با این که انیمیشنهای دیزنی مثل داستان اسباببازی، کارخانه هیولاها و شیرشاه جزو محبوبترینهای دوران کودکی ما محسوب میشوند، اما برای «کابوس قبل از کریسمس» (Nightmare Before Christmas) همواره در صدر دوستداشتنیترین محصولات دیزنی باقی مانده است. این همان حسی بود که وقتی برای اولین بار بازی Lost in Random را دیدم، از بازی استودیوی سوئدی Zoink Games گرفتم. حالا که بازی را تجربه کردهام، با قاطعیت میتوانم بگویم Lost in Random همان بازی تیم برتونیای است که همیشه تصورش را میکردیم. با ویجیاتو در ادامه این بررسی همراه باشید.
هدف برنامه EA Originals بعد از حمایت از بازیسازان مستقل، ارائه تجربهای است که کاملا با بازیهای دیگر متفاوت است. اگر بحث موفقیت یا عدم موفقیت این برنامه در رسیدن به این هدف را کنار بگذاریم، Lost in Random به هر حال یکی از عجیبترین تجربههای امسال است که مشابهش را پیدا نمیکنید. الکترونیک آرتز با بازی It Takes Two ثابت کرد که بازیهای کوچک هم میتوانند پتانسیل زیادی داشته باشند و با Lost in Random، یک تجربه باورنکردنی را ساخته است.
برای من، داستان Lost in Random از زمان رونمایی حس و حال متفاوت و جدیدی داشت. داستان بازی رازآلود و شبیه به تمام کارهای گاتیک و خارج از جعبهای است که میتوانیم از یک بازی با استایل فیلمهای تیم برتون انتظار داشته باشیم. ماجرا حول محور یک بچه میچرخد. یا اگر بهتر بگوییم، کل داستان در مورد سرزمینی به نام Random و سرنوشت شوم بچههای آن است. سازندهها علاقه خاصی به تعاریف استعاری داشتهاند (به وضوح!) و از علامتها و رمزهای مختلفی برای قصهگویی استفاده میکنند. راستش خیلی طول نمیکشد تا متوجه شوید چه دنیای عجیب و غریبی پیش رویتان دارید، اما انتظار عمق خیلی زیاد را هم از خیلی مفاهیم بازی نداشته باشید.
بازی کنایههای سنگینی به دنیای امروزی میزند و یکی از آنها میتواند مخاطب را یاد فیلمهایی مثل «پلتفرم» یا حتی آثار کمتردیدهشدهی برتون مثل Beetlejuice بیاندازد. روایت بازی روی دوش دو خواهر به نامهای Even (شخصیت اصلی) و Odd خواهرش است. Even و Oddبه معنای زوج و فرد، دو خواهری هستند که در سرزمینی شبیه به سرزمین عروسکهای خیمهشببازی زندگی میکنند. قصه آنها حول محور سفری میگردد که تمام مردم سرزمین آنها هم با آن دست و پنجه نرم میکنند.
در این سرزمین، کودکان بعد از رسیدن به دوازده سالگی، باید برای تعیین سرنوشتشان تاس بیندازند و بر اساس عددی که تاس به آنها نشان میدهد، زندگی بهتر یا بدتری را از نظر رفاهی تجربه میکنند. قصه همینقدر سورئال است و وقتی باورش سختتر میشود که شخصیت اصلی یا Even، تاس ۶ میآورد و به همین خاطر، به بهترین درجه و همنشینی با ملکه میرسد. اما این بهشت خیالی (یا واقعی؟) برای Even بدون خواهرش جذابیتی ندارد. فکر این که Odd در حال حاضر به چه سرنوشتی دچار شده میتواند او را دیوانه کند و البته در نهایت باعث میشود تا هدف داستان به از خودگذشتگی و جستجو برای پیدا کردن Odd ختم شود.
درست مثل یک تاس با ۶ رو مختلف، Lost in Random هم ۶ دنیای عجیب و غریب دارد که Even باید آنها را بگردد. البته که او در این مسیر تنها نیست و یک دوست تاس شکل و البته قدرتمند به نام «دایسی» (Dicey) هم دارد. ترکیب این دو با هم، یک تیم دونفره بینظیر را تشکیل داده که واقعا مثل خودِ تاس ریختن، قمار سازندهها با منابع محدودشان را نشان میدهد. تاثیر دایسی روی تمام بخشهای بازی، به طور خاص مبارزات و روایت احساس میشود و کار بینظیری را به عنوان یک شخصیت مکمل انجام میدهد. ترکیب این دو با هم شبیه به کارهای انیمیشنی است و شاید نزدیکترین مثال برای آن در سالهای اخیر، انیمیشن Toy Story 4 و ترکیب وودی با فورکی باشد.
سیستم مبارزات بازی حول محور کارتبازی طراحی شده، اما به شخصه برای من از آن چیزی که در تریلرها دیده بودم، خیلی جذابتر بود. بازی یک سیستم هکانداسلش نه در حد و اندازه بازیهای این ژانر، اما بسیار خوشساخت دارد. در این بین، تفاوت Lost in Random با دیگر بازیهای اکشن ادونچر، ترکیب المانهای خاص خودش مثل شانس و تاس برای میچرخد و البته استفاده از آن نیازمند انرژی یا همان سیستم مانا بازی است. هر بار استفاده از این سیستم باعث میشود تا تاس یک مهارت خاص را به ما نشان دهد و دایسی به طور شانسی این کار را میکند. البته که تمام کاراییهای دوست Even به این موضوع خلاصه نمیشود.
بازی روند جذاب و متفاوتی را در پی میگیرید که واقعا پیدا کردن دنیایی فانتزی شبیه به آن را به کار سختی تبدیل میکند. راستش را بخواهید، تجربه یک بازی انیمیشنی آن هم با این وسواس و کیفیت در تمام زمینهها، آخرین چیزی بود که فکر میکردم بتواند مناسب حال و هوای این روزهای خودم باشد. با این حال، بازی در بخشهایی مثل افت ریتم در مراحل جانبی، همچنان در حد و اندازه یک بازی کوچک و AA باقی میماند. اگر به کارهای انیمیشنی، فانتزی و به طور خاص آثار تیم برتون علاقه دارید، Lost in Random نامه عاشقانه سازندگانش به تمام دوستداران این سبکهاست.
این بازی بر اساس نسخه پیسی Lost in Random که الکترونیک آرتز در اختیار ویجیاتو قرار داده بررسی شده است.
Lost in Random هدف EA از راهاندازی برنامهای به اسم EA Originals را دوباره توجیه میکند و پتانسیل بازیهای مستقل را در زمینه روایت، قصهگویی و مهمتر از همه تبدیل ایده به یک اجرای فوقالعاده را به نمایش میگذارد.
Lost in Random برای دوستداران آثار تیم برتون و انیمیشنهای دیزنی و پیکسار، رویایی است که به واقعیت تبدیل شده. اگر به آثار انیمیشنی و فانتزی علاقه دارید، در خرید این بازی تردد نکنید.
Lost in Random محتوای نسبتا کوتاهی را نسبت به مدت زمانی که سرگرمتان میکند ارائه میکند. اگر دنبال بازی طولانی و بزرگی هستید، خرید این بازی را حداقل با قیمت کامل به شما پیشنهاد نمیکنیم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا یه سوال، مگه تولید کنسول های سگا متوقف نشدن؟ پس چرا هنوز تو شهر ما به فروش میرسن؟؟!!؟!؟!
?
عجب ??