انیمهای از جهان شرلوک هلمز – موریارتی جنایتکار یا قهرمان؟
انیمه Moriarty the Patriot از تازهترین اقتباسها بر اساس مجموعه رمان جنایی شرلوکهلمز اثر سر ارتورکانندویل است. این اثر اقتباسی تعریفی جدید و بسیار متفاوت از نسخههای پیشین خود ارائه میدهد و مخاطب را با ...
انیمه Moriarty the Patriot از تازهترین اقتباسها بر اساس مجموعه رمان جنایی شرلوکهلمز اثر سر ارتورکانندویل است. این اثر اقتباسی تعریفی جدید و بسیار متفاوت از نسخههای پیشین خود ارائه میدهد و مخاطب را با تعریف شخصیتی جدید و اهدافی نو از شخصیت «جیمز موریارتی» انتاگونیست همیشگی سری شرلوک مواجه میکند. موریارتی شرور حالا برای برابری و از بین بردن اختلافات طبقاتی مبارزه میکند و در این راه برعکس گذشته همراهان بسیاری دارد، او اما از هیچ جنایتی برای رسیدن به اهداف خود چشم پوشی نمیکند و همین اعمال او را در جایگاه همیشگی خود یعنی ارباب جنایت نگه میدارد. با نقد انیمه Moriarty the Patriot همراه ویجیاتو باشید.
لندن قرن نوزدهم صفحه بازی اشراف با طبقه فرودست و کارگر است؛ اشرافی که بر این باورند حتی خدا هم نمیتواند موسیقی رقص آنان را متوقف کند پس به هر شکل که بخواهند طبقه فرودست را برای خواستهها و امیال تاریک خود قربانی میکنند. وحشتی که در شهر جولان میدهد امید به آیندهای روشن را تبدیل به رویایی دست نیافتنی کرده اما در میان این جنایات بزرگ و کوچک اربابی بزرگتر از تمام جنایات شهر ظهور میکند و شهر را به ورطه آشوب میکشد، شخصی که آتش را به میان اشراف میآورد و همه را به چالشی بزرگ دعوت میکند....
در خیابان بیکر پلاک B221 همه چیز مانند سابق است، شرلوک کارآگاه معتاد نابغه و دوست و همکارش دکتر واتسون به حل معماهای جنایی مشغولاند ،خانمهادسون با جذابیت هرچه تمامتر این بار در قالب بانویی جوان حضور دارد که همواره حامی شرلوک است. اما کشمکش بین شرلوک و موریارتی چهرهای جدید به خود گرفته، رابطهای که حالا با تعریف جدید خود آنچنان به دشمنی شباهت ندارد. داستان با حضور شخصیتهای جدیدی مانند برادران موریارتی رنگ و بوی تازهای گرفته و معماهای جدیدی خلق میکند. مخاطب با مفاهیم جدید و داستانی نو همراه میشود شخصیتها مسیری جدید را در پیش میگیرند؛ به طریقی که نمیتوان پیشبینی کرد این تصمیمات آنها را به کجا میکشاند.
فصل اول این اثر به گذشته و سیر شکلگیری شخصیت ویلیام جیمز موریارتی میپردازد و سرمنشا اهداف تصمیمات او را مشخص میکند. کودکی یتیم به همراه برادر مریضش که قربانی اختلافات طبقاتیاند اما برای گذران زندگی خود راه دیگری جز دزدی انتخاب کردهاند، استفاده از دانش! همین تصمیم مسیر زندگی آنها را عوض کرده و مفهوم شخصیت موریارتی را میسازد، مفهومی که حالا در انحصار یک شخص نیست بلکه متعلق به گروهیاست که رویای جامعهای برابر و به دور از تبعیض و تحقیر را دارد و برای رسیدن به آن مسیر آشوب و هرجومرج را در پیش گرفته است. همین مفهوم جدید موریارتی را از یک آنتاگونیست کامل به شخصیتی پروتاگونیست سوق میدهد و یک کاراکتر خاکستری از او میآفریند. این اتفاق سوالی اساسی را برای مخاطب ایجاد میکند: آیا این تغییرات منجر به تغییر دشمنی دیرینه موریارتی و شرلوک میشود؟
برای پاسخ درست و کامل به این پرسش باید منتظر فصلهای آینده این انیمه باشیم و تمام برداشتهای قبلی خود از این داستان را کنار بگذاریم، زیرا این داستان روایتی جدید از اثری کلاسیک است و به مراتب ممکن است پیشبینی ما درست از آب درنیاید.
انیمه Moriarty the Patriot نوشته ریوسوکه تاکیوشی داستانی جذاب و گرافیکی متوسط دارد. روند فصل دوم به مراتب هیجانانگیزتر از فصل اول است، پایان بندی مناسب در فصل دوم مخاطب را برای فصل بعدی مشتاق میکند. از نکات آزاردهنده انیمه اما میتوان به این اشاره کرد که معماها در سطح سادهتری نسبت به توقع مخاطب طرح میشوند. در واقع اگر از عشاق کاراکتر شرلوک هولمز باشید قطعا میدانید که معماها در داستانهای شرلوک بسیار پیچیده هستند و با اینکه انیمههای ژاپنی بارها میزبان چنین داستانهای معمایی پیچیده شده اما انیمه موریارتی در این مساله نمیتواند چندان درخشان ظاهر شود.
از طرفی آشفتگی در روایت داستان هم وجود دارد که این آشفتگی به مرور و در قسمت های پایانی کمتر میشود اما در وهله اول مخاطب انیمه را تا حد زیادی گیج میکند. طراحی برخی فضاها شباهت زیادی به سریال شرلوک با بازی بندیکت کمبربچ دارد که همین نیز میتواند از نکات جذاب این انیمه سریالی برای طرفداران باشد چرا که سریال بی بی سی یکی از بهترین اقتباسهای سالهای اخیر از داستان شرلوک هولمز برای هوادارانش به حساب میآيد.
موسیقی و محتوای انیمه نیز هماهنگی دارند و این هماهنگی به افزایش هیجان در مخاطب کمک شایانی میکند و تا حدودی ضعفهای گرافیکی کار را میپوشاند اما بزرگترین نقطه قوت کار سیر داستانی جدید و متفاوتاش است که این انیمه را از نسخههای اقتباسی دیگر تمایز میدهد.
در مجموع Moriarty the Patriot اثری قابل توجه است که میتواند سوالهایی تازه برای طرفداران کتابهای شرلوک ایجادکند و آنها را با چالش هایی نو همراهکند. از طرفی برای آن دسته از مخاطبین که با داستان آشنایی ندارند میتواند تجربهای جدید در ژانر معمایی_جنایی باشد و آنها را وارد دنیای شرلوک نابغه و دشمن قدیمیاش موریارتی کند. دنیایی که برای هر شخص با هر سلیقهای جذابیتهای خودش را دارد و بهترین گزینه برای کسانی است که دنبال داستانی متفاوت میگردند. اگر از طرفداران ژانر جناییمعمایی و یا جزو آن دسته از عشاق دنیای جرایم و ویلن های نابغه هستین به هیچ عنوان انیمه Moriarty the Patriot را از دست ندید.
پ.ن ( اگه برای جنایت خود نیاز به مشاوره دارید حتما با موریارتی مشاور جنایت تماس بگیرید)
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این اثر به داستان هلمز و موریارتی از جلوه دیگر نگاه میکنه و موریارتی نشون میده که موریارتی زخم خورده از اختلاف طبقاتی و خسته شد و میخواهد این وضع درست کنه با کارهاش و در نهایت خودش فدا بکنه و هلمز شخصیتی که در مقابل نقشه هاش وایمیسه ولی توی این اثر عقاید هلمز در مورد اشراف و اختلاف طبقاتی هیچی نگفته و کارگردان در ساخت شخصیت خاکستری موفق نبوده و در بیشتر صحنه ها موریارتی قهرمان نشون داده شده و هلمز مزاحم کار قهرمان داستان و خط داستانی در ۲یا۳ قسمت اخر خیلی سریع گذشت و انقلابی که قرار بود موریارتی انجام بده خوب نتونست نشون بده و دلیل قانع کننده ای برای درک هلمز از موریارتی نیاورد
ژاپنیها از قیافهاشون خودشون نمی یاد این قیافه ها بیشتر شبیه آمریکایی انگلیسی میخورم تا ژاپنی
البته برای بقیه انیمه ها صدق میکنه
http://vigiato.net/p/193365#comment-106464
سلام دوست عزیز
سعی میکنم به ترتیب برم جلو و نظم صحبت رو نگه دارم که راحتتر پیش بریم.
از اینجا شروع کنم که من کلا از انیمه و مرجع هاش( مانگا یا مانهوا یا هرچی که میگن) خیلی خیلی متنفرم پس امیدوارم متوجه باشید وقتی میبینم از یک اثر فاخر مثل مجموعه داستان های شرلوک هلمز انیمه میسازن خوب قطعا اعصابم بهم میریزه. و اینکه من هیچوقت حاظر به دیدن یک انیمه نمیشم و فکر میکنم دلایلم برای این کار به اندازه کافی مشخص هستن. این رو میگم تا اگر سو گیری ای دیدید بدونید بصورت ناخوداگاه صورت گرفته و من هم متوجه این قضیه هستم و اطلاع دارم برای انتقاد این قضیه اصلا خوب نیست.
ببینید توی ژانر کارگاهی قطعا انتظار میره معماهای خوبی تو سری باشه پس ایرادی که منتقد گرفتن قابل درکه تازه منتقد محترم گفتن که معماها ساده بودن نه کم پس به هیچ وجه این حرفتون قانع کننده نیست
از طرف دیگه بحث سریال شرلوک کاملا متفاوته چون کاراکتری مثل موریارتی به صورت موثر حدودا دوفصل و یک قسمت و نیم قسمت حضور داشت و در عوض جای خودش رو با انتاگونیست های خیلی سطح پایینی عوض کرد که بنظرم لیاقت حضور در سریال رو نداشتن. پس قائدتا خیلی ناراحت کنندست برای یک فن که کاراکتری با این پتانسیل به اون شکل غیر قابل بازگشت در عرض دو فصل کشته شد.
راجبه بخش دوم حرفتون رو قبول دارم و بنظر من منتقد محترم بهتر بود هشدار اسپویل میزاشتن و بعد منظورشون یا چند مثال از حفره های داستانی رو میزدن. من حتی یکذره هم هایپ نشدم برای انیمه و بنظرم جا داشت که منظورشون رو مستقیمتر میگفتن.
راجبه بخش گرافیک نمیتونم نظری بدم چون سری رو ندیدم.
ببینید این که قطعا اقتباس مستقیم نیست چون موضوعات کتاب و جوهره اصلی اون متفاوت بود. و اینکه حتی سریال شرلوک هم بصورت مستقیم اقتباس نشده و از چند فیلتر گذشته بود و اتفاقا دلیل موفقیتش هم همینه. پس به هیچوجه این حرفتون هم توجیح نداره.
حالا دلیل اصلی تنفرم از سری های اینچنینی رو میخوام بگم. ببینید اثر هیچ هدف در خوری نداره و جوهره اصلیش رو یک اشتباه شکل داده. فرض کنید ما اثری فاخر مثل بینوایان داریم(البته اثار با موضوعات تبعیض طبقاتی خیلی زیادن) و قطعا وارد رقابت شدن با اثاری که به این شکل قدرتمند مانند بینوایان به بحث های طبقات اجتماعی و تبعیض میپردازه اصلا منطقی و جذاب نیست. ما دقیقا همین قضیه رو با سریال شرلوک بیبیسی داشتیم. قبل شرلوک بیبیسی اثاری مثل ماجراهای شرلوک هولمز جرمی برت بود که حقیقاتا خیلی خیلی به اقتباس نزدیک بود. همه هم میدونن جرمی برت خیلی شبیهتر به هلمز کتاب بود تا کامبربچ. ماجرا از اونجا جذاب شد که اومدن به جای از رودست دیگران تقلب زدن یک ایده دارای پتانسیل وارد بازی کردن که بصورت شاخهای مجموعه ای از ایده هارو وارد سریال کرد. یعنی چه میشد اگر شرلوک هلمز در زمان حال زندگی میکرد؟ توی همین قضیه شرلوک هلمز اگر باز هم مثال بزنم ما اقتباس روسی هم داشتیم که به نوعی خواست بعد از اقتباس بیبیسی موفقیت سری رو ادامه بده ولی چی شد؛ نه تنها ایده های کاملی نداشتن و تفاوت ها رو بزور تو سری چپوندن بلکه انگار هرچی نقطه قوت داستان های شرلوک داشت رو اومدن نقطه ضعف کردن.
دوباره به انیمه برگردیم:
در اخر تیر خلاص رو نقد جایی میزنه که منتقد میگه خانم هادسون یک بانوی جوان و جذاب به تصویر میکشن.
اگه باز هم پیش بریم و بیشتر کنکاش کنیم حتما به مسائل قابل توجه دیگهای هم میرسیم که این انیمه "احتمالا" نقاط ضعف بیشتری داره. برای مثال یکی از موضوعات خیلی جالب توجه تو بحث اختلاف طبقات اجتماعی اعتیاد هستش و تو نقد خیلی جاش خالی بود و من تصور میکنم توی انیمه هم همینطور بوده. یا بحث دیگه اینکه توی قرن نوزده استفاده از دانش و بقولی سواد برای همه نبوده حالا میگید "بجای دزدی استفاده از دانش!!!" تو خود کتاب سر ارتور چند بار به مطالعه های وسیع هلمز وموریارتی "البته خیلی مهمه که بگم پورفسور موریارتی نویسنده کتاب دینامیک سیارک ها که بقول شرلوک هلمز در کتاب اصلی به چنان مراتب خاص و نادری در ریاضیات محض وارد میشود که میگویند هیچکس در نشریات علمی توان انتقاد از ان را ندارد"اشاره شده. پس این نشون میده حتی اگه به ایده خام و اولیه سری نگاه کنیم میبینیم فلج و ناقصه و از اول ارزش پرورش نداشته. بقولی خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا رود دیوار کج.
حقیقتا زندگی زنجیره ای از دلایل منطقی هست پس لطفا اگر انتقادی از بنده دارید دلایل منطقی بیارید چون این لازمه ی انتقاد و باعث رشد است.
با تشکر از منتقد محترم ویجیاتو و اعضای عزیز سایت
سلام دوست خوبم ببین یه بحثی هست وقتی شما از انیمه بدتون میاد احتمالا انیمه ای خوب ندید که انقدر منتفر هستید پس پیشنهاد می کنم چند تا انیمه خوب ببینید چون انیمه ای مثل اتک اگر از 99 درصد سریال ها قوی تر نباشه ضعیف تر نیست !
دوست عزیز شماهم با اصل مطلب کاری نداشتید. ببینید من به عنوان مقدمه از همگی عذرخواهی کردم چون ممکنه به صورت ناخواسته و ناخوداگاه سوگیریای اتفاق افتاده باشه تو صحبتم چرا که از من انواع و اقسام انیمهها و کلیشه هاشون بدم میاد. البته بنظرم به اندازه کافی مشخص هست که چرا!
ولی تا جایی که تونستم تمام تلاشمو کردم زنجیره ای از دلایل منطقی براتون مطرح کنم که با نظرات دوستان و منتقد شکل گرفتهبود و به این نتیجه رسیدم که این سری بقولی یکجور توهین به سری های ارزشمندی مثل شرلوک هلمز سر ارتور و اقتباس های مهمش و از طرفی سری های بسیار زیادی مثل بینوایان ویکتور هوگو و غیره با مضمون مشابه (که البته الان حضور ذهن ندارم مثال دیگه بزنم) هستش. البته دور از ذهن نیست و چیزی که تو اکثر رسانه ها (که البته اینجا بیشتر منظورم فیلم و سریال و انیمیشن هست) متاسفانه دیده میشه صحنه هاییست که حاوی پتانسیل بالا برای به حداکثر رساندن انواع هیجان برای مخاطب هستند و متاسفانه تمرکز خودشون رو هم روی قشر خاصی از مخاطبان که تینیجر لقب میگیرن میزارن. برای مثال فکر کنید که چقدر به اثار اینچنینی جذابیت جنسی اضافه میکنند حتی به قیمت تغییر مفاهیم و اهداف و در نتیجه نقش کاراکتر ها در اقتباس ها.
در عوض توجه تولیدکننده ها به همون اندازه نسبت به داستان ها، نکات اخلاقیشان، اهدافی که داستان دنبال میکنه وغیره کم میشه. نتیجشم میشه یکسری نوجوان که بنظرشون خفنترین کاری که کردن کلهپا کردن همکلاسیاشه و غیره که خودتون بهتر میدونید.
از دوستان خواهش دارم اگر مشکلی با صحبت های من دارید بفرمایید سوای اینکه برای نوشتن اینها زحمت کشیدم دلم میخواد دلایل شما رو هم بشنوم.
و در اخر تصور میکنم فراموش کردم از نویسنده مطلب تشکر کنم برای به اشتراک گزاشتن نظراتشون و زحمت کشیدن برای تهیه مطلب. استدعا دارم پوزش بنده رو برای فراموش کردن این امر بپذیرید.
با تشکر از همگی
تغییر دادن یک فرنچایز و اون رو در قالب یک مدیوم که میلیون ها طرفدار در دنیا داره دلیل بر اینکه اون بده نیست! اگر شما از انیمه خوشتون نمیاد (که اشتباه میکنین به نظر من) دلیل بر اینکه پس این انیمه انیمه بدی هست نیست!
نمی دونم چرا عکس پستتون رو دیدم باد دوئل ال با یاگامی لایت افتادم
اگر با من کمی اشنایی داشته باشید می دونید فن بزرگ این انیمه هستم =)
اول از همه فصل بعدی نداره !!! چون مانگا کاملا تموم شد پی اگر ایرادی نداره درستش کنید
" از نکات آزاردهنده انیمه اما میتوان به این اشاره کرد که معماها در سطح سادهتری نسبت به توقع مخاطب طرح میشوند."
با این جمله بشدت مخالفم ! توی سریال شرلوک ایراد می گیرن که موریاتی کم هستش ولی شما دارید ایراد می گیرید معما ها کم هست ? اسمش موریاتی وطن پرست هستش قرار نیست تمرکز رو شرلوک باشه !!!
"از طرفی آشفتگی در روایت داستان هم وجود دارد که این آشفتگی به مرور و در قسمت های پایانی کمتر میشود"
این ایراد رو می گیرید ولی به هیچ وجه بازش نمی کنید کاش کمی بیشتر بازش می کردید تا مثل بهانه برای طولانی کردن نقد نباشه !
" و تا حدودی ضعفهای گرافیکی کار را میپوشاند ا"
ولیمون کن ! ظراحی ها کاملا با سبک مانگا هستش و مو نمی زنه بلکه در فایت ها خیلی جلو تره ! انیمیشن ها واقعا عالیه من ایرادی نمی بینم و بازم منتقد عزیز بازش نمی کنه !
دوم ایراد گرفتید که شبیه سریال شرلوکه?خب این اقتباس مستقیم از کتاب ها هستش و قطعا نباید انتظار داشت که چیز دیگه ای باشه !
نقد خوب بود ولی جا داشت به عنوان مثال می تونستید اشاره به مانگا داشته باشید
پ.ن : نقد خیلی خلاصه کرده بود و فقط مثل ربات تایتل ایراد هارو نوشت (که خیلی ها درست نبود ) کاش منتقد عزیز کمی بیشتر بازش می کرد !
انیمه میتونه در مورد موریارتی باشه ولی معمای قرص و جوندار داشته باشه! ضمن اینکه الهام گرفتن با شبیه بودن فرق داره.
مردم از ع ن کره میگیرن
خانم نامدار ورودتون به جمع نویسندگان را تبریک میگم
اما در مورد انیمه تعریف های زیادی شنیدم هرچند منتظرم تموم شه تا یکسره ببینم
چرا دارن از همه فیلم و بازیا انیمه میسازن?
چرا قیافه شرلوک اینطوریه؟؟؟