ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

انتشار در ۱۸ شهریور ۱۴۰۱
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 2 سال قبل
اشتراک گذاری:

امسال سال خوبی برای دوستداران لاکپشت‌های نینجا بوده و تقریبا توانستند از هر نظر سورپرایز شوند. چندی پیش بازی جدیدی به نام Shredder's Revenge به سبک و سیاق عناوین قدیمی این سری برای کنسول‌های نسل هشتم و نهم عرضه شد که توانست امتیازات خیلی خوبی دریافت کند و پس از آن نیز انیمیشن جدیدی از این سری توسط نتفلیکس پخش شد که یک بازگشت دوباره و باشکوه را برای این گروه رقم زد. حالا مدتی پس از آن انیمیشن، کالکشنی از بازی‌های قدیمی لاکپشت‌های نینجا عرضه شده که دیگر حجت را بر همه تمام می‌کند و نامه عاشقانه‌ای با خط خوانا و خوش برای تمامی دوستداران TMNT است!

بررسی بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection
امتیاز متاکریتیک: 84 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 9.3
در دسترس برای:
بیشتر
ناشر بازی: کونامی
سازنده بازی: Digital Eclipse

حتی سازنده اصلی لاکپشت‌های نینجا هم فکر نمی‌کرد که روزی، مخلوق‌هایی که صرفا برای مسخره کردن ابرقهرمانان کمیک بوکی خلق کرده به این حد از محبوبیت برسند. لاکپشت‌های نینجا در واقع یک هجویه بر کمیک بوک‌ها و ابرقهرمانان آنها بود و احتمالا نویسنده اصلی، زمان نوشتن آن به عجیب و غریب ترین سوژه‌ها فکر کرده و در نهایت چهار لاکپشت را به صورت غول پیکر پدید آورده، یک موش را بالا سر آنها گذاشته و محل زندگی‌شان را فاضلاب‌های شهر انتخاب کرده است. دشمنشان را هم یک سری کرگدن و گراز و زنبور غول پیکر انتخاب کرده و حتی پای موجودات فضایی را وسط کشانده؛ همه اینها روی کاغذ خیلی عجیب و غریب به نظر می‌رسد اما واقعیت اینجاست که لاکپشت‌های نینجا بسیار موفق شدند. حالا عمر نزدیک به چهل سالی دارند و ارزش برندشان چند صد میلیون دلار می‌شود.

بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection مانند بسیاری از بازی‌های مجموعه‌ای که در سال‌های اخیر عرضه شده‌اند، یک وظیفه خاص دارد و آن هم به دست آوردن دل هواداران و طرفداران این مجموعه است. در نسل هشتم کنسول‌ها، عرضه بازی‌های مجموعه‌ای بسیار رونق گرفته و این مساله احتمالا به این برمی‌گردد که عمر ویدیوگیم (بخوانید تاریخ صنعت بازیسازی) حالا طولانی شده و بسیاری از گیمرهای امروزی، رسما و علنا نام خیلی از بازی‌های قدیمی را نشنیدند و فرصت تجربه‌شان را نداشتند. همچنین گیمرهای دیروز (قدیمی) نیز حالا میانسال شده‌اند و تکنیک نوستالژی مارکتینگ روی آنها جواب می‌دهد؛ تکنیکی که قرار است با خاطره بازی برای این دسته از گیمرها کاری کند که آنها مجاب به خریدن بازی‌های مجموعه‌ای برند مورد علاقه‌شان بشوند.

بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection شامل ۱۳ بازی از عناوین گذشته این سری است؛ ۱۳ بازی برتر و رده بالای این مجموعه که در زمان عرضه خود به فروش مناسبی دست پیدا کردند گردهم آمدند تا پکیجی کامل و با طعم اصیل لاکپشت‌های نینجا را به مخاطب عرضه کنند. تاریخچه لاکپشت‌های نینجا در دنیای بازی‌های ویدیویی یک لیست طولانی را شامل می‌شود که می‌توان گفت تعداد آنها از ۶۰ بازی هم بیشتر است! با این حال واقعیت ماجرا اینجاست که از بین ده‌ها بازی عرضه شده از این سری، بسیاری از آنها عملکرد ضعیفی از خود نشان داده‌اند؛ بخصوص بازی‌های اخیر (به جز عنوان Shredder's Revenge) که عملا بازی‌های بسیار بدی بودند!

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۲۰ ساعت
ماموریت‌های فرعی: ۲۵ ساعت

اگر ملاقات جانانه با لاکپشت های نینجا در بازی Injustice به عنوان شخصیت‌های الحاقی را حساب نکنیم، آخرین دیدار هواداران با این لاکپشت‌ها روی یک بازی کنسولی که کمی سرش به تنش بیرزد، بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan بود؛ یک بازی اکشن سوم شخص که نتوانست موفق ظاهر شود. شخصا اعتقاد دارم لاکپشت‌های نینجا باید در همین عناوین دو بعدی کلاسیک خود باقی بماند، درست مثل سونیک که هربار با ورود به دنیای سه بعدی، خرابکاری می‌کند؛ لاکپشت‌های نینجا هم در خارج از یک بازی دو بعدی با سبک شورشی یا همان Beatem Up! معمولا یک بازی ضعیف از آب در آمده است. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection دقیقا ۱۳ بازی در خودش دارد که عمدتا در همین ژانر موفق همیشگی سری قرار دارند و این خودش یعنی داشتن تقریبا ۱۳ ورق آس در یک بازی که اصلا هم قرار نیست برخلاف ماهیت عدد شوم ۱۳، بدشانسی به بار بیاورد!

نود درصد بازی‌های عرضه شده در این پکیج مربوط به دهه نود هستند ، دوران طلایی بازی‌های لاکپشت‌های نینجا که پشت سر هم افتخار آفرینی می‌کردند و هواداران را نیز سرافراز می‌کردند! از بازی TMNT نسخه NES گرفته تا بازی TMNT Tournoment Fighters که در واقع یک بازی فایتنیگ (رزمی) به سبک مورتال کمبات به حساب می‌آید با این تفاوت که شخصیت‌ها متعلق به دنیای لاکپشت‌های نینجا بوده و صدالبته از خشونت بیرحمانه مورتال کمبات نیز خبری نیست.

کونامی که زمان غول ناشر بازی در ژاپن بوده، وظیفه پورت بازی‌ها را به استودیو Digital Eclipse سپرده که ید طولانی در این کار دارد. آنها مگامن کالکشن و آتاری کالکشن و استریت فایتر کالکشن و… را در کارنامه بازیسازی خود رقم زده‌اند و نشان دادند که در زمینه ارائه این پکیج‌ها، واقعا عرضه دارند! تمامی ۱۳ بازی موجود در پکیج هر دو نسخه ژاپنی و انگلیسی (بین المللی) خودشان را دارند که تفاوت چندان زیادی با هم ندارند، به جز یک سری موارد خیلی معدود که اصلا به چشم نمی‌آید. به جز داشتن هر دو ریجن از همه بازی‌ها، امکان تماشای بازی‌ها هم وجود دارد؛ در این حالت بازی توسط هوش مصنوعی اجرا شده و شما می‌توانید آن را مانند یک فیلم سینمایی نظاره کنید و البته نکته جالب اینجاست هر زمان که عشقتان کشید می‌توانید کنترلر را بردارید و تصمیم بگیرید که خودتان بازی را ادامه دهید! قابلیت Save کردن و Load کردن تمامی بازی‌ها هم وجود دارد اما با وجود گنجاندن این ویژگی Watch، به نظرم بعید است که کسی بخواهد به این موضوع اهمیت بدهد؛ بخصوص آنکه اکثر بازی‌های موجود در این پکیج نهایتا یک ساعت (کمی بالا و پایین) برای تمام شدنشان زمان می‌خواهد.

خوشبختانه اکثر بازی‌های موجود در این پکیج به صورت دو نفره و یا سه چهار نفره قابل بازی هستند و این موضوع دقیقا طعم تجربه همین بازی‌ها در سال‌های گذشته را یادآوری می‌کند. دو سه عنوان از بازی‌ها که برای کنسول دستی گیم بوی عرضه شده بودند بازی‌های تک نفره این پکیج هستند و تجربه آنها احتمالا برای بسیاری از گیمرهای ایرانی جالب باشد چرا که گیم بوی برخلاف بسیاری از نقاط دنیا، در ایران آنچنان پا نگرفت و بازی‌های آن تجربه نشد.

مطلب پیشنهادی
البته نباید انتظارات بالایی داشته باشید
بررسی بازی موبایلی GTA 3: Definitive Edition – بهانه‌ای برای شروع مجدد این سری

ویژگی جدید و دیگری که در این پکیج گنجانده شده تا گیمرهای امروزی را هم قانع کند، قابلیت انلاین بازی کردن برخی از این عناوین است. سال ۲۰۲۲ هستیم و دنیای بازی‌های ویدیویی خواه ناخواه با عناوین آنلاین گره خورده و تجربه بازی‌ها با دیگر گیمرها در اقصی نقاط دنیا از آن دسته مواردی است که شاید به گیمرهای قدیمی‌تر زیاد نچسبد ولی در حال حاضر جزو ارکان اصلی بسیاری از بازی‌ها به شمار می‌رود. در حال حاضر چهار مورد از این بازی‌ها قابلیت تجربه آنلاین را هم فراهم کردند و این موضوع یک تجربه کاملا جدید را به همراه دارد.

در سال‌های دور و زمانی که همین بازی‌هایی مثل لاکپشت‌های نینجا را بازی می‌کردیم، بارها و بارها در بازی می‌سوختیم! (شکست می‌خوردیم) و دوباره از اول بازی را شروع می‌کردیم. پیش‌تر توضیح دادم که سازندگان با گنجاندن ویژگی‌هایی نظیر Watch Game و یا تعبیه کردن چیزهایی مثل SAVE و LOAD کاری کردند که تجربه بازی و به اتمام رساندن آنها خیلی راحت شود ولی نکته جالب توجه دیگر امکان انتخاب تعداد Liveها است، شما می‌توانید با فشردن دکمه استارت در هر لحظه و هر کجا از بازی، حتی هنگام نمایش کات سین‌های معدود، به تعداد جانهای خود بیفزایید. این ویژگی باعث شده که دیگر هر گیمری، حتی به آماتورترین شکل ممکن، بتواند بازی‌های موجود در این پکیج را فتح کند و دغدغه شکست و Game Over شدن نداشته باشد!

سازندگان اما ارزش افزوده‌های دیگری نیز برای عشاق سری TMNT در این پکیج گنجاندند تا دیگر نانشان کاملا حلال باشد! آنها در بخشی کاملا مجزا، تاریخچه‌ای کامل از بازی‌ها و دیگر رسانه‌های سرگرمی که لاکپشت‌های نینجا در آن حضور داشتند را معرفی کردند و اطلاعات مفیدی را به هواداران عرضه کردند که تا پیش از این در هیچ کجا از فضای اینترنت در دسترس نبوده است. معرفی تمام سریالها و انیمیشن‌ها و گنجاندن تصاویر تک تک جلدهای کمیک بوک‌های لاکپشت‌های نینجا و قابلیت تماشای طرح‌های اولیه‌ طراحی شخصیت‌ها و مراحل بازی و نگاه کردن به تاریخچه این سری بازی و حتی گوش جان سپردن به موسیقی‌های شگفت انگیز این بازی‌ها؛ همه و همه تنها قسمتی از این بخش ویژه است که مختص هواداران طراحی شده است.

بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection نامه عاشقانه‌ای است که کونامی در کنار کلکسیون‌های دیگری که در سال‌های اخیر عرضه کرده (مانند سری کسلوانیا و کنترا) با آن به قلب هواداران قدیمی خود دست پیدا کرده است. با موفقیتی که این پکیج‌ها به همراه دارند، بازی‌های با بودجه بیشتری هم ساخته می‌شوند که برخی از آنها مثل عنوان جدید Contra گند می‌زنند! با این حال آخرین اخبار حکایت از این دارد که ناشر قصد کرده تا یک بازی AAA (بازی تاپ با بودجه خوب) از سری لاکپشت‌های نینجا بسازد؛ خبری که هم مسرت بخش است و هم نگرانی زیادی پدید می‌آورد. تا زمان عرضه این بازی AAA می‌توان تمام نگرانی‌ها را با تجربه بازی Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection از یاد برد و در یک تجربه شیرین قدیمی، غوطه ور شد!

خلاصه بگم که...

کونامی توانسته با عرضه ۱۳ بازی قدیمی و خوب از سری بازی‌های لاکپشت‌های نینجا که عمدتا متعلق به دوران طلایی این برند یعنی اوایل دهه نود میلادی هستند، یک پکیج عاشقانه و زیبا را به همه هواداران این سری عرضه کند؛ پکیجی که تمامی بازی‌ها را در دو ریجن ژاپنی و جهانی در خود دارد به علاوه کلی اطلاعات جانبی و ارزنده از این سری!

می‌خرمش...

اگر هوادار لاکپشت‌های نینجا هستید، اگر دلتان برای بازی‌های به اصطلاح قدیمی خودمان، شورشی (یا همان Beat Em UP!) تنگ شده و اگر دوست دارید یک پکیج کامل از بازی‌های تاپ این لاکپشت‌ها داشته باشید، بازی TMNT: The Cowabunga Collection پیشنهاد بسیار مناسبی برای شماست.

نمی‌خرمش...

بازی شامل ۱۳ بازی از عناوین قدیمی TMNT است و هیچ چیز جدیدی به جز اطلاعاتی که برای عاشقان این سری باشد در چنته ندارد.

  • امتیاز ویجیاتو90
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 9.3
  • امتیاز متاکریتیک84

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • jiqjwhs8enqjo
    jiqjwhs8enqjo | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    عکس که بالای بخش خلاصه بگم هستش... جون میده برای میم شدن!

  • 3D Club
    3D Club | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    کلا بچگیام جلو چشمم گذشت ???
    ولی من بیشتر به خاطر اطلاعاتش گرفتم بازیو و همچنین آرت بوک های بازی

  • jiqjwhs8enqjo
    jiqjwhs8enqjo | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    چندتا از گیم هایی که تو این کالکشن بودن رو تجربه کردم و واقعا بازی های خوبی هستن
    خیلی خوب میشد گیم جدید لاکپشت های نینجا هم تو این کالکشن بود?
    با نسخه ویژه این گیم این کالکشن رو داشت?
    اما یه سوال میمونه.. چرا وقتی میتونم با شبیه ساز کل این گیم هارو پلی بدیم ، بریم کالکشن بگیریم?

    • 3D Club
      3D Club | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

      چون بروز تر شده و قابلیت های جدید تر داره . همچنین شامل آرت بوک ها و اطلاعات زیادی هست

      • Matin-Artorias
        Matin-Artorias | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

        توی امولاتور میتونی هر لحظه سیو کنی بازی رو

        • 3D Club
          3D Club | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

          توی این کالکشن هم قابلیت save و load در هر لحظه ای هست

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

      شخصا اصلا نمیتونم با امولاتور ارتباط برقرار کنم. شما رو نمیدونم. ولی کلا این پکیج به جز خود بازیها اطلاعات خیلی خوبی هم برای عاشقان لاکپشتهای نینجا داره.

      • ولدمورت بادماغ
        ولدمورت بادماغ | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

        حجمش یکم زیاد نیست؟
        در ضمن ، با امولاتور روی سیستمای خیلی ضعیف هم میاد

        • آرش پارساپور
          آرش پارساپور | ۲۰ شهریور ۱۴۰۱

          حجمش اوکیه واس این همه بازی به نظرم. بعد گفتم پایین تر دیگه، من شخصا امولاتور رو نمیتونم هضم کنم. :D

      • jiqjwhs8enqjo
        jiqjwhs8enqjo | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

        والا واسه من که دیگه عادت شده! فقط بازیای نسل ۵ به قبل رو میتونم با شبیه ساز پلی بدم:/
        ولی خب آره در کل واقعا کالکشن خیلیی خوبی هستش
        و امولاتور ها واقعا گزینه های خوبی هستن، مثل بازی‌های وی یا گیم کیوب که نمیشه به آسونی تو ایان پیداشون کرد ال با شبیه ساز میشه پلیشون داد، درسته رفت نیست ولی خب دیگه...

  • RetiredCaptain
    RetiredCaptain | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    هی روزگار
    چه زود گذشت?

  • Mr y
    Mr y | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    به قول گیم یار : ناموس نوستالوژی

  • oolextonoo
    oolextonoo | ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

    نسبت به کالکشن هایی که قبلا از کونامی اومده بودن، خیلی به این امیدی نداشتم ولی این یکی فرق داشت

مطالب پیشنهادی