها (از انیمیشن ترول‌ها) برسید که اکثر آن‌ها یک آیتم سرعتی هستند تا بتوانید از دیگران پیشی بگیرید. دریفت کردن در مناطقی خاص در بازی باعث می‌شود تا سرعتی چند برابر پیدا کنید و همچنین پریدن و رد شدن از یک سری حلقه‌ها می‌تواند کاری کند تا سرعت‌تان بهبود پیدا کند. همه چیز در DreamWorks All-Star Kart Racing بر اساس اصول است و برخلاف بسیاری از بازی های این سبکی که شانس در بردن بازیکنان دخالت بسیار بسیار زیادی دارد، در اینجا خبری از این موضوع نیست.

نوآوری‌ها در همینجا تمام نمی‌شود و آیتم‌های اسلحه در بازی نیز تقریبا با تمامی آیتم‌های رایج در بازی‌های کارتینگ متفاوت است. هرچند برخی از آن‌ها لوس از آب درآمده‌اند اما بیشترشان قابلیت جالبی دارند و می‌توانند در تعیین کردن برنده مسابقه، تاثیرگذار ظاهر شوند. مشکل اینجاست که آیتم‌های بسیار زیادی در بازی وجود دارد که اکثر آن‌ها برای گیمرهایی که حتی با این سبک بازی‌ها اشنا باشند هم ناشناخته است و تا قلق همه آن‌ّا دستتان بیاید، کمی طول می‌کشد!

بازی DreamWorks All-Star Kart Racing تلاش مثبتی برای این استودیو انیمیشن سازی است و احتمالا بتواند تا مدتی با عرضه شخصیت‌های جدید در قالب DLC در بازار رقابت باقی بماند. بازی با استفاده از گرافیک مناسب و گیم‌پلی خلاقانه گلیم خودش را از آب بیرون کشیده و می‌تواند لحظات مفرحی را برای یک جمع دو تا چهار نفره رقم بزند؛ هرچند بخش آنلاین بازی نیز به یاری تک نفره‌ها شتافته و آنها را وارد ماد‌های مسابقه‌ای می‌کند که برخی مختص جنون این بازی هستند و برخی نیز از دیگر بازی‌های کارتینگ مشهور، به اینجا پا گذاشته‌اند.

خلاصه بگم که...

بازی DreamWorks All-Star Kart Racing یک بازی کارتینگ خلاقانه است که برخلاف بسیاری از بازی‌های این سبک، گیم‌پلی آن با عنصر شانس گره نخورده و می‌توان یک مسابقه ماشینی هیجان‌انگیزتر و عادلانه‌تری را با حضور شخصیت‌های محبوب انیمیشن‌های دریم‌ورکس تجربه کرد.

می‌خرمش...

بازی برای تجربه در یک جمع چند نفره بسیار توصیه می‌شود. صداگذاری بازی و خلاقیت گیم‌پلی سبک کارتینگ محشر است.

نمی‌خرمش...

یک سری شخصیت‌های محبوب در بازی حضور ندارند و اگر کاراکتر محبوبیتان در لیست شخصیت‌ها نیست و یا کلا بازی‌های کارتینگ را «به اشتباه» بچگانه می‌دانید، بهتر است سراغ DreamWorks All-Star Kart Racing نروید.

  • امتیاز ویجیاتو65
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 7.8
  • امتیاز متاکریتیک69
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Man
    Man | ۲۷ آبان ۱۴۰۲

    نمیدونم فروش بازی قراره چقدر بشه
    ولی میدونم ۸۰ درصدش بخاطر شرکه

    • nader kuchike
      nader kuchike | ۲۷ آبان ۱۴۰۲

      شرک عشقه
      شرک زندگیه

      • ترک شیرازی
        ترک شیرازی | ۷ فروردین ۱۴۰۳

        پاره شدم🤣🤣🤣🤣🤣

مطالب پیشنهادی