معرفی بهترین بازیهای شوتر اول شخص چندنفره برای تازهواردها
طی چندین سال اخیر بازیهای شوتر اول شخص چندنفره محبوبیت زیادی به دست آوردهاند. از بازیهای قهرمانمحور این ژانر مثل اورواچ (Overwatch) و ولورنت (Valorant) گرفته تا بتل رویالهای فانتزی و واقعگرایانهای همانند ایپکس لجندز ...
طی چندین سال اخیر بازیهای شوتر اول شخص چندنفره محبوبیت زیادی به دست آوردهاند. از بازیهای قهرمانمحور این ژانر مثل اورواچ (Overwatch) و ولورنت (Valorant) گرفته تا بتل رویالهای فانتزی و واقعگرایانهای همانند ایپکس لجندز (Apex Legends) و کال آو دیوتی (Call of Duty). بدین ترتیب تازهواردانی که میخواهند این دسته از بازیها را تجربه کنند احتمالا با عناوین متفاوتی روبهرو شده و همین مساله تصمیمگیری را برای آنها سخت میکند. در این مطلب سعی شده تا بهترین بازیهای شوتر اول شخص چندنفره در یک فهرست جمعآوری شود تا افراد علاقهمند با خواندن جزئیات و ویژگی هر یک از آنها، در نهایت بتوانند بهترین انتخاب برای ورود به این ژانر را داشته باشند. با ویجیاتو همراه باشید.
۱۴. Quake Champions
بعد از انتشار بازی Quake 4 در سال ۲۰۰۵ این فرنچایز تا مدتها به یک خواب زمستانی فرو رفت. بالاخره در سال ۲۰۱۷ بازی Quake Champions به عنوان دنبالهای بر این مجموعه دوستداشتنی عرضه شد؛ عنوانی که علاوه بر جذب رضایت طرفداران قدیمی این سری توانست تجربه هیجانانگیزی را برای بازیکنان تازه به ارمغان بیاورد.
در مقایسه با سایر FPSهای چندنفره، Quake Champions با تکیه بر گیمپلی سرعتی خود همچنان شباهت خود به قسمتهای پیشین این مجموعه را حفظ کرده و به لطف مکانیزمهای سادهاش میتواند مهارتهای ابتداییتان در بازیهای شوتر اول شخص را تقویت کند. این اثر به عنوان یک بازی سرگرمکننده خیلی درگیرکننده میشود؛ به طوری که بسیار سخت میتوان آن را کنار گذاشت.
۱۳. CrossFire
بازی CrossFire به نوعی همان کانتر استرایک (Counter-Strike) است اما با این تفاوت که این بار تنوع نقشهها، اکشن و سرعت کلی اثر بهبود یافته است. با وجود انتشار بازی در سال ۲۰۰۷ و گرافیک نسبتا قدیمی که دارد، کراسفایر همچنان به عنوان یک شوتر اول شخص کلاسیک حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
جدا از گیمپلی سریع و مکانیزمهای مختلف بازی، گوش دادن دقیق به صداهای دور و اطراف و توجه به جزئیات از آن نکاتی است که این اثر قصد دارد بازیکنان را با آن آماده سازد. همچنین حالتهای مختلف کراسفایر به بازیکن اجازه میدهد تا تیراندازی به اشکال و اهداف مختلفی را تجربه کرده و تا حدی در ارائه عدم حس تکرار موفق ظاهر میشود.
۱۲. Black Squad
همانند بازی قبلی فهرست، بلک اسکواد نیز یکی از همان کلونهای قابل احترامِ بازی کانتر استرایک به شمار میرود. این اثر که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد با یادآور شدن مهمترین المانهای شوتر خود را به جایگاه خوبی میرساند. جالب است بدانید برخلاف بسیاری از آثار که خرید آیتم و اسکینهای مختلف در آنها تنها با پول و ارز واقعی امکانپذیر است بلک اسکواد هیچ محدودیتی در دریافت آیتمها آن هم به وسیله ارز درون بازی برای بازیکن قائل نمیشود.
به عنوان یک اثر رایگان بازی از گرافیک و جزئیات قابل قبولی بهره میبرد اما مسالهای که عدهای از گیمرها را ناراحت کرده نقشههای کوچک (به نسبت سایر بازیهای این سبک) این عنوان است. زیرا این مساله باعث میشود بازیکنان تیم حریف خیلی سریع راه ورود به منطقه شما را طی کنند و در نتیجه هر دست از بازی با زدوخوردی سریع و کوتاه به پایان برسد. البته از طرفی دیگر شما باید از مهارتهای خود برای یافتن بهترین استراتژی و به کار بردن آن در زمان مناسب استفاده کنید.
۱۱. Destiny 2
علیرغم عمق بسیار و مکانیکهای پیشرفته، Destiny 2 همچنان میتواند یکی از بهترین انتخابها برای بازیکنان تازهوارد باشد.این اثر به عنوان یک بازی لایو سرویس (اثری که تا مدتها پس از عرضه با محتواهایی مختلفی اعم از بستههای الحاقی داستانی و غیره بهروزرسانی میشود) از زمان انتشار در برخی از زمینهها تغییراتی داشته و اخیرا نیز یک DLC داستانی به نام the Witch Queen دریافت کرده است.
با در نظر گرفتن این موضوع Destiny 2 همچنان یک گزینه مناسب برای تازهواردها به نظر میرسد و گرچه بسیاری از محتوا و مراحل داستانی را با خرید بستههای الحاقی مختلف به بازیکن تحمیل میکند اما کلاسهای متنوع و به تبع آن آزادی گستردهای که در اختیار بازیکن قرار میدهد آن را به یکی از بهترین بازیهای شوتر اول شخص تبدیل میکند.
۱۰. Rainbow Six: Siege
بازی Rainbow Six: Siege برای بسیاری از بازیکنان جدید ممکن است غافلگیرکننده باشد. زیرا با توجه به ماهیت تاکتیکی آن، برنامهریزی دقیق، شناسایی پهپادها و دوربینها و حتی در برخی مواقع تقویت و یا شکستن در و دیوارها از مسائلی هستند که به عنوان یک تیم باید توجه بسیاری به آنها داشته باشید. در کنار تمامی اینها، بازی مجموعه وسیعی از شخصیتهای مهاجم و مدافع را در اختیار شما قرار میدهد که بسته به انتخابهای منحصربهفرد خود میتوانید یک تیم شکستناپذیر را گردهم بیاورید.
با اینکه در نگاه اول شاید تمام اینها کمی طاقتفرسا و گیجگننده به نظر برسد اما Rainbow Six: Siege به تازهواردها کمک میکند تا مهارتهای مختلفی را در مدت زمانی کوتاه بیاموزند و همچنین این دسته از بازیکنان میتوانند با تمرکز روی هدفگیری دقیق، گوش دادن به ریزجزئیات صداهای اطراف و تصمیمگیریهای سریع در موقعیتهای استرسزا تمرینات خوبی برای تجربههای آینده داشته باشند.
۹. Warface
تجربه Warface به عنوان یک تجربه جایگزین از بازی کال آو دیوتی (Call of Duty) میتواند اوقات مفرحی را به ارمغان بیاورد. این بازی حالتهای معمول و مشابه بازیهای شوتر اول شخص را شامل میشود و علاوه بر کاراکترهای مختلف با تواناییهای منحصربهفرد مانند شفابخشی، پر کردن مهمات و یا شیلد (سپر) به گیمر اجازه میدهد تا کاراکترهای خود را با طیف گستردهای از آیتمها شخصیسازی کند. جالب است بدانید برخی از این ارتقاها میتواند به قویتر شدن شخصیت شما کمک کند و بازیکن را با حس پیشرفت لذتبخشی به تجربه هر حالت از بازی وارد کند.
۸. Paladins
اگر از آن دسته بازیکنانی هستید که نمیخواهند برای تجربه بازیها هزینه کنند قاعدتا یکی از بهترین بازیهای این سبک یعنی Overwatch را از دست خواهید داد اما نگران نباشید. زیرا بازی Paladins به عنوان یک اثر رایگان میتواند نزدیکترین اثر به این عنوان باشد. این شوتر فانتزی، علمی تخیلی بازیکنان را در تیمهای جداگانه (با حالتهای مختلف) در مقابل هم قرار میدهد. همچنین همانند اورواچ این اثر نیز طیف گستردهای از قهرمانان مختلفی را در خود دارد که با انتخاب هر کدام میتوانید از تواناییهای مخصوص به آن (شخصیت/قهرمان) بهرهمند شوید.
در این بین باید اشاره داشته باشیم که بر خلاف اووراچ، Paladins دارای یک سیستم جداگانه است که به بازیکن اجازه میدهد تا جنبههای مختلفی از قهرمان خود را شخصیسازی کند. این موارد از اضافه کردن برخی از تواناییها تا ترکیب آنها را شامل میشود که همگی برای کمک به بازیکنان در غافلگیر کردن حریف با استراتژیهای تازه هر قهرمان به کار برده میشود.
۷. Valorant
بازی ولورنت را میتوان نسخه آیندهنگرانه بازی کانتر استرایک دانست؛ اثری قهرمانمحور که بیشتر با حالت Spike شناخته میشود. جایی که یک تیم باید یک بمب را مستقر و از آن محافظت کرده و تیم دیگر باید آن را خنثی کند. بازیکنان میتوانند با انتخاب شخصیتهای مختلف از تواناییهای متفاوت هر یک بهره ببرند و بر این اساس به کارآمد بهتر تیم خود کمک کنند. جالب است بدانید برنامهریزی دقیق و به کار گرفتن مکانیزمهای مختلف بازی در زمان مناسب چیزی است که در ولورنت به نسبت دیگر بازیهای این فهرست اهمیت بسیار بیشتری دارد و تازهواردانی که سعی در تجربه آن دارند باید به این مساله دقت کنند.
۶. Splitgate
افرادی که با این سبک (شوتر اول شخص) آشنا نیستند و میخواهند یک اثر را به عنوان اولین ورودشان به این ژانر ثبت کنند قطعا با تجربه Splitgate شگفتزده خواهند شد. از فرمت شوتر کلاسیک بازی تا غوطهوری آن در مدرنیزه در کنار ارائه مجموعهای متنوع از نقشهها با گرافیک فنی و هنری بالا آن را به تجربهای فراموشنشدنی بدل خواهد کرد.
با این حال چیزی که راه Splitgate را از دیگر بازیهای این فهرست جدا میسازد مکانیک پورتال آن است. یک ویژگی منحصربهفرد که با کمی دقت مبارزات را بسیار لذتبخش و مفرح میکند و در طولانیمدت بازیکن را هوشیارتر و او را نسبت به پیادهسازی استراتژی خاص خود تشویق میکند.
۵. Apex Legends
چه میشد اگر اورواچ یک بازی بتل رویال بود؟ احتمالا نهتنها بازیکنان بیشتری را جذب میکرد که در این راستا ایدههای جذابتری نیز به آن راه مییافت. خب باید بگویم Apex Legends احتمالا همان چیزی است که از یک «اورواچ بتل رویال» انتظار داریم. این بازی که یک اسپین آف از سری محبوب تایتانفال (Titanfall) به شمار میرود سالها پس از اتفاقات بازی اصلی در جریان است؛ جایی که مسابقات Apex Legends با فراخوانهای مختلف قصد دارد تا بهترین جنگجویان را برای نبرد دور هم جمع کند.
برخلاف دیگر بازیهای بتل رویال که هر بازیکن به نوبه خود قابلیت خاصی ندارد و باید از تواناییها و آزمون و خطاهایی که داشته حرفه خود در مبارزات را بالا ببرد، ایپکس لجندز از همان ابتدای کار شخصیتهای متنوعی را در اختیار گیمر قرار میدهد. از Bloodhound که میتواند دشمنان را از راه دور شناسایی کند تا Wraith که در میان نبردهای شلوغ بازی به ناگهان پورتال باز کرده و غیب میشود و دیگر شخصیتهایی که با شروع هر سیزن (فصل) جدید به بازی اضافه میشوند، همه و همه کاری میکنند تا ایپکس لجندز به یکی از تحسینبرانگیزترین بازیهای شوتر اول شخص چندنفره تبدیل شود.
۴. Call Of Duty: Warzone
وارزون یکی از محبوبترین نسخههای فرنچایز کال آو دیوتی تا به امروز به شمار میرود. یک بازی کاملا رایگان و بتل رویال که برداشت خاص خود از این سبک را با مکانیزم منحصربهفرد خود در این عنوان پیاده میکند؛ به طوری که پس از مرگ، بازیکنان به یک زندان منتقل شده و پس از کشتن بازیکنی که در مقابل آنها قرار گرفته شانس دوباره بازگشت به میدان نبرد را به دست میآورند. همچنین وارزون تا به اینجای کار در این لیست از لحاظ گیمپلی و محیط یکی از واقعگرایانهترین آثار شوتر اول شخص محسوب میشود و همین هم میتواند دلیل محکمی برای اولین تجربه از سمت تازهواردان به این ژانر باشد.
۳. PUBG Mobile
پابجی به عنوان یکی از اولین بازیهای سبک بتل رویال احتمالا پرآوازهترین بازی این فهرست باشد. گرچه بیشتر بازیکنان این بازی شوتر را به صورت سوم شخص بازی میکنند اما توسعهدهنگان امکان تجربه به صورت اول شخص را نیز در بازی گنجاندهاند. بر همین اساس شما برای ورود به این سبک نه یک پی سی بسیار قدرتمند یا یک کنسول چند ده میلیونی که تنها به موبایل اندروید یا آیاواس خود نیاز دارید. علاوه بر تنوع نقشهها، پابجی موبایل حالت TDM را نیز در خود جای داده است که تقریبا همان چیزی است که طرح کلی برخی از بازیهای فهرست مثل Splitgate را برای گیمرها به ارمغان میآورد.
۲. Counter-Strike: Global Offensive
باور کنید هیچ چیز مثل کلاسیکها نمیشود. به خصوص آن هم برای تازهواردانی که میخواهند از ریشه با یک سبک و ژانر آشنا شوند. کانتر استرایک نیز به عنوان یکی از ریشسفیدهای شوتر اول شخص چند نفره بازیکنان را به دو گروه «تروریست» و «ضد تروریست» تقسیم کرده و به تبع گروهی باید یک بمب را کار بگذارند و گروه دیگر باید سعی کنند تا آن را خنثی کنند. برخلاف بازیهای مدرنتر این سبک CS: GO گیمپلی خود را مبتنی بر سلاحهای گرم دنیای واقعی پایهگذاری کرده و بدون هیچ قابلیت قهرمانی خاصی بازیکنان را روانه صحنه نبرد میکند.
۱. Team Fortress
بازی Team Fortress یکی از آن آثاری است که حال و سالها پس از انتشار همچنان میتواند برای بسیاری از بازیکنان نقطه ورود خوبی برای تجربه این سبک باشد. اثری که بسیاری عقیده دارند اورواچ با الهام از آن ساخته شده و به لطف مکانیزمهای بسیار سادهاش یکی از آسانترین و در عین حال لذتبخشترین بازیهای این ژانر به شمار میرود. بازی حالتهای مختلف و بامزهای را در اختیار گیمر قرار میدهد که ترکیب آن با گیمپلی کلی اثر یک معجون دیوانهوار و همهچیزتمام شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
به شخصه به هیچ عنوان با ولورانت و ایپکس و مخصوصا رینبو موافق نیستم.رینبو و ایپکس واقعا خیلی برای تازه کارها سخته
ولورانت هم بخاطر اینکه سیستم ریکویل بازی یکم نسبت به بازی های دیگه متفاوت تره و اگر یک نفر اول شروع کنه ممکنه در ادامه با بازی های دیگه کمی مشکل پیدا کنه
اقا یکی از بهترین مولتی هارو COD ADVANCED WARFARE داره
یعنی خداست
رو ایکس باکس ۳۶۰ حسابی حال میده
متاسفانه خیلی ها به حرف منتقدا گوش دادن و گفتن جالب نیست ولی خفن ترین داستانارو بین کالاف دیوتی داره
با ایپکس و ولورانت وپابجی و رینبو و وارزون موافق نیستم که برا تازه کاران میگید
ایپکس و پابجی و وارزون و رینبوو برا تازه وارد هاست؟!!! حالا مابجی و رینبو رو میشه تا حدودی قبول کرد ولی وارزون و اپکس ... من بعد از ۶ ماه بازی کردن به زور ویکتوری میگیدم
حالا رینبو رو میشه قبول کرد؟
تابلویه هیچ وقت رینبو رینبو اوتقدر سخت و تاکتیکاله که مقایسش با دیگر شوترا مثل مقایسه دوتا۲(رینبو) و لیگ اف لجندز(دیگر شوتر ها ی لیست) ه و بخاطر همین پلیرای وارزون و پابجی و فورتنایت بیشتره چون خیلیا سراغش نمی رن از بس سخته.
ادیت :تابلویه هیچ وقت رینبو بازی نکردی
بازی نکردم تاحالا بهش نمیخوره انقدر سخت باشه البته گفتم تا حدودی ، چون وارزون و ایپکس و پابجی بازی کردم میدونم چقدر سختن وارزون و ایپکس مخصوصا
فک میکردم اپکس برای نسل نهم هم اومده?
درست فکر کردی، ولی هیچ تفاوتی نمیبینم
من که به عنوان یک کهنه کار black ops 2 multiplayer میزنم
نمیدونم چرا از بین این ها بیشتر ولورنت رو دوست دارم☺
جاست کانتر
رینبو سیکس سایج کجاش مناسب مبتدیاس؟؟؟
لا مصب اون قدر تاکتیال و علم پرو هارو میطلبه که خیلیا بیخیالش میشن و میرن سراغ فورت و پابجی و وارزون
شماره یک خلاقانه ترنشونه
بازی خروج از تارکو هم میشه به این لیست اضاف کرد ؟ چرا ؟
به نظر من نمیشه
چون گفته برای تازه وارد ها
ولی اون خیلی سخته