متاورس چیست و تاثیر آن بر صنعت ویدئو گیم چگونه خواهد بود؟
اگر کمابیش دنبال کنندهی اخبار تکنولوژی باشید احتمالا این روزها نام متاورس (Metaverse) زیاد به گوشتان خورده است. متاورس ترند کاملا نویی در صنعت تک است که ظاهرا این روزها تعداد زیادی از کمپانیهای پیشرو ...
اگر کمابیش دنبال کنندهی اخبار تکنولوژی باشید احتمالا این روزها نام متاورس (Metaverse) زیاد به گوشتان خورده است. متاورس ترند کاملا نویی در صنعت تک است که ظاهرا این روزها تعداد زیادی از کمپانیهای پیشرو تکنولوژی در حال صحبت، سرمایه گذاری و برنامه ریزی روی آن هستند.
در میان این کمپانی نام فعالین صنعت گیم هم به وفور دیده میشود. این موضوع بیانگر آن است که متاورس میتواند بستر سرمایه گذاری مناسبی برای صنعت گیم باشد، اما چگونه؟پیش از پاسخ به این سوال لازم است تا با برخی از مفاهیم اولیه این تکنولوژی نو ظهور آشنا شویم تا بدانیم متاورس چگونه قرار است آینده صنعت گیم را دستخوش تغییرات اساسی کند.
از کجا شروع شد؟
پیش از آن که به متاورس بپردازیم، لازم است کمی به عقب بازگردیم. زمانی که در دههی ۶۰ و ۷۰ میلادی اولین قدمهای بستری به منظور اتصال دو کاربر کامپیوتر تحت نام آرپانت (ArpaNet) برداشته شد. از اولین روزهای تولد شبکهای گستردهای که امروزه آن را اینترنت مینامیم، انسان رویای برقراری ارتباط نزدیکتر را با سایرین در سرتاسر دنیا را در سر میپروراند.
اولین پیام ارسالی بر بستر آرپانت، تلاش ناموفق دانشجوی UCLA در سال ۱۹۶۹ برای ارسال واژهی «login» به کامپیوتر آزمایشگاه استنفورد بود. این پیام به دلیل مشکل فنی سیستم به صورت ناقص ارسال شد و حروف «lo» را به عنوان اولین پیام ارسالی تحت بستری که امروز آن را اینترنت مینامیم ثبت کرد.
و حالا چیزی حدود ۵۰ سال بعد ما میتوانیم انواع دادههای سنگین را در بستر اینترنت ارسال کنیم، محتواهای گوناگون را از این بستر دریافت و یا استریم کنیم، در لحظه ارتباط متنی و ویدیویی داشته باشیم و یا حتی در قالب کاراکترهای واقعیت مجازی خود با یکدیگر تعامل برخط را تجربه کنیم. اما این موضوع به همین نقطه ختم نخواهد شد.
مسیری که آرپانت سالها قبل آغاز کرد حالا در آستانهی ورود به فاز جدیدی است. فازی که سبک و محور تعامل اجتماعی انسان را به شکلی اساسی و برای همیشه دستخوش تغییرات خواهد کرد. اما متاورس چیست و چه نقشی در فاز جدید این بستر ارتباطی گسترده خواهد داشت؟
واژهی متاورس از کجا میآید؟
ریشهی اصطلاح متاورس (Metaverse) را میتوان به نیل استفنسون (Neal Stephenson)، نویسندهی آمریکایی و رمان سایبرپانک دیستوپیاییاش، «سقوط برف» (Snow crash) نسبت داد. این رمان که در سال ۱۹۹۲ منتشر شد، فضای داده واقعیت مجازی به نام ماتریس را توصیف میکند. در این فضا که بر بستری مجازی شکل یافته، دنیایی را به تصویر میکشد که افراد میتوانند فارغ مکان، ملیت، دین و هر نوع برچسبی، هرآنچه باشند که میل میکنند.
در سالهای گذشته نیز نمونههای مشابه با این فضا را کتاب و اقتباسهای سینمایی چون مجموعه ماتریکس (The Matrix)، شماره یک آماده (Ready Player One)، نورومنسر (Neuromancer)، مرد آزاد (Free Guy) و... به تصویر کشیدند. در تمام این آثار و آثار مشابه تجلی از یک دنیای مجازی را فارغ از استانداردها و مرزهای واقعی مشاهده میکنیم.
با این حال این مفهوم تنها به کتاب و سینما محدود نبوده است. در طی این سالها صنعت تکنولوژی پیشرفتهای قابل توجهی در مسیر رسیدن به یک متاورس واقعی، یک دنیای مجازی آنلاین متشکل از واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، آواتارهای هولوگرافی سهبعدی، گسترش و بهبود کیفیت ارتباطات را شکل داده است که در ادامه به تفضیل به آن میپردازیم.
در انتها در مورد ریشه لغوی متاورس هم میتوان گفت که این کلمه در حقیقت ترکیبی از کلمه یونانی Meta و کلمه انگلیسی Universe است. کلمه Meta پیشوندی به معنی «فراتر» و کلمه انگلیسی Universe هم به معنی جهان هستی یا دنیا است. پس ترجمهی تحتالفظی این کلمه را میتوان «فراتر از جهان» دانست.
متاورس چیست؟
حال لازم است به این سوال پاسخ دهیم که اصلا متاورس چیست. مفهوم متاورس کمابیش همان چیزی است که در کتاب استفنسون توصیف شد. متاورس فضای مجازی شبیه سازی شده بر بستر شبکهی گستردهای چون اینترنت است که افراد میتوانند به صورت برخط و فارغ از مکان فیزیکی در آن حضور یافته و تعامل کنند.
مفاهیم فیزیکی، اشیا، مالکیت، هویت، سیستم پرداختی و برخی از قراردادهای اجتماعی نیز میتوانند همچنان در این فضا حفظ شده یا به شکل دیگری پیاده سازی شوند. در واقع متاورس فضایی را خلق میکند که بستر ارتباطات و تعاملات مجازی میتوانند وارد فاز متفاوتی شوند.
در این فاز کاربران میتوانند اقدام به خلق و شخصی سازی هویت و ظاهر خود نموده و در فضایی که بر بستر فیزیکی محدود نمیشود، به صورت آواتارهای مجازی، شبیه سازی شده و بدنهای مجازی خود فعالیت کنند. در واقع در این دنیای جدید که آن را متاورس مینامیم، هیچ محدودیتی جز قوهی تخیل ما وجود نخواهد داشت.
متاورس شبکهای گسترده از جهانها و شبیه سازیهای سه بعدی پایدار است که به صورت آنی و لحظه به لحظه پردازش میشوند که در آن هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستمهای پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ میکنند. این مجموعه میتواند به صورت همزمان تعداد زیادی از افراد را در قالب مجازی در خود جای دهد بدون آن که لازم باشد این افراد در یک مکان فیزیکی حضور داشته باشند.
متیو بال (Matthew Ball) از مدیران سایت Metaverse Primerشاید این تعاریف باعث ایجاد این ابهام شود که تجهیزات واقعیت مجازی یا آواتارهای سه بعدی و شبیه سازی شده از ملزومات ورود به متاورس هستند. اما این برداشت کمابیش غلط است. این دسته از تجهیزات یا کازمتیکها تنها ابزارهایی برای بهبود تجربهی فاز جدید وب خواهند بود و برای دسترسی به متاورس، لزوما نیازی به این ابزارها ندارید.
مطابق تعریف، متاورس مجموعهای از بسترهای مجازی است که در آن افرادی که در یک فضای فیزیکی در کنار یکدیگر نیستند، میتوانند گرد هم آمده و تعامل کنند. این بسترها میتواند دنیاهای جذاب و سه بعدی مبتنی بر واقعیت مجازی باشند که عناصر دنیای واقعی را در خود جا دادهند تا بسترهایی که تنها بر متن مبتنی هستند. همان طور که گفتم تنها محدودیت در این دنیاها، قوهی تخیل شماست.
فاز بعدی اینترنت؛ وب ۳.۰ چیست؟
پیشتر در این مقاله به کررات راجع به فاز جدید اینترنت صحبت کردیم؛ اما شاید درک این مفهوم برای شما کمی پیچیده باشد پس لازم است کمی آن را بشکافیم. زمانی که برای اولین بار بستر اینترنت در دسترس همگان قرار گرفت، حجم محتوای قابل دسترس در آن بسیار محدود بود. امکان جستجو، تعامل و انتقال دیتا به شکل امروزی وجود نداشت و عمده محتوای در دسترس روی این بستر توسط کمپانیهای بزرگ تولید میشد.
غالب کاربران اینترنت در نسل اول وب یا به شکل دقیقتر وب ۱.۰ (Web 1.0) تنها مصرف کننده بودند. ارتباط کاربران به دلیل در دسترس نبودن بسترهایی چون شبکههای اجتماعی محدود بود، انتشار اطلاعات در اختیار عدهی محدودی بود، غالب صفحات وب به صورت استاتیک و فاقد قابلیت تعامل طراحی شده بودند و در مجموع میتوان گفت که رشد بستر اینترنت بسیار کند بود.
فاز اول اینترنت یا وب ۱.۰ با روی کار آمدن سرویسها تعامل محور وارد مرحلهی جدیدی شد. حالا کاربران میتوانستند خود در نقش تولید کننده محتوا فعالیت کنند، با ابزارهای تعامل محوری چون ایمیل، وبلاگها، چت رومها و بعدتر سوشال مدیاهای مدرنتر با یکدیگر در ارتباط مستقیم باشند. در واقع المان پویایی به وب افزوده شد.
غالب محتوای تولید شده در این دوره به صورت متن محور منتشر میشود و حالا صفحات وب داینامیک (پویا) هستند. توسعه وب از انحصار کمپانیها خارج شده و حالا کاربران میتوانند خود نقشی حیاتی در توسعه بستری که آن را اینترنت مینامیم، بازی کنند. این وب ۲.۰ (Web 2.0) است، فاز دوم اینترنت که با محوریت کاربران به اوج رسید. اما این تنها شروع است.
امروزه تعامل و شبکههای اجتماعی محوریت اصلی بستر اینترنت را تشکیل میدهند. کاربران بیش از هرزمانی از سرتاسر دنیا با هم در ارتباط مستقیم هستند. آنها در رویدادهای آنلاین شرکت میکنند، در تیمهای مجازی با یکدیگر بازی میکنند و از راه دور کار میکنند. مسائلی چون افزایش هزینههای جابهجایی و مسکن و به طور ویژه پاندمی کرونا نیز بر گسترش این شبکه تاثیر گذار بوده است.
اما طی سالهای گذشته آزمون و خطا در حیث به کارگیری هوش مصنوعی در وب، تغییر سبک تعامل و تجربه با واقعیت مجازی، تولد رمز ارزهای دیجیتالی چون بیت کوین، ظهور توکنهای NFT و... توانسته فضای وب را درآستانهی دگرگونیهایی بزرگی قرار دهد. تغییری که منجر به تغییر محوریت متمرکز وب با محوریت فریمورکهای P2P میشود.
نسل اول وب غالبا استاتیک محور بود؛ نسل دوم وب با محوریت داینامیک با مرکزیت تولید محتوا توسط کاربران شکل گرفت. اما فاز بعدی اینترنتی یعنی وب ۳.۰ (Web 3.0) که اکنون در آستانهی آن هستیم، محوریت متمرکز وب را برای همیشه تغییر خواهد داد.
این تغییرات مبتنی بر سرویسهای نظیر به نظیر (P2P) صورت میگیرد. بدین معنی که دیگر خبری از محوریت کمپانیهای بزرگ برای مدیریت سرویس میان کاربری نخواهد بود. به معنای دقیقتر نقش متمرکز و انحصارگرانهی این دست کمپانیها کمرنگتر از گذشته خواهد شد و سرویسها تازه تاسیس مبتنی بر کاربر جایگزین آن خواهد شد.
مفهوم متاورس نیز در قالب وب ۳.۰ تعریف میشود. ابزارهای غیرمتمرکز وب ۳.۰ به ما امکان خلق و شخصی سازی دنیاهای مجازی مبتنی بر بستر اینترنت را میدهد که در آن شما میتوانید با امنیت بالاتر و حفظ حریم شخصی و هویت به فعالیت بپردازید. این فعالیت میتواند بستر تعاملات تجاری تا سرگرمی نظیر گیمینگ را در خود جای دهد.
متاورس و صنعت ویدئو گیم
حال که با مفهوم متاورس و فاز سوم وب آشنا شدهایم، میتوانیم نگاهی بر تاثیرات آن بر صنعت ویدئو گیم داشته باشیم. متاورس خیلی زودتر از آنچه تصور میکنیم در صنعت گیم جریان یافته است. کمپانیهای بزرگی چون مایکروسافت و سونی و عناوین بزرگی چون فورتنایت، روبلاکس، پوکمون و... قدمهای بسیار بزرگی در توسعهی این بخش برداشتهند.
احتمالا عده بسیاری از شما تجربهی رویال بتل محبوب فورتنایت از اپیک گیمز را پیش از این داشتهاید. بازی فورتنایت به برگذاری رویدادهای آنلاین درون بازی شهرت دارد. برای مثال در طی آخرین ایونت مجازی این بازی که این بازی برگزار کرد بیش از ۱۲ میلیون نفر در کنسرت زندهی تراویس اسکات شرکت کردند اپیک گیمز که سابقهی پرباری در برگزاری این دسته از رویدادها دارد، به تازگی اعلام کرده است که قریب به یک میلیون دلار برای توسعه گیم متاورسی خود سرمایه گذاری کرده است.
در حال حاضر بازیهای بسیاری با توسعه بخش واقعیت مجازی، اقدام به ورود به فضایی نمودهاند که میتوان آن را آغازی بر دنیای تعامل محور متاورسی دانست. دستگاههای VR را میتوان قدمی مثبت در این عرصه دانست که به کاربران اجازه میدهد با این دستگاهها و به وسیلهی آواتارهای مجازیشان در دنیای گیم حضور یابند.
بازی Sandbox یکی دیگر از نمونههای بومی به شدت موفق در این فضا است این عنوان به شما امکان میدهد یک فضای مجازی را بازی کنید، ایجاد کنید، مالکیت کنید و اداره کنید. اقتصاد Sandbox مبتنی بر رمزارزها و NFT تولید شده توسط کاربران است. مارکت Sandbox دارای بیش از بیست هزار NFT است که کاربران میتوانند آنها را خریده و در دنیای واقعیت مجازی خود استفاده کنند.
عنوان Decentraland نیز یکی از اولین شرکتهایی است که به صراحت تلاش کرده است تا یک دنیای متاورس بسازد. این بازی که متشکل از یک پلتفرم واقعیت مجازی سه بعدی با املاک و مستغلات قابل اندازه گیری است که مبتنی بر ارز دیجیتال اتریوم توسعه داده شده است Decentraland همچنین بر توسعه زیر مجموعهی Decentral Games سرمایه گذاری کرده است تا قابلیت های گیم پلی خود را بیشتر توسعه دهد.
در صدر این کمپانیهای میتوان کمپانی سابق فیسبوک و متا (Meta) امروزی را نام برد. مارک زاکربرگ با سرمایه گذاری بر سری عینکهای واقعیت مجازی Oculus و تغییر نام و برند خود به متا یکی از بزرگترین قدمها را در این حوزه برداشته است. ماکروسافت، بلیزارد و باقی پیش قدمان صنعت نیز از دیگر کمپانیهای سرمایهگذار بر این صنعت هستند که نشان از آیندهی درخشان ان صنعت دارد.
آینده روشن است
آنچه که واضح است، آن است که متاورس یکی از زمینهها بشدت سودمند و با آیندهای روشن است. با توسعه وب ۳.۰، بهبود کیفیت جهانی اینترنت، توسعه کلاود و کاهش قیمت تجهیزات میتوان انتظارات بالایی از بازیهای توسعه یافته بر بستر این مفهوم داشت. دنیایی که کاربران میتوانند تجربهی نزدیکتری به واقعیت از بازی داشته باشند.
دنیایی که عناوین گیم ما را در تجربهی واقعیتری با خود همراه میسازند؛ دنیایی که به ما اجازه میدهد المانهای دنیای واقعی را در بستری مجازی تجربه کنیم و فارغ از برچسبهای اجتماعی، هرآنچه باشیم که آرزو میکنیم. شما چطور فکر میکنید؟ به نظر شما متاورس و وب ۳.۰ چگونه بر زندگی ما تاثیر خواهد گذاشت؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
توضیحات عالی - دمتون گرم - حالا بهتر می فهمم
یه بازی هم من میشناسم برا موبایلم هست برای کنسول و غیره هم هست اسمش rec room هست روبلاکسم دارم
سلام به همگی من یه مدت خواننده خاموش بودم اما بالاخره منم حساب درست کردم فقط قوانین چت چیه ممنون میشه یکی بگه
چمن بهش امید دارم
فک کن تو یجا بری که خودت زامبی بکشی
یا با متاورس بجنگی
یا یه جلسه رو توی فضا بزاری
یا بری کره مریخ و مریخیارو بکشی?☝?
دوستان عزیز کلی بازخورد داشتن به کامنت من با خودم گفتم یک کامنت دیگه بدم به جای اینکه کلی ریپلای بزنم.
یک: من خودم میدونم متاورس الانم هست. سرور های فورت، جی تی ای آنلاین، روبلاکس، هایپیکسل به خوبی گواه بر بودن متاورس از چند سال پیش هستند...
دوم: شمایی که میگید اینترنت قرار بود همه چیز رو نابود کنه ولی نکرد؛ حتما دارید شوخی می کنید دیگه؟ حتما باید میزان کتابخوانی منفی صفر شه که نابود کنه؟ رتبه ی ۶ اعتیاد به اینترنتیما! کمتر از ۳ دیقه توی سال کتاب می خونیما! دیگه اینترنت باید چه غلطی کنه که گند زده باشه به همه چیز؟!
سوم: متاورس همین الان هم اومده. و قرار نیست حالا حالا ها نیاد به ایران. برید دیجیاتو آموزش ورود رو گذاشته. اون رو قبول ندارید؟ ماینکرفت نصب کنید برید pika و jartex. (یا اگه میتونید که من نمیتونم و نمیدونم چرا. برید hypixel)
چهارم: من خودم گفتم که باید جَنبَش باشه. مگه من نگفتم؟ من خودم گفتم میتونه خوب باشه ولی وقتی منطقی رفتار نکنیم کنترلش نکنیم فقط ضرره. چاقو گناهی توی قتل ها نداره. ولی به آدمی که جنبه ی استفادش رو نداره بهش چاقو ندید. دست هاش رو هم ببندید. بعد ببینیم کدوم بی جنبه ای دیگه از چاقو برای قتل استفاده می کنه! اما چون نمیشه یقه ملت رو گرفت؛ خودمون باید فرهنگ سازی رو شروع کنیم و بابش کنیم. بدون اینکه یقه ی کسی رو بگیریم و فیلتر کنیم.
پنجم: بدون شک مفهوم فرهیختگی متفاوت میشه در طول زمان. ولی در هیچ شرایطی فرهیختگی از کتاب خوندن جدا نمیشه.
ششم: اگه فرهنگ باشه اینترنت خیلی چیز خوبیه. متاورس هم همینطور. ولی وقتی فرهنگ منطق نظارت والدین روی فرزندانشون نباشه اینترنت پر از ترول میشه و با اون عزیزی که این رو گفتن کاملا موافقم.
هفتم: حالا اگه سایت ایمیل من رو هم چک نکرد هم که هیچی. نمیشه رفت یقه مردم رو چسبید.
هشتم: دوست عزیزی که میگی تندرو های آمریکایی هم اینا رو نمی نویسن!
فکر کردید من چرا این اسم و نمایه رو دارم؟ نمایه من گواه بر رنج منه. دقیق که نگاه کنید دردویل رو می بینید که به یه صلیب نامرئی کشیده شده! من هم همینم. دارم به صلیب جهالت مدرنیته کشیده میشم و هر چی بیشتر دست و پا می زنم و سعی در پایان جهالت مدرن می کنم بیشتر دردم میگیره و بیفایده تره.
اسمم هم گواه بر اینه که نمی ترسم از بیان حقایق. از ناراحت شدن بقیه با متن های من. تازه خوشحال هم میشم. چون شاید یه نفر با متن های من یه لحظه به فکر فرو رفت و تغییر کرد. شاید یه نفر یه کتاب بیشتر خوند. شاید یه نفر کمتر معتاد اینترنت شد. اون موقع دیگه من به تمام خواسته ی خودم می رسم.
با آرزوی بهترین ها و بدترین ها به نوبه ای که هیچ کدوم زیادی نشن و تعادل زندگی آدم رو بهم نزنند. (زیادی که خوبی باشه جهل زیاد میشه. زیادی بدی هم که باشه بازم جهل زیاد میشه.)
داداش از طرفی می گی حق با ماست از طرفی می گی ما اشتباه می کنیم ؟
بله درسته اینترنت شاید یه ضرر عظیم زده باشه ، اما سود هایی هم داشته
درس رو کم کرده اما در عوض یه بستر جدید برای تدریس درست کرده چه مدرسه چه غیر مدرسه ای ...
اطلاعات سریع تر از همیشه در حال جا به جایی هستند چیزی که بدون نت ممکن هم نبود .
دقیقا مثال چاقو ، هر چیزی مزایا و معایبی داره پس نمی شه گفت متاورس هم بده .
باور کن کتاب خوندن هم تغییر می کنه . همین الان هم تغییر کرده . به دلیل راحتی بعضی و همچنین عدم فوت وقت همان افراد ، این آدم ها کتاب ها را به صورت صوتی گوش می دهند «نمی دونم چجوری من تا خودم نخونم هیچی نمی فهمم xd» پس می شه گفت کتاب خوانی در حال تغییره همان طور که همیشه بوده ، بعضی کتاب ها تبدیل به فیلم های مستند شدند ، بعضی سریال شدند و از بعضی هم کتاب صوتی منتشر شده ... کتاب ها همین الان هم دارند تغییر می کنند .
خودت هم داری می گی نظارت والدین ، مهم ترین مشکل همینه ، شما می تونی بری سایت هایی مثل ... «نمی دونم نام ببرم بن می شم یا نه» و می بینی که کلی بچه ی فن بوی وجود داره که اصلا هم منطق تو کلشون نمی ره چون سنشون خیلی کمه ...
تا قبل اینترنت هم بچه هایی بودند که با تربیت بدشون تو بزرگسالی تبدیل به خلافکار شدند ، آیا اینرنتی که هنوز به وجود نیومده مقصرش بوده ؟
ما داریم حرف شما رو می زنیم اما شما نمی خوایی قبول کنی ... بستگی داره چجوری استفاده بشه . یکی استفاده ی خوب می کنه یکی بد
همان طور که گفتم همه چیز تو این دنیا معایب و مزایایی داره .
در ضمن این روشش نیست برادر من ، من درسته ناراحت نمی شم چون تازه فهمیدم تو داری حرف خودمو به خودم بر می گردونی ، اما یه سری هستن واقعا ناراحت می شن ، آیا با ناراحت کردن بقیه در اونها تغییری ایجاد می شه ؟ نه ، فقط کاری می کنی اونها حتی بدون گوش دادن به حرفت بهت دیس بدن و بگن تو اشتباه می کنی . خلاصه بدون این راهش نیست ! راه های بهتری هم هست
داداش دیس بدن فکر نمی کنم چیزی از من یا خودشون کم شه. منم حرف های همه را تایید نکردم ها! خیلی هاتون میگین متاورس نیست توی ایران و نمیاد. مخالفم. خیلی هاتون میگین اینترنت پایان همه چیز نبود. مخالفم. (دیگه فکر کنم باید اینترنت بکشدمون تا پایان همه چیز بشه!) کتاب خوانی هم درسته داره مستند و چیز های دیگه میشه ولی کتاب مرجعه. کتاب ها هستند که باعث میشن افراد آدم شن. نه مستند ها نه بازی ها (البته کتاب های صوتی و دیجیتالی هم باعث میشن ولی کسی نمی خونه و گوش نمی کنه.) چرا اینقدر ترول ها، اخبار شایعه، رفتار های نفرت انگیز و... این اواخر زیاد شدن؟ چون هر چی داریم پیش میریم به جای اینکه استفاده از کتاب رو بالا ببریم استفاده از اینترنت رو بالا می بریم و هیچ فرهنگ سازی ای هم براش نمی کنیم. من الان اگه بخوام می تونم حداقل ۱۰ تا مشکلی که اینترنت توی زندگی هممون ایجاد کرده رو نام ببرم.
من کل حرفم اینه:
تا وقتی فرهنگ سازی در مورد متاورس رخ نداده (که اینجا دیگه بحث ایران نیست. بحث کل جهانه! هیچ جای دنیا فرهنگ سازی الان برای متاورس انجام نمیشه.) متاورس فقط چاقویی دو لبه میشه که بشریت به ازای استفاده ای که ازش می بره چند تا آسیب به دست خودش و خودش می زنه. حالا آیا باید این چاقو رو با سرعت بیشتری ساخت یا قبلش آموزش و فرهنگ استفاده ازش رو یاد داد؟
خب دیگه برادر من ... «در ضمن من نگفتم متاورس نمی یاد تو ایران اگه گفتم یادم نیست و اشتباه کردم لابد»
اینترنت هم مزایایی داشته هم معایبی ، هر چیزی تو این دنیا معایب و مزایایی داره . حتی گل ... گل رو شما بو می کنید و از بوش خوشتون می یاد . اما عیبش اینه یه سری به گرده ی گل حساسیت دارن . آیا تقصیر گله ؟
انقدر نگید خواهشا متاورس بده . بد نیست . معایب داره ...
عزیز شما اشتباه اومدی برای به قول خودت ”نابود سازی جهالت مدرنیته” باید بری..... چمیدونم ???
مقاله خیلی خوب بود که اطلاعات عمومی بره بالا، ولی چه فایده تا مردم ایران بخوان لج بازی رو بزارن کنار زمان میبره ، اون موقع ام که کارت بانکی اومد ایرانی ها بشدت مخالف بودن میگفتن بابا پولامون رو میدزدن و چمیدونم از این حرفا (دقیقا عین ارزدیجیتال که اطرافیانم میگفتن چه فایده تو که مالکیتی روش نداری (از روی بی اطلاعای میگفتن) ولی الان خودشون تک تک التماس میکنن که یه ارز دیجیتال مستعد رشد بهشون معرفی کنم XD ) ولی الان کم کم پول کاغذی دیگه داره محو میشه، البته تا سال های آینده (کمتر از 10 سال) همین کارت بانکی هم محو میشه و ملت باید از ریال دیجیتال استفاده کنن برای خرید هاشون ، اونطور که خود مسئولینش میگن.
سال ۲۰۴۰ فیلتر متاروس و تولید پلتفرمی به نام ایرانوس که جایگزین متاروس می شود خخخخخ /:
طرح سیانت هم اکنون: برو گم شو ببینم??
متاورس به عصر جهالت حال حاضر پایان میده. اما صبر کنید. عصر سنگین تری رو در پی خواهیم داشت! متاورس پایان همه ی چیز هایی هست که ما به نام فرهیختگی می شناسیم؛ اگه کنترل نشه، اگه کنترلش نکنیم، اگه فرهنگ سازی نکنیم، اگه در قبالش منطقی رفتار نکنیم، به زودی شاهد گولاخ هایی افسرده، منزوی، بی سواد و عصبی ۱۲۰ کیلویی ای خواهیم بود که روی کاناپه هاشون لم دادن و دارن توی متاورس ول دور می زنن و با کاراکتر های بی نقصشون مخ می زنن!
اگه کنترل نشه نه توی ایران بلکه کل جهان میزان مطالعه ی غیر درسی به ۰ دقیقه توی سال میرسه. چرا که نه؟ وب ۲ باعث شده ۳ دیقه توی سال ما ایرانی ها مطالعه داشته باشیم حالا وب ۳ داره میاد با یه دنیایی عجیب و غریب با بی شمار کار های مختلف ممکن...
فرهیختگی به زودی با اعتیاد به تکنولوژی به پایان می رسه. متاورس دنیای بی نهایت هاست و بازی ها، ویدیو ها و کلی کار هست که میشه توش انجام داد و اندک لحظاتی خوش بود.
و البته شکمتون رو صابون نزنید چون چیتر ها و هکر های عصر وب ۲ توی وب ۳ تبدیل به خدایانی میشن که پدر صاحب های متاورس و اهالیش رو در میارن! دو دیقه یه بار دمار از روزگار متاورس در میارن. ناسلامتی همین هفته انویدیا رو سرویس کردند حالا به لطف اینترنت اشیا و متاورس نه تنها کل اطلاعات مخاطبینشون رو گیر میارن بلکه روی کل زندگیشون قدرت پیدا می کنند...
خلاصه که شاید متاورس چیز خوبی باشه شاید کاربردی هایی داشته باشه ولی تیغ ضرر ها و آسیب هاش بیشتر از سود هاشه. از مدت ها پیش تحولات تکنولوژی و علم باعث شدن ساعت شنی شن هاش رو خالی کنه. آینده و فناوری هاش باعث میشه شن های ساعت شنی پایان انسان ها با سرعت زیاد تری خارج شه. کسی چه میدونه؟ شاید یه لحظه چشم بصیرت باز کردیم و دیدیم توی یه گور دسته جمعی همگی کنار هم خوابیدیم. گور دسته جمعی ای به نام دنیای آینده...
(هر کسی هم مخالفه نظرش محترمه. چیکار کنم؟ خواستید مخالف باشید. نخواستید نباشید.
مدت هاست دارم جون می کَنَم تا به سهم خودم جلوی عصر جهالت مدرنیته رو بگیرم ولی جهالت عمقش بیشتر از این حرف هاست. همین وب سایت ویجیاتو به ایمیل من مبنی بر افزودن بخس کتاب جوابی نداد. انجامش هم نداد.)
حق
بیشتر این ایراد هایی که گرفتی به خود مردم ربط داره
به هر حال کسی که از این فضا استفاده میکنه باید جنبه شو داشته باشه
هیج کش جنبه ش رو نداره.
متاورس جایی که میشه بدون ورزش هیکلی و جذاب بود. میشه بدون محدودیت کلی حرف زد و بحث کرد. میشه انواع بازی های مختلف رو به صورت نقش آفرینی انجام داد. و...
طبیعیه که صفا و صمیمیت بین خانواده ها، میزان کتابخوانی، میزان تعاملات اجتماعی، میزان تناسب اندام، میزان دانش (عموم جامعه رو میگم. نه اون دانشمندای آینده رو) و اطلاعات عمومی و... به شدت و به شکل چشم گیری کاهش پیدا کنه.
داداش تو به درد عصر ارتباطات نمیخوری یک فکری به حال خودت بکن. سعی کن کمتر از این جرندیات ببافی. وقتی که مردم بیشتر باهم در ارتباطن وقتی کتاب الان توی موبایل هاست. وقتی که هرچیزی که لازم داشته باشی تو اینترنت هست، چطور میشه که بگی یک چیزی مثل اینترنت. افرادی مثل تو فقط بخش منفی از یک تکنولوژی یا هر چیز دیگه رو میبنند. سعی کن بخش های مثبت رو هم ببنی. اگر واقعا افکارت نسبت به همه چیز به همین شکله. فقط امیدوارم که از این به بعد بخش های مثبت هر چیزی رو هم ببینی. در اخر حرفت خوبه بیدار گری داره، اما بخشی زیادیش از اینکه به نظرم فقط بخش های منفی رو میبینی. که ب این درت نیست دیگه.
بعضی از حرفات تقریبا درسته اما یه سریشون غیر قابل درکه ...
مثلا اینترنت هم قرار بود به درس صدمه بزنه اما چه شد ؟ درون یه بیماری وحشی به اسم کرونا شکوفا شد و نه تنها به درس لطمه نزد ، بلکه باعث ایجاد یک بستر کاملا جدید هم برای تدریس شد . بستری که شاید به کیفیت فیزیکی نرسه ، اما تنها راه برای ارتباط بچه ها با معلم و طبیعتا فرا گرفتن درسه !
هر چیزی که آدم می سازه هم استفاده خوب داره هم استفاده ی سو ، مثلا چون با چاقو می شه آدم کشت نباید چاقو اصلا ساخته می شد ؟ هر چیزی تو این دنیا یه استفاده ی مفید داره و یه استفاده سو . پس آیا این تقصیر اون چیز هست که بعضی درست ازش استفاده مفید نمی کنن ؟ آیا تقصیر چاقوست که تو می تونی باهاش آدم بکشی ؟ آیا تقصیر خار های کاکتوس های بیابونه که دستت رو می برن ؟ یعنی کاکتوس بده ؟ یعنی کاکتوس برای خاک بیابون مفید نیست ؟
فرهیختگی انواع مختلفی داره ، اصالت انواع مختلفی داره ، چنین چیز هایی می شه گفت مرز هایی برای شکسته شدن توسط نسل بعد هستند ، برای همین نمی شه گفت که تو 200 سال پیش حاکم بوده رو الان اجرا کرد یا امثال این رو ... برای همین معنی فرهیختگی مانند کاملا به نسلی در اون دنیا قرار داره بستگی داره .
به احتمال زیاد ، به دلیل هزینه های زیادی که براشون خواهد داشت ، سعی کنن یه سیستم های آنتی چیت قدرتمندی بسازن اما احتمال اینکه چیتر ها دقیقا مثل الان باز هم راه ورود پیدا کنن هست و بله در این باره لااقل فعلا چنین چیزی مهمه و باید برای آینده ی درست بهش توجه کرد .
بله یه ویژگی بد متاورس هم حریم خصوصی است که از بین خواهد رفت .
چنین طرز فکری کاملا غلطه ، همین وضعیت الان پر از اشتباهاته ، قبل هم پر از اشتباهات بوده و آینده هم پر از اشتباهات خواهد بود پس نمی شه گفت که بخاطر دنیای آینده داریم تباه می شیم .
این حرف ها دقیقا حرف هایی بود که خیلی قبل اومدن اینترنت ، یا حتی قبل تر از اون برای چیز های دیگه به زبان می آوردند .
برای همین نمیشه گفت صرفا به این دلیل ، متاورس و کلا دنیای آینده دنیای بدی خواهد بود ، فقط باید منتظر ماند و دید چه ایراداتی دارد و چه مزایایی اون موقع ببینید که کاربرد هایش دقیقا چیست
داداش حداقل اینو مطممئنم که این تکنولوژِی و ایران نمیاد
حرفت تا یجایی منطقی بود
تکنولوژی ما را خواهد کُشت.
خیلی از حرفت درسته خیلی جاهاش هم اشتباه هست باز یه نکته ای که هست د آخه محترم عزیز من متاورس تو ایران میاد؟ نه، اگه بیاد هم که قیمت اش خدا تومنه. در مورد بخش آخر حرف ات طبق گفته ی اعضای خود سایت اول هر ماه میلادی ایمیل ها رو چک می کنن یعنی 2 روز دیگه
انصافا اینا رو از کجات در میاری. حتی اون تندرو های امریکایی هم اینطوری کلمات نامربوط رو کنار هم نمیچینن.
اول باید فرهنگ استفاده از متاورس جا بیوفته بعد بیاد،یه نگاه به این بچه سال هایی که بعد از کرونا به خاطر تعطیلی مدارس موبایل گرفتن دستشون بنداز،اگه والدینشون سعی میکردن استفاده درست از موبایل رو به بچه هاشون یاد میدادن آیا فضای اینترنت اینقدر مسموم میشد؟
طرف میاد خیلی عذر میخوام هر چرت و پرتی که فکر کنی تو اینترنت مینویسه مسئولیتی هم عهده نمیگیره بهشون هم چیزی بگی حرف آزادی بیان میارن وسط!
متاورس چیز خوبیه ولی وقتی خوبه که ملت جنبه شو داشته باشن،مثل خودرو مجوز استفاده داشته باشه،نه مثل موبایل که هر بچه سالی دستش میگیره گند میزنه تو فضای اینترنت
متاورس حالا حالا ها نمیاد تازه قرار بود اینترنت هم پایان دنیا باشه ولی خب همین الان داریم ازش استفاده میکنیم و به ایران که نمیاد اگرم بیاد کلی پولش عه
تو از این کاربر هایی که از ۵ تا کامنتت ۲ تاش حقه ۲ تاش زیاد جالب نیست یکیش معمولیه نه حقه نه بد
جالب بود...
جالب تر هم شد...
اول ها دید منفی به متاورس داشتم اما پس از فکر و تفکر فهمیدم که متاورس خیلی خوبه!
ما اگر ۳۰ سال پیش به یه کسی میگفتیم که چیزی به نام اینترنت میاد که میشه داخلش عکس و ویدیو و صدا فرستاد،تماس تصویری گرفت،مدرسه آنلاین برگزار کرد،بازی کرد و .. تعجب میکرد و میگفت وای این خیلی خالی بندی و الکیه! اما حالا ما اینترنت رو داریمش (=
متاورس هم همینه! در آینده داریمش و قطعا سود بسیار بالایی برای مردم داره هرچند ضرر هایی هم مثل همین اینترنت داره که باید مدیریت شه
حرف شما کاملا درسته اما اینترنت نزدیک 40 سال هست که عرضه شده از سال 1983
برای همین متاورس هم احتمالا تا کاملا جا بیوفته حداقل تا سال 2030 زمان میبره
صد سال سیاه امیدوارم این یکی جا نیفته. گرچه که چندین ساله مهمونمون شده.
متاورس مدت هاست هست. هیچ چیز جدیدی نیست. الان کافیه یه سری به بازی های آنلاین بزنی... یه چیزی توی مایه های متاورسه.
بله ولی حالا یه جورایی به صورت دوربین های VR
فعلا زوده برای قضاوت کردن ولی حس خوبی بهش ندارم و از روزی میترسم که مردم بیشتر از الان به تکنولوژی وابسته بشن و خب یه جورایی زیاد به زندگی واقعی اهمیت ندن
مثل ready player one
میشن و وقتی که بشن برگشتی در کار نیست
همین الان سرانه ی مطالعه ی ایرانی ها زیر ۳ دیقه توی ساله و کاریش هم دیگه نمیشه کرد
اگر منظورت اونه که بامزه گفتی ..
پول کتاب اونقدر گرونه که نمی شه کتاب رو خرید که بخوایم بخونیمش ?
#حق یه کتاب 10 صفحه ای الان 20 تومن هستش
از بازی 2 ملیونی گرون تره؟ با بازی سرگرم میشی اوکی. خب با کتاب هم سرگرم میشی و هم دانشت میره بالا.(چه از لحاظ ادبی از طریق رمان ها و چه از نظر علمی با کتاب های علمی و فرهنگنامه ها و دانشنامه و دایره المعارف ها)این حرفا گول زدن خودمونه. از خودت می پرسم. پی اس فایو تو ایران چنده؟ 30 میلیون. یه کتاب 300 صفحه ای خوب چنده؟ 100 هزار تومن. با پولی که بابت پی اس فایو بدون بای میدی می تونی 300 تا کتاب خیلی خوب بخری. بازم میگی انقر گرونه که نمیشه خریدش؟
1- پلی استیشن 5 قیمتش 20 میلیونه نه 30 میلیون «ارزون شده»
2- تو یه کتاب رو می خری ، می خونی ، دوباره می خونی و باز برای بار 3 می خونی ، بعدش دیگه تکراری می شه
اما بازی بحثش فرق داره
3- این مقایسه ای که کردی کلا از دم اشتباهه
4- این آماری که می گی دلیلش این نیست که همه می رن طرف بازی و چیز های دیگه ، امارت خیلی هم دقیق نیست . به خصوص که خیلی ها اصلا وقت آزاد زیادی برای این کار ها ندارن چه بازی چه کتاب چه هر چی
5- من هم با شما موافقم باید رشد خوندن کتاب بیشتر شه اما هر چی بجاش نه اینجور مقایسه مسخره ...
مثلا من بیام بگم کباب مثلا 20 تومنه یه وعده ، بعد مثلا جوجه 10 تومنه ، بعد بگم خب تویی که کباب دوست داری غ.ل.ط می کنی کباب دوست داری می تونی با پول 1 کباب 2 تا جوجه بخری ...
آیا این مقایسه درسته ؟
در ضمن قرار بود اینترنت هم پایان دنیا باشه . اما می شه گفت تا یه جایی با استفاده درست راه هایی برای نجات دنیا هم ارایه کرد .
پس خواهشا قبل از اینکه چیزی بیاد راجع بهش بد بین نباشید . از چیز های فعلی لذت ببرید .
ببخشید ولی حس می کنم یا منظور منو نفهمیدی یا داری سفسطه می کنی.تو گفتی خیلی گرونه. منم گفتم خب اوکی از پول بازیای میلیونی که بیشتر نیست مبلغش.
1. حالا سی میلیون نه بیست میلیون. 300 تا کتاب نه 200 تا کتاب. اصلا 100 تا کتاب. مقایسه من نا به جا نبود قیمت هاشون رو مقایسه کردم فقط.
2. کسی که واقعا کتابخون باشه این حرفو نمی زنه. کتابی که مورد علاقه ی آدم باشه آدم هیچ وقت ازش خسته نمیشه. مگه این که فقط واسه اینکه بگه آره منم کتاب می خونم کتاب بخونه.
3. چرا اشتباهه؟ مقایسه قیمت دو تا چیز و ثابت کردنش که پولی که برای چیزای دیگه خرج می کنی می تونه خرج خرید دویست تا کتاب رو بده اشتباهه؟
4.منم نگفتم همه ی آمار پایین کتاب خوانی دلیلش بازی و اینترنته.شما همچین حرفی ز من شنیدی/خوندی؟در ضمن خب من کاری به اون بنده خدا هایی که پول یا وقتشو ندارن ندارم. کارم با اوناییه که وقت و ولشو دارن اما بهونه میارن.
5.من مقایسه قیمت کردم و گفتم که با پولی که برای کنسول گیم میدی کی تونی دویست تا کتاب بخری. این مقایسه کجاش مسخرست؟غیر از اینه که فقط قیمتشونو حساب کردم تا بهت نشون بدم گله کردن از قیمت زیاد کتاب همش بهونه ست؟
6. من نگفتم گیم رو ول کن برو باید کتاب بخونی که. مقایس کردم تا بهت بگم این کتاب گرونه کتاب گرونه هایی که میگید همش بهونه ست. نمی خوای بخونید نخونید. چرا بهونه میارید که گرونه گرونه؟
7.من هیچ حرفی راجع به متاورس نزدم. پیام ها رو قاطی نکن.
8.پیام ها رو با دقت و درست بخون. ممنون.
1- داداش من باهات مخالفت نکردم فقط قیمت رو گفتم بدونی چرا گارد می گیری ?
2- کسی که واقعا کتابخون باشه این حرف رو نمی زنه خب اشتباهه الان مثلا من چشمم درد می گیره وقتی PDF کتاب رو تهیه می کنم برای همین فیزیکی تهیه می کنم گرونه و سخته . نگفتم غیر ممکنه اما سخت تر از قبله ..
«مگه این که فقط واسه اینکه بگه آره منم کتاب می خونم کتاب بخونه» داداش چنین کسی نداریم انصافا مگه اینکه بخواد به مامانش بگه مامان من کتاب می خونم بهم جایزه بده ? اصلا منطق نداشت این حرف ..
3- صنعت گیم انصافا با صنعت کتاب خیلی فرق داره نباید مقایسه کرد چه از نظر هزینه تولید چه هزینه مصرف و ...
4- شما یه جوری پیام داده بودی که آدم فکر می کرد می خوایی گیم رو مورد تهاجم قرار بدی «الان با پول کنسول می شه 200 تا کتاب خرید» من خودم کتاب خونم و به خصوص کتاب های رمان اما دلیل نمی شه به بازی گفت مقصره
5- اینجاش مسخره است که تو با پول 100 کتاب می تونی بری یه کنسول بخری با گیم پس آلتیمیت کنسول و به مدت محدودی نیازی به هزینه مجدد نیست ... کتاب هم می تونی بری اشتراک بخری و همین روند ... داشتم می گفتم قابل مقایسه نیست اصلا کتاب و بازی زمین تا آسمونه ..
هدفشون ، مدل سرگرم کردنشون و ... متفاوته . چنین مقایسه ای از اساس اشتباهه
6- بنده کتاب می خونم منتظر دستور شما هم که بخونم یا نخونم نبودم ... داشتم می گفتم یکی از دلایلش اینه ...
7- با یکی اشتباه گرفته بودمت شرمنده واقعا در این باره عذر می خوام ? آخه بنده خدا هنوز درست متاورس رو تو واقعیت ندیدیم داره می گه قراره بد باشه می گم اینترنت هم قرار بود بد باشه و ... خلاصه این بحث ها بازم شرمنده تو رو با اون اشتباه گرفتم
اون موقع که ارزون بود هم کسی نمیخرید?♂️
چرا داداش میزان کتاب های من از اون موقع یک سوم شده ?
اون موقع می رفتیم با خونوانده نمایشگاه کتاب چنان کتاب می گرفتم همه زور می زدیم بیاریمش خونه? که البته بیشتر از یک ماه دووم نیاوردن دوباره باید می رفتیم می گرفتیم ? ا
بعد نگاه کردم آخرین بار 4 تا کلا خریدم بعد دیدم هزینه از 100 زده بالا??
یه چیزی می گم امیدوارم ناراحت نشی یا منظورم رو بد برداشت نکنی تو فقط این سه دیقه مطالعه در سال رو داری؟ کتاب های آنلاین الکی ان؟ خود من کمیک میخونم ولی تو گوشی الان که کلاس هامون از اینترنت هستش و متاورس چون به قدرت تخیل مون بستگی داره میشه کلاس ها مون رو هم توی همون متاورس انجام داد که هیچکس پول اش رو نداره و خیلی ها مجبور به ترک تحصیل میشن الان متاورس هم جنبه مثبت داشت هم منفی
دقیقا ...
هر چیزی جنبه ی مثبت و منفی داره
عزیز من، من به شخصه حدود چند صد کمیک خوندم و خیلی از کتاب هام رو به صورت کرکی (!) از سایت های مختلف دانلود کردم. ولی اون آمار ۳ دیقه خیلی مهم تر از بقیه است. چون اونه که حیات ناشر ها و نویسنده ها رو رقم می زنه. اگه نویسنده ها کم بشن و ناشر ها، شرکت. عقل مردم هم میشه شکمشون، میشه زبونشون میشه دست هاشون و عقل که نباشه خیلی آفت های زیادی وارد میشه.
جنبه ی مثبت هم بدون فرهنگ سازی خودش رو به جنبه های منفی می بازه و الان هیچ جای جهان برای متاورس فرهنگ سازی نمیشه.
من برای کمیک خون ها و هواداران و نویسنده ها و ناشران کمیک احترام زیادی قائلم ولی در کل به نظرم کمیک کتاب واقعی نیست. متن هست ولی خب... متاسفانه امروزه اسم هر متن چاپ شده ای رو میذاریم کتاب در صورتی که کتاب این نیست.کتاب باید ارزش ادبی داشته باشه ولی از نظر من کمیک این ارزشو نداره.
و به نظرت راه نجات چیه؟ اصلا راه فراری ازش هست؟ تکنولوژی یک معایبی داره یک مزیت هایی هم داره نمیشه بگی 100 درصد معایبش بیشتره. همینطور که نمیگیم فوایدش 100 درصده.
متاورس رو اگه الان مورد بررسی قرار داد کلا در حد رویا هست و برای بعضی ها هم ممکنه چرت باشه
اما به مرور زمان میتونه موفق بشه که احتمال میدم ۲۰۳۰ متاورس سر زبون ها بی افته و مثل بعضی از فیلم های آینده نگرانه همه مردم ازش استفاده کنن
متاورس تکنولوژی بزرگی هست ولی مثل باقی تکنولوژی ها انتظار اینکه در سال های اول کار خودش بتونه ثبات داشته باشه کمی دور از انتظاره اما میشه امیدوار بود تا سال 2030 به یک ثبات کامل رسیده باشه
راجب اینکه متاورس قراره اینده گیمینگ هم باشه فعلا زوده نظر دادن چون نباید یادمون بره یک زمانی میگفتن که استریم قراره اینده گیمینگ باشه و پایان نسل کنسول ها هست و.. اما هنوز که هنوزه نتونسته ثباتی داشته باشه و هنوز نسل کنسول ها پابرجاست
تنها محدودیت قهوهی تخیل است!
منظورتون قوه است؟؟؟
نه منظور اینه بری از سوپری قهوه ی تخلیل بخری ( من چقدر بی مزه هستم)
بی مزه نبود. فقط داشتی مثال میزدی(مشکلی نداره)
قهوه ی تخیل عالی بود ?
با یه لیوان قهوه ی تخیل می شه حالا این مشکلو بر طرف کرد یعنی ؟ ?
پ.ن : دانلود مزه برای من +کمحجم