ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم‌های پیش‌درآمد - Banner
فیلم سینمایی

بهترین فیلم‌های پیش‌درآمدی که ارزش وقت گذاشتن دارند

داستان‌های پیش‌زمینه‌ی شخصیت‌های دوست داشتنی معمولاً از طریق روایت‌های پیش‌درآمد به تصویر کشیده می‌شوند. هر چند این گزاره در دنیای روایت‌ها، نسبتاً تازه به شمار می‌آید ولی ایده‌ی آن از زمان دوران هومریِ یونان باستان ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۰:۲۷

داستان‌های پیش‌زمینه‌ی شخصیت‌های دوست داشتنی معمولاً از طریق روایت‌های پیش‌درآمد به تصویر کشیده می‌شوند. هر چند این گزاره در دنیای روایت‌ها، نسبتاً تازه به شمار می‌آید ولی ایده‌ی آن از زمان دوران هومریِ یونان باستان وجود داشته است.

فیلم‌های پیش‌درآمد نیز در طی دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی رایج‌تر شدند؛ به طوری که برخی از بهترین فیلم‌های ساخته شده‌ی دنیای سینما یک پیش‌درآمد به شمار می‌آیند. هر چند چنین چیزی به این معنا نیست که هر فیلم پیش‌درآمدی برای تماشای پیشنهاد می‌شود. با این وجود، در این نوشتار به سراغ بهترین فیلم‌هایش پیش‌درآمدی خواهیم رفت که اگر ساخته‌های اصلی را دوست داشتید ارزش تماشای بالایی دارند.


The Good, the Bad and the Ugly

The Good, the Bad and the Ugly (1966) on IMDb

فیلم The Good, The Bad, And The Ugly سرجیو لئونه را می‌توان نمادین‌ترین فیلم ژانر وسترن اسپاگتی و یکی از مشهورترین ساخته‌های سینمای وسترن در نظر گرفت. بیش‌تر هواداران با خبر هستند که The Good, The Bad, And The Ugly سومین ساخته از تریلوژی Dollars به حساب می‌آید و دو فیلم دیگر این سه‌گانه A Fistful of Dollars و For a Few Dollars More هستند.

با این حال، خیلی‌ها نمی‌دانند که خط زمانی رویدادهای The Good, The Bad, And The Ugly پیش از وقایع دو فیلم دیگر جریان دارد تا عملاً با یک پیش‌درآمد طرف باشیم که در پایان این تریلوژی اکران شده است.

Indiana Jones and the Temple of Doom

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) on IMDb

فرانچایز Indiana Jones هنوز که هنوز است به مسیر خود ادامه می‌دهد و هنوز هم هریسون فورد را در نقش یک پروفسورِ کاوشگر شده می‌بینیم. فیلم Raiders of the Lost Ark سال ۱۹۸۱ نخستین فیلم از این فرانچایز محسوب می‌شود در حالی که Indiana Jones and the Temple of Doom سه سال پس از آن اکران شد.

فیلم Indiana Jones and the Temple of Doom، ایندیانا را به هندوستان می‌برد تا در جست و جوی یک شی مقدس با ملا رام شرور و زیردستانش بجنگند. رویدادهای این فیلم پیش از نبرد نمادین ایندیانا با نازی‌ها رقم می‌خورد تا یک پیش‌درآمد در فرانچایز ایندیانا جونز باشد.

Puss in Boots

Puss in Boots (2011) on IMDb

شرک هنوز هم پردرآمدترین فرانچایز دریم‌ورکس به شمار می‌آید که دنباله، اسپین‌آف و دیگر اشکال رسانه‌ای زیادی را به وجود آورده است. گربه‌ی چکمه‌پوشِ آنتونیو باندراس در Shrek 2 برای نخستین بار رونمایی شد تا به پروتاگونیست داستان در شکست مادرخوانده‌ی پری و پسر لوسش کمک کند.

فیلم انیمیشنی Puss in Boots به کارگردانی کریس میلر اما داستان پس‌زمینه‌ی این گربه را در یک سری ماجراجویی لذت‌بخش به نمایش می‌کشد. این پیش‌درآمد، شخصیت‌های بامزه‌ای همچون کیتی پنجه‌طلا و هامپتی دامپتی را در خود گنجانده است. Puss in Boots به قدری موفق بود و نظرها را به خود جلب کرد که خودش یک دنباله به دست آورد.

Red Dragon

Red Dragon (2002) on IMDb

تا کنون تنها سه فیلم بوده‌اند که پنج جایزه‌ی بزرگ اسکار، یعنی بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد، بهترین بازیگر زن، بهترین کارگردان و بهترین فیلم‌نامه را برده‌اند. یکی از آن‌ها The Silence of the Lambs سال ۱۹۹۱ به کارگردانی جاناتان دمی و درخشش آنتونی هاپکینز در نقش هانیبال لکتر است.

ولی باید بدانید در حالی که فیلم The Silence of the Lambs یک برگردان از رمان توماس هریس با همین نام است ولی این رمان نخستین نوشته‌ای نیست که به هانیبال لکتر اشاره می‌کند. این جایگاه به رمان Red Dragon تعلق دارد که ماجرای یک مأمورِ اف‌بی‌آیِ دیگر به دنبال یک آدمکش سریالی دیگر را روایت می‌کند. به همین ترتیب نیز یک فیلم دیگر از یکی دیگر از رمان‌های توماس هریس به وجود آمد که این بار ریف فاینز را در خود گنجانده است.

Prometheus

Prometheus (2012) on IMDb

فیلم Alien ریدلی اسکات در سال ۱۹۷۹ یک گام بزرگ رو به جلو برای ژانر علمی-تخیلی به حساب می‌آمد ولی این دنباله‌ی سال ۱۹۸۶ به کارگردانی جیمز کامرون است که بیش از هر چیزی به وجود آورنده‌ی این فرانچایز شد. دیوید فینچر و ژان-پیر ژونه تلاش کردند تا موفقیت دو فیلم نخست را ادامه دهند ولی فیلم‌های Alien 3 و Alien: Resurrection حتی به محبوبیت دو ساخته‌ی پیشین نزدیک هم نشدند.

ریدلی اسکات در سال ۲۰۱۲ به این فرانچایز بازگشت و یک روایت پیش‌درآمد با نام Prometheus را ساخت. این فیلم مهندسان یا انجنیرها (Engineer) را معرفی کرد و همچنین داستان پیش‌زمینه‌ای از نژاد بی‌رحم زنومورف (Xenomorph) به تصویر کشید.

The Godfather: Part II

The Godfather Part II (1974) on IMDb

به فیلم The Godfather فرانسیس فورد کاپولا عنوانی کم‌تر از یک شاهکار سینمایی نمی‌توان گفت. هم منتقدان و هم بینندگان نیز با این عنوان موافق هستند. در همین حال، The Godfather: Part II حتی از ساخته‌ی پیشین خود نیز بیش‌تر تحسین می‌شود تا یک نقطه‌ی عطف برای فرهنگ عامه به شمار آید.

هر چند بخشی از The Godfather: Part II یک دنباله است ولی این فیلم دوران به قدرت رسیدن ویتو کورلئونه را نیز در خود جای داده است. این بار رابرت دنیرو ایفاگر این نقش ماندگار است که پیش از او مارلون براندو به آن جان بخشیده بود. موفقیت The Godfather: Part II به میزانی بود که این فیلم شش اسکار را از آن خود کرد که شامل بهترین بازیگر مکمل مرد، بهترین کارگردان و بهترین فیلم می‌شوند.

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story (2016) on IMDb

فرانچایز استار وارز قصد ندارد تا پا پس بکشد و کلی سریال، بازی و فیلم از آن در حال ساخت هستند. نُه فیلم اصلی این فرانچایز را می‌توان جزو بهترین دستاوردهای سینمای علمی-تخیلی به شمار آورد؛ هر چند برخی ساخته‌ها به خوبی دیگران نیستند.

در همین حال، فیلم اسپین‌آف Rogue One: A Star Wars Story یک روایت از مأموریتی ویژه را به نمایش می‌کشد: پیدا کردن، دزدیدن و با امنیت جا به جا کردن نقشه‌های ساخت دث استار. این فیلمِ پیش‌درآمد شاید نبردهای بزرگ کیهانی نداشته باشد ولی به اندازه‌ی تمام دیگر فیلم‌های Star Wars مخاطبان را به خود جلب می‌کند.

Monsters University

Monsters University (2013) on IMDb

فیلم انیمیشنی Monsters, Inc. یک ماجرای ویژه بر اساس یک ایده‌ی ساده را روایت می‌کند: هیولاهای درون کمد یا زیر تخت. مایک و سالی پس از این که می‌توانند جلوی افتضاح در دنیای خود را بگیرند و از بچه‌ی انسان بی‌گناه در برابر آنتاگونیست‌های روایت محافظت کنند به قهرمانان این فیلم تبدیل می‌شوند.

سپس نوبت به فیلم انیمیشنی Monsters University می‌رسد که داستان مایک و سالی را در دانشگاه دنبال می‌کند؛ زمانی که این دو تلاش دارند تا تبدیل به ترساننده‌های بزرگی شوند. Monsters University کمک می‌کند تا داستان این دنیا به شکل ویژه‌ای گسترش داده شود و به عنوان یک پیش‌درآمد، مخاطبان را به خوبی سرگرم کند.

X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

فرانچایز ایکس-من هم ساخته‌های خوب درون خودش دارد و هم بد. برخی فیلم‌ها همانند Logan و X-Men: First Class از طرف بینندگان و منتقدین واکنش‌های مثبت داشته‌اند. بعضی دیگر همچون X-Men Apocalypse و Dark Phoenix حتی نظر کم توقع‌ترین هواداران را نیز جلب نکرد.

خوشبختانه X-Men: Days of Future Past در دسته‌بندی ساخته‌های خوب قرار می‌گیرد. این فیلم در آن واحد هم در گذشته و هم در آینده قرار دارد؛ به این شکل که آگاهی ولورین به گذشته و دهه‌ی ۷۰ باز می‌گردد به این امید که باعث رقم خوردن رویدادهای ویژه‌ای شود که جلوی نابودی نسل جهش‌یافته‌ها را بگیرند.

تریلوژی The Hobbit

پیتر جکسون با برگردان رمان The Lord of the Rings جی. آر. آر. تالکین یک لطف بزرگ به تاریخ سینما کرد. این سه‌گانه برنده‌ی ۱۷ اسکار از ۳۳ نامزدی خود شد؛ رکوردی که تا به امروز شکسته نشده است. سپس نوبت به رمان کوتاه‌تر The Hobbit رسید تا برای اقتباس به دست پیتر جکسون انتخاب شود.

این داستان پیش‌درآمد روایتگر ماجراهای بیلو بگینز است که در سرزمین‌های گوناگون سفر می‌کند و به حلقه‌ی یکتای شرور می‌رسد تا پایه‌گذار ماجراجویی فرودو باشد. با این که نیازی نبود The Hobbit تبدیل به یک تریلوژی شود ولی این فیلم‌ها دست کم ارزش تماشا هنگام خوردن پاپ‌کورن را دارند.

CBR
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • danicraft25
    danicraft25 | ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

    اپیزود۱،۲،۳ استاروارز هم پیش درآمد سه گانه اصلی بود و میتونست تو لیست باشه...

مطالب پیشنهادی