اگر صاحب نینتندو سوییچ باشید، احتمالا میدانید که این کنسول راه و روش کلاسیک نینتندو را در پیش گرفته و به جای دیسک، از کارتریج برای بازیهای فیزیکی استفاده میکند. خوبی این کارتریجها این است که اگر به طور مثال، The Legend of Zelda: Breath of the Wild یا Super Smash Bros را به صورت فیزیکی خریداری کردهاید، صرفا کارتریج را درون کنسول قرار میدهید و تمام، بازیتان آماده است (حداقل اکثر بازیها این گونهاند). حالا اگر بازیهای دیجیتالی را بیشتر دوست دارید (یا کنسول خود را هک کردهاید)، احتمالا خیلی سریع با مشکل بزرگی مواجه خواهید شد؛ حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی سوییچ خیلی سریعتر از چیزی که فکرش را میکنید پر میشود. همان زلدا و اسمش که مثال زدیم، هر کدام تقریبا ۱۳-۱۴ گیگابایت حجم میگیرند و دیگر جای خاصی برای سایر بازیها باقی نمیماند. خوشبختانه نینتندو سوییچ (و مدل جدیدتر و ارزانترش، سوییچ لایت) از کارتهای MicroSD برای حافظه اضافی پشتیبانی میکنند. در این
راهنمای خرید، میخواهیم به شما توضیح دهیم که چگونه یک کارت MicroSD برای نینتندو سوییچ تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
برای این کار، باید چهار فاکتور را در نظر بگیرید:
فاکتور اول - MicroSDHC یا MicroSDXC؟
خوشبختانه سوییچ از هر دو نوع کارتهای SD، یعنی MicroSDHC و MicroSDXC پشتیبانی میکند. اما این دو چه تفاوتی با هم دارند؟ محدودیت حافظه.
SDHC مخفف Secure Digital High Capacity است. این نوع کارتها نهایتا قادر به پشتیبانی ۳۲ گیگابایت حافظه خواهند بود. از طرف دیگر ظرفیت کارتهای SDXC یا Secure Digital Extended Capacity بین ۶۴ گیگابایت تا ۱ ترابایت هستند.
برای افرادی که اکثر خریدهایشان دیجیتالی بوده یا کنسول خود را کپیخور کردهاند، احتمالا MicroSDXC گزینه به مراتب معقولتری برای خرید باشد. چون باز هم طولی نمیکشد که ۳۲ گیگابایت حافظه MicroSDHC هم کاملا پر شود.
فاکتور دوم - چقدر حافظه نیاز دارید؟
حالا تصمیم گرفتهاید که یک کارت MicroSDXC تهیه کنید و میخواهید تصمیم بگیرید که چه مقدار حافظه بیشتر به دردتان خواهد خورد. این مورد واقعا بستگی دارد به این که چقدر اهل تهیه بازیها به صورت دیجیتالی هستید.
اگر بیشتر بازیهایتان را دیجیتالی خریداری میکنید و حافظه سوییچ را صرفا برای تعدادی از بازیهای دیجیتالی eShop و اکثرا ایندی ذخیره کردهاید، احتمالا ۶۴ گیگابایت حافظه کارتان را راه بیاندازد.
اگر بازیهای بسیاری رو سوییچ نصب میکنید و حتی برخی از عناوین AAA را اینگونه تجربه میکنید، شاید انتخاب و خرید یک حافظه ۱۲۸ گیگابایتی منطقی باشد.
اگر هم از آنهایی هستید که کلا دیجیتالی یا
به صورت اشتراکی بازی میخرید، پیشنهاد میکنیم کارتی با حداقل حافظه ۲۵۶ گیگابایت تهیه کنید.
فاکتور سوم - کلاس سرعت
از مقدار حافظه هم که بگذریم، یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید هنگام خرید کارت MicroSD در نظر بگیرید سرعت آن است. سرعت کارتها را میتوان از کلاس آنها تشخیص داد؛ ۲، ۴، ۶ و ۱۰. این ارقام سرعت پایهای که کارت خواهد داشت را نشان میدهند. مثلا کلاس ۲ دارای سرعت پایه ۲ مگابایت بر ثانیه، ۴ یعنی ۴ مگابایت بر ثانیه و الی آخر. برای نینتندو سوییچ، خرید کارتهای کلاس ۱۰ را پیشنهاد میکنیم. چرا که باعث افزایش سرعت بارگذاری بازی و کاهش لگ میشوند.
در نظر داشته باشید که وقتی مثلا میگوییم کلاس ۱۰، بدین معنی نیست که کارت مورد نظر تنها قادر به خواندن و نوشتن دادهها با سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه است. بلکه هر کارت MicroSD یک سرعت ثبت شده هم دارد که حداکثر سرعت آن را نشان میدهد. این سرعت ثبت شده معمولا به ارقام به مراتب بالاتری نسبت به سرعت پایه میرسد. از آن جایی که نمیتوان راندمان کارتها را روی سوییچ پیشبینی کرد، پیشنهاد میکنیم که ریسک نکنید و سراغ همان کلاس ۱۰ بروید.
همچنین بسیار عالی میشود اگر یک کارت MicroSDXC با کلاس UHS خریداری کنید. این کلاسها از UHS-1 (با سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه) تا UHS-3 متغیر هستند و برخی مواقع به جای 10، ارقام 1، 2 یا 3 روی کارت نوشته شده است. نینتندو کارتهایی را پیشنهاد میکند که با UHS-1 سازگار هستند و سرعتی بین ۶۰ الی ۹۵ مگابایت بر ثانیه دارند.
فاکتور چهارم - برند مهم است!
قطعا یکی از مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید کارت MicroSD در نظر بگیرید، شرکت تولیدکننده آن است. همچون هر محصول دیگری شاید با خریداری از یک برند ناشناستر پول کمتری هزینه کنید، اما احتمال زیادی هم وجود دارد که آن محصول از کیفیت پایینتری برخوردار باشد. به طور کل هنگام خریداری حافظههای اکسترنال، چه هارد اکسترنال باشد و چه کارت MicroSD، این که با آزمایشات سخت کیفیت آنها تضمین شده باشد حائز اهمیت است.
دو برند Samsung و SanDisk جزو معروفترین برندهای تولیدکننده کارتهای MicroSD هستند و با خریداری محصولات آنها، میتوانید خیال خود را از بابت کیفیت و طول عمر کارت خود راحت کنید. اما این را هم در نظر داشته باشید که در بازار ایران کارت MicroSD تقلبی زیاد پیدا میشود. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم حواستان حسابی به گارانتی آنها باشد. به طور مثال، میتوانید به گارانتی ایران رهجو برای کارتهای سندیسک و MIT برای کارتهای سامسونگ اعتماد کنید.
خلاصه اینکه، شرکت تولیدکننده کارت بسیار مهم است. با کمی هزینه بیشتر دیگر لازم نیست نگران خراب شدن کارت خود و نیاز به خرج دوباره در آینده باشید (آن هم در این وضعیت اقتصادی که خودتان بهتر میدانید).
منبع مطلب: Digital Trends
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.