ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقالات

هر آن‌چه که باید از دادگاه ایکس باکس و اکتیویژن بدانید

خبر خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، در ژانویه سال ۲۰۲۲ منتشر شد و همه را شگفت‌زده کرد. این معامله ۶۹ میلیارد دلاری آن‌قدر بزرگ و باورنکردنی بود که همه می‌دانستند حداقل یک سال برای نهایی ...

مسعود تیموری
نوشته شده توسط مسعود تیموری | ۱۲ تیر ۱۴۰۲ | ۱۷:۴۵

خبر خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، در ژانویه سال ۲۰۲۲ منتشر شد و همه را شگفت‌زده کرد. این معامله ۶۹ میلیارد دلاری آن‌قدر بزرگ و باورنکردنی بود که همه می‌دانستند حداقل یک سال برای نهایی شدن به زمان نیاز دارد، اما بخت و زمان چندان با تیم‌های ایکس باکس و اکتیویژن همراه نبودند. در این بین کمیسیون تجارت فدرال یا FTC از ایکس باکس شکایت کرد و حالا ماجرا به دادگاه‌هایی کشیده شده که مدیران مایکروسافت و اعضای ارشد تیم ایکس باکس باید جزئیات این خرید را به طور شفاف توضیح دهند. در این بین اطلاعات زیادی مثل جزئیات کنسول بعدی سونی یا PS6 به عنوان یکی از طرف‌های مخالف و البته بازی‌های انحصاری مختلفی منتشر شده که در ادامه آن‌ها را تا جایی که این دادگاه ادامه داشته، پوشش خواهیم داد.

به اشتراک نگذاشتن جزئیات PS6 با اکتیویژن

جیم رایان، مدیر عامل بخش سرگرمی‌های سونی، اعلام کرد که در صورت نهایی شدن این خرید، سونی جزئیات کنسول بعدی خودش یا PS6 را با اکتیویژن به اشتراک نخواهد گذاشت. این که سونی از همین حالا روی کنسول بعدی خودش کار می‌کند یا نه مشخص نیست، اما واضح است که پلی‌استیشن علاقه‌ای به ریسک لو دادن این اطلاعات به شرکتی مثل اکتیویژن بلیزارد ندارد. اکتیویژن فراتر از این که حالا در یک قدمی خریده شدن توسط مهم‌ترین رقیب سونی است، یکی از بزرگترین ناشرهای فعلی صنعت سرگرمی با بیست و چند استودیوی مختلف و هزاران کارمند است. این که اطلاعات کنسول بعدی پلی‌استیشن در اختیار آن‌ها قرار نگیرد، یعنی پروسه ساخت بازی‌های چند سال آینده این شرکت دچار مشکل می‌شود و این تهدیدی است که سونی از انجام آن ابایی ندارد. این در حالی است که سال‌ها پیش و هنگامی که مایکروسافت شرکت Mojang یا سازنده ماینکرفت را خریداری کرد، سونی کماکان با آن‌ها همکاری خود را ادامه داد.

«ایکس باکس جنگ کنسولی را باخته است»

ظاهرا مدیرعامل‌های ایکس باکس حالا نه تنها یک قدم به عقب برگشته‌اند، بلکه در حال اعتراف به حقایقی هستند که کسی حتی در مورد آن‌ها سوالی نپرسیده است. در دادگاه FTC، ایکس باکس شکست خود را در جنگ کنسولی با نینتندو و پلی‌استیشن اعلام کرده است. این یعنی ایکس باکس با آمار رسمی نشان می‌دهد که آمار فروش کنسول‌های ایکس باکس در سال ۲۰۲۱ فقط ۱۶ درصد و در سال ۲۰۲۲ فقط ۲۲ درصد از کل آمار فروش کنسول‌ها بوده است.

سونی با وجود این که بزرگترین مخالف خرید اکتیویژن بلیزارد است، یکه‌تاز فروش کنسولی باقی مانده و پشت آن هم نینتندو سوییچ بیشترین فروش را پس از کنسول‌های پلی‌استیشن دارد و ایکس‌ باکس عملا آخرین رقیب جنگ کنسولی است.

موضوع بر سر موبایل گیمینگ است

ایکس باکس در جواب به این که چرا آن‌ها علاقه‌مند به خرید اکتیویژن بلیزارد هستند، اعلام کرد که بحث بر سر موبایل گیمینگ است. در حال حاضر، جنگ کنسولی در برابر موبایل گیمینگ بسیار زمین بازی کوچکتری است. صنعت ۱۴۵ میلیارد دلاری موبایل گیمینگ، در حال حاضر پتانسیل زیادی دارد و از آن جایی که اکتیویژن شرکت‌هایی مثل کینگ را در زیرمجموعه خود دارد، آن‌ها روی فروش و گسترش فرنچایزهای موبایلی مثل کندی کراش و کال آو دیوتی حساب باز کرده‌اند.

نینتندو سوییچ از بحث خارج است

FTC در دادگاه فعلی اعتقاد دارد که نینتندو سوییچ جزو رقابت بین ایکس باکس و پلی‌استیشن قرار نمی‌گیرد و از این بحث خارج است. در حالی که مت بوتی، رئیس استودیوهای ایکس باکس اعتقاد دارد که بازی‌های کال آو دیوتی را می‌توانند با فریم ریت پایین‌تر و دانگرید کردن روی سوییچ اجرا کنند، FTC می‌گوید که بحث سوییچ از این ماجرا خارج است و با کنسول‌های قوی‌تری مثل ایکس باکس و پلی‌استیشن قابل مقایسه نیست.

ماجرای انویدیا و ایکس باکس

انویدیا به عنوان یکی از پیشروهای صنعت کلاود گیمینگ یا بازی کردن با فناوری‌های ابری، در این دادگاه دعوت شده بود. بخشی از این بحث به خاطر همکاری ایکس باکس با انویدیا برای اجرا بازی‌هایش روی پی‌سی بوده است. در یک ایمیل که از سال 2019 فاش شده، مت بوتی گفته است که «امکان ندارد بازی‌های ایکس باکس روی یک پلتفرم رقیب عرضه شود» و این جمله در جواب به انویدیا برای انتشار بازی‌های استودیوهای ایکس باکس روی سرویس Geforce Now بوده است. از آن جایی که خود ایکس باکس با سرویس گیم پس وارد رقابت با سرویس‌های کلاود گیمینگ دیگر شد، این جواب منطقی به نظر می‌رسد.

پای بتزدا به میان کشیده می‌شود

FTC برای به کرسی نشاندن حرف خود، پیت هاینز یا رئیس استودیوی Bethesda Softworks را به دادگاه دعوت کرده بود تا در جواب به این ادعا که خرید زنیمکس توسط ایکس باکس باعث انحصاری شدن بازی‌های جدید آن‌ها روی این کنسول شده، دفاع کند.

ردفال همچنان قربانی می‌گیرد

بازی Redfall که عملکرد ضعیفی را چه در رسانه‌ها و چه در بین عموم مردم داشت، حالا به عنوان بازی AAA بزرگ ایکس باکس مثال زده می‌شود که از کاربران پلی‌استیشن دریغ شده و فقط به عنوان بازی انحصاری ایکس باکس و پی‌سی عرضه شده است.

دفاع از انحصاری شدن استارفیلد

پیت هاینز در باب دفاع از انحصاری شدن برخی از عناوین در صنعت ویدیوگیم، از انحصار بازی بزرگ و مورد انتظار Starfield دفاع کرد. به اعتقاد هاینز، اگر استارفیلد قرار بود برای یک پلتفرم دیگر مثل PS5 هم عرضه شود، به زمان عرضه اعلام شده که ۹ هفته دیگر است، نمی‌رسید.

بازی Indiana Jones ماشین‌گیمز انحصاری ایکس باکس است

در جریان افشاگری‌های این دادگاه، مشخص شد که بازی جدید ایندیانا جونز که با همکاری ماشین‌گیمز (استودیو سازنده Wolfenstein) و لوکاس‌فیلم گیمز ساخته می‌شود، انحصاری ایکس باکس است. طبق این گزارش، بازی ایندیانا که قبل از نهایی‌شدن خرید بتزدا توسط مایکروسافت رونمایی شده بود، برای پلی‌استیشن عرضه نمی‌شود و از روز عرضه برای گیم‌پس در دسترس خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
وقتش است که هیولاها را از فضا پاک کنید!
بررسی بازی Helldivers 2

ایکس باکس مجبور به قرارداد جدید برای انتشار کال آو دیوتی شده است

بابی کاتیک یا مدیرعامل اکتیویژن بلیزارد، ظاهرا به خاطر قرارداد انحصاری سابق خود با پلی‌استیشن، مدیران ایکس باکس را هم قبل از عرضه ایکس باکس سری ایکس و سری اس مجبور کرده‌اند تا قرارداد جدیدی برای درصد سودی که از فروش بازی به آن‌ها می‌رسد امضا کنند. این یعنی مایکروسافت تا پیش از قبول کردن این قرارداد نمی‌توانسته بازی‌های کال آو دیوتی را در شوکیس‌های خود نمایش دهد.

وَلو اهمیتی به قرارداد کال آو دیوتی نمی‌دهد

شرکت Valve که به خاطر استیم و بازی‌های بزرگی مثل دوتا و کانتر استرایک شناخته می‌شود، اهمیتی به قرارداد کال آو دیوتی بین ایکس باکس و پلی‌استیشن نمی‌دهد. ظاهرا سارا باند از ایکس باکس با یک قرارداد برای عرضه 10 ساله کال آو دیوتی روی استیم سراغ Valve رفته اما آن‌ها اعتقاد داشته‌اند که کال آو دیوتی بدون امضای این قرارداد هم بالاخره دیر یا زود روی استور آن‌ها عرضه می‌شود.

کیت توسعه PS5 از مایکروسافت و ماینکرفت دریغ شده بود

ماینکرفت یکی از بازی‌هایی است که روی PS5 نسخه به‌روزشده نسل نهمی ندارد. فیل اسپنسر می‌گوید که دلیل اصلی این موضوع آن است که سونی کیت توسعه یا Devkit کنسول PS5 را به موقع برای مایکروسافت نفرستاده بوده، چرا که آن‌ها ایکس باکس را رقیب قدیمی خود می‌دانند.

فیل اسپنسر: «قسم می‌خورم که کال آو دیوتی همچنان برای PS5 منتشر می‌شود»

مثل خیلی از دادگاه‌های مرسوم، فیل اسپنسر با وجود تمام اطمینان‌هایی که خودش، بابی کاتیک مدیرعامل اکتیویژن و ساتیا نادلا مدیر مایکروسافت به جیم رایان داده‌اند، سوگند یاد کرد که PS5 همچنان از این پس میزبان کال آو دیوتی خواهد بود. به عقیده اسپنسر، جلوگیری از انتشار کال آو دیوتی روی پلی‌استیشن، قبل از هر چیزی برند ایکس باکس را نابود می‌کند.

تلاش مایکروسافت برای خرید زینگا

شرکت زینگا در سال 2021 به زیرمجموعه شرکت تیک-تو یا شرکت مادر استودیوهایی مثل راکستار و 2K Games، در آمد. ظاهرا اما مایکروسافت قبل از این اتفاق با زینگا وارد مذاکره شده بوده است. طبق صحبت‌های فیل اسپنسر، آن‌ها از قدیم برای ورود به موبایل گیمینگ برنامه‌ریزی کرده بودند و بعد از نهایی نشدن خرید زینگا، ظاهرا برای خرید یک استودیوی حتی بزرگتر، سراغ اکتیویژن بلیزارد رفته‌اند.

استارفیلد قرار بوده انحصاری PS5 باشد!

در یک بمب خبری دیگر، فیل اسپنسر اعلام کرد که آن‌ها وقتی برای خرید بتزدا وارد عمل شدند که فهمیدند استارفیلد قرار است انحصاری PS5 شود. اگر یادتان باشد، بازی Deathloop و پس از آن بازی Ghostwire Tokyo طبق قرارداد مشابهی، به صورت زمانی به انحصار کنسول PS5 درآمدند و این بخشی از قرارداد سونی با بتزدا پیش از خریده شدن این استودیو توسط ایکس باکس بود. اسپنسر می‌گوید که سونی قصد داشته تا استارفیلد را هم به صورت انحصاری برای PS5 در آورد که آن‌ها وارد عمل شده‌اند و بتزدا را زودتر خریده‌اند.

خرید سگا و بانجی

همچنین مشخص شد که به جز بتزدا و اکتیویژن بلیزارد، مایکروسافت تعدادی زیادی استودیوی دیگر را هم برای خرید مد نظر داشته است. شرکت ژاپنی سگا، شرکت بانجی که بعدا توسط سونی خریداری شد و حتی IO Interactive جزو گزینه‌های روی میز مایکروسافت برای خرید بوده‌اند. نکته جالب اینجاست که چند سال پیش، وقتی شایعه خرید بانجی پخش شده بود، مایکروسافت آن را تکذیب کرد و حالا خلاف آن در حال اثبات است.

مایکروسافت حتی دنبال خرید استودیوهای کوچکی مثل Team Cherry یا سازنده بازی هالو نایت و Hello Games یا سازنده نو منز اسکای بوده است.

تمام این‌ها ما را به نقطه‌ای می‌رسانند که ایمیل منتشرشده از مت بوتی، در دسامبر 2019 نشان می‌دهد که آن‌ها مکالمه‌ای در مورد شکست دادن سونی با پول داشته‌اند. طبق این ایمیل، ظاهرا مت بوتی گفته که مایکروسافت توانایی سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری را داشته و آماده است تا رقیب خود یا سونی را با پول از رقابت خارج کند.

جیم رایان بر علیه گیم‌پس

جیم رایان در ادامه با یک ویدیوی 70 دقیقه‌ای در این دادگاه حضور پیدا کرد. از جمله مواردی که در صحبت‌های رایان مطرح شد، ایمیل‌های قدیمی بین مایکروسافت و سونی بود که نشان می‌داد رایان از چه چیزهایی نگران است.

رایان قبل از هر چیزی، نینتندو را از رقابت کنسولی خارج دانست و اعلام کرد که رقابت اصلی آن‌ها با مایکروسافت است.

در ادامه، رایان با آمار فروش کنسول‌های اکس باکس، نشون داد که در سال گذشته، اکس باکس توانسته برای 3 ماه مختلف، فروش بیشتری از کنسول‌های پلی‌استیشن داشته باشه. این در حالی است که در نسل هشتم، حتی یک ماه هم چنین اتفاقی برای کنسول‌های اکس باکس نیفتاده بود و همیشه پلی‌استیشن فروشش بیشتر بوده است.

رایان در ادامه، راجع به گیم پس حرف‌های حاشیه‌برانگیزی زد و گفت که ناشرها از مدل گیم پس راضی نیستند. به عقیده رایان، گیم پس باعث می‌شود اثرات مخربی برای ناشر و سازنده به جا بماند و اکثر ناشرها از آن دل خوشی ندارند. در ادامه، حتی خود رایان هم معتقد بود که بابی کاتیک به این راحتی‌ها حاضر نیست تا بازی‌های جدید کال آو دیوتی را روی گیم پس آورده و وکلای مایکروسافت هم این موضوع را تایید کردند.

مایکروسافت: اهمیت کال آو دیوتی پایین‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید

در ادامه وقتی بحث دوباره به سمت کال آو دیوتی رفت، مایکروسافت موضع خود را اینگونه تغییر داد که اهمیت کال آو دیوتی را پایینتر از چیزی که دادگاه و عموم مردم فکر می‌کنند، جلوه دهد.

به عقیده آن‌ها، پلی‌استیشن بدون کال آو دیوتی همچنان می‌تواند کنسول موفقی باشد، چرا که کنسولی مثل نینتندو سوییچ توانسته کار مشابهی را انجام داده و فروشش همواره رو به رشد باشد.

بابی کاتیک در باب شایعات کال آو دیوتی

در روز چهارم، بابی کاتیک یا مدیرعامل اکتیویژن دعوت شد تا صحبت‌هایی را در مورد این خرید و به طور خاص کال آو دیوتی بزند. طبق صحبت‌های کاتیک، کال آو دیوتی بیشتر از 100 میلیون بازیکن روی تمام پلتفرم‌ها داشته و مردم به چشم یک ورزش به آن نگاه می‌کنند.

از طرف دیگر کاتیک در جواب به این سوال که آیا از این به بعد، مایکروسافت طوری کال آو دیوتی را می‌سازد که روی پلی‌استیشن بدتر اجرا شود، گفت که بازی‌سازها چنین طرز فکری ندارند و با عشق و علاقه بازی می‌سازند.

کاتیک همچنین اعلام کرد که از عرضه نکردن کال آو دیوتی روی نینتندو سوییچ پشیمان است چرا که می‌توانست سرمایه‌گذاری خیلی خوبی برای این شرکت باشد.

خرید اسکوئر انیکس

در یک خبر شوک‌برانگیز دیگر، ظاهرا مایکروسافت برای گسترش دادن بازی‌های خود در حوزه موبایل، سراغ خرید اسکوئر انیکس رفته بوده است. بر اساس مدارک داخلی مشابهی که می‌گفت مایکروسافت به دنبال خرید استودیوی بزرگی بوده است، ظاهرا اسکوئر انیکس یا سازنده فاینال فانتزی هم قبلا چشم مایکروسافت را گرفته بوده و آن‌ها دنبال این بوده‌اند که هم برای گسترش بازار خود در موبایل و هم بزرگ کردن لایبرری گیم پس، اسکوئر انیکس و استودیوهای زیرمجموعه آن را خریداری کنند. ظاهرا مایکروسافت برای قوی کردن بازی‌های شرقی خود، علاقه خاصی به استودیوهایی مثل اسکوئر انیکس و سگا داشته و دارد.

صحبت‌های ساتیا نادلا

در ادامه ساتیا نادلا در مورد بحث بازی‌های انحصاری وارد شد تا کمی از موضع مایکروسافت صحبت کند.

ساتیا نادلا اعلام کرد که اگر به تصمیم خودش بود، هیچوقت دلش نمیخواستع تا بازی‌های مایکروسافت انحصاری پی‌سی و کنسول‌های اکس باکس شوند، اما سونی این معادله را بر هم زده. به گفته نادلا، سونی حالا سهم بزرگی را از بازار دارد و بازیکن‌هایی که فقط روی پلتفرم پلی‌استیشن بازی می‌کنند، بازی‌های اکس باکس را از دست می‌دهند. لذا آن‌ها مجبورند برای جذب بازیکن‌های بیشتر و عقب نماندن در رقابت، بازی‌های بزرگ خود را انحصاری کنند.

در روز آخر دادگاه، همچنان بحث بازی‌های انحصاری مطرح بود و قاضی دادگاه، سوال‌های مختلفی را در مورد این پرسید که آیا مایکروسافت با سونی برای عرضه کال آو دیوتی روی پلی‌استیشن قراردادی امضا کرده؟ حتی این سوال که اگه مایکروسافت بازی‌های کال آو دیوتی را از عمد با پورت بدتر روی پلی‌استیشن عرضه کند دوباره مطرح شد که تا الان تئوری‌ای بوده که در رگولاتوری اروپا و CMA رد شده است.

بر اساس داده‌ها و شواهدی که وجود دارد، حالا قاضی باید روی این پرونده وقت اضافی را برای تحقیق صرف کند تا نظر نهایی خود را به دنیا اعلام کند. بر این اساس، حالا ما باید کمی دیگر برای شنیدن جواب نهایی دادگاه منتظر بمانیم!

نظر شما؟

نظر شما در مورد این دادگاه و اخبار آن چیست؟ حتما در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مطلب پیشنهادی
از ازیکیل تا خود مادام وب
۷ شخصیتی عنکبوتی که در Madame Web حضور دارند
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (66 مورد)
  • samin.sj
    samin.sj | ۱۴ تیر ۱۴۰۲

    اینا میخان یه ناشر بخرن کل دنیا رو بهم زدن

  • MrNemesis
    MrNemesis | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

    من متوجه نشدم تو این دادگاه قاضی باید بر اساس نظر شخصی خودش تصمیم بگیره یا واقعا بر اساس قانون و نقض قوانین میاد تایید میکنه یا بلاک میکنه خرید رو
    اگر بر اساس قانونی چیزی باشه تایلو تر این نمیشه که یک شرکت چمبره زده بر یک صنعت
    کسی هست که ندونه شرکت های ژاپنی بازار کنسول رو دو قسمت کردن هرکدومشون بر یک قسمت حکمرانی میکنن !!!!!

  • ILYARM
    ILYARM | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

    یه لحظه به حرفام گوش کنید.
    سونی این همه بازی تحت انحصار خودش داره تا صبح میتونم اسماشون رو بگم مثل : اسپایدرمن گاد_آف وار_لست آف آس_فاینال فانتزی_هورایزن_ریترنتال_گرن توریسمو_آنچارتد_گوست آف توسیشیما و...
    حالا ایکس باکس حداقل برای موندن تو رقابت جنگ کنسولی اومده اکتیویژن رو بخره
    تازه همین اکتیویژن هم که شما میگی از نظر من دو تا بازی خفن داره یه دونه که کالافه اون یکی هم دیابلو پولشم داره میده اکتیویژن هم که مشکلی ندارد
    حالا این وسط سونی با این همه بازی انحصاری و شرکت های زیرمجموعش ، داره میاد میگه این ضد رقابته !!!! ایکس باکس فوق فوقش با این خرید بتونه از نینتندو جلو تر بزنه ...
    از همه ی اینا بگذریم کالاف هنوز هم با سونی قرار داد داره یعنی چه بخواد چه نخواد تا ۱۰ ساله آینده کالاف باید برای پلی استیشن بیاد
    اگه پلی استیشن فنا برای کالاف ناراحتن ما هم باید برای گاد آف وار ناراحت باشیم.
    تمام.

    • Death Lake
      Death Lake | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      خب سونی هم اسپایدمن رو انحصاری کرده. این انصاف نیست 😢

    • Mr.gamers
      Mr.gamers | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      داداش دوتا بازی خفن؟
      ورلد اف وارکرفت کشکه

    • Mr.gamers
      Mr.gamers | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      و اورواچ م هست ولی با کلیت حرفت موافقم

    • hilsy
      hilsy | ۲۰ تیر ۱۴۰۲

      گاد آف وار ساخته استودیو سانتا مونیکا هست و این استودیو از همون اول با سونی شروع به کار کرد و گاد آف وار رو برای پلی استیشن ساخت اما کالاف دیوتی و اکتیویژن وضعیتشون فرق داره
      اکتیویژن سال هاست که داره بازی مولتی پلتفرم منتشر میکنه و سال هاست که کالاف برای پلی استیشن منتشر میشه و طرفداران زیادی رو جذب کرده ولی حالا مایکروسافت میخواد با پولش بیاد و این شرکت رو مال خودش کنه چون یه شرکتی هست که دیگه نیازی به اثبات خودش نداره و ثابت شدس و نیاز نداره که همونجور که سونی سانتا رو به اثبات رسوند مایکروسافت هم به خودش زحمت بده و اکتیویژن رو به اثبات برسونه

  • roozb
    roozb | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

    مهم ترین سود خرید اکتیویژن برای صنعت گیم اخراج کوتیکه بعد ور داشتن آوردنش تو دادگاه سخنرانی کنه

  • Benyamin
    Benyamin | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

    وَلو : 🗿اهمیت ندادم

  • attbarani
    attbarani | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

    این ها همش تقصیر سونی هست همه بازی ها رو بجز ایکس باکس عرضه و به نظر من این جنگ سونی شروع کرد و می ایکس باکس رو سرنیست کنه مایکروسافت هم برای زنده موندن
    در صنعت گیم مجبوره استودیو بخره
    ولی اگه مایکروسافت کال اف دیونی رو انحصاری کنه کار خودش تمومه

  • Moji_charlee
    Moji_charlee | ۱۱ تیر ۱۴۰۲

    امیدوارم ماکروسافت اکتیویژن رو بخره و گند بزنه به تمام تاریخچش اونوقت عده زیادی از ما انگشت به دهن بایستیم و بگیم اااااتت چی شد.سونی نابود شد؟ماکروسافت که نمیتونه کاری کنه واسه صنعت گیم.اونوقت در به در به دنبال یه بازی خوب بگردیم و هنوز با عرضه بتزیها در روز عرضه روی یک سرویس نفهمیم داستان چیه.باور کنید همون روز هم یک عده ای میگن ماکروسافت چه گناهی داره.چیزی که من در آینده این معامله میبینم سقوط این صنعت هست

    • AminHdri
      AminHdri | ۱۲ تیر ۱۴۰۲

      با چه فکت و دلیلی این حرف و میزنید؟

    • Mr.gamers
      Mr.gamers | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      فقط جمله اخرت
      چیزی که من در آینده این معامله میبینم سقوط این صنعت هست
      خیلی خوب بود بازم جوک بفرست🤣
      داداش حد فن بوی بودنم رد کردی

  • Mr.gamers
    Mr.gamers | ۷ تیر ۱۴۰۲

    کمدی ترین دادگاه بعد از دادگاه اپیک گیمز و اپل

  • مریم خواجوی
    مریم خواجوی | ۶ تیر ۱۴۰۲

    «وَلو اهمیتی به قرارداد کال آو دیوتی نمی‌دهد»
    گیگاچد واقعی ماجرا :))))

    • Death Lake
      Death Lake | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      😂
      خب منطقی هم هست. استیم اونقدر بزرگه که بلاخره بازی ها برای اینکه بتونن سود بیشتری بکنن باید بیان داخلش، چه موقع عرضه بازی، چه چند وقت بعدش.

  • Smaya
    Smaya | ۴ تیر ۱۴۰۲

    عمو فیل جون مادرشم قسم خورده باز میان میگن نه تو انحصار گرایی🤡
    یعنی سونی هر کاری بخواد بکنه مایکروسافت بشینه هیچ کاری نکنه ؟منطقیه🤡

    • AMIR83
      AMIR83 | ۴ تیر ۱۴۰۲

      همین عمو فیل قبلا هم می گفت انحصاری نمی کنم
      تا یهو داشت قرارداد نهایی میشد و خرش از پل گذشت پاش رفت رو گاز گفت نه من منظورم این بوده که تا چند سال انحصاری‌ش نمی کنم
      عمو فیل کلا سابقه‌ی قشنگی تو حرف و وعده نداره

      • AminHdri
        AminHdri | ۴ تیر ۱۴۰۲

        یکی از ویژگی هاش اینه با بازی با کلمات از کلماتی که معنی قطع به یقین و دارن دوری میکنه پس نمیشه گفت این حرف و زده

        • AMIR83
          AMIR83 | ۵ تیر ۱۴۰۲

          خب دیگه پس خودتم همین الان تایید کردی که نمیشه رو حرفاش حساب کرد چون پر از حیله هستن
          پس چرا نباید الان فکر کرد که بازم داره اینکارو می کنه؟

          • AminHdri
            AminHdri | ۵ تیر ۱۴۰۲

            نگفتم پر از حیله هست لزوما بازی با کلمات حیله حساب نمیشه ابن کار فقط برای بد نام نکردن خودشه خیلی نوب میتونه با تن صداش تصمیمش و برسونه و معمولا بیشتر حرفاش درسته تعداد خاصی و عمل نمیکنه

  • Ojpeqjobeqffuhvitihvti93949930rhufhriririh
    Ojpeqjobeqffuhvitihvti93949930rhufhriririh | ۴ تیر ۱۴۰۲

    ای کاش بخرنش و کالافو‌ به اوج برگردونن اگه انحصاری هم کنن سونی مجبور میشه کیلزون و رسیستنس رو برگردونه که حتی اینم خوبه

    • KOUWNENTZ
      KOUWNENTZ | ۴ تیر ۱۴۰۲

      کیلزون؟؟
      امیدوارم سونی هیچ وقت به فکر این نیوفته که نسخه جدید از اون آشغال بده

    • hilsy
      hilsy | ۲۰ تیر ۱۴۰۲

      شتر در خواب بیند پنه دانه
      مایکروسافت با این سیاست هاش چیزی جز گند زدن بلد نیست بعد میخوای کالافو به اوج برگردونه😂😂🤣

  • iman-generous
    iman-generous | ۴ تیر ۱۴۰۲

    عجب دنیای جالبی هست

  • Ali-Tango
    Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

    من شخصا مخالف خرید اکتیویژن بیلیزارد هستم! اما چرا؟
    ببینید شرکت هایی مثل Activision Blizzard ، Ubisoft ، Tencent ، Epic Games ، Electronic Arts و . . . اونقدر قدرت دارن که شاید به تنهایی حریف سونی ، مایکروسافت و نینتندو نباشن اما بعد اونا واقعا خیلی قدرت دارن، به طوری که اگه فقط 2 الی 3 تا از این شرکت ها باهم همکاری کنن در عین حال با یک شرکت طراحی گجت های دیجیتالی مثل ایسوس یا سامسونگ همکاری کنن برای ساخت کنسول، ممکنه بتونن حتی با سونی و مایکروسافت رقابت کنن!!
    مثلا فرض کنید که اکتیوژن بیلیزاد و یوبی سافت باهم همکاری کنن برای ساخت و تولید انحصاری برای یه کنسول جدید!
    نمیگم که قراره این اتفاق بی‌افته، نه! بلکه منظورم اینه که این شرکت ها به شدت بزرگ و قوی هستن و هر کدوم نام و نشونِ خودشون رو دارن.
    اونوقت بدترین اتفاق ممکن اینه که این شرکت ها خرید بشن، مثل خرید اکتیویژن توسط مایکروسافت.
    من بحثم سر انحصاری شدن نیست، لازم نیست که صرفا بیای انحصاری کنی تا از اون شرکت استفاده کنی. بلکه همین که اسم اکتیوژن بیلیزارد بره زیر اسم مایکروسافت، اون وقته که ارزش خودش رو از دست میده.
    درواقع من مخالف این موضوع خریده شدن غول های صنعت بازی های ویدیویی توسط غول های بزرگتر:) هستم!
    ما کلی استودیو بازی سازی مستقل و همچنین کلی شرکت بازی سازی متوسط رو داریم. اما شرکت های مثل اونهایی که نام بردم رو واقعا کم داریم و باید هر کدوم سر جای خودشون باشن، نه اینکه مال شرکت دیگه ای باشن. مثلا من مخالف اینم که شرکت خاصی مثل CD Project Red توسط یکی مثل سونی خریداری بشه، چون باید سر جای خودش باشه!
    من نمیخوام که از سونی دفاع کنم، اصلا! اما به جز بانجی که باز هم در مقایسه با اکتیویژن بلیزارد خیلی کوچیک هست، سونی هیچ کمپانی بزرگی رو نخریده.(شایدم چون پولش رو نداره؟ نمیدونم) اکثر استودیو های مهم سونی مثل ناتی داگ، سانتامونیکا، اینسامینیاک و . . . قبل از خرید توسط سونی خیلی استودیو های بزرگ و معروفی نبودن! بلکه با بودجه و حمایت سونی به این شکل بزرگ شدن. مایکروسافت هم همین کارو کرده و همچین استودیو هایی داره. مثل پلی گراند گیمز و. . . اما این وسط تصمیم میگره بره استودیو های خاصی مثل بتسدا رو بخره، این رو من شاید بتونم قبول کنم که استودیو های خاصی مثل بتسدا، سی دی پراجکت رد یا مثلا بانجی رو بخرن. اما بعضی وقتا پاشون رو فراتر هم میزارن و میرن سراغ خرید غول های تجاری و بزرگ صنعت گیم. مثل خرید Activision Blizzard !! این یکی رو نمیتونم قبول کنم واقعا.
    خلاصه‌ی نظر من اینه که باید شرکت های بزرگ سر جای خودشون باشن و رقابت خودشون رو در بازار داشته باشن. نه اینکه مال کس دیگه ای باشن!
    همچنمین این خطر زیادی قوی تر شدن شرکت های بزرگ رو هم در نظر به گیرید.این کامنت رو در این مورد بخونید:
    http://vigiato.net/p/376991#comment-484055
    همچنین خوشحال میشم اگر مخالف هستین، نظرتون رو بهم بگین تا شاید من قانع بشم یا شاید بتونم شما رو قانع کنم:)

    • MrNemesis
      MrNemesis | ۴ تیر ۱۴۰۲

      ببین توی دادگاه آمریکا قضایا اینجوری نیست که وای خوب نیست یه شرکت گنده یه شرکت گنده دیگه رو بخره
      باید مخالفا تو دادگاه ثابت کنن که وضعیت فعلی صنعت نرماله و هم به نفع شرکت هاست هم مصرف کننده و با خریده شدن این شرکت هم باقی شرکت ها و هم مصرف کننده ها با مشکل روبرو میشن (منظور مشکلیی هست که رقابت رو غیر ممکن میکنه)
      ولی حتما قبول داری که وضعیت فعلی جوریه که مایکروسافت فقط چون یک شرکت تریلیون دلاریه هنوز تو صنعت کنسول باقی مونده اگر نبود سال ها پیش قافیه رو به سونی باخته بود و خارج میشد ؟

      • Ali-Tango
        Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

        من کاری با این دادگاه ندارم و فقط نظرم رو گفتم

        ولی حتما قبول داری که وضعیت فعلی جوریه که مایکروسافت فقط چون یک شرکت تریلیون دلاریه هنوز تو صنعت کنسول باقی مونده اگر نبود سال ها پیش قافیه رو به سونی باخته بود و خارج میشد ؟

        یه کوچولو قبول دارم، ولی بیشتر قبول ندارم:
        سونی توی نسل 5 با اون گرافیک قویتر از رقیب های خودش و ارائه انحصاری های خوب و قابل مقایسه با انحصاری های نینتندو و سگا. تونست با PS1 موفق بشه، طوری که این برتری ها رو نداشت حتما شکست میخورد و قافیه رو میباخت.
        اما مایکروسافت توی شروع خودش در نسل 6 با اکس باکس اورجینال نتونست به اون خوبی باشه و خیلی موفق بشه. اما به واسطه قدرت و ثروت عظیم مایکروسافت تونست ادامه بده و در نسل بعدی کاملا با کنسول جدیدش موفق بشه!! آره اینجا رو میشه گفت به واسطه ثروت عظیم مایکروسافت بود که اکس باکس توی نسل 6 زنده موند و یه فرصت دیگه داشت توی نسل 7 و از اون فرصت استفاده کرد و موفق شد. شاید اگه سونی هم توی اویل نسل کنسول های خودش موفق نمیشد دیگه قافیه رو میباخت و نمی‌تونست که ادامه بده!
        اما سونی هم توی نسل 7 و دوران PS3 نتونست اونقدر که باید خوب باشه ولی باز هم به بقای خودش ادامه داد و تو نسل 8 برگشت! چرا؟ چون توی 2 نسل قبلی اونقدر بزرگ و ثروتمند شد که یه اشتباه و عملکرد نامطلوب نتونه باعث نابودی برند بشه و این موضوع عملکرد نامطلوب سونی توی نسل 7 و عملکرد نامطلوب مایکروسافت توی نسل 8 به واسطه عملکرد این دو در نسل های قبلیشون بوده و فرقی بین مایکروسافت و سونی نیست!
        درواقع شاید اینکه مایکروسافت توی نسل 6 به قول شما قافیه رو نباخت بخاطر ثروت ترلیون دلاری مایکروسافت بوده باشه.اما در ادامه راه دیگه اونقدری عملکرد xbox360 خوب بوده که عملکرد ضعیف نسل بعدی نتونست باعث نابودی اکس باکس بشه خصوصا با اومدن گیم پس.
        پس به جز اون تیکه شروع مایکروسافت و xbox Original که موافقم بخاطر ثروت مایکروسافت بوده. با بقیش موافق نیستم، و بقیش رو مایکروسافت مثل سونی با خلاقیت خودش بالا اومد.

    • AminHdri
      AminHdri | ۴ تیر ۱۴۰۲

      ببین یسری شرکت ها دارن از راه درست خودشون خارج میشن مثل اکتیویژن با مدیریت مبتذل مزخرفس و اگر کسب بالای سرش نیاد ممکنه همینجوری هم به نابودی کشیده بشه همین الانم بگیم همکاری های زیادی این دو شرکت با شرکت های کوچک تر دارندکه پایین اشاره کردم

      • Ali-Tango
        Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

        درسته که خریده شدن استودیو هایی که وضعیت چندان خوبی ندارن میتونه به بهبود شرایطشون کمک کنه؛ اما در رابطه با اکتیویزن بیلیزارد من اینطوری فکر نمیکنم!
        به جرئت میتونم بگم که بتسدا کاملا با استعداد تر از اکتیویژن هست و خب به همین خاطر توسط مایکروسافت خریده شده که براش بازی های انحصاری با کیفت بسازه و تو این راه از نظر مالی حسابی کمکش میکنه.
        اما اکتیویژن چی؟ مایکروسافت برای چی اون رو خرید؟
        "به نظر من" هدف مایکروسافت از خرید اکتیویزن بیلیزارد، تصاحب آی پی های این شرکت هست؛ این که مالکیت این بازی هایی که هم پر فروش هستن هم اسم رسم خاصی دارن دست مایکروسافت باشه. به اضافه این که همگی اون ها رو به گیم‌پس اضافه کنه و این سرویس رو رشد بده. و همچنین از فروش این بازی ها روی اکس باکس، پی سی و خصوصا پلی استیشن(چون باید کاملا بخرن) سود ببره. فقط کافیه که فروش COD: Modern warfare 2 رو با دوتا از بزرگترین بازی های سال 2022 یعنی God of War: Ragnarok و Elden Ring مقایشه کنی. گاد اف وار بازی بود که چندین سال فقط ساختش طول کشید و کلی روش تبلیغ شده و برگ برنده سونی توی سال قبل بود، درآمدی حدود نصف کالاف دیوتی داشته. البته اون انحصاری بود و شاید اون کیفیت لازم رو نداشت. قبول.
        اما الدن رینگ که باز هم چند سال ساختش طول کشیده و بزرگترین بازی فرام سافتور تا به الان هست و براش سنگ تموم گذاشتن و بندای نامکو هم سر هزینه هاش تلاش زیادی کرده و از همه مهم تر با کلی نقد مثبت و نمره بالا مواجه شده فکر میکنم باتوجه با آمار فروش بازی نهایتا شاید حدودا درآمدی برابر با کالاف دیوتی داشته باشه! و خب مایکروسافت هم به همین دلیل اکتیوژن رو خردید. نه به اون دلیلی که بتسدا رو خرید!.
        پس طبیعتا قرار نیست که اون هزینه هایی که سر ساخت استارفیلد خرج کرده، سر ساخت تک تک نسخه های کالاف دیوتی هم کنه! خصوصا وقتی که نه میخاد و نه میتونه که انحصاری کنه. پس خیلی کیفیت بازی های اکتیوژن بیلیزارد براش مهم نخواهد بود، و فقط میخاد که هر سال حدود 2 تا بازی بزرگ و نامدار رو اما با همون کیفیت متوسط روی گیم‌پس و به عنوان بازی اکس باکس در کنار انحصاری های خودش (که شاید بیشتر براشون خرج کنه و باکیفیت تر باشن) داشته باشه اونم به اضافه اینکه قراره کلی سود هم از درآمد اون بازی های بدست بیاره و کسی هم نمیگه چرا اکس باکس بازی خاصی نداره! هر سال یه کالاف دیوتی که فقط میاد، قبلا هم میومد اما الان جز بازی های اکس باکس محسوب میشه چون که خریده شده. و این در کنار دیگر بازی هایی که توسط استودیو های کوچکتر برای اکس باکس منتشر میشن، برای مایکروسافت کافی نیستن؟.
        خلاصه که مایکروسافت 70 میلیارد پول نداده که تازه بشینه کلی وقت و هزینه بزاره تا وضع اکتیویژن بهتر بشه.نه! بلکه اون همه پول داده تا با کمترین هزینه و دخالت براش بازی بسازه. اما بتسدا رو خریده که روی آثارش وقت و هزینه بزاره تا تبدیل به انحصاری های شاهکاری بشن، اما برای اکتیویژن اینطوری نیست، چون اونو خریده که هر سال 1 الی 2 تا بازی بزرگ بسازه نه اینکه هر 2 یا 3 سالی یه بازی شاهکار بده.

        پس با این تفاسیر شاید این خرید باعث بشه که وضعیت مدیریت اکتیویژن بیلیزارد از اون وضع افتضاح خودش بهتر بشه، اما چیزی که برای ما مهمه یعنی افزایش کیفیت بازی های اکتیوژن، نه. نمیتونه که پیشرفت خاصی کنه و وضعیت اکتیویژن رو در این زمینه بهتر کنه.

        • AminHdri
          AminHdri | ۴ تیر ۱۴۰۲

          هم موافقم هم نه ببین یکی از دلایلش هم تبلیغات بوده طرف میگه اوه سازنده کالاف برا این شرکته پس در اینده ..... و خیلی میتونه سود اور باشه و تاثیرات مستقیمی رو شرکت بزاره حدودا مخاطب و کاری میکنه که کف ترازو به سمت ایکس باکس بیاره

          • Ali-Tango
            Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

            خب منم همین رو میگم دیگه عزیز:‌)
            مایکروسافت اکتیویژن رو بخاطر همون دلیلی خرید که شما میگی. درواقع اسمش رو میخاد، نه کیفیت بازی هاش رو!
            اما بتسدا رو برای کیفیت بازیاش میخاد و تو این راه هم هر هزینه ای میکنه.

    • Death Lake
      Death Lake | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      خب اگر سونی این بازی رو شروع نمیکرد، قطعا کسی هم به فکر خرید استودیو ها نمی افتاد. سونی پاش رو از این هم فراتر گذاشته و کل حقوق آی پی اسپایدرمن رو خریده. اگر بحث نخریدن باشه، باید اول از همه یقه سونی رو چسبید

  • glow_dust
    glow_dust | ۴ تیر ۱۴۰۲

    بابا نمیدونم چرا این دو تا شرکتاشونو باهم ترکیب نمیکنن اگه این کارو انجام بدن خیییییلی کارشون بهتر میگیره

    • KOUWNENTZ
      KOUWNENTZ | ۴ تیر ۱۴۰۲

      بگو که داری شوخی می کنی ؟؟

      • Aryan
        Aryan | ۴ تیر ۱۴۰۲

        دارم به هیلو با گیم پلی دیابلو فکر میکنم 😂😂

    • Ninja_X
      Ninja_X | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      فیل اسپنسر گفت که انحصاری نکنم کلاف رو. والا سونی دیگه شورشو در آورده.

  • AMIRHOSSEIN87XX
    AMIRHOSSEIN87XX | ۴ تیر ۱۴۰۲

    اگه ایکس باکس اکتیویژن رو بخره سونی هم میتونه بره یوبی سافت رو بخره تا انحصاری خودش بشه اینطوری کال او دیوتی انحصاری ایکس باکس و اساین کرید ها انحصاری سونی

    • KOUWNENTZ
      KOUWNENTZ | ۴ تیر ۱۴۰۲

      سونی پول خرید یوبی سافت رو نداره به اینجاش هم فکر کن

      • Ali-Tango
        Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

        ارزش Ubisoft فقط 7/5 میلیارد دلاره و طبیعتا سونی میتونه اون رو بخره:‌)
        گرچه امیدوارم هیچوقت این اتفاق نیافته !

        • KOUWNENTZ
          KOUWNENTZ | ۴ تیر ۱۴۰۲

          سونی پول اونم نداره چند ماه پیش خبرش اومده بود که فقط ۵ میلیارد دلار بودجه برای ۲۰۲۳ داره (نه فقط پلی‌استیشن بلکه کل سونی)

          • Ali-Tango
            Ali-Tango | ۴ تیر ۱۴۰۲

            عجب!
            طبق چیزی که من خوندم؛ سونی «فقط برای خرید استودیو» در سال ۲۰۲۳ حدود ۵ میلیارد دلار بودجه تأیین کرده بود، اما بعدش گفته بود که ۲۰ درصد هم بهش اضافه شده! یعنی ۶ میلیارد دلار فقط برای خرید استودیو در سال ۲۰۲۳ و خب احتمالا میتونه که ۲ میلیارد دلار هم بهش اظافه کنه تا “یک خرید بزرگ و خیلی مهم” داشته باشه. خب طبیعی هست اگه به نظر سونی باید حتما یوبی سافت رو بخره و میتونه براش خیلی تاثیر بزاره، طبیعتا این کارو انجام میده چون به نظرش براش لازمه! اونم وقتی که خود سونی حدود 150 میلیارد ارزش داره. درواقع نمیگم راحت میتونه یوبیسافت رو بخره، نه! فقط منظورم اینه که اگه کاملا مطمئن باشه و لازم بدونه، میتونه اینکارو کنه!
            ولی خداروشکر سونی همچین فکری نمیکنه و قرار نیست همچین کاری کنه. و همون بهتر که الکی هزینه بیشتر از بودجه اش نکنه.
            همونطور که گفتم من خودم مخالف اینجور خریدام. دوست ندارم که آی پی هایی مثل اساسین کرید، پرنس آف پرشیا و . . . تحت مالکیت سونی باشن.
            همونطور که دوست ندارم آی پی هایی مثل کالاف دیوتی و . . . تحت مالکیت مایکروسافت باشن.

          • Asgary
            Asgary | ۴ تیر ۱۴۰۲

            (خب احتمالا میتونه که ۲ میلیارد دلار هم بهش اظافه کنه)
            دا بحث میلیارده همچین میگی اضافه کنه انگار دو هزار تومن باید بزاره روش/:

  • AMIRHOSSEIN87XX
    AMIRHOSSEIN87XX | ۴ تیر ۱۴۰۲

    سونی : من میخوام تمام شرکت هارو بخرم و انحصاری کنم بازی هارو
    Ftc و بقیه : حله برو بخر کسی کاری بهت نداره
    ایکس باکس : من میخوا.......
    Ftc و بقیه :نه راه نداره عمرا

    من ایکس باکس فن نیستم ولی اگه همینطور ادامه پیدا کنه ایکس باکس به نسل دهم نمیرسه چون داره تو همه چی اعم از انحصاری ها قدرت سخت افزار و غیره از پلی استیشن شکست میخوره و واقعا نامردیه بازم میگم من خودم پلی استیشن فنم ولی حق با مایکروسافت سونی یکم زیادی غول شده تو صنعت گیمینگ

    • AminHdri
      AminHdri | ۴ تیر ۱۴۰۲

      قدرت سخت افزار و نورپردازی ایکس باکس در برخی بازی ها بهتر عمل میکنه

      • Ninja_X
        Ninja_X | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

        من سونی فنم ولی خیلی حققققققققققق گفتی

    • Ninja_X
      Ninja_X | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      خیلی حق گفتی

    • Ninja_X
      Ninja_X | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      منم مثل شما پلی استیشن فنم ولی حق گفته

    • Ojpeqjobeqffuhvitihvti93949930rhufhriririh
      Ojpeqjobeqffuhvitihvti93949930rhufhriririh | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      حق گفتی

    • Death Lake
      Death Lake | ۱۳ تیر ۱۴۰۲

      دقیقا. وقتی بحث خرید حقوق اسپایدمن شد، هیچ کس به سونی گیر نداد، حالا که مایکروسافت میخواد اکتیویژن رو بخره، همه بهو به خودشون اومدن؟

  • hamidrezahr91699
    hamidrezahr91699 | ۴ تیر ۱۴۰۲

    ماکروسافت برا جلوگیری از انحصارگرایی سونی مجبوره بخره شرکت هارو اگه نخره تمام بازی ها رو سونی انحصاری زمانی یا کامل یا محتوایی میکنه همین حالا کالاف انحصار محتوایی پلی استیشن هست اگر نخره همین روند ادامه پیدا میکنه با خریدش حداقل بازی ها بصورت برابر براشون منتشر میشه و محتوا خاص برا پلی استیشن نمیده

  • AamerEs
    AamerEs | ۴ تیر ۱۴۰۲

    سونی : به اشتراک نگذاشتن جزئیات PS6 با اکتیویژن
    فیل اسپنسر : به جون مادرم کالاف برا پی اس فایو میاد

  • رایدن گودرتمند
    رایدن گودرتمند | ۴ تیر ۱۴۰۲

    اخ اگه استارفیلد انحصاری سونی میشد سونی فنا خودشونو پاره میکردن که این بهترین گیم تاریخه و از این بهتر نمیشه ، با اینکه الان هم خودشون میدونن که بازی شاهکاره

  • Death Lake
    Death Lake | ۳ تیر ۱۴۰۲

    من حق رو به مایکروسافت میدم. اصلا برای برند ایکس باکس و اعتبارش بد میشه اگر call of duty رو انحصاری کنه. اگر بحث انحصار گرایی باشه، سونی هم انحصار بازی های اسپایدرمن رو خریده. پس اون چی؟ آیا اون انحصار گرایی نمیشده؟

    این خرید به نفع همه هست، چون مدیریت اکتیویژن عوض میشه و بازی های ساخته شده توسط این شرکت هم بهتر میشن.

  • salehsahebdadi
    salehsahebdadi | ۳ تیر ۱۴۰۲

    به عنوان کسی که کنسول نداره
    میتونم حق رو تماما به ایکس باکس بدم .
    در کنار اینکه دنبال بقای خودشه ، به سود مصرف کننده هم هست سیاستاش
    حتی انحصار طلبیشم حالت صلح گونه داره تا اینکه بخواد چمیدونم بدجنسی کنه با سونی
    اگه یک روز هم بخوام کنسول بگیرم، انتخابم فعلا روی ایکس‌باکسه
    البته پول باشه که هر دو رو باید بخری
    اگه هر بازی روی هر دو کنسول منتشر میشد که چه بهتر
    اما کلا تو زندگی قرار نیست که انتخابا آسون باشن
    برسه به یک همچین فضایی

  • MaximousDecimus
    MaximousDecimus | ۳ تیر ۱۴۰۲

    لطفا زیاد کامنت بزارید
    من کل مطلبو نخوندم
    ولی کامنت ها کمک کرد 😏✔️

  • Ainorah
    Ainorah | ۳ تیر ۱۴۰۲

    ممنون از توضیحات کاملتون

  • AminHdri
    AminHdri | ۳ تیر ۱۴۰۲

    در مجموع از این دو روز دادگاه میتونم بگم مایکروسافت و فیل اسپنسر دست برتری رو داشتند اسپنسر با بازی کلمات صحبت های گیرا تری داشته و عدم عرضه اطلاعات کنسول های سونی به اکتیویژن مثل خودزنی میمونه که با حالتی معقول اجرا نشود حتی قضیه پرداخت پول به ازای منتشر نکردن بازی رو کنسول های ایکس باکس هم دلیل منطقی و جالبی بود در اینده این نسل مایکروسافت خیلی جای پیشرفت داره با همکاری هایی که با ea یوبیسافت و پارادوکس داره و منتشر کردن بازی های اونها رو گیم پس واقعا دست برتری رو میتونه بگیره و بازی هایی مثل استارفیلد که از بازی های طولانی هست واقعا پتانسیل اینکه نماد این کنسول های مایکروسافت بشه رو داره اما سخن اسپنسر دریاره انحصارطلبی سونی رو میتونم اینجوری شرح بدم که شاید خیلی هاتون انحصارطلبی سونی رو به بازی های بزرگی که انحصار زمانی کرده میشناسین اما بازی های کوچیکی مثل captain tsubasa rise of the champion رو هم با قراردادی اجازه انتشار رو پلتفرم ایکس باکس وان رو نداد اما این بازی رو تمام پلتفرم ها جز این پلتفرم منتشر شد!
    یک نکته ایم بخوام اشاره کنم از قابلیت competition کنسول های نسل نهمی غافل نشید که اکر استارفیلد ۳۰ اف پی اس هم اجرا بشه با دستکاری تنظیمات احتمالا فریم متغیر بالای ۳۰ رو بشه گرفت.
    حالا باید ببینیم چی میشه اخر این دادگاه خیلی جالب داره می شه.!

    • SADRA20SS
      SADRA20SS | ۳ تیر ۱۴۰۲

      «اما بازی های کوچیکی مثل captain tsubasa rise of the champion رو هم با قراردادی اجازه انتشار رو پلتفرم ایکس باکس وان رو نداد اما این بازی رو تمام پلتفرم ها جز این پلتفرم منتشر شد!»

      بازی گنشین ایمپکت هم با اینکه تقریبا فقط رو عمه‌ی من عرضه نشده اما همچنان نسخه ایکس باکس نداره و هیچ برنامه‌ای هم براش ندارن. این راجب بقیه بازی های می‌هویو (سازنده گنشین) هم صدق می‌کنه و معمولا اول نسخه های موبایل و پی‌سی منتشر می‌شن و بعد نسخه پی‌اس و در نهایت بعد مدتی نسخه نینتندو.
      نسخه ایکس باکس؟ فکر نمی‌کنم تا حالا اسمش رو شنیده باشن!

  • Mohammad-Nikhalat-Jahromi
    Mohammad-Nikhalat-Jahromi | ۳ تیر ۱۴۰۲

    "اسپنسر می‌گوید که سونی قصد داشته تا استارفیلد را هم به صورت انحصاری برای PS5 در آورد که آن‌ها وارد عمل شده‌اند و بتزدا را زودتر خریده‌اند"

    خودمونیم ولی خوبه سونی GTA VI رو نمی خواسته انحصاری کنه وگرنه این الآن تیک‌تو رو هم با جاش خریده بود !
    😂😂

    • AminHdri
      AminHdri | ۳ تیر ۱۴۰۲

      تیک تو به عنوان شرکت مادر از باارزش ترین شرکت های صنعت گیمه که حتی شرکت ثروتمندی مثل مایکروسافت هم خرید این شرکت واقعا سخت و عجیب میتونه باشه

      • KOUWNENTZ
        KOUWNENTZ | ۳ تیر ۱۴۰۲

        تیک تو کلا ۳۵ میلیارد دلار بیشتر ارزش نداره
        از اون طرف اکتیویژن بیلیزارد با ۷۸ میلیارد دلار از برند ایکس باکس و پلی استیشن(برند ها نه خود شرکت) و حتی نینتندو هم با ارزش تره
        مایکروسافتی که اکتیویژن رو خرید خیلی راحت می تونه تیک تو رو هم بخره

        • AminHdri
          AminHdri | ۳ تیر ۱۴۰۲

          سیاست های تیک تو با اکتیویژن از زمین تا اسمون فرق داره

          • KOUWNENTZ
            KOUWNENTZ | ۳ تیر ۱۴۰۲

            فعلا که سیاست های اکتیویژن بهتر عمل کرده

          • AminHdri
            AminHdri | ۴ تیر ۱۴۰۲

            سودی که تیک تو داره میکنه خیلی بیشتر از اکتیویژن و کسی هم با مدیریتش مشکلی نداره

      • NASA60
        NASA60 | ۴ تیر ۱۴۰۲

        تیک تو که کلا خیلی بعیده خودش رو بفروشه ولی ارزشش تقریبا نصف قیمت خرید اکتیویژن بلیزارده

مطالب پیشنهادی