به عنوان یک گیمر چه انتظاراتی از پلی استیشن 5 داریم؟
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم باقی نمانده و تا چند ماه دیگر باید با تمام مشکلات اقتصادی موجود، به استقبال نسل بعدی کنسولها برویم. به اندازه کافی هم در مورد هر دو کنسول میدانیم ...
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم باقی نمانده و تا چند ماه دیگر باید با تمام مشکلات اقتصادی موجود، به استقبال نسل بعدی کنسولها برویم. به اندازه کافی هم در مورد هر دو کنسول میدانیم و از قدرت سختافزاری و شکل و ظاهرشان با خبریم. تنها چیزی که باقی مانده، قیمت نهایی دو مدل پلی استیشن 5 است که سونی هنوز حاضر به اعلام کردن آن نشده. اما فقط مسئله قیمت نیست. هنوز یک سری انتظارات از سمت گیمرها وجود دارند که سونی هنوز پاسخی برای آنها ارائه نداده. به همین خاطر در این مقاله از انتظاراتی برایتان گفتم که عموم گیمرها از پلی استیشن 5 دارند. با ویجیاتو همراه باشید.
هزینه نکردن برای تجربه آنلاین بازیها
یکی از مسائلی که کنسول گیمرها هنوز با آن مشکل دارند، هزینه کردن برای تجربه بخش آنلاین بازیهاست. عملا بدون داشتن اشتراک پلی استیشن پلاس نمیتوان بخش آنلاین اکثر بازیهای مولتی پلیر را روی پلی استیشن تجربه کرد. این در حالیست که کاربران پلتفرمهای همسایهای چون استیم و اپیک گیمز، به راحتی و بدون پرداخت هزینه میتوانند به سرور بازیهای محبوبشان متصل شوند و از تجربه رقابتهای چند نفره لذت ببرند. با این حال، خرید اشتراک پلی استیشن پلاس توجیه خاص خودش را نیز دارد. سونی در کنار بهبود کیفی سرورهای پلی استیشن، هر ماه چندین بازی مجانی در اختیار مشترکین پلی استیشن پلاس قرار میدهد که گاها ارزش قابل قبولی دارند. با این حال، شاید انتظار عجیبی نباشد که از سونی بخواهیم این بازیهای رایگان را برای مشترکین پلی استیشن پلاس قرار دهد و بگذارد که در نسل نهم، ما به رایگان آنلاین بازی کنیم.
بهبود سرعت دانلود
یکی از مشکلاتی که اکثر گیمرها با پلی استیشن 4 داشتند، سرعت دانلود پایین آن بود. فایلها و آپدیتهای بازیها دیگر کم حجم نیستند که نهایتا به جای ۵ دقیقه، ۱۰ دقیقهای دانلود شوند. نه، بازیهای مدرن آنقدر حجم بالایی دارند که حتی با سریعترین اینترنتها نیز ممکن است دانلود کردنشان بیش از نصف روز طول بکشد. با این حال، قضیه اینجاست که پلی استیشن 4 نیز به اندازه ایکس باکس وان و پیسی در امر دانلود سریع نیست و همین موضوع شرایط را برای گیمرها سختتر میکند. سونی واقعا در نسل آینده باید فکری به حال این موضوع بکند و راهکاری ارائه دهد که پلی استیشن 5 بتواند بازیها را با سرعتی قابل قبول و بدون افت محسوس دریافت کند.
رسیدن به نرخ ۶۰ فریم
سالهاست که کنسولها وعده شکستن نرخ ۳۰ و رسیدن به نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را میدهند، اما آن را عملی نمیکنند. در حال حاضر، این احتمال داده میشود که پلی استیشن 5 و ایکس باکس بعدی بتوانند اکثر بازیها را روی رزولوشن 4K اجرا کنند. اما رسیدن به استاندارد ۶۰ فریم بر ثانیه، در هالهای از ابهام قرار دارد. با این حال، به نظرم با توجه به قدرت سختافزاری بالای پلی استیشن 5، شاید وقتش رسیده که سونی برای رسیدن به استاندارد ۶۰ فریم بر ثانیه تلاش کند.
پشتیبانی بهتر از واقعیت مجازی
سونی در نسل هشتم تمام تلاشش را کرد تا پشتیبانی خوبی از تکنولوژی واقعیت مجازی داشته باشد. آنها تا حدودی هم به چیزی که میخواستند رسیدند، اما راستش را بخواهید محدویتهای سختافزاری این نسل، مانع از این میشد که بازیهای جذابتری برای پلیاستیشن ویآر عرضه شوند. خوشبختانه، سختافزاری که سونی برای نسل بعد کنسولهایش طراحی کرده، میتواند کاملا تجربه بازیهای واقعیت مجازی را بهبود بخشد. البته به شرطی که آنها قصد سرمایهگذاری روی این بازار نو ظهور را داشته باشند.
صدای فن کمتر
صدای فن پلی استیشن 4 به قدری زیاد بود که حس میکردید کنسول بعد از اجرای بازیهای سنگینی چون The last of Us Part II به پرواز در میآید و دکوراسیون خانه را به هم میریزد. هر چقدر هم کنسول قدیمیتری داشتید، این صدا بیشتر بود و واقعا تحملش از یک جایی به بعد سخت میشد. با این حال، سونی وعده داده که با بهبود وضعیت سیستم خنک کننده پلی استیشن 5، این مشکل را برطرف کند و کنسولی خنک و بیصدا تحویلمان دهد. اما حقیقتش را بخواهید، تا خود کنسول به دستمان نرسد نمیتوانیم در مورد این موضوع مطمئن باشیم.
برگرداندن فرانچایزهای قدیمی
در نسل هشتم شاهد بازیهای انحصاری فوقالعادهای روی پلی استیشن 4 بودیم. سونی با برنامهریزی دقیق توانست در هر سال، یک بازی جذاب و قابل ملاحظه پیشروی میلیونها مخاطب خود بگذارد و آنها را سرگرم نگه دارد. با این حال، در این نسل به خیلی از مجموعههای قدیمی و دوستداشتنی پلی استیشن بیتوجهی شد. از آن بدتر اینکه در بین آثار انحصاری پلی استیشن 4، بازی مناسب برای گیمرهای کم سن به ندرت پیدا میشد. خوشبختانه، در مراسم رونمایی پلی استیشن 5، شاهد معرفی چند بازی این چنینی بودیم. ولی هنوز خیلیها هستند که آرزوی دیدن یک سایفون فیلتر، اسلای کوپر و حتی جک اند دکستر جدید را دارند.
قیمتگذاری منطقی
نسل آینده، نسل سختافزارهای قدرتمند و به احتمال زیاد گران قیمت است. کنسولهایی قرار است تا چند ماه آینده به دستمان برسند که دارای حافظههای پر سرعت SSD هستند و پردازشگرهای گرافیکیشان از تکنولوژی ریتریسینگ پشتیبانی میکنند. بنابراین، نمیشود انتظار قیمت پایینی هم از سازندگان این کنسولها داشت. مایکروسافت مدتی پیش اعلام کرد که ایکس باکس سری ایکس ۵۰۰ دلار قیمت خواهد داشت. اما از آنجایی که آنها یک کنسول ارزان قیمتتر نیز برای نسل بعد در اختیار دارند، طبیعتا سونی نمیتواند با زدن برچسب ۵۰۰ دلاری روی پلی استیشن 5 با مایکروسافت در شروع نسل رقابت کند. برای همین، شاید بد نباشد که سونی از اتفاقاتی که برای پلی استیشن ۳ افتاد درس بگیرد و با قیمتی منطقی و مناسب با شرایط بازار، کنسول نسل نهمی خود را عرضه کند. با این حال، باید تا بامداد پنجشنبه صبر کنیم و ببینیم که بالاخره قیمت پلی استیشن 5 مشخص میشود یا نه.
اما در آخر میخواهم از شما سوال کنم. چه انتظاراتی از پلی استیشن 5 دارید؟ آیا تا حالا نمایشهای سونی راضیتان کرده؟ حتما نظراتتان را با ما هم در میان بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مقاله خیلی قدیمی هست آقای فرشین
اینکه انتظار داشته باشیم که کنسولی مثل PS5 با قیمت احتمالا کمتر از یک 3070 RTX بخواد تو 4k به کاربر 60 فریم بده تو بازی های شوتر بخصوص به نظرم انتظار یک مقدار بی جایی هست چون شما با همین کارت گرافیک بالا تو شرایط مشابه هم نمیتونید همچین خروجی بگیرید! ضمن اینکه خب مواردی مثل رم، پردازنده و باقی قطعات هم هست که تو PC بابتش پول بیشتری باید پرداخت کنید ولی تو کنسول دیگه خبری از اینا نیست. خلاصه اینکه از هر چیزی در حد توان باس انتظار داشت
برو دنبال درس و مدرست
خب اقای نویسنده به نظر شما ما پلی استیشن4 رو بگیریم یا دو سه ماه دیگه که پلی استیشن5 اومد اونو بگیریم یا حالا حالا صبر کنیم و هیچ کدومو نگیریم؟؟
این ویجیلاگ من رو یه نگاه بهش بنداز. کامل توضیح دادم.
http://vigiato.net/p/93362
یعنی شاید مثل ایکس باکس360 که اون اولا اومد شاید مشکل داشته باشن؟؟
ممکنه. یا حتی احتمالش هست که مثل اولین نسخههای پلی استیشن ۴ صدا فنشون خیلی زیاد باشه
اقای فرشین به نظر خودتون از همه لحاظ کدوم بهتره برای خرید؟
والا هنوز خودمم نمیدونم کدوم بهتره. به نظر اصلا تو سال اول هیچ کدوم از کنسولها رو هم نخریم اتفاقی نمیفته. یکم صبر کنیم تا اواسط ۲۰۲۱ یا اوایل ۲۰۲۲ ببینیم کدومشون عملکرد بهتری دارن، بعد بریم سراغشون.
سلام . عزیز این مقاله برای دو سال پیش هسن
دقیقا میشه توضیح بدی چرا این مقاله برای دو سال پیش هست؟
این صداش منو روانی کرده
نمیدونم هدف یا منظورتون از گفتن رسیدن به 60 fps واقعا چیه...اگه بازیای شوتر و کامپتیتیو رو با رزولوشن 1080 کمتر از 120 fps بده هیچ کنسولی نمیتونن بفروشن
اگر توی پلی استیشن ۵ بشه ظرفیتی خرید میتونید با دوستانتون با بعضی از سایت خرسد بزنیم این تنها چیزی که میشه زیر اقتصاد ایران له نشد
نیما فرشین عزیز این مقاله برای سال ۹۷ هست از شما بعیده مقاله های کهنه رو بازنشر بدید
جاااااان؟ این رو همین امروز نوشتیم. متوجه منظورت نمیشم.
بایگانیه یا جدیده؟؟
قطعا جدیده.
ما سال 97 اصلا نمیدونستیم پلی استیشن 5 میاد چه شکلی هست
والا
میگی ما نه همه فداتشم
دقیق نمیدونم که ایا ایکس باکس توی نسل بعد برای انلاین بازی کردن نیاز به خرید اشتراک هست یا نه ولی خدا کنه که توی نسل بعد انلاین بازی کردن بدون هیچ محدودیت برای هر دو پلتفرم باشه
موافقم
این قضیه که برای انلاین بازی کردن نیاز به خرید اشتراک هستش هالا چه اشتراک گلد xbox چه اشتراک پلاس ps خیلی چیز مضخرف و اذیت کن هستش
من زمانی که برای یک بازی 60 دلار پول میدم توقع دارم که تمام بخش های بازی رو بتونم تجربه کنم نه اینکه یکی از مهم ترین بخش های بازی که بخش انلاین بازی هست ( مثل gta online) رو اجازه دسترسی به اون رو نداشته باشم و برای اینکه بتونم به اون بخش دسترسی پیدا کنم باید سالیانه 60 دلار رو پرداخت کنم
دقیقاا. باهاتون موافقم
نسل هارو اشتب نوشتی عامو
اصلاح شد. ممنون.
امیدوارم بازی ها
GOD OF WAR 5
UNCHARTED 5
GTA 6
HEAVY RAIN 2
SILENT HILL
FINAL FANTASY XVI
JAX AND DAXTER
معرفی بشوند.
بنظرم اگه راکستار خودش یه مراسم بزاره مردم خیلی هایپ میشن و بیننده هم بیشتر میشه
به این لیست لعنتی و جذاب killzone و syphone filter هم اضافه کن
با احترام و خسته نباشید بهتون آقای فرشین ولی به شخصه تو خیلی از موارد باهاتون مخالفم.شما میگین پرایس تگ ۵۰۰ دلاری برای PS5 نقطه ی ضعفه نسبت به کنسول مایکروسافت در حالی که طبق نظر سنجی بزرگ IGN برای خرید کنسول نسل بعد PS5 دو برابر مجموع سری اکس و سری اس رای آورد که نشون میده که فن بیس خودشو حفظ کرده و همچنین اکثر گیمرا هم جوری که تو توییتر میبینم به این نتیجه رسیدن که برای تجربه ی بازی های خوب باید PS5 بخرن.در مورد اشتراک پلاس هم خب بخش زیادی از درآمد سونی بخصوص حالا که رو کنسولش ضرر هم بده به پلاس وابستست بنابراین حذفش کاملا غیر منطقیه.با ان حال ممنون از مقاله ی خوبتون.
یوزر نیمتو میخونم اشک تو چشام حلقه میزنه
ولی موافقم برای فن های سونی و پلی استیشن هیچ وقت مسئله قیمت مطرح نبوده و رایگان کردن پلاس هم سونی رو بیچاره میکنه اینا همش دون پاشی های مایکروسافته
ولی امیدوارم سونی گول نخوره (و البته حرفه ای تر از این حرفاست که بخواد بخاطر مایکروسافت قیمتاشو پایین بیاره)
نویسنده این مقاله واقعا گیمره؟!!! اگه هست که یه نسل از قافله عقبه داریم وارد نسل 9 میشیم نه 8!!!
آره اشتباه بود. حواسم نبود بهش. از روی عادت نوشتم نسل هشت.
اقا نسل هارو یه لول پایین نوشتید! نسل 8 و 9 درسته نه نسل 7 و 8
درسته رفیق. اشتباه سهوی بود. ممنون که اطلاع دادی.
مقاله عالی بود ولی چند جا بجای نسل هشتم نوشتید نسل هفتم و به جای نسل نهم نوشتید نسل هشتم
درسته رفیق. اشتباه سهوی بود. ممنون که اطلاع دادی.
من هیچ وقت تو هیچ سایتی کامنت نمی ذاشتم از زومجی و گیمفا بقیه سایت های اخباری گیم بگیر تا سایت های دیگه ... اینجا احساس راحتی کردم که کامنت می ذاشتم که با پاک شدن کامنتم بهم یادآوری کردی چرا هیچ وقت کامنت نمی ذاشتم و نمی خوندم. البته من یک نفرم و کامنت من وجودش و نبودش فرقی نداره.