بررسی بازی Capcom Fighting Collection

بررسی بازی Capcom Fighting Collection

احیای مبارزات!

۱۴ شهریور ۱۴۰۱ ۵ ذخیره
بدون دیدگاه

نمی‌دانم شمایی که در حال خواندن این مطلب هستید چقدر سن و سال دارید ولی اگر تقریبا سی سالتان هم باشد، احتمالا دستگاه‌های آرکید را که در همین ایران خودمان هم در پاساژها وجود داشت یادتان می‌آید؛ اصلا اگر در حال حاضر یک نوجوان باانرژی هم باشید و گیمر باشید؛ احتمالا این دستگاه‌های آرکید را در برخی شهربازی‌های مسقف در برخی شهرهای ایران دیده‌اید. دستگاه‌هایی که قدیم‌ها در آن سکه می‌انداختید و حالا با کشیدن یک کارت آن را روشن می‌کنید؛ آن ماس‌ماسک که قلمبه‌ای گرد روی سرش دارد را به دست می‌گیرید و با زدن معمولا ۲ الی ۴ دکمه درشت که در دیگر سمت دستگاه وجود دارد، وارد بازی می‌شوید. بازی Capcom Fighting Collection همین حال و هوا را برایتان ایجاد می‌کند با این تفاوت که قرار است آن را روی کنسول‌های خانگی و یا PCتان تجربه کنید و میان سال ۲۰۲۲ به دهه ۹۰ میلادی پرتاب شوید.

Capcom Fighting Collection
  • امتیاز کاربران
    7 ratings9.4/10
  • امتیاز متاکریتیک 79
  • ژانر مبارزه‌ای
  • تاریخ انتشار ۹ تیر ۱۴۰۱
  • پلتفرم‌ها ایکس‌باکس وانپلی‌استیشن 4پی‌سینینتندو سوییچ
  • ناشر بازی کپکام
  • سازنده کپکام
  • حالت بازی تک نفرهچند نفره
  • درجه سنی بازی مناسب برای ۱۰ سال به بالا

زمانی نام کمپانی CAPCOM باعث می‌شد تا آن بازی در لیست خرید گیمرها قرار بگیرد، لوگوی نارنجی رنگ کپکام با آن حاشیه آبی پررنگش و حروف تمام درشت واژه کپکام، در کنار هر بازی که خود نمایی میکرد، تقریبا این ضمانت را با خود به همراه داشت که قرار است با یک بازی جذاب روبرو شوید. مدتها از حکمرانی کپکام در این عرصه می‌گذرد و حالا این ناشر ژاپنی دیگر مثل قبل، یک ستاره درخشان نیست اما هنوز هم چیزهایی در چنته دارد که مختص خودش است و بس و با همین موارد، راهش در میان گیمرها باز می‌کند.

در دهه ۹۰ میلادی، نام کپکام با بازی‌های فایتینگ (رزمی یا همان مبارزه‌ای) گره خورده بود، برخلاف بسیاری از ناشرین ژاپنی که روی بازی‌های نقش آفرینی و یا سبک ویژوال نوول تمرکز داشتند، کپکام در عرصه بازی‌های رزمی جولان می‌داد و تقریبا بازار را به دست گرفته بود. تنها رقیب کپکام در این میدان، کمپانی کوچکی به نام SNK بود که هر دو رقابت سرسختی را در سالهای دور داشتند؛ رقابتی که هنوز هم کم و بیش ادامه دارد اما نه به آن شدت قبل.

اکثر گیمرها بازی مبارز خیابانی یا همان Street Fighter را به عنوان بازی رزمی کپکام می‌شناسند و واقعیت اینجاست که استریت فایتر، گل سرسبد بازی‌های رزمی این ناشر به حساب می‌آید. استریت فایتر بنیانگذار بسیاری از قوانین نانوشته در بازی‌های رزمی بوده و فرنچایزی با ارزش چند میلیارد دلاری است که همچنان هم راهش را ادامه می‌دهد. اما به جز استریت فایتر، بازی‌های رزمی دیگری نیز در کارنامه اعمال کپکام به چشم می‌خورد و بخشی از آنها، در واقع بخش بسیار خوبی از آنها، در Capcom Fighting Collection گردهم آمده‌اند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۱۲ ساعت
ماموریت‌های فرعی: ۱۵ ساعت

تمرکز اصلی کالکشن جدید کپکام روی سری بازی‌های Darkstalkers است که رسما عمرش به پایان رسیده و سالهاست که خبری از عنوان جدیدی از این فرنچایز نیست. آخرین باری که بازی جدیدی از این سری به چشم خورد یک نسخه ریمستر شده از بازی قدیمی در این فرنچایز بود که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد و بازی متوسطی هم از آب در آمد. سری بازی‌های Darkstalkers در حال حاضر مدفون شده به حساب می‌آیند اما زمانی آنقدر شهرت داشتند که چندین بازی از روی آنها ساخته شود، مسابقات جهانی برایش برگزار شود و محبوبیتش به حدی برسد که هم ژاپن و هم آمریکا، دو سری انیمیشنی مجزا برایش بسازند و و کامیک بوک و مانگاهایش سر از مغازه‌ها در بیاورند.

شخصا تصور می‌کنم که عنوان Capcom Fighting Collection بیشتر به دنبال احیای این سری بازی‌ها بوده، هدفی که شاید بتواند به تیر بخورد چرا که استقبال از بازی، تا به امروز تقریبا استقبال خوبی بوده است. در Capcom Fighting Collection ما شاهد ۵ بازی از این سری هستیم که برخی از آنها تا امروز روی کنسول‌های خانگی قدیمی هم عرضه نشده بودند و مختص دستگاه‌های آرکید بودند. تعدادی از این بازی‌ها نیز هیچ‌گاه به بازار جهانی عرضه نشده بودند و فقط در بازار داخلی ژاپن به دست گیمرها رسیده بودند. به طور دقیق‌تر اگر بگویم از این ۵ مورد ۳ قسمت اول پیش از این به صورت جهانی عرضه شده بودند و حالا تمامی این ۵ بازی حالا با زبان انگلیسی و قابلیت آنلاین بازی کردن، برای اولین بار در سطح بین‌المللی عرضه شده و گیمرها را با دوران طلایی از بازی‌های مبارزه‌ای دهه ۹۰ میلادی آشنا می‌کند.

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

۵ بازی موجود از این سری بدون تغییرات خاصی در دسترس قرار گرفته‌اند و شما عناوینی را تجربه می‌کنید که در واقع در اواسط دهه ۹۰ میلادی عرضه شدند، از همین رو با همان گرافیک و سبک و سیاق روبرو هستید و در این بین تنها کنترل بازی است که بهبود یافته و امروزی و سریع‌تر شده است. در مورد کنترل بازی‌ها در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.

به جز فرنچایز Darkstalkers که بازیگر اصلی این پکیج به شمار می‌رود، ۲ بازی از سری عناوین Pocket Fighter هم در این مجموعه گنجانده شده؛ مجموعه‌ای که در واقع یک اسپین آف از سری بازی‌های استریت فایتر است و همان کاراکترها را با طراحی بانمک و بامزه دارد و مبارزاتش نیز سبک و سیاق متفاوتی با دیگر بازی‌های رزمی دارد و بیشتر شبیه به بازی کندی کراش معروف در موبایل است!

مطلب پیشنهادی:بازی موبایلی eFootball 2024؛ بازگشت دوباره پادشاه به مستطیل سبزیک بازی واقعا دوست داشتنی برای موبایل گیمرها بازی موبایلی eFootball 2024؛ بازگشت دوباره پادشاه به مستطیل سبز

در نهایت ۳ بازی مستقل نیز در بازی Capcom Fighting Collection حضور دارند تا در نهایت لیست بازی‌های موجود در این پکیج را به ده مورد برسانند. بازی Cyberbots: Full Metal Madness که یک بازی رزمی رباتیک به حساب می‌آید و احتمالا ناشناخته‌ترین بازی این پکیج به شمار می‌رود. عنوان دیگری به نام Red Earth در این مجموعه گنجانده شده که تا پیش از این تنها در سال ۱۹۹۶ روی دستگاه‌های آرکید عرضه شده بود.

نکته جالبی که در بازی زمین سرخ وجود دارد اینست که المان‌های نقش آفرینی در آن به چشم می‌خورد و شما در طول مبارزاتی که یک به یک با دشمنان دارید، به امتیازاتی دست پیدا می‌کنید که با خرج آنها می‌توانید کاراکتر مبارز خود را قوی‌تر کنید؛ به عنوان مثال قدرت دفاعش را بالاتر ببرید یا ضربات آن را مهلک‌تر بسازید و یا اصلا به یک سری فنون رزمی جدید دست پیدا کنید. در واقع این بازی جزو معدود آثاری است که بخش تک نفره آن یک حس رشد و پیشروی به گیمر می‌دهد و به معنای واقعی یک بازی مبارزه‌ای تک نفره و نفس گیر است که ازقضا داستانی فانتزی و منحصر به فردی هم دارد.

جدیدترین محصول این پکیج هم یک عنوان بی‌نظیر از سری بازی‌های مبارز خیابانی است؛ یعنی بازی Hyper Street Fighter II: The Anniversary Edition که از نظر بسیاری از هواداران این سری، جزو بهترین بازی‌های مجموعه استریت فایتر به حساب می‌آید. این نسخه از بازی در کنار جمع کردن تمامی امکانات ۵ نسخه قبلی Street Fighter II تا به امروز توانسته دل هواداران این سری را ببرد و با وجود اینکه یک بازی برای سال ۲۰۰۳ است اما همچنان در بین گیمرهای حرفه‌ای بازی‌های مبارزه‌ای، جایگاه خاص و ویژه‌ای دارد.

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

در بازی‌های مبارزه‌ای که تولید ناشرین ژاپنی باشند، معمولا با کنترلی روبرو هستیم که نسبت به بازی‌هایی مثل مورتال کامبت که خارج از بازار ژاپن است، زمین تا آسمان تفاوت دارد. در واقع به جز تیکن و سول کالیبور (که محصول نامکو و ناشر ژاپنی هستند اما مخاطبین جهانی را مد نظر قرار داده‌اند) اکثر بازی‌های فایتینگ کشور ژاپن، کنترل سختی دارد و دقت و مهارت زیادی لازم است تا بتوانید حرکات ویژه‌ای را روی دشمن پیاده سازی کنید. ترکیب چندین دکمه جهت و دکمه اکشن با یکدیگر و سر بزنگاه زدن این دکمه‌ها و فشردنشان در موقعیت درست و… همگی مجموعه‌ای از عواملی هستند که این بازی‌ها را چالش‌برانگیز می‌کنند و گیمرهای قهار در این سبک و سیاق، عاشق همین چالش‌ها هستند!

اما کنترل بازی‌ها در پکیج Capcom Fighting Collection یک ویژگی کاملا جدید و منحصر به فرد را نیز فراهم ساخته که بیشتر به درد تازه‌واردین بازی‌های رزمی ژاپنی می‌خورد. در این حالت می‌توان ضربات ویژه‌ای که در بازی وجود دارد را به فشردن یک دکمه خلاصه کرد و یک تجربه ساده‌تر را کسب کرد. در این حالت امکان تبدیل کردن حرکات ویژه به حالت تک دکمه‌ای (روی بامپر و تریگر سمت چپ) فراهم شده که لذت تجربه بازی را برای همگی (آشنا و غیرآشنا با این عناوین) فراهم می‌کند.

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

مجموعه جدید کپکام، برخلاف بسیاری از کالکشن‌های عناوین کلاسیک از قابلیت ذخیره سازی در هر زمانی که شما بخواهید برخوردار است. البته شما در این بازی مبارزه ای از جان بی نهایت برخوردار هستید و خبری از تعداد دفعات محدود در مبارزات نیست. در واقع شما می‌توانید مبارزات را چالش‌برانگیز کنید و یک بازی سخت مانند دوران آرکید را تجربه کنید (که با یک بار مردن برگردید به اول بازی) و یا بازی را آسان‌تر تجربه کنید و بدون Game Over شدن و با تلاش‌های چندین باره برای بردن در هر مبارزه تن به تن، ادامه دهید.

یادتان باشد که شما با مجموعه‌ای از بازی‌های قدیمی روبرو هستید که گرافیک همان سالهای عرضه را با خود به همراه دارند، با این حال در قسمت تنظیمات همچنین شاهد حضور گزینه‌های مختلفی هستیم که به شما این امکان را می‌دهند تا تنظیمات گرافیکی بازی را دستکاری کنید. این تغییرات باعث می‌شود تا با ساختار پیکسلی کلاسیک و جلوه‌های تصویری تداعی کننده‌ی تلویزیون‌های قدیمی مواجه باشیم. این تنظیمات باعث می‌شوند تا بتوانید فریم‌ریت‌ها و شرایط گرافیکی مختلفی را در این بازی مبارزه ای تجربه نمایید.

مطلب پیشنهادی:بازی Batman The Dark Knight Rises؛ شاهکاری موبایلی از سه‌گانه بتمن کریستوفر نولانوقتی گیم‌لافت پادشاه بلامنازع صنعت موبایل گیمینگ بود بازی Batman The Dark Knight Rises؛ شاهکاری موبایلی از سه‌گانه بتمن کریستوفر نولان

در مجموعه‌ Capcom Fighting Collection شما امکان دسترسی به نسخه‌های ژاپنی و آمریکایی برای هر بازی را در اختیار دارید. شما با انتخاب هر نسخه به جزئیات و امکانات مستقل هر نسخه نیز دسترسی خواهید داشت. در نهایت باید به بخش دیگری از بازی اشاره کرد که مخصوص عاشقان این بازی‌ها است. عرضه بازی‌های مختلف در یک پکیج معمولا حکم یک نامه عاشقانه را برای طرفداران دو آتشه آن بازی‌ها دارد و در این حالت ناشر سعی می‌کند که محتواهایی اضافه بر سازمان را برای گیمر به نمایش در بیاورد. کپکام فایتینگ کالکشن نیز از این قاعده مستثنی نیست و در بخش موزه گالری خود، اطلاعات وسیع و زیادی را درباره تک تک بازی‌ها ارائه داده که دیدن آنها خالی از لطف نیست. در این بخش صدها طراحی و اسناد ایده پردازی مرتبط با بازی‌های موجود در پکیج در این بخش دیده می‌شود و در منویی مجزا هم می‌توانید به موسیقی متن این آثار به طور مستقل گوش دهید.

بازی Capcom Fighting Collection نامه عاشقانه‌ای برای هواداران بازی‌های رزمی است و ده بازی را در خود جای داده است، اگر از آن دسته گیمرهایی هستید که به این بازی‌ها و تاریخچه آنان علاقه دارید، بی‌شک این بازی برای شماست!

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

خلاصه بگم که…

Capcom Fighting Collection سعی کرده تا برندی قدیمی و موفق به نام Darkstalkers را احیا کند و در این بین آثاری را از دوران طلایی بازی‌های مبارزه‌ایی در دهه ۹۰ نیز عرضه کرده که برخی از آنها برای اولین بار است به صورت جهانی عرضه می‌شوند. انتخاب بین آسان بودن و یا چالشی بودن مبارزات باعث شده تا هر قشری از این بازی‌ها لذت ببرد.

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

می‌خرمش…

بازی Capcom Fighting Collection نامه عاشقانه‌ای برای هواداران بازی‌های رزمی است و ده بازی را در خود جای داده است، اگر از آن دسته گیمرهایی هستید که به این بازی‌ها و تاریخچه آنان علاقه دارید، بی‌شک این بازی برای شماست!

بررسی بازی Capcom Fighting Collection - ویجیاتو

نمی‌خرمش…

بازی‌های این پکیج قدیمی هستند و اکثر آنها برای گیمرهایی که بازی‌های روز را تجربه می‌کنند، کهنه شدند. پکیج جدید کپکام مخاطبین خاص خودش را دارد و یک فن سرویس است، اگر در دایره این هواداران نیستید و قصد هم ندارید حس و حال آنها را تجربه کنید، دور بازی را خط بکشید.

  • امتیاز ویجیاتو70
  • امتیاز کاربران
    7 ratings9.4/10
  • امتیاز متاکریتیک79

کپی شد https://vgto.ir/i76
نظرات
5 1 امتیاز
امتیاز مطلب
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 دیدگاه
دیدگاه درون خطی
نمایش تمام نظرات
0
نظرت رو حتما بهمون بگو!x