۱۰ مورد از بزرگترین ادغام شرکتها در تاریخ بازیهای ویدیویی
بازیهای ویدیویی به یکی از بزرگترین منابع سرگرمی در دنیا امروزی تبدیل شدهاند. در حال حاضر، بزرگترین ادغامها را حتی در استودیوهای بزرگ این صنعت هم به راحتی میتوانیم ببینیم. میزان درآمدی که این صنعت ...
بازیهای ویدیویی به یکی از بزرگترین منابع سرگرمی در دنیا امروزی تبدیل شدهاند. در حال حاضر، بزرگترین ادغامها را حتی در استودیوهای بزرگ این صنعت هم به راحتی میتوانیم ببینیم. میزان درآمدی که این صنعت تولید میکند، از صنایع دیگری مثل فیلم و موسیقی هم به زودی پیشی میگیرد و طولی نخواهد کشید تا به پرسودترین صنعت دنیا سرگرمی تبدیل شود. به عنوان نمونه، مایکروسافت در حال حاضر قصد دارد که استودیو Activision Blizzard را با قیمت ۶۸.۷ میلیون دلار خریداری کند. با توجه به عناوین قدرتمند استودیو مثل اکتیویژن، چنین قیمتی واقعا عجیب نیست و سودی چندین برابری برای مایکروسافت خواهد داشت.
این خریدها صرفا بر روی شرکتها و استودیوها تاثیرگذار نیست. تاثیر آنها را در طرفداران، کیفیت بازیها و بسیاری از عوامل دیگر هم میتوانیم پیدا کنیم. برای همین هم هست که الان زمان خوبی برای نگاهی به گذشتهای نهچندان دور است. اگر شما هم دوست دارید که با بزرگترین ادغامها در تاریخ یکی از مهمترین صنایع الکترونیکی آشنا شوید، در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
- 1 ادغام استودیو Square با Enix
- 2 خرید استودیو Riot Games توسط Tencent
- 3 ادغام دو استودیو Namco و Bandai با هم
- 4 خرید Oculus Vr توسط فیسبوک
- 5 ادغام استودیوهای Activision و Blizzard
- 6 خرید Zynga توسط Take-Two
- 7 خرید استودیو Zenimax توسط مایکروسافت
- 8 انتقال استودیو King به Activision Blizzard
- 9 فروش استودیو Mojang به مایکروسافت
- 10 خرید Supercell توسط Tencent
ادغام استودیو Square با Enix
در سال ۲۰۰۳، دو استودیو قدرتمند ژاپنی که بزرگترین رقیبهای یکدیگر بودند تصمیمی عجیب گرفتند. دو استودیو Square و Enix به این نتیجه رسیدند که برای بهبود بازیهایشان با هم ترکیب شوند.
احتمال اینکه ادغام این دو استودیو انجام نشود، خیلی زیاد بود. استودیو Square با انتشار یکی از نسخههای Final Fantasy در این دوره موفقیت خیلی زیادی کسب کرد و باعث شد که فکر کند شاید به استودیو Enix نیازی ندارد. با این حال در دنیا امروزی نام Square Enix را بر روی این مجموعه میبینید. چندین نمونه از محبوبترین بازیهای تاریخ صرفا به خاطر ادغام این دو شرکت شکل گرفتند.
خرید استودیو Riot Games توسط Tencent
استودیو Riot Games شهرت خیلی زیادی دارد و بازیهای محبوبی مثل League of Legends را ساخته است. این بازی رایگان، چنان درآمدی برای این استودیو داشت که بسیاری از بازیهای پولی AAA آرزو آن را دارند.
در سال ۲۰۱۱ هم به علت موفقیت خیلی زیاد این استودیو، یک شرکت ثروتمند چینی به نام Tencent، تصمیم گرفت که ۹۳ درصد از سهام Riot Games را بخرد. از آنجایی که Tencent از نظر مالی به شدت قوی بود، بازیهای Riot Games هم کم کم بهتر و بهتر شدند تا اینکه به جایی رسید که بازیهای بسیار قویای که امروزه تولید میکند را مشاهده میکنید.
ادغام دو استودیو Namco و Bandai با هم
در دهه ۱۹۶۰ یک شرکت به نام Bandai بود که اسباببازی تولید میکرد. استودیو Namco هم در دوره ۱۹۸۰ مشغول ساخت بازیهای آرکید بود و یکی از عناوین بسیار موفق آن هم «پک من» بود که قطعا میشناسید. در آیندهای نزدیک هم این استودیو برای کنسولها بازیهایی مثل Tekken را منتشر کرد.
در دهه ۲۰۰۰ استودیو Namco رو به سقوط بود. سال ۲۰۰۵ که Bandai با Namco اذغام شد تنها دلیل نجات این استودیو بود. از آن موقع تا الان هم استودیو Bandai Namco مشغول ساخت بازیهایی خارقالعادهای مثل مجموعه دارک سولز و یا الدن رینگ است. اگر فقط نگاهی به عناوین موفق این استودیو کنید، متوجه میشوید که یکی از بزرگترین ادغامها در تاریخ باعث شد که تجربه گیمینگ همه ما چندین برابر بهتر شود.
خرید Oculus Vr توسط فیسبوک
دستگاه Oculus Rift به عنوان یک ایده توسط Palmer Luckey به وجود آمد که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. استقبال مردم از این دستگاه به قدری زیاد بود که لاکی توانست به سرعت پول مورد نیاز برای تولید دستگاه را جمع کند. در سال ۲۰۱۴ Oculus Rift به صورت گسترده تولید شد و در این دوران توسط فیسبوک با قیمت ۴ میلیارد دلار خریداری شد.
این کمپانی هنوز هم مشغول ساخت دستگاههای واقعیت مجازی برای بازیکنان است و حتی توسعهدهندههای آن به قدری درآمد خوبی داشتند که تصمیم گرفتند برای این دستگاه، یک سری بازی مجانی هم در نظر بگیرند. احتمال اینکه اگر فیسبوک نبود، Oculus هم به قدرت و نفوذ امروزیاش نمیرسید، خیلی زیاد است.
ادغام استودیوهای Activision و Blizzard
استودیو اکتیویژن از زمان تاسیسش در سال 1976، شهرت خیلی خوبی را در زمینه ساخت بازیهایی عالی کسب کرد. این استودیو مجموعههای بزرگی مثل Call of Duty و Diablo را آغاز کرد که هنوز هم جزو بهترینها محسوب میشوند. از طرف دیگر استودیو بلیزارد در زمینه ساخت بازیهای نقش آفرینی و استراتژیکی مثل Warcraft شهرت داشت. در ابتدا قرار بود که اکتیویژن به طور کامل بلیزارد را بخرد، ولی بلیزارد این موضوع را نپذیرفت و به جای آن پیشنهاد یک ادغام را داد. در نهایت با این ادغام موافقت شد و در سال ۲۰۰۸ استودیو Activision Blizzard متولد شد.
از آن موقع تا الان، استودیو اکتیویژن بلیزارد به یکی از بزرگترین ادغامها و موفقترین استودیوهای تاریخ تبدیل شده است. یکی از بازیهای بزرگ و بسیار موفق این ادغام هم Overwatch بود که به سرعت به یکی از محبوبترین بازیهای چند نفره تاریخ تبدیل شد.
خرید Zynga توسط Take-Two
استودیو Zynga یکی از بزرگترین توسعهدهندههای بازی موبایل امروزی است. این استودیو کارش را از فیسبوک شروع کرد که برای این پلتفرم بازی تحت وب میساخت. یکی از این بازیها که شهرت نسبتا خوبی هم پیدا کرد Farmville بود که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. از دیگر بازیهای خوب این استودیو میتوان به Zynga Poker و CSR Racing 2 اشاره کرد.
در سال ۲۰۲۲ استودیو Take-Two تصمیم گرفت که با مبلغ باورنکردنی ۱۲.۷ میلیارد دلار، استودیو Zynga را بخرد. قبل از این خرید هم استودیو Take-Two صاحب بسیاری از نامهای آشنا در دنیا بازی، مثل مجموعه GTA بود. دلیل این خرید هم تصور میشود که برای این است که Take-Two همچنان صنعت گیمینگ را در آینده هم بتواند کنترل کند.
خرید استودیو Zenimax توسط مایکروسافت
در سال ۲۰۲۰، استودیو ZeniMax Media توسط مایکروسافت خریداری شد و به بخشی از Xbox تبدیل شد. این استودیو به قیمت ۸.۱ میلیون دلار فروش رفت؛ ولی تنها سهام این استودیو نبود که در معامله وجود داشت. ZeniMax خودش صاحب استودیوهای بزرگ و نامدار دیگری مثل بتسدا، آرکین، id Software و چندین نام بزرگ دیگر را داشت و با فروش این استودیو به مایکروسافت، این شرکتها هم به مایکروسافت منتقل شد.
این انتقال باعث شد که مایکروسافت صاحب بازیهایی مثل مجموعه Elder Scrolls ،Fallout و Doom شود. در حال حاضر ZeniMax هنوز هم فعال است؛ ولی صرفا به عنوان بخشی از تیم Xbox کار میکند و دیگر مستقل نیست.
انتقال استودیو King به Activision Blizzard
صنعت بازیهای موبایل یکی از پرسودترین و موفقترین بخشهای دنیا گیمینگ است و هر ساله سود خیلی خوبی را ثبت میکند. یکی از پرطرفدارترین بازیهای موبایل Candy Crush است که توسط یک استودیو از کشور مالتا، به نام King ساخته شد و در سال ۲۰۱۲ وارد بازار شد. این بازی که در ابتدا برای فیسبوک ساخته شده بود، با افزایش محبوبیتش راهش را به پلتفرمهای دیگر هم پیدا کرد.
در اوایل سال ۲۰۱۶ اکتیویژن بلیزارد استودیو King را با قیمت ۵.۶ میلیون دلار خرید، که در آن زمان هم رکورد گرانترین انتقال شرکتهای گیمینگ تاریخ را شکست. در حال حاضر استودیو King هنوز هم درون اکتیویژن بلیزارد فعال است و به همین خاطر هم هست که بسیاری از بازیکنان Candy Crush حتی متوجه این انتقال هم نشدند.
فروش استودیو Mojang به مایکروسافت
بازی ماینکرفت که برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، نهتنها به پرفروشترین بازی تاریخ در تمامی پلتفرمها تبدیل شد، بلکه به پرفروشترین سرگرمی در میان تمامی بازیها، فیلمها، سریالها، کتابها و اسباببازیها هم تبدیل شد. هیچ کالا و یا محصول سرگرمیای تا به امروز به اندازه بازی ویدیویی ماینکرفت فروش نداشته است.
در تابستان سال ۲۰۱۴، خالق بازی توییت کرد که قصد دارد بازی را بفروشد و آیا شرکتی هست که مایل به خرید سهام او در Mojang باشد. بسیاری از استودیوهای قدرتمند مثل الکترونیک آرتز و اکتیویژن بلیزارد پیشنهاد خرید را دادند؛ ولی در نهایت این مایکروسافت بود که با پیشنهادی ۲.۵ میلیارد دلاری این استودیو را خرید. پس از آن شهرت مایکروسافت در زمینه بازیسازی بیشتر هم شد و به کمک بودجه زیادی که این شرکت داشت، ماینکرفت بیش از همیشه پیشرفت کرد.
خرید Supercell توسط Tencent
استودیو Tencent یکی از غولهای صنعت بازی است و عادت دارد که بقیه استودیوهای موفق را بخرد. در سال ۲۰۱۶ این شرکت تصمیم گرفت که ۸۱.۳ درصد از سهام یک استودیو سوئدی به نام Supercell را با قیمت ۸.۶ میلیارد دلار بخرد. البته سوپرسل صرفا الان بخشی از Tencent است و تقریبا مستقل است. این استودیو حتی بازیهایش را تحت نام استودیو خودش منتشر میکند؛ ولی بیشتر درآمدش به Tencent میرسد.
شما شاید سوپرسل را با یکی از بازیهای مجانی و به شدت موفقش، یعنی Clash of Clans بشناسید. با توجه به موفقیت بازیهای سوپرسل، استودیو Tencent قدرت خیلی زیادی در زمینه بازیهای موبایل حال حاضر دارد و کمتر شرکتی تا این اندازه در یک بازار فروش بازی نفوذ دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عجیبه
من تا جایی که می دونم بندی نامکو به عنوان ناشر بازی دارک سولز و الدن رینگ معرفی شده که کار های تبلیغاتی رو انجام میده نع این که رو پروژه ی تولید این دو بازی دخالت داشته باشه
ادغام dma design با راکستار چطور؟ درسته شاید زمان خودش از بزرگترینها نبود، ولی اگر ادغام نمیشد امروز راکستار نورث که در ساخت عناوین بزرگی سهیم بوده رو نداشتیم.
کلا بیشتر خرید های بزرگ توسط مایکروسافت و تنسنته
مقاله هرچی میخونی عجیب تر میشه💀
((این استودیو مجموعههای بزرگی مثل Call of Duty و Diablo را آغاز کرد که هنوز هم جزو بهترینها محسوب میشوند.))
((از آن موقع تا الان هم استودیو Bandai Namco مشغول ساخت بازیهایی خارقالعادهای مثل مجموعه دارک سولز و یا الدن رینگ است))
مقاله ی عجیبی بود .
*استودیو اکتیویژن از زمان تاسیسش در سال 1976، شهرت خیلی خوبی را در زمینه ساخت بازیهایی عالی کسب کرد. این استودیو مجموعههای بزرگی مثل Call of Duty و Diablo را آغاز کرد که هنوز هم جزو بهترینها محسوب میشوند. از طرف دیگر استودیو بلیزارد در زمینه ساخت بازیهای نقش آفرینی و استراتژیکی مثل Warcraft شهرت داشت*
*یکی از بازیهای بزرگ و بسیار موفق این ادغام هم Overwatch بود که به سرعت به یکی از محبوبترین بازیهای چند نفره تاریخ تبدیل شد.*
جان؟!؟! یعنی diablo رو اکتی ساخته؟ overwatch محصول ادغام بلیزارد با اکتیه؟ داداش چیکار میکنی
"انتقال استودیو King به Activision Blizzard"
انتقال دیگه کدومه ؟ همون خریدنه ؟
تو بخش ادغام اکتیویژن و بیلیزارد فرنچایز دیابلو رو یکی از بازی های اورجینال اکتیویژن ذکر کردین نه بیلیزارد
و نمی دونستم باندای نامکو دارک سولز و الدن رینگ رو ساخته
البته از سایت سطحی مثل CBR که زنگا و KING رو خرید بزرگ در نظر می گیره بیشتر از اینم انتظار نمی ره