بررسی مانیتور خمیده UR59C سامسونگ – تحقق رویای 4K
تا چند سال پیش داشتن یک تلویزیون یا مانیتور 4K برای بسیاری از افراد در سراسر جهان بیشتر حکم یک رویای دستنیافتنی را داشت. مانیتورهایی که با قیمتهای باورنکردنی چون ۳۰۰۰ دلار به بازار عرضه ...
تا چند سال پیش داشتن یک تلویزیون یا مانیتور 4K برای بسیاری از افراد در سراسر جهان بیشتر حکم یک رویای دستنیافتنی را داشت. مانیتورهایی که با قیمتهای باورنکردنی چون ۳۰۰۰ دلار به بازار عرضه میشدند و برای همین هم مایکروسافت و سونی در نسل گذشته نسبت به پشتیبانی از این استاندارد جدید دو دل بودند.
اما در چند سال اخیر با ارزانتر شدن پنلها و حرکت کردن به سمت تکنولوژیهای جدیدتر، خرید مانیتوری با وضوح تصویر ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل یا همان 4K دیگر حداقل در کشورهای دیگر آنقدری هزینهبر نیست. مانیتورهای بیشماری از برندهای مختلف با پنلهایی ارزانتری چون TN در بازار موجود هستند که قیمت مناسبی دارند اما مانیتور UR59C سامسونگ حتی در محدوده مانیتورهای اقتصادی هم با قیمتی استثنایی نگاهها را به خودش جلب میکند. اما آیا UR59C میتواند انتظارات شما را برطرف کند؟ در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم.
مشخصات کلی مانیتور
نوع پنل | VA |
ابعاد تصویر | ۳۲ اینچ، شعاع انحنا ۱۵۰۰ میلیمتری، نسبت تصویر ۱۶:۹ |
رزولوشن و نرخ بروزرسانی | ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل، ۶۰ هرتز، تراکم ۱۳۹ پیکسل در هر اینچ |
روشنایی | ۲۵۰ نیتز |
کنتراست | ۲۵۰۰:۱ |
درگاههای ورودی | یک درگاه HDMI 2.0 و یک درگاه DisplayPort 1.2 |
ضخامت پنل | ۸۶ میلیمتر |
ضخامت حاشیه | بالا و اطراف: ۹ میلیمتر، پایین: ۲۰ میلیمتر |
وزن | ۵.۶ کیلوگرم |
زمان پاسخگویی | ۴ میلیثانیه |
طراحی
مانیتور UR59C سامسونگ، یک مانیتور خمیده ۳۲ اینچی با نسبت تصویر ۱۶:۹ و پنل VA است که تصویری با وضوح 4K با تراکم پیکسل ۱۳۹ در هر اینچ را ارائه میدهد. کنار هم قرار گرفتن دو کلمه «خمیده» و «وضوح 4K» به خودی خود در دنیای مانیتورها خبر از قیمت بالا میدهد اما در عین حال مانیتور UR59C با قیمت زیر ۵۰۰ دلار یکی از خوشقیمتترین مانیتورهای بازار است.
بخشی از این قیمت مناسب به خاطر جنس مانیتور است که به جز پایه آن تقریبا تمامی بخشهایش از پلاستیک ساخته شده. اما طراحی کلی UR59C به قدری ساده، زیبا و مینیمالیستی است که نه تنها حس محصولی اقتصادی را منتقل نمیکند، بلکه به اندازه یک مانیتور پرمیوم گرانقیمت هم با شکوه است.
ضخامت ۸۶ میلیمتری مانیتور باعث میشود با یکی از ظریفترین گزینهها موجود در این محدوده قیمت رو به رو باشیم و خوشبختانه حاشیههای مانیتور در بالا و طرفین آن بسیار کم است. بخش پایینی هم با عرض ۲۰ میلیمتر که روی آن لوگوی سامسونگ حک شده شاید به ظریفی اطراف نباشد اما همچنان به اندازهای بزرگ نیست که بخواهد به چشم بیاید.
اما به غیر از جنس بدنه مانیتور که البته به خاطر وزن کمترش هم من با به کار رفتن پلاستیک مشکلی ندارم، پایه UR59C جای دیگری است که سامسونگ تلاش کرده تا هزینههایش را کاهش دهد و مانیتوری با قیمت مناسب به بازار عرضه کند. اشتباه نکنید، پایه مانیتور به شدت مستحکم و در عین حال سبک و ظریف است اما در عوض هیچ تنظیماتی برای بالا یا پایین بردن آن وجود ندارد. از طرفی خبری از ماونت VESA نیست و در نتیجه نمیتوانید از پایه دیگری استفاده کنید.
بزرگترین نقطه ضعف مانیتور خمیده اقتصادی سامسونگ را هم به پای همین پایه ساده آن میتوان نوشت چرا که به جز حرکت دادن خود مانیتور تا ۱۷ درجه به عقب و ۲ درجه به جلو هیچ انتخاب دیگری برای تنظیم آن ندارید. برای همین حتما قبل از خرید آن ارتفاع خود میز و فاصله جای قرارگیری مانیتور تا محل نشستن خودتان را مورد نظر قرار دهید.
شعاع انحنا ۱۵۰۰ میلیمتری UR59C کمتری از آن چیزی است که آن را در دسته مانیتورهای «فوق خمیده» قرار دهیم اما این انحنا نه تنها ظاهری جذابتر و کمی گیمینگ به مانیتور میبخشد، بلکه واقعا روی دید شما تاثیر میگذارد. موضوعی که در بخش بعدی به طور مفصلتر در موردش صحبت میکنیم.
در نهایت میرسیم به پشت مانیتور که جویاستیک تنظیمات مانیتور و درگاههای محدود آن در آنجا قرار گرفتند. مانیتور UR59C متاسفانه تنها یک درگاه HDMI 2.0، یک درگاه DisplayPort و جک ۳.۵ میلیمتری دارد. برای همین اگر بخواهید دستگاههای بیشتری را به آن متصل کنید، به مشکل برخواهید خورد و برای مثال باید برای وصل کردن کامپیوتر یا کنسول بازی خود به درگاه HDMI یکی را انتخاب کنید.
اما در عوض محل قرارگیری درگاهها در وسط مانیتور به همراه درپوشی که روی آن قرار میگیرد، باعث میشود تا کابلهایی که به آن وصل میکنید به راحتی از نگاهها دور باقی بمانند و مدیریت کابلها به سادگی تمام صورت بگیرد.
تصویر
با وجود قیمت پایین و مناسب UR59C، سامسونگ در ساخت پنل مانیتور و استفاده از تکنولوژیهای روز به هیچ وجه کمکاری نکرده است. تراکم ۱۳۹ پیسکل در هر اینچ برای یک مانیتور ۳۲ اینچی به تصویری شفاف منجر شده و پنل VA هم که خود به معنای کنتراست بالا است و UR59C با دامنه دینامیک بیشتر از ۲۵۰۰:۱ شما را ناامید نمیکند.
به لطف لایه ضد انعکاس عالی به کار رفته، حتی در روزهای آفتابی و گذاشتن مانیتور در مسیر تابش نور، نوری به آن صورت از سطح مانیتور منعکس نمیشود که بخواهد دید شما را دچار مشکل کند. همچنین UR59C از آن معدود مانیتورهایی است که نه تنها خمیدگی آن روی کیفیت تصویر تاثیری نگذاشته، بلکه واقعا متوجه تاثیر آن در دیدن گوشههای تصویر هم میشوید. ۳۲ اینچ ابعاد بزرگی برای مانیتور به حساب میآید و برای همین در مانیتورهای صاف بیشتر توجه شما به مرکز تصویر است و برای دیدن گوشههای تصویر مجبور به حرکت دادن چشمهایتان میشوید اما شعاع انحنا ۱۵۰۰ میلیمتری UR59C دید شما از گوشههای تصویر را به صورت چشمگیری بهبود میدهد.
با زدن دکمه میانی جوی استیک پشت مانیتور، منوی OSD بالا میآید. اول از همه پیشنهاد میکنیم که حتما یک بار در همین بخش تصویر مانیتور را کالیبره کنید چرا که قبل از کالیبره شدن، رنگها آن دقتی را که باید داشته باشند، ندارند. حتی برای آنکه باز هم به کیفیت تصویر کمنقص تری برسید، بهتر است خودتان با تنظیمات تصویر کار کنید. پیشنهاد ما این است که HDMI Black Level را روی نرمال قرار دهید و قالب Gamma Mode 2 را انتخاب کنید.
اگر نور مانیتور هم در طولانی مدت چشمهایتان را اذیت میکند و میخواهید از حالت نور آبی کمرنگ که در تلفنهای همراه هم مرسوم شده است، استفاده کنید؛ این گزینه در تنظیمات مانیتور Eye Saver نام دارد و دمای رنگ را افزایش و درخشندگی را کاهش میدهد. یکی دیگر از قابلیتهای جالب UR59C این است که با آپشنی به نام Picture by Picture به شما اجازه میدهد تا تصویر دو ورودی وصل شده را همزمان تماشا کنید که البته در این حالت باید مشخص کنید مانیتور صدای کدام منبع را به گوش شما برساند. البته این قابلیت تا حد زیادی زیر سایه درگاههای کم مانیتور و نبود پورت USB قرار میگیرد.
UR59C یک مانیتور گیمینگ نیست اما در همان بخش تنظیمات تصویر گزینهای به نام Game Mode وجود دارد که میتوانید آن را روشن، خاموش یا در حالت همیشه روشن قرار دهید. فرق گزینه آخر با «روشن» این است که در حالت دوم با هر بار خاموش شدن مانیتور باید بار دیگر دستی گیم مود را روشن کنید.
با روشن کردن Game Mode، درخشندگی و Brightness کلی مانیتور به شکل واضح و قابل توجهی افزایش پیدا میکند و رنگها هم کمی شکل اغراقآمیز به خود میگیرند. روشن بودن Game Mode در بیشتر بازیها به سینماییتر شدن تصویر خروجی کمک شایانی میکند، برای مثال انفجارها و آتش در بازیها به نظر هیجانانگیزتر و زندهتر میآیند اما به شخصه توصیه میکنم در هنگام کار روزمره آن را در حالت خاموش قارار دهید چرا که شدت نور مانیتور به خصوص در پسزمینههای سفید کمی آزاردهنده است.
گیمینگ
همانطور که بالاتر هم اشاره کردم، UR59C یک مانیتور مختص گیمینگ نیست و خود سامسونگ هم در این زمینه ادعایی نمیکند. نرخ بروزرسانی ۶۰ هرتزی UR59C برای بسیاری از گیمرها حکم یک «نه» محکم را دارد و خبری از تکنولوژیهایی چون G-Sync هم نیست. اما اگر به دنبال یک مانیتور فوق حرفهای مختص گیمینگ و به خصوص برای تجربه بازیهای چند نفره رقابتی مثل کانتر استرایک نیستید، UR59C اتفاقا میتواند اکثر انتظارات شما را بر آورده کند.
برای مثال زمان پاسخگویی یا همان Input Lag مانیتور ۴ میلیثانیه است که حتی از برخی مانیتورهای گیمینگ گرانقیمتتر موجود در بازار هم کمتر به حساب میآید. از طرفی اگر کارت گرافیک و سیستم قدرتمندی داشته باشید که بتوانید همان ۶۰ فریم را در اکثر بازیها بگیرید و تغییرات فریم آنقدری نباشد، نبود تکنولوژیهایی چون G-Sync دیگر آنقدری اهمیت ندارد.
نکته دیگری هم که باید در نظر داشت این است که با حتی برخی از قدرتمندترین سیستمهای موجود هم نمیتوان با وضوح تصویر 4K بازیها را با نرخ ۶۰ فریم روی تنظیمات گرافیکی بالاتر اجرا کرد، چی برسد به نرخهای بالاتر از ۶۰ و برای همین ۶۰ هرتز بودن UR59C در اجرای تقریبا تمامی بازیهای سینگلپلیر مانع خاصی به حساب نمیآید.
در واقع مانیتور UR59C سامسونگ یک مانیتور همهکاره با قیمت مناسب است که اگر فریمهای بالاتر از ۶۰ برایتان اهمیتی نداشته باشد یا بخواهید از آن برای بازی کردن با کنسولهای نسل هشتم استفاده کنید، فرق چندانی با یک مانیتور گیمینگ ندارد و میتواند انتظارات شما را بر آورده کند به خصوص که قرار نیست هزینه زیادی هم صرف کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فقط حیف پول در بساط نی
عالی