راهنمای انتخاب هدفون مخصوص بازی
در این مقاله از ویجیاتو به راهنمای خرید و بررسی مزایا و معایب هدفونهای گیمینگ سیمدار و بیسیم پرداختهایم.
انتخاب هدفون گیمینگ کار آسانی نیست؛ به خصوص هنگامی که با تنوع مدل و البته قیمتهای گوناگون مواجه میشوید. با این حال هدفونهای مخصوص بازی را میتوان به ۲ دسته کلی تقسیم نمود: سیمدار و بیسیم، که هرکدام مزایا و معایبی دارند.
داشتن یک هدفون مناسب تا جایی مهم است که میتواند برد و باخت شما را در یک بازی آنلاین رقابتی رقم بزند. پس اگر به دنبال خرید هدفون مخصوص بازی هستید، این مقاله از ویجیاتو را از دست ندهید.
- 1 چرا هدفون سیمدار اینقدر محبوب است؟
- 2 کیفیت صدای بالاتر
- 3 سازگاری بیشتر
- 4 قیمت مناسبتر
- 5 خلاصی از شر باتری!
- 6 و اما معایب هدفون سیمدار
- 7 این سیم لعنتی!
- 8 تکان نخور عزیزم!
- 9 پس به سراغ هدفون بیسیم برویم؟
- 10 راحت باش!
- 11 باز هم کیفیت صدای بالا!
- 12 خلاصی از شر سیم!
- 13 و اما معایب هدفون بیسیم
- 14 تاخیر غیر قابل چشمپوشی
- 15 احتمال قطعی مکرر
چرا هدفون سیمدار اینقدر محبوب است؟
هدفونهای سیمدار از همتایان بیسیم خود قدیمیتر و البته همچنان بسیار محبوب هستند. فکر میکنید چرا؟
کیفیت صدای بالاتر
ابتدا اجازه دهید سوء تفاهم احتمالی را برطرف کنیم: کیفیت صدای هدفون علاوه بر نوع اتصال به سیستم (سیم یا اتصال وایرلس)، تابع عواملی چون درایورهای صدا، کیفیت ساخت و مواد بکار رفته در آن است که اتفاقا تاثیر این پارامترها بر سیمدار یا بیسیم بودن هدفون میچربد. لذا طبیعی است که کیفیت صدای یک هدفون بیسیم گران بسیار بالاتر از هدفون سیمدار ارزانقیمت است اما اجازه دهید در شرایط قیمتی یکسان مقایسه را ترتیب دهیم.
بسیاری از گیمرها هدفون سیمدار را ترجیح میدهند چرا که احتمال از دست دادن سیگنال و تداخل در آن کمتر است. کابل، صدا را مستقیما منتقل میکند که متعاقبا تاخیر را نیز کاهش میدهد. به علاوه، هدفون سیمدار کیفیت صدای بالاتری را نسبت به هدفون بیسیم همقیمت خود ارائه میکند.
سازگاری بیشتر
بعضی کنسولها با هدفون بیسیم سازگار نیستند اما در مقابل، هدفون سیمدار برای اتصال از جک ۳.۵ میلیمتری استفاده میکند که در دنیای تکنولوژی، جهانشمول و سازگار با هر سیستم و موبایل و لپتاپ و کنسول است. به علاوه اکثر هدفونهای سیمدار همراه با نرمافزار تنظیم صدا هستند که به کمک آن قادر به گرفتن بهترین خروجی ممکن خواهید بود. ضمنا هدفونهای سیمدار ردهبالا سیگنال صوتی را به صورت دیجیتالی انتقال میدهند که شما را از شر هرچه نویز پسزمینه است، خلاص میکند.
قیمت مناسبتر
بله، هدفون سیمدار با قیمت نجومی هم در بازار موجود است اما در مقام مقایسه میتوان گفت هدفونهای سیمدار عموما از همتایان بیسیم خود ارزانتر (و با تنوع بالاتر) هستند. به عنوان مثال هدفون SteelSeries Arctis 5 را در نظر بگیرید که هم خوشقیمت است، هم نورپردازی RGB دارد و هم صدای عالی و کیفیت ساخت بالایی را ارائه میکند. در مقابل، آماده باشید برای یک هدفون بیسیم خوب بالغ بر ۱۵۰ دلار هزینه کنید.
خلاصی از شر باتری!
تمام شدن باتری هدفون هنگامی که وسط جلسه یا در بحبوحه بازی هستید، حقیقتا روی مخ است. طبیعتا با هدفون سیمدار گرفتار باتری نخواهید شد و هدفون شما تا زمانی که سیستم متصل به آن روشن است، بی ناز و ادا کار میکند.
و اما معایب هدفون سیمدار
هدفون سیمدار معایبی نیز دارد؛ انتظارش را هم داشتید:
این سیم لعنتی!
سیم، فارغ از این که کجا استفاده شده است، آمده تا فقط عذابتان دهد. خود به خود گره میخورد، خود به خود باز میشود و اگر ذرهای مراقبش نباشید فرسوده و پاره خواهد شد. اگر هدفون سیمدار دارید، هرچقدر هم کیفیت ساخت بالایی داشته باشد باز هم چنین مشکلاتی به سراغتان میآیند.
تکان نخور عزیزم!
حتی اگر سیم هدفون شما بلند است، شاید حین بازی چنان برآشفته یا هیجانزده شوید که ناگهان از جایتان بپرید و مشکل اینجاست؛ سیم هدفون از جا کنده میشود. هدفون سیمدار دایره حرکتتان را حین بازی کاهش میدهد و اگر سیم کوتاه باشد، مشکل دوچندان خواهد شد.
پس به سراغ هدفون بیسیم برویم؟
هدفون بیسیم گرانتر است و البته مزایایی و معایبی دارد که به آنها خواهیم پرداخت:
راحت باش!
هدفونهای بیسیم معمولا از بلوتوث ۵.۱ پشتیبانی میکنند لذا برای فواصلی به اندازه ۳۰ فوت یا حتی بیشتر متصل باقی میمانند. این ویژگی به خصوص در بازیهایی چون Just Dance که در آنها جنب و جوش عنصری اساسی است، اهمیت دارد.
به علاوه کنسولهای نسل نهم با هدفون بیسیم عرضه میشوند؛ خب لابد دلیلی دارد!
باز هم کیفیت صدای بالا!
کیفیت صدای هدفون سیمدار از هدفون بیسیم در همان بازه قیمتی بالاتر است اما کمی بیشتر پول خرج کنید، هدفونهای بیسیم چنان صدای باکیفیتی ارائه میدهند که بیشک لذت خواهید برد. آنها همچنین از فناوریهای پیشرفتهای چون صدای سهبعدی بهره میبرند. به عنوان مثال هدفون بیسیم SteelSeries Arctis 7P را در نظر بگیرید که کیفیت صدای فوقالعاده خود را مدیون درایورهای neodymium است.
خلاصی از شر سیم!
گفتیم که حتی کابل بهترین هدفونهای سیمدار نیز پس از مدتی فرسوده میشود. کار به جایی رسیده که سازندگان، گاهی هدفون سیمدار را با سیم قابل جداسازی عرضه میکنند و اینجاست که هدفون بیسیم عاری از تمام این گرفتاریها است.
و اما معایب هدفون بیسیم
بله، گران است و محتاج به شارژ باتری؛ اما این تمام ماجرا نیست:
تاخیر غیر قابل چشمپوشی
هدفون بیسیم شما از بلوتوث ۵.۱ هم پشتیبانی کند، تاخیر در انتقال صدای آن قابل انکار نیست؛ علیالخصوص در بازیهای FPS سریع که حتی نیم ثانیه هم تعیینکننده است، تاخیر کوتاهی نیز میتواند مشکلساز شود.
احتمال قطعی مکرر
اگر هدفون بیسیم درست و حسابی خریدهاید که هیچ؛ واگرنه منتظر قطعی مکرر صدا باشید. هر بار که صدا قطع شد، بایستی لحظهای درنگ کنید و مشکل را برطرف نمایید و این در یک بازی گروهی سریع معنایی ندارد جز مرگ!
انتخاب شما چیست؟ هدفون بیسیم یا سیمدار، ارزان یا گران؟ لطفا نظرات خود را با ما و کاربران ویجیاتو به اشتراک بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من که ما بی سیم راحتم(همیشه باتریشو شارژ میکنم و اگه دلم نمیخواد دست از بازی بردارم و کارای دیگه ای دارم ، وقتی شارژش تموم شد دیگه بازی نمیکنم اینجوری راحت زمانو میتونم کنترل کن)
کلا برای گیم بهتره چه در زمینه ماوس و کیبرد و چه در زمینه هدفون سیم دارها رو انتخاب کنید
سیم دار خیلی بهتره