ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX – سیاهچاله‌ و بازهم سیاهچاله

انتشار در ۱ فروردین ۱۳۹۹
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱ فروردین ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 5 سال قبل
اشتراک گذاری:

پوکمون حالا یک برند چند ده میلیارد دلاری است که عمری نزدیک به ۲۵ سال دارد. از برند پوکمون تاکنون بیش از ۳۰ بازی عرضه شده و جدیدترین این عناوین با نام Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX در حقیقت بازسازی یک عنوان ۱۵ سال پیش است که برای کنسول گیم‌بوی ادونس عرضه شده بود. نمی‌دانم چقدر با جهان پوکمون‌ها آشنایی دارید ولی همین بس که بدانید این سری کارش را با بازی‌های ویدویویی شروع کرده و سپس با ساخت انیمه‌هایی طولانی در قالب سریال و آثار سینمایی توانسته قلب میلیون‌ها انسان در جهان را به تسخیر خود در بیاورد. در دنیای پوکمون‌ها، انسان‌ها در کنار هیولاهایی جیبی (پوکمون) زندگی می‌کنند و برخی از انسان‌ها این موجودات را به بردگی خود گماشته‌اند و عده‌ای دیگر با آنها در صلح و صفا زندگی می‌کنند.
بازی Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX اما در دنیایی روایت می‌شود که صرفا مختص به پوکمون‌ها است و انسان (یا به اصطلاح فنی خود این سری، هیچ مربی) در کار نیست. در واقع جهان بازی با اینکه گریزی به جامعه بشریت زده ولی تمام و کمال متعلق به پوکمون‌ها است و در اینجا پوکمون‌ها برخلاف انیمه‌های رایجی که از آنها دیده‌اید؛ با یکدیگر صحبت می‌کنند.

سری Mystery Dungeon یک سری فرعی برای بازی‌های پوکمون حساب می‌شود که از سال ۲۰۰۵ جان گرفته‌اند و عنوان Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX هفتمین نسخه از آن به شمار می‌رود، نسخه‌ای که همانطور که گفته شد بازسازی اولین عنوان این سری با نام Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team and Red Rescue Team است.

سری Mystery Dungeon پوکمون برای طرفداران پروپا قرص بازی‌های نقش آفرینی کلاسیک ساخته شده‌اند و همانطور که از اسمش پیداست، پر از سیاهچاله‌ها و غارهایی هستند که با شخم زدن آنها بازی پیش می‌رود.

در واقع اگر طرفدار بازی‌های RPG (نقش آفرینی) به خصوص از نوع ژاپنی باشید باید بدانید که در خیلی از این بازی‌ها شما با Dungeon (سیاهچاله‌ها) های متعددی روبرو هستید که با شخم زدن آنها (Farming) می‌توانید به آیتم‌های مختلفی دست پیدا کنید و قدرت شخصیت‌هایتان را افزایش دهید. این قبیل بازی‌ها از دیرباز تا کنون هواداران خاص خود را داشته و سری Mystery Dungeon دقیقا همین طرفدارها را نشانه گرفته است.

بررسی بازی Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX
امتیاز متاکریتیک: 70 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 6
در دسترس برای:
6 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: نینتندو
سازنده بازی: اسپایک چان‎سافت
شما در Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX بعد از تست‌ اولیه‌ای که بازی ازتان می‌گیرد، یک پوکمون بهتان تعلق می‌گیرد. البته اگر از پوکمونی که بازی برایتان انتخاب می‌کند راضی نباشید، می‌توانید دوباره تست را بدهید ولی به هوش مصنوعی به کار گرفته شده در این بخش اطمینان کنید و پوکمونی مطابق خلق و خوی خود را برگزینید. داستان از آنجایی شروع می‌شود که شما در قالب یک پوکمون در جهان این هیولاهای جیبی از خواب بیدار می‌شوید و نمی‌دانید دقیقا چرا اینجا هستید. شخصیت اصلی داستان ادعا دارد که تا دیروز یک انسان بوده و حالا تبدیل به پوکمون شده است. با انتخاب یک پوکمون یار (همراه) او به شما کمک خواهد کرد تا این دنیا را بهتر بشناسید. خوشبختانه تعداد پوکمون‌هایی که می‌توانید به عنوان کاراکتر بازی انتخاب کنید مقبول بوده و تقریبا شامل تمامی پوکمون‌های محبوب و آشنای این سری می‌شود.

داستان بازی برخلاف بسیاری از بازی‌های پوکمون محتوای غنی ندارد و در واقع جزو ضعیف‌ترین داستان‌های این سری به شمار می‌رود، البته اساسا نباید فراموش کرد که بازی‌های Dungeon محور عموما از داستان غنی برخوردار نیستند و این طراحی مراحل و گیم‌پلی بازی است که آن را جذاب می‌کند. البته داستان بازی نسبت به نسخه پانزده سال پیش تغییرات ریزی داشته و وجود شخصیت‌های بامزه و دیالوگ‌های خنده‌دار آنها کاری کرده که این داستان خشک و بی‌روح کمی تا قسمتی قابل هضم باشد. در ادامه داستان بازی، سازندگان عنوان Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX شما را با پوکمون همراهتان وارد یک گروه موسوم به «تیم نجات» می‌کنند که وظیفه‌اش انجام ماموریت‌های مختلف برای پوکمون‌های دیگر است. این ماموریت‌ها در واقع هسته اصلی و تنها هسته آن را تا پایان بازی تشکیل می‌دهد.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX مشکل بزرگی که دارد در طراحی مراحل و گیم‌پلی بازی است؛ عناصری که قرار است جبران این نقصان در داستان بازی را انجام دهند اما خودشان پر از ایراد هستند. بازی بازسازی یک عنوان تقریبا کلاسیک متعلق به ۱۵ سال پیش است و متاسفانه با وجود تغییرات مختلفی که در بازی جدید صورت گرفته، در طراحی مراحل کم‌لطفی بسیار زیادی شده است. مراحل بازی با اینکه روی کاغذ زیاد هستند (چیزی حدود ۴۰ کمپین در بازی وجود دارد) ولی تکراری بودن آنها بیش از حد آزار دهنده است و تقریبا تک تک سیاهچاله‌ها بسیار کوچک و بدون چالش هستند.

با وارد شدن به هر سیاهچاله، چندین طبقه می‌توانید آن را زیر و رو کنید ولی طراحی آنها بسیار سطحی صورت گرفته و شما اگر یک ساعت این سیاهچاله‌ها را بالا و پایین کنید، تقریبا در ادامه مدت زمان نسبتا طولانی بازی، موضوع جدیدی به چشم‌تان نخواهد خورد. دشمنان بازی به ندرت تغییر پیدا می‌کنند و شخم زدن‌های شما که ساعت‌های متمادی وقت می‌طلبد، بسیار کاری عبث به نظر خواهد رسید به خصوص آنکه بازی تقریبا عنصر مهمی برای کشش و جذابیت ادامه دادنش رو نمی‌کند، در نه در بخش داستانی و نه در گیم‌پلی.

از دیگر نکاتی که در بازی نسبت به قبل تغییر داشته به تعداد اعضای تیم شما در طول گشت و گذار در سیاهچاله‌ها برمی‌گردد، موردی که حالا به جای ۴ نفر به ۹ تن ارتقا یافته و شما می‌توانید یک لشکر ۹ نفره را علم کنید و با خود به اینور و آنور ببرید. کنترل این نه نفر به مراتب سخت‌تر است و پیشنهاد می‌شود هنگامی دست به این کنترل ارتش کوچک بزنید که در بازی مهارت کای به دست آورده باشید، مهارتی که می‌توان از طریق منو‌های جذاب و کامل بازی مراحل اولیه آن را آموخت و سپس در بخشی همچون Dojo به تمرین و ارتقای آن پرداخت. (متاسفانه بخش Dojo هم اما در واقع یک سری سیاهچاله تکراری و با کمترین ذوق در طراحی است ولی به هر حال کار را برای ارتقا پیدا کردن شخصیت‌ها و قوی‌تر شدن برای ادامه بازی راحت می‌کند.)

نا گفته نماند در بخش هدایت پوکمون‌ها باید حواستان باشد که  بازی Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX تنها پوکمون‌هایی را همراه شما خواهد کرد که یا آنها را نجات داده باشید و یا در مراحل بازی با آنها رو در رو شده باشید و در یک نبرد شکستشان داده باشید. خوشبختانه در هر زمان می‌توانید کنترل شخصیت اصلی خود را بین پوکمون‌هایتان تغییر دهید و این موضوع کمی، فقط کمی از ورطه تکرار بازی می‌کاهد.

در نهایت باید گفت که عنوان جدید پوکمون (که از سری فرعی آن برخاسته و اساسا نباید انتظار یک عنوان AAA را از آن داشت) در مدرنیزاسیون کردن بازی ۱۵ سال پیش زیاد موفق نبوده است. بهبودهای گیم‌پلی و صد البته بهبود گرافیک بازی که مهم‌ترین تغییر است و اولین موضوعی است که به چشم مخاطب می‌خورد کافی نیستند و تیم سازنده باید روی طراحی مراحل و گیم‌پلی بازی خود بیشتر کار می‌کردند تا آنها را درگیرکننده‌تر و جذاب‌تر از آب در بیاورند.

کم‌کاری این تیم در ساخت این بخش‌ها و تمرکز بیش از حد روی بهبود گرافیکی باعث شده که Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX از تبدیل شدن به یک عنوان شاهکار باز بماند و به یک اثر کاملا معمولی تبدیل شود که صرفا طرفداران بازی‌های نقش آفرینی Dungeon محور و همچنین هواداران پروپاقرص پوکمون را اقناع کند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۱۵ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۲۲ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۳۱ ساعت

خلاصه بگم که...

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX قشر خاصی را هدف گرفته و یک بازی برای همگان نیست، حتی برای همه طرفداران نقش آفرینی ژاپنی نمی‌تواند جذاب باشد. این بازسازی ضمن وفادار بودن به نسخه ۱۵ سال پیش، تغییرات ریزی در خود جای داده تا بتواند هم تازه‌کارها را راضی نگه‌دارد و هم چالش‌بازان را به سمت خود جذب کند اما واقعیت اینست که بازی صرفا برای هواداران دو آتشه پوکمون و یا بازی‌های Dungeon محور قابل قبول است.

می‎خرمش

اگر به شخم زدن در بازی‌های نقش آفرینی علاقه دارید و جزو دوستداران بسیار وفادار دنیای پوکمون هستید، Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX جهان پوکمونی برای شما می‌سازد که در آن کمتر از انسان‌ها خبری است و پر از هیولاهای بامزه و جورواجور است.

نمی‎خرمش

بازی به شدت طولانی است و برای گیمرهایی که با این سبک و سیاق چندان آشنایی ندارند احتمالا اثری حوصله‌سربر تلقی شود. صرفا اگر با حال و هوای بازی‌های Dungeon محور آشنایی دارید به سراغ Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX بروید وگرنه از تجربه آن سرخورده بیرون خواهید آمد.

  • امتیاز ویجیاتو60
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 6
  • امتیاز متاکریتیک70
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی