افسانه فاینال فانتزی ۷ قرار نیست حالا حالاها تمام شود و اسکوئر انیکس به خوبی از پتانسیلهای این داستان عظیم استفاده میکند. در آخرین اقدام نیز به سراغ یکی از شاهکارهای مرتبط با این دنیا رفته که سال ۲۰۰۷ برای PSP عرضه شده بود و حالا نسخهای که نه میتوان آن را ریمیک نامید و نه ریمستر، برای کل جهان و کنسولها و پیسی عرضه شده است. این نسخه یک دیدار مجدد با این بازی است و این دیدار مجدد، بسی دلچسب است. با نقد بازی Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion همراه ویجیاتو باشید.
زمانی که نسخه هفتم فاینال فانتزی ۷ در سال ۱۹۹۷ برای کنسول پلی استیشن ۱ عرضه شد، سازندگان تصور نمیکردند که این بازی قرار باشد در سالیان آتی نیز سورپرایزهای بزرگی داشته باشد و مسیرش تا امروز که در سال ۲۰۲۳ هستیم هم ادامه داشته باشد. درواقع ۲۵ سال از عرضه بازی اصلی بازی گذشته و دنیای فاینال فانتزی ۷ همچنان حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در طول این سالها، اسکوئر انیکس با انیمه و انیمیشن سه بعدی، داستان فاینال فانتزی ۷ را ادامه داد و با بازی Dirge Of Cerberus سعی کرد تا بار دیگر، این دنیا را ادامه دهد. اخیرا و با عرضه ریمیک بازی، دنیای فاینال فانتزی ۷ خانه تکانی اساسی داشته و قصه آن کمی تا قسمتی، تغییر پیدا کرده است.
بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion در واقع بازسازی یک نسخه فرعی از این فرنچایز است که در سال ۲۰۰۷ برای کنسول PSP عرضه شد و یکی از بهترین بازیهای این کنسول دستی به حساب میآمد. داستان بازی هفت سال پیش از ماجراهای بازی اصلی روایت میشود و داستان شخصیتی به اسم «زک» را روایت میکند. زک یکی از اعضای گروه شینرا است و با سفیروث همکار است. ما با زک و ماجراجویی او همراه میشویم تا بخشهای بیشتری از داستان بازی فاینال فانتزی ۷ را بفهمیم و از آنجایی که تغییرات داستانی خاصی نسبت به نسخه اولیه در شخصیت زک و سرنوشت او رخ داده، شاید این تصور پیش بیاید که قرار است این بازی نیز تغییرات داستانی داشته باشد اما نکته عجیب اینجاست که سازندگان تصمیم گرفتند پایان بندی بازی را تغییر ندهند و دقیقا همان بازی گذشته را روایت کنند و به تغییرات داستانی که در نسخه ریمیک رخ داده، اهمیتی ندهند.
داستان اصلی: ۱۵ ساعت
داستان + ماموریتهای فرعی: ۲۱ ساعت
در واقع Crisis Core Final Fantasy VII Reunion از جهان فاینال فانتزی ۷ ریمیک کاملا جداست و صرفا یک بازسازی از نسخه قدیمی به حساب میآید. این موضوع از نظر من، اتفاق نیک و پسندیدهای است چرا که پایان بندی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion یکی از بهترین پایان بندیهای تاریخ در بازیهای ویدیویی به شمار میرود و حالا خوشبختانه، دست نخورده و تر و تازه، با سر و شکلی جدیدتر و مدرنتر، در صحنه حضور دارد!
ما در این داستان بیشتر با شخصیت محبوب سفیروث آشنا میشویم، کاراکتری که یکی از عجیب و غریب و البته محبوبترین آنتاگونیستهای تاریخ بازیهای ویدیویی به شمار میرود و در اینجا ذره ذره گرایش او به تاریکی به نمایش در میآید. ما در بازی به این نکته پی میبریم که چطور این قهرمان شینرا یک شخص سرکش شد و علیه تمام این تشکیلات و جهان قیام کرد.
همانطور که گفته شد ما شاهد یک بازی هستیم که متعلق به ۱۵ سال پیش است، آن هم برای یک کنسول دستی. بازسازی چنین اثری که در حد و اندازه یک کنسول دستی ساخته شده برای کنسولهای نسل هشتم و نهم، جسارتی خاص میطلبیده و اسکوئر انیکس توانسته از پس این ماموریت سهمگین بربیاید. در واقع بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion کلاس درسی برای همه سازندگان بازیهای ویدیویی است تا بدانند هر اثری را با هر ابعادی، میتوان به یک بازی امروزی تبدیل کرد و همچنان ثابت کرد که دود از کنده بلند میشود.
اولین نکته که به چشم هر گیمری میآید، تغییرات گرافیکی بازی است. اسکوئرانیکس از موتور آنریل انجین ۴ استفاده کرده تا بازی را با سر و شکلی تازهتر ارائه کند. حالا شخصیتها با جزئیات بسیار بهتری طراحی شدهاند و محیط بازی نیز بسیار دقیق و پر از ریزه کاری ساخته شده است. بازی از نسخه پدرخوانده خود یعنی فاینال فانتزی ۷ ریمیک، از قدرت گرافیکی کمتری برخوردار است اما همچنان از بسیاری از بازیهای امروزی، یک سر و گردن بالاتر قرار مییرد. نورپردازی دقیق و کاتسینهای خوب و نفسگیر که پر از تخیل است (مشغول یک بازی با نام فاینال فانتزی هستیم، میخواهید تخیل هم نداشته باشد؟) و حتی تغییرات انبوهی که در منوی بازی رخ داده، کاری کرده تا بازی از لحاظ بصری کاملا نونوار شود و نظر گیمر امروزی را به خود جلب کند. از آنسو نباید از گیمپلی بازی و نحوه نبرد و مبارزه در آن چشمپوشی کرد که شاید بیشترین تغییرات را نسبت به بازی اصلی داشته تا بتواند یک گیم پلی قدیمی و پانزده ساله را، همچنان شاداب و سرحال نگه دارد.
سیستم نبرد علیالظاهر تغییر خاصی نکرده و همان تغییرات بنیادینی که خود نسخه اصلی در کنسول دستی PSP با خود به ارمغان آورده بود را به همراه دارد اما با اندکی دقت میتوان متوجه شد که سرعت مبارزات حالا خیلی خیلی سریعتر از قبل شده و نحوه کنترل کردن شخصیت نیز به یمن بودن دکمههای بیشتر نسبت به کنسول PSP، راحتتر شده و حالا میتوان خیلی سریعتر در نبردها به حرکات اکشن دست زد و مبارزات را هیجانانگیزتر پیش برد. باید گفت سازندگان با هوشمندی تمام، دوربین آزاردهنده نسخه PSP را بهبود دادند و سرعت مبارزات را نیز همانطور که گفته شد بالاتر بردند تا در نهایت یک تجربه خوب و منحصر به فرد به گیمر امروزی منتقل شود.
زک شمشیری غول آسا دارد و در کنار آن نیز عنصری به نام Materia در بازی وجود دارد که میتواند ضربات جادویی را به شما اعطا کند. با استفاده از این حرکات جادویی هم میتوانید نوار سلامتی خودتان را ترمیم کنید و هم میتوانید ضرباتی از جنس آتش و باد و یخ و… به شدمن وارد کنید. این نکته مهم است که بدانید چه ضربهای را به چه دشمنی بزنید و نقطه ضعف آنها را پیدا کنید تا یک ضربه جانانه نثار او کنید.
متریا فقط به این درد نمیخورد و میتواند کاری کند تا اسحله سرد شما نیز ارتقا پیدا کند و ضربات مهلکتری را بر ملاج دشمنان فرو بیاورد. همچنین این عنصر در برخی اشکال خود نیز به بالا بردن نوار MP و AP کمک میکند. که به واسطه این نوارها میتوانید حرکات جادویی خود را در میدان نبرد، شوآف کنید! باید بدانید در این بازی خبری از مبارزه به صورت نوبتی نیست و دیگر شاهد یک بازی نقشآفرینی نوبتی نیستیم، بلکه شما در حال تجربه یک بازی اکشن نقشآفرینی هستید و از همین رو مبارزات راحتتر و آزادانهتر خواهند بود. ورود یک بازی اکشن نقشآفرینی به دنیای فاینال فانتزی در سال ۲۰۰۷، یک حرکت انقلابی در زمانه خود به شمار میرفت و خوشبختانه این سبک گیمپلی آنقدری خوب و دقیق پیاده سازی شد که حالا با کمترین تغییرات، بسیار تازه جلوه میکند و به اصطلاح AGE نخورده و قدیمی به نظر نمیرسد.
باید بدانید به جز سیستمهای مبارزه اصلی یک چرخه شانس نیز در کنار تصویر سمت راست قرار دارد و هر از گاهی یک قدرت ویژه به شما میدهد که باید درجا از آن استفاده کنید. بهترین شانسی که میتوانید در حین چرخش این دستگاه جک پات مانند داشته باشید اینست که به قدرت Summon دست پیدا کنید و یک هیولا را احضار کنید. در این لحظه اولا یک قدرت بینظیر را وارد میدان نبرد میکنید و در ثانی، کات سین حیرتانگیزی از ظهور این هیولا و قدرت افروزیاش خواهید دید که روح و روان شما را به بازی خواهد گرفت!
این چرخه شانس یار و یاور شما در تمام لحظات مبارزهای بازی است و هوشمندانه کار میکند. در واقع نه قرار است یک یار کمکی با پارتی بازی بسیار بالا باشد که مبارزات را شبیه کشک و دوغ کند و نه قرار است یک آدم کودن با IQ در حد مرغ پخته باشد که هیچ کمکی به مبارزهها نکند. چرخه شانس بسیار اصولی و درست خودش را نشان میدهد و سر بزنگاه نیز کمک حال شما است؛ با این حال نباید تمام چشم و امیدتان به این شانس باشد و بهتر است که برای مبارزات، خودتان هم تلاش کنید و فسفر بسوزانید. در کل باید گفت که بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion آنچنان بازی سخت و طاقتفرسایی نیست و هر گیمری، ولو ناآشنا با بازیهای نقشآفرینی، میتواند با کمی تلاش از پس ماموریتهای مختلف بازی در بیاید.
صدها ماموریت بسیار کوتاه و سریعالسیر (بخوانید مینی ماموریت!) در بازی وجود دارند که به واسطه کنسول PSP و قدرت محدود آن ساخته شده بودند و حالا عینا در این بازآفرینی نیز تکرار شدهاند. این ماموریتهای فشرده و فرعی، تعداد بسیار زیادی دارند ولی واقعا در حد و اندازه ماموریتهای جانبی یک بازی نسل امروزی نیستند و احتمال زیاد، قید بسیاری از آنها را خواهید زد. بخصوص وقتی که بدانید تاثیر چندانی در ورند و داستان اصلی بازی ندارند و قرار نیست با تکیه بر به پایان رساندن این ماموریتهای فرعتی، بتوانید بازی را به اتمام برسانید.
البته تکراری شدن بیش از حد این ماموریتها رفته رفته باعث خستهکننده شدن بازی میشود و واقعیت اینجاست که بازی نسبت به خیلی از عناوین دیگر فاینال فانتزی کوتاهتر بوده (یک تجربه ۱۵-۱۶ ساعته) و این تکراری بودن در این مدت زمان نه چندان بلند، بدجوری توی ذوق میزند.
داستان قوی بازی و شخصیت پردازی بسیار خوب کاراکترهاست که میتواند کلاهی بزرگ و امن بر سر این اشکال بازی بگذارد و کاری کند تا این نقص چندان به چشم نیاید. داستان بازی پیریزی اولیه بسیار خوبی دارد و کسی که با دنیای فاینال فانتزی ۷ هیچ آشنایی هم نداشته باشد، میتواند از آن سردر بیاورد. کسانی که با این سری آشنا هستند هم شاهد شخصیتهای کلود و سفیروث و Aerith و ... از جهان بازی خواهند بود ملاقات با آنها، بسیار جذاب است. بخصوص که صداگذاری شخصیتها تماماً توسط همان دوبلورهای نسخه ریمیک صورت گرفته و آنها کارشان را چه در زبان انگلیسی و چه ژاپنی، به بهترین نحو انجام دادهاند. هر چند مانند همیشه شخصاَ توصیه میکنم که این بازیها را حتما با زبان ژاپنی انجام دهید تا به قدرت بیشتر صداپیشگان پی ببرید. صداپیشگان Final Fantasy VII Remake دوباره نقشهای خود را در Crisis Core ایفا میکنند، از جمله کالب پیرس در نقش Zack، تایلر هوچلین در نقش Sephiroth و برایانا وایت در نقش Aerith.
به جز صداپیشگی خوب، باید به موسیقی بینظیر بازی که از همان منوی مینیمال اولیه بازی به گوش میرسد نیز اشاره کرد و آن را ستایش کرد. برخی قطعات موسیقی متعلق به بازی اصلی هستند و قطعاتی نیز به طور جدید تهیه و تنظیم شدهاند و ترکیبی از موسیقی غم انگیز و حماسی و پرجنب و جوش در بین کلکسیون قطعات آهنگ این بازی به چشم میخورد.
با این بازسازی خوب و دقیق بازی، امیدهای زیادی میرود تا پروژههای قدیمی دیگری از این سری به بازآفریده شدن کشیده شوند و نوک همه توجهها به عنوان Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII و پایان مبهوتکننده آن است. شاید بازآفرینی Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII به همراه یک پایان کاملتر، بتواند عطش هواداران فاینال فانتزی را برطرف کند، هرچند با توجه به پروژههای پیش رو در مورد فاینال فانتزی ۷ ریمیک، بعید است که تیم اسکوئر انیکس برنامهای برای این موضوع داشته باشد. اما بیایید امیدمان را از دست ندهیم و چشم به راه چنین بازی باشیم چرا که اسکوئر انیکس ثابت کرده یکی از بهترین ریمستر،ریمیک سازهای تاریخ بازیهای ویدیویی است و باید به آن در این زمینه لقب «استاد بیبدیل» را تقدیم کرد.
بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion بر اساس نسخه PS4 که ناشر بازی در اختیار ویجیاتو قرار داده بررسی شده است.
خلاصه بگم که...
بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion یک اکشن نقش آفرینی جدید از دنیای فاینال فانتزی ۷ است و یک بازی شاهکار PSP را بار دیگر به نمایش گذاشته و توانسته با بهبودهایی در گیم پلی و گرافیک بازی، کاری کند که جذابیت بازی کماکان حفظ شود. بازی داستان بسیار قوی و شخصیت پردازی کاملی دارد و دو کاراکتر زک و سفیروث در آن، از به یادماندنیتر شخصیتهای تاریخ بازیهای ژاپنی به حساب میآیند.
میخرمش...
بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion یک چیزی بین ریمستر و ریمیک است و توانسته به درستی ابهت و جذابیت یک بازی قدیمی شاهکار را تر و تازه نگهدارد و کاری کند که گیمرهای امروزی از تجربه آن، لذت ببرند. باید بدانید بازی مانند اکثر بازیهای نقش آفرینی آنچنان هم طولانی نیست و قرار است در بهترین حالت ۱۵ تا ۲۰ ساعت وقت شما را پر کند؛ ساعاتی که البته بسیار دلچسب خواهد بود.
نمیخرمش...
بازی تقریبا آغاز داستان فاینال فانتزی ۷ است و اگر با این سری هیچ آشنایی ندارید، کماکان میتوانید از همینجا باب آشنایی را باز کنید اما اگر به طور کلی، قصد آشنایی با این سری هم ندارید؛ قطعا بازی Crisis Core Final Fantasy VII Reunion برای شما نیست.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بازی خیلی عالیه ولی مشکل اساسیه که من با این بازی دارم و داشتم از زمان PSP تکراری بودن مراحل فرعی این بازی است گه زیاد دیده نمیشه
یه سوال تعداد مردم که زمین بیشترن یا بازیای فاینال فانتزی 7
تعداد محصول های پوکمون ??
تعداد کل سری فاینال فانتزی از توان ۶ تعداد مردم زمین بیشتر است
یکی از بهترین بازی هایی که تو به کردم همین هست(یعنی نسخه اصلی)
به نظرم افرادی که ff7r رو بازی کردن حتما باید برن سراغش
ولی اگه افراد نسخه اصلی رو بازی کردن اونقدر نیاز نیست
البته تجربه بازی با گرافیک بالاتر لذت بخشه
خسته نباشید?
پ.ن:البته هنوز تمومش نکردم ولی
اسپویل بازی
.
.
.
تا باس انجل رفتم ولی نمیتونم انجل رو بزنم خداییش خیلی قدرتمنده?
آنجل کدوم بود؟?
اون مو سفیده یا مو قهوه ای؟
مو سیاه
همون انجیل دیگه بابا
سفیده سفیروث هست
قهوه ای هم جنسیس
آها همونی که اول بازی دوستمون بود؟
کلاود: امیدوارم به عنوان یک خاطره بمونی
سفیروث: من هیچ وقت یه خاطره نبودم و نمیشم
جالب بود