هواوی Y7p بخریم یا سامسونگ گلکسی A30s؟
متاسفانه تلفنهای هوشمند گیمینگ برای بسیاری از ما تبدیل به رویایی فوقالعاده دور شده. درنتیجه مجبوریم کار را با گوشیهای میانرده موجود در بازار پیش ببریم. سامسونگ و هواوی دو رقیب بزرگ در بازار اندروید ...
متاسفانه تلفنهای هوشمند گیمینگ برای بسیاری از ما تبدیل به رویایی فوقالعاده دور شده. درنتیجه مجبوریم کار را با گوشیهای میانرده موجود در بازار پیش ببریم. سامسونگ و هواوی دو رقیب بزرگ در بازار اندروید ایران محسوب میشوند که تلفنهای هوشمند متنوعشان با هزینههای مختلف در دسترس است. هواوی Y7p میانرده جدید این کمپانی و سامسونگ گلکسی A30s یکی از پرطرفدارانترین گوشیهای میانرده بازار است. اما اگر شما بخواهید انتخاب کنید، سراغ هواوی Y7p میروید یا سامسونگ گلکسی A30s؟
بازار گوشیهای میانرده در ایران داغِ داغ است. این روزها با توجه به بالا رفتن قیمت تلفنهای هوشمند گوشیهای میانرده انتخاب معقولتری برای خرید محسوب میشوند. ممکن است کنار تمام استفادههای روزمره از یک تلفن هوشمند، قصد داشته باشید تا مدت زمانی را پای بازیهای ویدیویی بگذرانید. بازیهایی که این روزها روی پلتفرم اندروید و iOS غوغا کردهاند و روز به روز کاربران بیشتری را به سمت موبایل گیمینگ فرا میخوانند.
مشخصات این دو گوشی تا حد زیادی به هم نزدیک است. درواقع بزرگترین چیزی که ممکن است شما را دچار تردید کند، قیمت بیشتر سامسونگ گلکسی A30s است. این اختلاف برای مشخصاتی که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند سوال برانگیز است و موجب میشود تا کاربران هواوی Y7p را انتخاب اقتصادیتری محسوب کنند.
نمایشگر
هواوی و سامسونگ دو سیاست کاملا متفاوت را برای نمایشگر گوشی مانرده خود در نظر گرفتهاند. سامسونگ گلکسی A30s مجهز به نمایشگر سوپر امولد با رزولوشن ۱۵۶۰x۷۲۰ است و هواوی Y7p از یک نمایشگر IPS LCD با رزولوشن ۱۵۶۰x۷۲۰ بهره میبرد. تمام مشخصات ثانویه نمایشگر بین این دو گوشی بسیار به هم نزدیک است و بزرگترین تفاوت به تکنولوژی پنل استفاده شده برمیگردد.
سامسونگ گلکسی A30s کنتراست بینهایت و رنگبندی چشمنوازی را به کاربران ارائه میدهد که در ازایش باتری بیشتری از شما تقاضا میکند. البته کیفیت بالای نمایشگر IPS LCD هواوی Y7p تا حدودی این اختلاف را پوشش میدهد. از طرفی مصرف باتری کمتر آن موجب میشود تا افرادی که ساعات بیشتری را با تلفن هوشمندشان میگذرانند (مانند گیمرها) هواوی Y7p را انتخاب محتاطانهتری تلقی کنند.
سخت افزار
در بحث سخت افزار ورق برمیگردد و این بار هواوی است که دست بالاتر را در اختیار دارد. گرچه چیپست Kirin 710F استفاده شده در هواوی Y7p قدیمیتر از اگزینوس ۷۹۰۴ای است که سامسونگ از آن استفاده کرده، اما از نظر پردازش هواوی این رقابت را با پیروزی پشت سر میگذارد. چیپست ۱۲ نانومتری هواوی Y7p مصرف انرژی بهینهتری دارد و چهار هسته قدرتمند کورتکس A73 آن برای پردازشهای سنگین مانند بازیهای ویدیویی بیشتر به کارتان میآیند.
پردازشگر گرافیکی هواوی Y7p از پردازشگر سامسونگ گلکسی A30s دو هسته بیشتر دارد و به همین خاطر انتظار میرود که در پردازشهای سنگین بهتر عمل کند. درواقع بنچمارکهای مختلف نیز این امر را تایید میکنند و اگر نگاهی به نمودار پردازش بازیهای ران شده روی هر دو گوشی بیاندازیم، متوجه میشویم هواوی Y7p فریم ریت بیشتری را به دست میآورد. درواقع مهمترین نکتهای که تمام گیمرها میبایست مد نظر داشته باشند.
هواوی Y7p با 4 گیگابایت رم و 64 وارد بازار شده است و از آن طرف گلکسی A30s سه مدل مختلف 3/32 گیگابایتی، 4/64 گیگابایتی و 4/128 گیگابایتی دارد. در هر دو گوشی نیز میتوانید از کارت حافظه تا سقف 512 گیگابایت استفاده کنید تا از این نظر با مشکلی روبهرو نشوید. از نظر امکانات ارتباطی، هر دو گوشی به بلوتوث 5 مجهز هستند اما گلکسی A30s از استاندارد وای فای 802.11a/ac پشتیبانی می کند که جایش در هواوی Y7p خالی است.
سیستم عامل و رابط کاربری
گرچه هواوی و سامسونگ از رابط کاربری اختصاصی خودشان استفاده میکنند اما هر دو گوشی مورد نظر ما به اندروید ۱۰ آپدیت شدهاند. یکی از تفاوت های اساسی این دو گوشی، بهره مندی هواوی Y7p از سرویسهای موبایل هواوی یا همان HMS است که جای سرویسهای گوگل یا GMS را می گیرد. در مقابل، گلکسی A30s به طور کامل از سرویس های گوگل برخوردار است و به شما اجازه میدهد تا به گستره قابل توجهی از اپلیکیشن و بازیهای موجود دسترسی داشته باشید.
خوشبختانه رابط کاربری هر دو گوشی یعنی EMUI 10 و One UI 2.0 بسیار ساده و کارآمد طراحی شده و تجربه نسبتا روان و بدون مشکلی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. اگر امکانات شخصیسازی برایتان از اهمیت برخوردار است، خیالتان راحت باشد که هر دو گوشی تنوع بالایی از این دسته امکانات را در اختیارتان قرار میدهند.
باتری و شارژدهی
اگر نگاهی به مشخصات هواوی Y7p و گلکسی A30s بیاندازیم متوجه میشویم که هر دو از باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری برخوردارند. اما نکته قابل توجه اینجاست که شارژدهی هواوی Y7p تفاوت سنگینی با گلکسی A30s دارد. هواوی Y7p در تست باتری پیسیمارک رکوردشکنی کرد و توانست بیش از 15 ساعت با وای فای روشن و روشنایی 50 درصدی نمایشگر زیر این تست دوام بیاورد. این رقم برای گلکسی A30s حدود 11 ساعت است.
درواقع گلکسی A30s میتواند یک روز و نیم شما را همراهی کند. درحالیکه هواوی Y7p به راحتی تا دو روز میتواند نیازهای شما را برطرف کند. بدیهی است اگر قصد تجربه بازیهای ویدیوی را با تلفن هوشمندتان دارید، هواوی Y7p میتواند انتخاب بهتری برایتان تلقی شود. اما این را هم مد نظر داشته باشید که مدت زمان شارژ هواوی Y7p به خاطر استفاده از شارژر ۱۰ واتی تقریبا یک ساعت بیشتر از گلکسی A30s با شارژر ۱۵ واتیاش است.
دوربین
اگر به سلفی گرفتن علاقهمندید، گلکسی A30s با دوربین ۱۶ مگاپیکسلیاش بهتر میتواند به شما کمک کند. هواوی Y7p در این قسمت از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده کرده. درخصوص دوربین اصلی این گوشی بهتر است قضاوت نکنیم/ گرچه روی کاغذ هواوی Y7p با سنسور ۴۸ مگاپیکسلیاش رقابت را از گلکسی A30s و سنسور ۲۵ مگاپیکسلیاش برده، اما وقتی به تصاویر ثبت شده رجوع میکنیم، تفاوت کیفیت خاصی به چشممان نمیخورد.
هر دو گوشی در زمینه دوربین کمتر از انتظارات ظاهر شدهاند. درنتیجه علاقهمندان به عکاسی نمیتوانند زیاد روی این گوشیها حساب باز کنند. البته توجه داشته باشید که درهرصورت ما با یک گوشی میانرده مواجهیم و نمیتوانیم انتظارات بیشتری از آن داشته باشیم.
نتیجهگیری
برای نتیجهگیری باید نگاهی گذرا به تفاوتهای محسوس گلکسی A30s و هواوی Y7p بیاندازیم. گلکسی A30s از نظر نمایشگر، استفاده از تکنولوژیهای جدید شامل درگاه USB تایپ C و سنسور اثر انگشت زیر صفحه بهتر عمل کرده. اما از آن طرف هواوی Y7p رقابت بر سر سختافزار، شارژدهی و قیمتگذاری را با پیروزی پشت سر میگذارد.
اگر عدم پشتیبانی از سرویسهای گوگل مانند فروشگاه پلیاستور برایتان اهمیتی ندارد و میتوانید از راههای جایگزین استفاده کنید، پرداخت هزینه کمتر برای دسترسی به امکانات کاربردی و مهم هواوی Y7p بهترین انتخاب شما خواهد بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چین و حزب کمونیست هیچ چیز خوبی به دنیا نمی دند
هواوی شد گوشی
جفتش مفت نمی ارزن.