ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Splatoon 3

انتشار در ۱۵ مهر ۱۴۰۱
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۵ مهر ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 2 سال قبل
اشتراک گذاری:

سری بازی‌های اسپلاتون در زمان عرضه خود توانستند بسیار پیشرو ظاهر شوند و جلوتر از زمانه خود باشند. ایده بازی یک ایده جذاب و ناب بود و پرتاب گلوله‌های رنگی به همدیگر و انرژی گرفتن از همین رنگ‌ها و شنا کردن در آنها، از آن ایده‌های جنون آمیزی است که در این بازی پیاده سازی شده بود. اسپلاتون با قدرت بخش چند نفره خود تا امروز پیشروی کرده و حالا با عرضه نسخه سوم، بخش تکنفره بازی نیز درخشان ظاهر شده و حالا اسپلاتون تبدیل به یک پکیج کامل شده است. با ویجیاتو و بررسی بازی Splatoon 3 همراه باشید.

بررسی بازی Splatoon 3
امتیاز متاکریتیک: 83 امتیاز
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 7.9
در دسترس برای:
بیشتر
ناشر بازی: نینتندو
سازنده بازی: نینتندو

سری بازی‌های اسپلاتون از سال ۲۰۱۵ به گیمرها شناسانده شدند؛ بازی عجیب و غریبی که برای کنسول تقریبا شکست خورده وی یو عرضه شد و توانست خوش بدرخشد. نسخه دوم برای کنسول نینتندو سوییچ توانست بسیار بهتر عمل کند و بخش آنلاین و چند نفره قدرتمندی را بیافریند به طوری که سری مسابقات اسپلاتون در سراسر دنیا برگزار شود و حتی مانگاهایی بر اساس بازی در کشور ژاپن نوشته و تولید شوند. اسپلاتون ۲ یک پرش ماورایی برای این سری به حساب می‌آمد و عرضه قسمت سوم پس از این موفقیت بزرگ، ریسک بزرگی در پی داشته است. در واقع می‌توان گفت فاصله خوب بودن قسمت دوم نسبت به قسمت اول، بسیار زیاد بود و اینکه آیا قسمت سوم هم می‌تواند چنین فاصله‌ای را درست کند و در این حد رشد و بهبود پیدا کند، کار پیچیده و سختی است.

برخی بر این باورند که در این دور و زمانه، اسپلاتون ۳ می‌توانست یک آپدیت بزرگ برای بازی دوم باشد و نیازی به عرضه یک بازی مجزا مستقل نبوده است. شخصا با این نظریه مخالف هستم و باور دارم که اسپلاتون ۳ به عنوان یک بازی مستقل توانسته خودش را نشان دهد. بازی یک جهش فوق‌العاده نسبت به قسمت دوم نیست و پیشرفت‌های فراوانی نداشته، این یک واقعیت است اما در نهایت اگر به صورت یک پکیج کلی به آن نگاه شود، اسپلاتون ۳ بازی کماکان موفقی است که یک سر و گردن از عناوین همرده خود بهتر ظاهر شده است.

در بخش چند نفره یک سری ویژگی‌های جدید گنجانده که شاید در نگاه اول کافی به نظر نرسد اما احتمال اینکه این ویژگی‌ها در آینده بیشتر شود هم وجود دارد. در واقع پکیج عرضه روز اول بازی اسپلاتون، یک پکیج کامل به شمار می‌رود و همانطور که در مقدمه مطلب گفته شد، بخش تکنفره آن بسیار قوی‌تر شده و حالا بازی یک بخش کمپین درست و حسابی دارد که اگرچه داستانی قوی در آن جاری نیست ولی گیم‌پلی فوق‌العاده هیجان انگیز و سریع و حتی به بیانی، ریتمیک آن می‌تواند تمام نقاط ضعف دیگر را بپوشاند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۶ ساعت
داستان + ماموریت‌های فرعی: ۸ ساعت

سری بازی اسپلاتون شما را در نقش شخصیت‌هایی فرو می‌برند که با تفنگ رنگ پاش خود به جنگ با دشمنان (یا به نبرد با یکدیگر) می‌روند. این تفنگ‌های رنگ پاش، قابلیت‌های مختلفی دارند اما مهمترین نکته آنها اینست که می‌توانند چاله‌ها و مسیرهایی پر از رنگ برای شما درست کنند و شخصیت شما در این مسیرها شنا کند. در واقع برای شارژ اسلحه‌ها، نیاز به این کار شدیدا حس می‌شود.

به جز تفنگ‌های رنگ پاش، ویژگی‌های دیگری نیز برای شخصیت‌ها گنجانده شده که بیشتر آنها در مراحل بالاتر باز می‌شود. هر یک از این ویژگی‌ها می‌تواند به پیشبرد مراحل کمک کند و عملا روی گیم‌پلی هیجان انگیز بازی تاثیر بسزایی بگذارد.

گیم‌پلی اولین و آخرین فاکتور برنده سری اسپلاتون به شمار می‌رود. گیم‌پلی بازی دیوانه وار و بسیار سریع است. شما دائما در حال پریدن به اینور و آنور هستید و با گلوله‌های رنگی خود یا در حال از بین بردن دشمنان هستید و یا در حال حل برخی از پازل‌های موجود در بازی. نه پازل‌ها آنقدر پیچیده هستند که شما را به شدت درگیر کنند و چالشی باشند و نه هیچ یک از دشمنان بازی سرسخت هستند که بازی را تبدیل به یک بازی طاقت فرسا کنند. حتی باس فایت‌ها نیز با اندکی صبر و درایت، به راحتی سپری می‌شود. هرچند درجه سختی بازی می‌تواند بی‌رحمانه هم ظاهر شود و به طور کلی اسپلاتون کاری کرده که هم گیمرهای دوستدار چالش از آن راضی باشند و هم گیمرهایی که شاید برای بار اول است که با دنیای رنگین و عجیب و غریب آن آشنا می‌شوند.

گرافیک اسپلاتون ۳ با نسخه قبلی تفاوت چندانی ندارد، بازی همچنان پر زرق و برق ظاهر شده و به خاطر ماهیت رنگ آمیزی که دارد، افکت رنگ‌ها در آن به شدت زیبا طراحی شده است. رنگ‌ها در بازی با گیمر حرف می‌زنند و زمانی که مشغول پرتاب کردن رنگ زرد یا بنفش باشید، با گوشت و استخوان خود می‌توانید محیط رنگی رنگی دور و بر خودتان را حس کنید. طراحی شخصیت‌ها مختص دنیای اسپلاتون است و این بار کاراکترهای بیشتری در بازی هستند که قهرمان اصلی را یاری کنند؛ کاراکترهایی که هر کدام ویژگی‌های خودشان را دارند و طراحی آنها به بهترین نحو ممکن صورت گرفته است.

موسیقی که در تک تک مراحل پخش می‌شود نیز به کمک شدت این جنون می‌آیند و کاری می‌کنند که بازی بیشتر از همیشه سریع‌تر به نظر بیاید. اگر اسپلاتون را با صدای کم و یا زبانم لال، در حالت میوت (بی‌صدا) بازی کنید، قطعا به خودتان ظلم بزرگی کردید چرا که موسیقی بازی دقیقا با مراحل بازی و اکشن‌کاری شما عجین شده و انگاری که برای نوع بازی کردن شما طراحی شده است! موسیقی بازی به قدری هیجان انگیز است که در زمان گشت و گذار بی‌هدف در مراحل بازی و سردرگم شدن (که کم پیش نمی‌آید) ناراحت می‌شوید که چرا چنین موسیقی شگفت انگیزی در حال هدر رفتن است!

مطلب پیشنهادی
به لطف پردازنده خوب آیفون‌های سری ۱۵

در بخش تک نفره بازی با پیدا کردن یک سری تخم‌های جادویی! می‌توانید دنیای بازی را برای خودتان هموار کنید و به مراحل جدیدتری دست پیدا کنید. در این بین یک سری ماموریت فرعی و مراحل جانبی نیز وجود دارد که انجام دادن آنها خالی از لطف نیست. بخش تکنفره بازی پر از مراحل متنوع است و طراحی مراحل هیچ‌گاه حالتی تکراری پیدا نمی‌کند هرچند در برخی مواقع بخاطر اطلاعات اندکی که به گیمر داده می‌شود (بخوانید خساست طراحان بازی!) سردرگمی در مراحل زیاد می‌شود.

بخش چند نفره بازی همان چیزی است که پیش‌تر، هواداران آن را تجربه کرده بودند. این بخش می‌تواند ساعت‌ها گیمرها را با انواع مودهای متخلفی که دارد سرگرم کند و یکی دو حالت جدید نیز به این آرشیو بی‌نظیر اضافه کرده تا کمی خلاقانه ظاهر شود. در این بخش، سازندگان کمی کم کاری کردند اما با این حال ویژگی‌های جدیدی که در گیم‌پلی بازی گنجانده شده باعث شده که تکراری بودن نسبی بخش چند نفره، چندان به چشم نیاید.

در حال حاضر و در دوران کنونی تاریخ بازی‌های ویدیویی بازی‌های پلتفرمر کمی هستند که موفق ظاهر شده باشند و در این بین زیرژانر بازی‌های شوتر پلتفرمر که تقریبا به طور کلی فراموش شده است. اسپلاتون ۳ می‌تواند به تنهایی پرچمدار این ژانر بازی فراموش شده باشد و به عنوان یک ارتش تکنفره، همچنان آن را زنده نگه دارد چرا که یکی از بهترین بازی‌های شوتر پلتفرمر در دوران کنونی به شمار می‌آید. بخش تکنفره آن بی‌نظیر است و بخش چند نفره نیز کما فی‌السابق، می‌تواند بدرخشد؛ هرچند خلاقیت کمی در آن وجود دارد و به نظر می‌رسد نیازمند یک سری آپدیت در آینده نزدیک باشد.

خلاصه بگم که...

سری بازی‌های اسپلاتون عناوینی در سبک شوتر پلتفرمر هستند که با گیم‌پلی درگیرکننده و هیجان انگیز و البته سرعتی خود شناخته شده‌اند. بازی Splatoon 3 تمام این ویژگی‌ها را همچنان در بهترین شکل ممکن دارا است و بخش تک نفره و چند نفره قدرتمندی هم در خودش دارد که بتواند همه اقشار را راضی نگه دارد.

می‌خرمش...

بازی بسیار سرگرم کننده است و شاید در وهله اول کمی عجیب و غریب و یا به بیانی بهتر، نامانوس به نظر برسد اما اگر کمی به آن فرصت دهید تا ویژگی‌ها و جهان خودش را به شما معرفی کند، بی‌شک به آن اعتیاد پیدا خواهید کرد.

نمی‌خرمش...

ظاهر و باطن بازی از تصاویر و تریلرهای آن مشخص است، در اینجا خشونتی وجود ندارد و گلوله‌های رنگی و خلاقیت موج می‌زند، شاید فکر کنید که بازی بچگانه است (که اشتباه می‌کنید) اما در هر صورت اگر با این فضا چندان حال نمی‌کنید، دور اسپلاتون را خط بکشید.

  • امتیاز ویجیاتو80
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 7.9
  • امتیاز متاکریتیک83

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • 3D Club
    3D Club | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

    به طور کلی انتظارم از گرافیکش بیشتر بود و همین طور هم بخش چند نفره اش ، ولی خب باز هم بازی خیلی خوب ظاهر شده و میتونه با آپدیت های بعدی توی سبک خودش پادشاهی کنه

  • Eigi.1385.kabir
    Eigi.1385.kabir | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

    کلن از فضای این جور بازیا خوشم میاد ولی کوش نینتندو؟

  • oolextonoo
    oolextonoo | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

    خلاقیتی که درنهایت بازی جذابی به اسم اسپلاتون ۳ ساخت
    بازی که اصل سرگرمی کننده بودن رو داشته باشه یعنی بازی خوبیه( خانواده میگن صبر کن تخفیف بخوره، منکه اعتماد ندارم به نینتندو?)

  • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
    Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

    مهمترین بازی ای که به خاطرش شاید یه روزی نینتندو سوییچ بخرم همینه . با این وجود آیا برای من می ارزه یا نه خرید این کنسول ؟

    • Rexrust
      Rexrust | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

      اگر فقط برای این بازی میخوای بگیری بنظرم نه
      ولی اگر سری بازی های دیگه نینتندو مخصوصا زلدا رو دوست داری کاملا میصرفه

    • oolextonoo
      oolextonoo | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

      نینتندو کنسولی که باید حداقل ۴۰ درصد بازی هاش برات جذاب باشه تا بخریش، بعد خرید بازی های گرون قطعا اذیت می کنه، اگه صرفا برای یه بازی می خوای آنچنان ارزش نداره تو ایران

    • 3D Club
      3D Club | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

      اگر حدود یه بیست تا بیست و پنج میلیون پول داری اول حدود یه 10 میلیون به ایکس باکس سری اس و بعد یه نینتندو بخر

  • Crash
    Crash | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

    از اون بازی هاییه که منو داداشم ساعت ها پاش میشنیم البت اگر نینتندو داشتیم

    • Rexrust
      Rexrust | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

      داشت خوب پیش میرفت تا جمله آخرو خوندم??
      نینتندو بهشت خلاقیته واقعا و البته تو ایران هم الکی گرونه?

      • CaptainHamed
        CaptainHamed | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

        ????راست میگمی قیمتش اندازه یه پی اس فور یا ایکس باکس سریس اسه
        با اینکه سخت افزار باه کاملا متفاتن قیمت یکیه چطور ممکنه مگه سخت افزار پلی استینش و ایکس باکس نینتدو یکیه
        واقعا این قیمت گذاریا تو کتم نمیره?

        • oolextonoo
          oolextonoo | ۱۶ مهر ۱۴۰۱

          البته تو قیمت دلاری هم یکیه و نینتندو یکم ارزون تره
          دلیلش قابل حمل بودن و وجود موشن سنسور تو جویکان هاست
          درضمن نینتندو برخلاف سونی و مایکروسافت از فروش سخت افزار سود می گیره به همین دلیل قیمتش با پی اس فور و ایکس باکس تقریبا یکیه(نامرد تخفیفم نمیده)

  • emperorpalpatin
    emperorpalpatin | ۱۵ مهر ۱۴۰۱

    و جادوی نینتندو اگر از من بود نمره کامل میدادم

مطالب پیشنهادی