ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Nioh 2 – مرگ همیشه باهاته

انتشار در ۱۳ فروردین ۱۳۹۹
شایان کرمی
نوشته شده توسط شایان کرمی | ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰
شایان کرمی
شایان کرمی

منتشر‌ شده در 5 سال قبل
اشتراک گذاری:

Nioh 2 از آن بازی‌هایی است که برای لذت بردن از آن به وقت و حوصله زیادی نیاز دارید و به همین خاطر وضعیت فعلی شرایط مناسبی را برای تجربه آن فراهم کرده است. برای بررسی این بازی با ویجیاتو همراه باشید.
وقتی به این نتیجه رسیدید که قصد دارید بازی متفاوتی مثل Nioh 2 را تجربه کنید باید بدانید که قرار است با عنوانی روبرو شوید که صبر و مهارت شما را حسابی به چالش خواهد کشید. Nioh 2 از آن بازی‌هایی نیست که بخواهید با مدت کوتاهی وقت گذاشتن آن را به اتمام برسانید یا با دیدن ویدیوهای آموزشی، باس‌فایت‌های آن را شکست دهید.

داستان در مورد قهرمانی بی نام است که مادر او کشته می‌شود و حال باید مسیر تازه‌ای را برای انتقام گرفتن آغاز کند و همین قضیه او را وادار به قدم گذاشتن در دنیایی می‌کند که همه‌چیز را برای همیشه تغییر می‌دهد. داستان و کات‌سین‌های بازی که در ادامه بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت بهانه‌ای برای شروع مبارزات نیوه جدید هستند و کمتر پیش می‌‌آید که با کاراکترهایی روبرو شوید که پرداختی درست‌وحسابی دارند یا طی داستان دچار تغییرات در شخصیت خود می‌شوند.

با شروع این بازی شما به دنیای جدیدی پا خواهید گذاشت که قرار نیست حتما از تمام قوانینی که بازی‌های امروزی آن‌ها را رعایت می‌کنند، پیروی کند. این موضوع را Nioh 2 با همان بخش آموزشی بازی به شما می‌فهماند. باید محیط بازی را خوب بگردید، برای هر کدام از ضربات و استفاده از جادوها برنامه داشته و منتظر سخت‌ترین چالش‌های ممکن باشید.

Nioh 2 به عنوان یک بازی Souls-Like ثابت می‌کند که از همان دقیقه اول قرار نیست هیچ تخفیفی در مبارزات به شما داده شود و باید با قوانین سخت دنیای بازی خو بگیرید. برای مثال در همان بخش ابتدایی دشمنان سختی روبروی شما قرار می‌گیرند که به‌راحتی می‌توانند چندباری شما را قبل از شکست خوردن، از بین ببرند.

بازی به شما می‌گوید که گربه‌ها شخصیت‌های مهمی در دنیای نیوه هستند و حتی ممکن است بدون تاثیر هیچ ماده محرک و مخدری با آن‌ها برای مدتی طولانی گفتگو کنید! محصول جدید «تیم نینجا» به شما می‌گوید که برای پیومدن مسیر، نیازی به دنبال کردن کات سین‌ها ندارید و در بیشتر موارد هم امکان طی کردن مراحل به عنوان یک نینجای مخفی‌کار هم وجود دارد.

بررسی بازی Nioh 2
امتیاز متاکریتیک: 85 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 6.9
در دسترس برای:
6 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: سونی
سازنده بازی: تیم نینجا
در واقع Nioh 2 می‌خواهد از هر چیزی که حواس شما را از مبارزات نفس‌گیر آن پرت می‌کند دور کرده و وضعیت را برای روبرویی با دشمنان چالش برانگیز که همه آن‌ها با یک یا تعداد محدودی ضربه قابلیت از بین بردن شما را دارند آماده کند.

از بین بردن المان‌هایی که باعث می‌شود که ریتم بازی در تقریبا ۵۰ ساعتی که برای به اتمام رساندن مراحل به آن‌ نیاز دارید، همیشه تند بماند و در نتیجه روبرو شدن به این چالش‌های سخت، نه خسته‌کننده و حوصله‌سربر، بلکه هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده باشد.

البته از غنای این تجربه سرگرم‌کننده به‌خاطر بی توجهی به دیگر بخش‌های بازی تا حدودی کاسته شده و همین قضیه هم باعث می‌شود که Nioh 2 نتواند در حد پتانسیل‌هایی که دارد خود را به عنوان یک بازی بزرگ و موفق نشان دهد. موضوعاتی که در ادامه آن‌ها به صورت دقیق‌تری بررسی خواهیم کرد.

بگذارید در ابتدا در مورد موضوعی صحبت کنیم که همه شما به خاطر آن سراغ Nioh 2 خواهید رفت. طراحی مراحل بازی به‌گونه‌ای است که شما طی تجربه بازی دغدغه همیشگی از بین بردن دشمنان قدرتمند آن را دارید. طراحی مراحل بیشتر از آن که بخواهد به محیط خاصی وابسته باشد، به کاراکترهایی بستگی دارد که شما طی داستان با آن‌ها روبرو می‌شوید.

بازی پر است از باس‌فایت‌ها، مینی‌باس و دشمنان معمولی (البته قدرتمندی) که به شکلی در نقشه Nioh 2 پراکنده شده‌اند که بتوانند شرایط را برای مبارزه کردن شما دشوار کنند. به چه صورت؟ برای مثال بازی شما در یک منطقه نسبتا بسته با یک موجود قدرتمند که ضربه مخصوصا آن می‌تواند به بخش عظیمی از اتاق آسیب بزند روبرو می‌شوید.

در حالی که فکر می‌کنید روبرو شدن به این دشمن در حالت عادی هم چالش بسیار سختی است، متوجه می‌شوید دشمن‌های دیگری هم در محیط حضور دارند که هدف اصلی آن‌ها سخت‌تر کردن شرایط برای حرکت شما است تا نتوانید به‌موقع به حرکات ویژه دشمن اصلی واکنش نشان دهید.

در واقع Nioh 2 از شما می‌خواهد که نه کم‌نقص، بلکه برای رد کردن بخش‌هایی از بازی بی‌نقص باشید و این جنون تبدیل شدن به یک مبارزه حرفه‌ای و قدرتمند است که باعث می‌شود شما در بخش‌های مختلف نقشه بیشتر پرسه زده و آیتم‌های مختلفی را برای پشت‌سر گذاشتن باس‌فایت‌ها جمع‌‌آوری کنید.

وقتی که متوجه می‌شوید برای از بین بردن دشمنان باید حسابی تلاش می‌کنید، این را هم می‌ فهمید که بازی امکانات زیادی برای انجام این کار در اختیار شما قرار داده است. برای مثال بخش زیادی از مراحل را می‌توان به عنوان یک نینجای ساکت طی کرد که یا دشمنان را دور زده یا آن‌ها را در خفا از بین می‌برد.

تعداد زیادی توانایی‌های جادویی هم وجود دارد که به برای لحظات محدودی قدرت بسیار زیادی را از هیولاهای مختلی به شما می‌بخشد. این توانایی‌ها قدرت بسیار زیادی دارند اما باید به این نکته توجه کنید از آن‌ها می‌توان برای مدت محدودی استفاده کرد به همین خاطر باید با یک برنامه‌ریزی قبلی اقدام به استفاده از آن‌ها کنید.

این قدرت‌های ویژه تنوع بسیار زیادی دارند. همین تنوع باعث می‌شود که مدت زمان بیشتری نسبت به نسخه قبلی را صرف گشتن در محیط و آزاد کردن قدرت‌های جدید کنید. تنوع این توانایی‌ها به شکل ظاهری و نوع پیاده‌سازی‌شان در مبارزات خلاصه نمی‌شود. بلکه، بسیاری از آن‌ها در مورد ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند که در روبرو شدن با دشمن متفاوتی به کار شما خواهند آورد. پس نتیجه می‌گیریم که شکست دادن دشمنان تنها به مهارت شما در کار به شمشیر بستگی ندارد و باید از حس ماجراجویی خود هم برای پیدا کردن آیتم‌های جدید استفاده کنید.

مشکل اصلی بازی همین‌جاست که بقیه بخش‌های آن برخلاف مبارزات و آیتم‌های جادویی آن هدفمند گسترده نیست. یعنی چی؟ برای مثال تعداد بسیار زیادی آیتم‌های گوناگونی در بازی وجود دارند که هیچ تاثیری روی گیم‌پلی نمی‌گذارند و صرفا Nioh 2 را گیج‌کننده می‌کنند.

این آیتم‌ها شامل آیتم‌های پوشیدنی و حتی سلاح‌هایی می‌شود که طی مراحل آن‌ها را به دست می‌‌‌آورید. اگر از آن دست گیمرهایی باشید که مدت زمان زیادی را به گشت‌وگذار در محیط اختصاص می‌دهید، بعد از گذشت کوتاهی متوجه حضور تعداد خیلی زیادی آیتم در آرشیو خود می‌شوید که اصلا نمی‌دانید با آن‌ها چکار کنید.

بخشی که برای انتخاب آیتم‌ها و به‌روز کردن توانایی‌های مختلف بازی وجود دارد در بعضی از موارد کارآمد است. برای مثال شما برای آن که به بالانس بهتری در شخصیت خود برسید. باید میکسی از آیتم‌های مختلف را استفاده کنید که باعث می‌شود در بخش خاصی دچار ضعف نشوید و این کار هم اتفاقی جالب است.

اما متاسفانه منوهای بازی آن‌قدر گیج هستند و آنقدر باید آیتم‌های بدردنخور که در بسیاری موارد حتی از نظر ظاهری هم فرق چندانی ندارند را بالاوپایین کنید که باعث می‌شود رسیدن به بالانسی خوب در این بخش نیازمند صرف کردن زمانی طولانی باشد و همین قضیه هم ریتم بازی را به شدت دچار مشکل می‌کند.

البته به خاطر تغییر شخصیت اصلی بازی که حالا دیگر فردی بی‌نام است، یک بخشی برای شخصی سازی چهره قهرمان در اختیار دارید که امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد و می‌توانید قهرمان خود را همان‌طور که دوست دارید آماده حضور در میدان نبرد کنید.

هر گیمری که انتخاب کرده اکشن سریعی مثل Nioh 2 را تجربه کند، دوست دارد که به جای گیر کردن در منوها و سروکله زدن با آیتم‌های به‌دردنخور، زمان بیشتری را به تجربه اکشن دوست داشتنی بازی و حتی کشته شدن توسط باس‌فایت‌های چالش برانگیز و سخت آن اختصاص دهد.

متاسفانه این قضیه در مورد داستان، موزیک و حتی طراحی هنری بازی هم صدق می‌کند. موسیقی‌هایی که در این بازی می‌شنوید معمولا امبینت‌های آرامی هستید که خیلی ملو به‌صورت زیرصدا در بخش‌هایی از بازی پخش می‌شوند. در واقع Nioh 2 فاقد ترانه‌هایی است که بخواهند مبارزه با یک باس‌فایت را هیجان‌انگیزتر کرده یا حتی بعد از به اتمام رسیدن بازی در خاطره شما بمانند.

در مورد بخش بصری بازی هم این قضیه صدق می‌کند. کمتر پیش می‌آید که سازندگان بخواهند از المان‌های محیطی برای عمق بخشیدن به مبارزات بازی استفاده کنند. تنوع محیط‌ها هم چندان بالا نیست. نقشه Nioh 2 به چند منطقه تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها یک تم مشخصی دارند که بعد از خروج از آن‌جا، تم به طور کامل تغییر می‌کند.

در بازی‌های مدرن این سبک مثل Sekiro: Shadow Die Twice درون هر منطقه با پوشش بصری مشخصی، مناطق و اتاق‌های متفاوتی را می‌بینید که در نوع خود منحصربه‌فرد هستند و آن‌ها را کمتر می‌توان در بخش دیگری از بازی پیدا کرد. همین قضیه کمک می‌کند که مناطق بیشتری از این بازی برخلاف Nioh 2 در ذهن شما باقی بمانند.

این موضوع در مورد داستان و ویدیوهای بازی هم صدق می‌کند. برخلاف سری سولز، نیوه استفاده چندانی از محیط برای داستان‌گویی نمی‌کند و ویدیوهایی هم که بین مراحل به عنوان داستان بازی پخش می‌شوند بیشتری آموزشی ابتدایی برای روبرو شدن با باس‌فایت‌ها و دشمنان جدید هستند.

البته هر چقدر که این محتوای تکرای باعث می‌شود که سرعت بازی کاسته شود، ویژگی‌های مهمی در Nioh 2 تعبیه شدند که به لذت بردن بیشتر گیمر از بازی کمک زیادی می‌کنند. یکی از این مواردی که در ابتدا چندان تعین کننده به نظر نمی‌رسد اما موضوع مهمی است به لودینگ‌های بسیار سریع بازی برمی‌گردد.

برخلاف سکیرو که بعد از مرگ باید یک صفحه لودینگ نسبتا طولانی را تحمل می‌کردیم، Nioh 2 با سرعت زیادی بارگذاری می‌شود و همین قضیه باعث می‌شود که بعد از مرگ‌های بسیار زیادی که قرار است در این بازی برای شما هم رخ دهند، سریعا به اکشن برگردید و مبارزه را ادامه دهید.

در ابتدای کار هم امکان انتخاب از بین دو حالت «سینمایی» و «اکشن» هم برای شما فراهم است که میزان فریم ریت بازی را دچار تغییر می‌کند. از آن‌جایی که کات سین‌ها اهمیت چندانی در بازی ندارند و روان‌تر بودن مبارزات صحنه‌های زیباتری را خلق می‌کند، پیشنهاد می‌کنم که حتما گزینه اکشن را در این بخش انتخاب کنید.

اگر محتوای هنری بازی کم باشد، از گیم‌پلی اصلا کم نمی‌آورد. همان‌طور که گفتیم محیط بازی پر شده از دشمن‌هایی که روبرو شدن با آن‌ها چال سخت و شیرینی است. چرا دشمنان علاوه بر قدرتمند بودن، تکنیک‌های متفاوتی را برای مبارزه استفاده می‌کنند و آن‌قدر دقیق هستند که به شما فرصتی برای اشتباه ندهند.

نیو گیم پلاس بازی که راستش را بخواهید وقت نکردم به آن سر بزنم هم به شکل قابل مشاهده‌ای نبردها را چالش برانگیزتر می‌کند. در نتیجه بازهم تجربه نبردها هیجان انگیز و سرگرم‌کننده باقی خواهد ماند و شما تا زمانی که بخواهید Nioh 2 برای بازی کردن خواهید داشت.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۴۵ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۶۰ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۸۵ ساعت

خلاصه بگم که...

Nioh 2 از آن دست بازی‌هایی است که برای لذت بردن از آن باید قوانینش را بدانید. یعنی باید متوجه باشید که خبری از داستان در این بازی نیست، قرار است بارها بمیرید و منوهای بازی هم بسیار شلوغ و گیج‌کننده هستند. در این صورت، با اکشن بی‌نظیری روبرو می‌شوید که نمونه آن را در کمتر بازی‌های جدید می‌توان پیدا کرد.

می‎خرمش

اگر دنبال یک اکشن سرگرم‌کننده می‌گردید که برای مدتی طولانی با آن سروکله بزنید و بازی هم شما را با باس‌فایت‌های متنوع و اکشن جذابش بسنجد، Nioh 2 از بهترین گزینه‌های موجود در بازار است که می‌تواند برای مدتی طولانی شما را در دوران خانه‌نشینی سرگرم کند.

نمی‎خرمش

دنبال کردن داستان Nioh 2 کار سختی است و جزییات گیم‌پلی و منوها در مواردی آن‌قدر شلوغ هستند که ممکن است کار کردن با آن‌ها برای عده زیادی خسته‌کننده باشد. در کل اگر پیش از این سراغ بازی‌های Souls-Like نرفته‌اید Nioh 2 تنها شما را گیج‌تر می‌کند و بازی‌هایی مثل Dead Cell و Ashen گزینه‌های بهتری برای شروع این ساب‌ژانر هستند.

  • امتیاز ویجیاتو75
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 6.9
  • امتیاز متاکریتیک85

برای تهیه نسخه دیجیتالی بازی Nioh 2 و جدیدترین بازی‌ها به فروشگاه گیم‌سیس مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • بهرام
    بهرام | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    من دموی حجیم این بازی را دانلود کردم و بازی کردم. دقیقاً به همان دلایل که ذکر کردید نمی خرمش. واقعیت این است که با گرافیک این بازی هم مشکل دارم. نمیدانم چرا اغلب صحنه ها با HDR تاریک تر میشه و به دلیل جلوه های بصری خاص این بازی در هنگام مبارزات، فقط رنگ و نور است که مشاهده می شود. این بازی مناسب افرادی است که می توانند به طور مرتب و در با تمرکز و وقت زیاد به مطالعه المان ها و اقلام ریز و درشت درون باز ی بپردازند.

  • محمد
    محمد | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    بررسی عالی اگر ممکنه بخش هایی از گیم پلی رو هم به صورت گیف قرار بدید نه تعداد بالا که بارگذاری صفحات زمانبر بشه دو سه تا فقط مورد بعدی هم اگر ممکنه براتون قالب نقد و بررسی ها رو عوض کنید خیلی بهتر میشه حجم زیادی متن و عکسایی که گم میشن تو دل متن خسته میکنه چشم رو حس خوندن رو میگیره

    • شایان کرمی
      شایان کرمی | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

      مرسی از نظرت. حتما سعی می‌کنیم که تو بررسی‌های آینده به نکته‌ای که گفتی بیشتر توجه کنیم. البته باید در نظر گرفت که تعداد زیاد عکس‌ها هم در نهایت سرعت لود صفحه رو کاهش میده.

      • محمد
        محمد | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

        ممنون جناب کرمی عزیز

  • Phantasmagoria
    Phantasmagoria | ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

    این چیزی که من خوندم انگار نسبت به نسخه اول تغییر خاصی نکرده.

  • امیر دانته
    امیر دانته | ۱۳ فروردین ۱۳۹۹

    راست میگه نخریدم خیلی سخته سخت

    • امیر دانته
      امیر دانته | ۱۳ فروردین ۱۳۹۹

      نخرین

مطالب پیشنهادی