ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اساسینز کرید
اخبار و مقالات

۱۰ منطقه تاریخی که امیدواریم آن‌ها را در سری اساسینز کرید ببینیم!

قرون وسطی، یکی از برجسته‌ترین دوران‌ها در تاریخ بشر است. زمانی که اربابان فئودالیسم سعی می‌کردند تا با حاکمیت بر توده‌ها، به یک قدرت بزرگ در منطقه‌ها دست پیدا کنند. فئودالیسم، یکی از مهم‌ترین دوران ...

علیرضا طالقانی
نوشته شده توسط علیرضا طالقانی | ۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

قرون وسطی، یکی از برجسته‌ترین دوران‌ها در تاریخ بشر است. زمانی که اربابان فئودالیسم سعی می‌کردند تا با حاکمیت بر توده‌ها، به یک قدرت بزرگ در منطقه‌ها دست پیدا کنند. فئودالیسم، یکی از مهم‌ترین دوران تاریخی سیاسی و اجتماعی اروپای قرون وسطی‌ست. تفکری که محدود به این قاره نبود و به منطقه‌های دیگر جهان نیز منتقل شد. منطقه‌های قرون وسطی، یکی از فرصت‌هایی ا‌ست که سری اساسینز کرید به آن نیاز دارد. داستان، در نسخه‌های اخیر بخش مهمی از بازی بوده اما همچنان هم روایت به یاد ماندنی شگفت‌انگیزی در ذهن‌ها برجای نمی‌گذارند. مسئله‌ای که شاید باز هم با ستینگ قرون وسطایی رفع شود.

اربابان افراطی فئودال، پتانسیل تبدیل شدن به یک ویلن فوق‌العاده را دارند؛ تعداد آن‌ها در تاریخ هم کم نیست. حتا اعمال آن‌ها هم در ساختار تمپلار و اساسین‌ها هم ممکن است. هرچه بیشتر از این دوران مطالعه کنید، بیشتر انتظار یک Assassin's Creed در این دوران را خواهید کشید.

دوره قرون وسطی به طور خاص به دنیای غرب خلاصه می‌شود اما این جریان خاص به طور دقیق‌تر در اروپا، شمال آفریقا و بخش‌هایی از خاورمیانه در بین قرن‌های ۵ تا ۱۵ میلادی وجود داشته است. سری اساسینز کرید با پلتفرم اینفینیت (Infinite) قصد دارد تا به مناطق مختلفی سر بزند و به نظر آینده پرهیاهویی دارد. در حال حاضر، چهار نسخه مختلف از سری Assassin's Creed رونمایی شده که هر کدام دوران متفاوتی از تاریخ را روایت می‌کنند. در این مقاله از ویجیاتو قصد داریم تا به ۱۰ منطقه قرون وسطایی بپردازیم که به نظر دوران خوبی برای روایت داستان در دنیای قاتلان خاموش محسوب می‌شوند و می‌توانند جایگاهی در آینده این سری محبوب داشته باشند.

با ذکر این نکته که قرون ذکر شده در تیترها مربوط به تاریخ میلادی است.

قسطنطنیه – قرن پنجم میلادی


اساسینز کرید در قسطنطنیه

قسطنطنیه (شهری که امروز با نام استانبول می‌شناسیم) پایتخت امپراطوری بیزانس در آغاز دوران قرون وسطی بود. قسطنطنیه خانه ایاصوفیه محسوب می‌شد؛ کلیسایی که آغشته به فتنه‌های مختلف بود. اساسینز کرید با این شهر تاریخی غریبه نیست. پیش‌تر و در نسخه Revelations، اتزیو برای پایان ماجراجویی‌اش به این شهر سفر کرد. اما قسطنطنیه دوران عثمانی با قسطنطنیه دوران قرون وسطی تفاوت زیادی دارد. و البته این شهر، نقش مهمی در دوره قرون وسطی دارد.

پادشاه ژوستینیان اول (King Justinian I) نمونه‌ای فوق‌العاده برای طراحی یک تمپلار است. پروکوپیوس (Procopios) تاریخ‌نگار مشهور دوره بیزانس، از این پادشاه این گونه یاد می‌کند: «فردی فریب‌کار، دروغگو، بی‌رحم، ریاکار و دورو که می‌تواند افکار یک جامعه را برهم ریزد و هرگز اشکی از شادی یا غم از چشمانش جاری نمی‌شود. اگرچه که او به شکلی هنرمندانه می‌تواند اشک را به صورت خودش فراخواند و دروغ بگوید، نه فقط در کلام، بلکه به صورت مکتوب و با قسم‌های مقدس هم دروغ در کلماتش جای دارند.» چنین شخصیتی برای طرفدارهای اساسینز کرید غریبه به نظر نمی‌رسد. اما دیدن او در مقام آنتاگونیست داستان Assassins Creed هیجان‌انگیز است.

رم باستان – قرن پنجم میلادی


اساسینز کرید در دوران قرون وسطی

در آغاز این دوره تاریک تاریخ، بوئتیوس (Boethius) فیلسوف مسیحی قرن ششم و زاده روم، برای جلوگیری از آنچه که تمام اروپا را تهدید می‌کرد، هشداری جدی و شدید به جهان داد. او جزو اولین افرادی بود که وجود فساد در سیستم‌های حقوقی را افشا کرد و کتاب «تسلی فلسفه» (The Consolation of Philosophy) را نوشت؛ کتابی که تفکرات افلاطون، ارسطو و عیسی مسیح را به هم پیوند می‌زد.

رمی که مخاطبان در سری اساسینز کرید دیدند، شهری در آغاز دوره رنسانس بود. دوره‌ای که بازیکنان در کنار خود، لئوناردو داوینچی را به عنوان یاور می‌دیدند و اتزیو بسیاری از دستاوردهایش را مدیون این نقاش بزرگ تاریخی بود. چنین نقشی را در دوره قرون وسطی، می‌توان برای بوئتیوس نیز متصور شد. فردی که افسردگی شدیدی را تحمل می‌کرد اما علاقه خاصی هم به موسیقی و الهیات داشت و دست‌نوشته‌های زیادی هم در ریاضیات و علوم داشت. مبارزه او در مقابل سیستم فاسد قضاوت می‌تواند نقطه شروعی برای داستان اساسینز کرید در رم قرون وسطی باشد.

ایران – قرن ششم


اساسینز کرید در ایران

تاریخ ایران آبستن حوادث گوناگون است. دوران حکم‌رانی خسرو اول (خسرو انوشیروان) که به پادشاه فیلسوف مشهور است، با حوادث متغیری روبرو بود. آغاز حکم‌رانی او با شورش‌های داخلی آغاز شد و نبردها و مصالحه‌های مختلفی با امپراطوری روم داشت. او یکی از معدود پادشاهانی بود که توانست در مقابل تهاجم‌های امپراطوری بیزانس مقاومت کند و وسعت تصرف حکومت ساسانیان را تا انطاکیه گسترش داد. اگرچه که حکومت بزرگ ساسانی یک قرن بعد از این اتفاقات، سقوط کرد.

در دوره قرون وسطی، ایران علی‌رغم حملات نظامی متعددی که به نقاط مختلف داشت، به پیشرفت فرهنگی و رشد اقتصادی بزرگی دست یافت. جنگ بین حکومت خسرو اول با ژوستینیان اول، از مهم‌ترین تقابل‌های تاریخی‌ست. چیزی که می‌تواند نبرد بین اساسین‌ها و تمپلارها را هم به وجود آورد. سری اساسینز کرید که به وضوح از گروهک حشاشین به رهبری حسن صباح الهام گرفته شده، اشارات کمی به امپراطوری‌های ایران داشته است و با نسخه Mirage قرار است تا توجه بیشتری به تاریخ ایران داشته باشد. اما بحث ما، دوره قرون وسطی است و مقاومت امپراطوری ایران در مقابل امپراطوری بیزانس، داستان قابل‌ توجهی خواهد بود.

امپراطوری کارولینگ – قرن هشتم


امپراطوری کارولینگ (Carolingian) شاید به گوش‌تان آشنا نیاید و شاید هم با نام کارولنژ این دودمان را بشناسید. این دودمان پس از تصاحب قدرت به فرانک‌ها (Frank) مشهور شدند. منطقه تحت‌ نظارت این امپراطوری تقریبا تمام اروپای مرکزی را در بر می‌گیرد. منطقه‌ای که برای نقشه یک بازی اساسینز کرید فوق‌العاده خواهد بود.

شارلنج (Charlemange) یا چارلز بزرگ، از چهره‌های مهم قرون وسطی است. او تفکری پیچیده داشت و با وجود لقب امپراطور، چندان چهره قابل درکی نبود. بسیاری از تاریخ‌نگارها در تعریف او می‌گویند که انرژی فیزیکی عجیب و بی‌وقفه‌ و کنجکاوی فکری داشت. تصور کنید که در یک Assassins Creed در نقش فردی بازی کنید که رهبری یک امپراطوری بزرگ را برعهده دارد. چارلز بزرگ، گزینه مناسبی برای تحقق این تصور است.

شمال ایتالیا – قرن یازدهم


یکی از رویدادهای مبهم در تاریخ، راهپیمایی به کانوسا (Canossa) یا به عبارتی «تحقیر کانوسا» نام دارد. پس از آن که امپراطور هنری چهارم وظایف خود در قبال کلیسای کاتولیک را رها کرد، پاپ گریگوری هفتم او را تکفیر کرد و او را از مقام پادشاهی عزل کرد. پس از این اتفاق بر اساس برخی روایت‌ها، هنری به مدت سه روز بیرون از دروازه‌های قلعه کانوسا التماس می‌کرد تا جایگاه پادشاهی را به او بازگردانند. به طوری که بسیاری عقیده دارند که هنری به طور کامل تحقیر شد.

هنری پس از مدتی توانست تا دوباره به کلیسا ملحق شود اگرچه که گریگوری قدرت‌های سیاسی او را هرگز به او بازنگرداند. در اینجا حفره‌های داستانی زیادی وجود دارد. مشخص نیست که اختلاف‌های هنری و گریگوری پس از این درگیری به کجا رسید. یا این که در محفل‌های مشترک این دو نفر، چه حرف‌هایی رد و بدل شد. اساسینز کرید هم در پر کردن حفره‌های داستانی به شکل خاص خودش، مشهور است. حتا بسیاری به سری اساسینز کرید انتقاد می‌کنند و این داستان‌ها را تحریف تاریخ می‌خوانند. اما در داستانی که از پایه مبهم است، جایگزین کردن اساسین‌ها در این داستان چندان تحریف محسوب نمی‌شود و یک برداشت متفاوت می‌شود.

فرانسه – قرن یازدهم


عشق تراژیک پیتر و هلویز

عشق تراژیک پیتر آبلارد (Peter Abelard) و هلویز دآرژنتویل (Heloise d’Argenteuil) پیش‌تر هم مورد توجه سری اساسینز کرید قرار گرفته است و عشق آرنو و الیز در نسخه Unity به گونه‌ای الهام‌گیری از این داستان بود اما این عشق در فضای انقلاب فرانسه تعریف شد. پیتر آبلارد، مفهوم برزخ و نظریه تاثیر اخلاقی کفاره را مطرح کرده و دیدگاهی متفاوت به خدا داشته است.

هلویز، یکی از زنان قدرتمند تاریخ فرانسه است. کسی که علی‌رغم محدودیت‌ها، خواندن و نوشتن را یاد گرفت و از موقعیت‌ آزاردهنده‌ای فرار کرد و با قدرت علیه نظام حاکم ایستاد. کاتولیک‌ها مورد حمله بسیاری قرار گرفته بودند و بخشی از این شاخه  مذهبی مسیحی سعی داشتند تا در مقابل ظلم و تفکر ایجاد شده پیرامون آن‌ها ایستادگی کنند. این داستان می‌تواند الهامی باشد برای نفوذ تمپلارها به گروه‌های مختلف در قالب داستان‌های اساسینز کرید. البته که داستان قرون وسطی فرانسه بسیار کوتاه‌تر از دیگر برهه‌های تاریخی است و برای بک بازی کوتاه اساسینز کرید، داستانی مناسب است.

مراکش – قرن سیزدهم


داستان پرپیچ و خم صلاح‌الدین و ابن میمون در شمال آفریقا، از داستان‌های مورد توجه تاریخی است. جایی که این دو با عقیده‌های متضاد با یکدیگر متحد شدند تا بتوانند بخش‌های بزرگی از جهان را به تسخیر خود درآورند. در داستان اساسینز کرید می‌دانیم که تمپلارها ایمان‌شان را در ازای قدرت تغییر می‌دهند. اتفاقی که برای صلاح‌الدین ایوبی (از فرماندهان مشهور سپاهیان مسلمان در جنگ‌های صلیبی و اولین سلطان مصر و سوریه) و موسی بن میمون (دانشمند یهودی) رخ داد.

داستان میان این دو نفر می‌تواند برای ساختار اساسین‌ها و تمپلارها جالب توجه باشد. صلاح‌الدین تمامی ثروت‌های خودش را به کسانی که دوست‌شان داشت بخشید و در مقابل، ابن میمون دانش خود را به افراد کم‌توانا منتقل کرد. اساسینز کرید می‌تواند علت این اختلاف نظر بین این دو نفر را در ساختار خودش روایت کند.

مالی – قرن چهاردهم


بسیاری تصور می‌کنند که پادشاهان یونانی، ایرانی و امپراطوری روم از ثروتمندترین افراد تاریخ بودند اما از مانسا موسی، امپراطور مالی، کمتر صحبت می‌شود. برخی روایت‌ها می‌گویند که او نه‌تنها ثروتمندترین پادشاه بلکه ثروتمندترین انسان تاریخ بوده است. اگرچه که از او بیشتر به عنوان پادشاه مالی یاد می‌شود اما او تحرک بالایی داشته و همراهانش را به سراسر شمال آفریقا و مصر هم برده است.

موسی، با انبوه طلایی که در دسترس داشت، بسیاری از علما را به خدمت گرفت و در مناطق مختلف، مراکز آموزشی تاسیس می‌کرد. از انگیزه موسی برای این کار هم روایت مشخصی وجود ندارد. می‌توان انگیزه او را به طور ایده‌آل، نبرد مردم با تمپلارها نامید و نبرد علم و جاهلیت بزرگی را به تصویر کشید.

فرانسه – قرن پانزدهم


ژان دارک (Joan of Ark) یکی از محبوب‌ترین چهره‌های دوره قرون وسطی است و یکی از برجسته‌ترین زنان تاریخ بشر است. نقش او به عنوان یک مبارز زن و نوجوان، ارزش کاوش و شنیدن را دارد و با توجه به رویکرد اخیر سری اساسینز کرید هم به نظر چهره محتملی برای تعریف یک داستان قرون وسطایی محسوب می‌شود. به طور کلی نبرد صدساله فرانسه علیه انگلستان، خرده داستان‌های شنیدنی دارد اما به هر حال ژان‌دارک مهم‌ترین چهره این نبرد است.

جنگ انگلیس و فرانسه به مدت ۱۱۶ سال به طول انجامید و در نهایت انگلستان کنترل فرانسه را در دست می‌گیرد. همان‌طور که گفتیم، تعداد داستان‌ها در این جنگ به شدت زیاد است و این داستان‌ها می‌تواند به عنوان ماموریت‌های جانبی یک اساسینز کرید نیز محسوب شود. بعید نیست که یوبیسافت باری دیگر به فرانسه بازگردد و داستان تاریخی دیگری را از این منطقه روایت کند و چه روایتی باشکوه‌تر از حماسه ژان‌ دارک.

آلمان – قرن پانزدهم


شایعاتی وجود دارد که پروژه Assassins Creed Hexe قرار است تا برهه‌ای تاریک از تاریخ را روایت کند و شایعاتی مطرح است که داستان این بازی به اروپای قرن شانزدهم برمی‌گردد و داستان اعدام هشتاد هزار نفر را روایت می‌کند که به جرم همدستی با شیاطین و جادوگران کشته شدند. به عقیده بسیاری مرکز اصلی این داستان، کشور آلمان است. اما آلمان در تاریخ پر حادثه‌اش، داستان‌های دیگری هم برای روایت دارد. به خصوص که پایان قرون تاریک وسطی هم در این کشور رخ داده است.

با گذشت بیش از هزار سال، ادبیات بود که توانست تفکر ظالمان فئودالیسم را برای همیشه پایان دهد. زمانی که یوهانس گوتنبرگ با اختراع ماشین چاپ، تغییرات بزرگی را رقم زد. گوتنبرگ و متحدانش نه‌تنها باید یک فناوری را اختراع می‌کردند که ادبیات را توزیع کند، بلکه باید زبان نوشتاری را هم به شکل مکانیکی اختراع می‌کردند که با زبان گفتاری مردم همخوانی داشته باشد. گوتنبرگ هم‌پیمانان زیادی داشت و مارتین لوتر (کشیش متجدد و مترجم انجیل به زبان آلمانی) هم عضوی از این گروه بود و درنهایت این گروه توانست انحصار اطلاعات را از بین ببرد. این اتفاق باعث از بین رفتن نظم باستانی شد و افرادی تبدیل به تمپلارها شدند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • hurting-other-pepole
    hurting-other-pepole | ۲۶ آبان ۱۴۰۱

    هیچوقت به این که اساسینز کرید توی ایران روایت شه اهمیتی نمی‌دادم ، برای من مهم داستان بازی بود ، ولی واقعا یه بار میخوام شاهد قلعه الموت توی سری AC باشم .

  • london is red
    london is red | ۲۵ آبان ۱۴۰۱

    به نظرم جنگ جهانی یا دوره غرب وحشی خوبه
    یه بازی ۵ ساعته تو این دوره ها بسازن که شروع جنگ مدرن اساسین ها و تمپلار هارو نشون بده

  • amirhosin214
    amirhosin214 | ۲۵ آبان ۱۴۰۱

    بهترینش میتونه ساسانیان یا فرانک ها باشه

  • Reza Sadaqat
    Reza Sadaqat | ۲۵ آبان ۱۴۰۱

    به ایران فکر نمیکنم بیان وگرنه باید کل داستان رو تغییر بدن ریشه ماجرا به ایران برمیگرده

  • alpha
    alpha | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    اگر به فرض هم بخان ایران رو نشون بدن معماری هندی و عربی استفاده میکنن فایده نداره

  • Sheperd
    Sheperd | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    من خودم به شخصه خیلی دوست دارم توی دوران حسن صباح و دوران حمله اعراب به ایران ببینم

  • Zombie
    Zombie | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    با بتلفیلد و کالاف و هزار بازی دیگه که اگه یه شخصیت ایرانی توش باشه، شخصیت منفی داستان بشه هیچ وقت نمیخوایم که تو ایرانمون باشه.

    • marvely
      marvely | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

      اگه تو بازی مثل کالاف آدم بد یه ایرانی باشه منطقیه چون یه بازی جنگی سیاسیه و یجورایی واقعیت جنگگ هارو تعریف میکنه

    • amirhosin214
      amirhosin214 | ۲۵ آبان ۱۴۰۱

      یعنی امریکایی هاهم تو بازیا به خودشون حمله میکنن دچار گناه میشن ؟ ?

      • Zombie
        Zombie | ۲۵ آبان ۱۴۰۱

        ?

  • KOUWNENTZ
    KOUWNENTZ | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    منم دوست دارم اساسین ها یه بار به روسیه و دوره تزاری سفر کنن

  • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
    Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    عاقبت اسسین ها چه شد ؟ تمپلارا چی ؟

  • ipoi
    ipoi | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    به این لیست باید ایران دوره سلجوقی و حسن صباح رو هم منبع مقاله اضافه میکرد که نکرد
    پ.ن: کاری که هیچوقت یوبی‌باگ نمیکنه?

  • amir o2
    amir o2 | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    دوست دارم تو ایران باشه،ولی بنظرم احتمالش کمتره نسبت به بقیه

  • Man
    Man | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    اصلاحیه تیتر:
    ۹ منطقه تاریخی که امیدواریم آنرا در سری اسیسین کرید ببینیم+ ۱ منطقه تاریخی که هیچوقت آنرا در سری اسیسین کرید نمیبینیم

مطالب پیشنهادی