ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

آیا SSD واقعا منجر به افزایش فریم ریت می‌شود؟

این روزها و با ظهور نسل نهم کنسول‌ها بازی و قدرتمندتر شدن کامپیوترها SSD نیز به استانداردی جدایی ناپذیر برای گیمینگ تبدیل شده است. به طوری که همه از مزایای افزودن این ماژول حافظه در ...

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

این روزها و با ظهور نسل نهم کنسول‌ها بازی و قدرتمندتر شدن کامپیوترها SSD نیز به استانداردی جدایی ناپذیر برای گیمینگ تبدیل شده است. به طوری که همه از مزایای افزودن این ماژول حافظه در سیستم‌های گیمینگ صحبت می‌کنند.

همچنین گفته می‌شود علاوه بر افزایش سرعت، SSDها مزایی نظیر توان افزایش فریم ریت را نیز دارند. اما این گزاره تا چه حد درست است؟ پیش از بحث کردن درباره آن لازم است مروری بر تعریف SSD و شیوه کارکرد آن داشته باشیم.



SSD چیست و چطور کار می‌کند؟


ماژول SSD (مخفف Solid State Disk)، نوعی حافظه است که از سرعت خواندن و نوشتن بیشتری نسبت به هارد دیسک‌های مکانیکی برخوردار است. SSD که با نام «درایو حالت جامد» نیز معادل‌سازی شده، نوعی درایو برای ذخیره‌سازی اطلاعات است که بر پایه حافظه فلش و مشابه با مموری موبایل طراحی شده است.

علت «حالت جامد» نامیدن حافظه‌های SSD این است که برخلاف HDDها هیچ عضوی متحرکی در آن‌ها وجود ندارد. در واقع این حافظه‌ها هیچ عضو مکانیکی خاصی ندارند. SSDها برخلاف حافظه‌های HDD برای نوشتن داده‌ها از مغناطیس استفاده نمی‌کنند. بلکه داده‌ها را در میلیون‌ها سلول حافظه‌ (Cell) به صورت بایت‌های اطلاعات، ذخیره می‌کنند.

تفاوت حافظه SSD و HDD

این سلول‌های حافظه که در قالب صفحات مجزا در بلوک‌های حافظه قرار گرفته‌ند، توسط کنترلر (Controller) مدیریت می‌شوند. کنترلر که تمامی اعمال صورت گرفته روی حافظه مدیریت می‌کند، به مثابه مغز حافظه SSD است. این بخش بر پروسه خواندن و نوشتن اطلاعات بر صفحات هر بلوک و سلول‌های حافظه نظارت می‌کند.

هنگام کار با کامپیوتر، اطلاعات قابل پردازشی که روی SSD ذخیره شده‌اند توسط پردازنده به حافظه‌های موقت رم منتقل می‌شوند. سپس پردازش مربوطه روی آن‌ها صورت گرفته و مجددا به آدرس خود در SSD برمی‌گردند. حال این ماژول چطور می‌تواند بر فریم ریت تاثیر گذار باشد؟

SSD روی فریم ریت تاثیر گذار است؟


همان طور که بالاتر توضیح دادیم، ماژول SSD هیچ ارتباط مستقیمی با پردازنده‌ها ندارد و تنها به واسطه بارگیری پرسرعت خود می‌تواند می‌تواند به بارگیری و خواندن و نوشتن سریع‌تر داده‌ها کمک کند. با این حال در نگاهی کلی‌تر به واسطه افزایش سرعت کلی کامپیوتر، امکان دسترسی سریع‌تر پردازنده‌ها به داده‌های در حال پردازش ممکن می‌شود.

از این رو ممکن است در برخی بازی‌های در حال اجرا در محصولات پایین رده، شاهد رشد جزیی فریم ریت باشیم. با این حال این مقدار معمولا آن چنان ناچیز است که نمی‌توان عبارت «SSD منجر به افزایش فریم ریت می‌شود» را کاملا صحیح دانست.



نتیجه گیری

به طور کلی ماژول‌های حافظه نمی‌توانند به صورت مستقیم در فریم ریت سیستم تاثیر گذار باشند. با این حال این حافظه‌های پرسرعت SSD می‌توانند در عملکرد کلی به شدت سیستم تاثیر گذار بوده و در برخی موارد نیز موجب اجرای روان‌تر و در نتیجه به شکلی بسیار جزئیی فریم ریت بالاتر گردند.

ماژول‌های SSD حافظه‌های پرسرعتی هستند که می‌توانند در عملکرد و سرعت سیستم شما تغییرات چشم گیری ایجاد کنند. اما تاکید به افزایش فریم ریت بازی‌ها به واسطه SSD تنها یک بزرگنمایی بازاریابی برای فروش بیشتر این دسته از محصولات است.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • iman-generous
    iman-generous | ۱۴ شهریور ۱۴۰۰

    یکی دو تا موضوع رو فراموش کردید
    اول اینکه سیستم عامل بخشی از حافظه دائم رو بعنوان کمبود رم، همیشه در نظر میگیره و اسمش Memory Page File هست که این کار در SSD ها کمک بیشتری به سیستم و کمبود رم می کنه
    دوم اینکه برای فشرده سازی و ضد فشرده سازی اطلاعات از هارد به رم، همیشه از CPU استفاده میشه و منابع پردازشی CPU صرف این کار ها میشه، بنابراین با افزایش سرعت SSD و افزایش سرعت فشرده سازی و ضد فشرده سازی، زمان مشغول بودن CPU کمتر میشه (در این خصوص برای مثال، کنسول PS5 دارای یک پردازنده جداگانه فقط جهت فشرده سازی و برعکسش هست تا اصلا باری رو بر دوش CPU نگذاره و CPU تمرکزش فقط روی اجرای بازی باشه)

مطالب پیشنهادی