ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

هر آنچه باید پیش از تماشای فیلم Alita: Battle Angel بدانید

فیلم Alita: Battle Angel دنیای عجیب و غریبی را به تصویر می‌کشد که اصلیت آن از یک مانگای ژاپنی برخاسته و حالا به دستان رابرت رودریگز در هالیوود به تصویر کشیده شده است. اگر از ...

سورنا رضایی
نوشته شده توسط سورنا رضایی | ۱ اسفند ۱۳۹۷ | ۲۲:۲۰

فیلم Alita: Battle Angel دنیای عجیب و غریبی را به تصویر می‌کشد که اصلیت آن از یک مانگای ژاپنی برخاسته و حالا به دستان رابرت رودریگز در هالیوود به تصویر کشیده شده است.

اگر از طرفداران کوئنتین تارانتینو هستید، احتمالاً باید رابرت رودریگز را بشناسید؛ فیلم سازی اصالتاً مکزیکی که دوستی نزدیکی با تارانتینو دارد و تاکنون نیز در پروژه‌های مختلف با او همکاری داشته است. رودریگز در سال 1992 فیلم اکشن ال ماریاچی (El Mariachi) را با تنها 7 هزار دلار ساخت که نه تنها الهام بخش فیلمسازان مستقل آن زمان شد، بلکه در جشنواره‌های مختلف نیز مورد توجه قرار گرفت و حتی توانست نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند.

رابرت رودریگز از آن زمان تاکنون آثار بسیاری ساخته و از فیلم بام تا شام (From Dusk Till Dawn) گرفته تا در تک تک کادر بندی‌های شهر گناه (Sin City) خود را به عنوان فیلمسازی شناسانده است که به خوبی دنیای اثر خود را درک کرده و آن را روی پرده‌ی نقره‌ای سینما به تصویر می‌کشد. رودریگز در روند ساخت جدیدترین پروژه‌ی خود، یعنی فیلم Alita: Battle Angel با جیمز کامرون همکاری داشته است.

فیلم Alita: Battle Angel بر اساس یک مانگای ژاپنی به همین نام نوشته‌ی یوکیتو کیشیرو ساخته شده است؛ مانگایی که دو انیمه کوتاه نیز از آنها ساخته شده و با دیدن این انیمه‌ها می‌توانید تا حد زیادی به پایلوت اصلی داستان بازی پی ببرید. این فیلم علمی تخیلی و اکشن قرار است جامعه‌ای را به تصویر بکشد که در آن تکنولوژی به سطح بسیار بالایی رسیده اما به واسطه‌ی وقوع یک جنگ اکنون در لبه‌ پرتگاه قرار دارد و تنها مواردی از پیشرفت‌های صورت گرفته در قرون گذشته در زندگی مردم نقش مهمی ایفا می‌کنند.

فیلم Alita: Battle Angel

زالم (Zalem)

زالم، یکی از چندین ساختار فلزی، عظیم و شناور در آسمان است که توسط انسان‌ها ساخته شد تا آرمان شهر‌های خود را روی آن‌ها بسازند. البته در جریان جنگ‌ها (که در فیلم Alita: Battle Angel تحت عنوان سقوط یا The Fall شناخته می‌شوند) تمامی شهرهای شناور به جز زالم از بین رفتند و همین مسئله نیز باعث شده است تا هر فردی آرزوی رفتن و زندگی در آنجا را داشته باشد. رودریگز در این باره گفته: «ساکنان زمین نمی‌توانند به آن بالا بروند و هیچ کدامشان ندیده‌اند که آنجا چه شکلی است.

300 سال قبل ساکنان زمین می‌توانستند با استفاده از یک آسانسور به مرکز آن بروند. این آسانسور در زمان جنگ‌ها از بین رفت، به همین دلیل لوله‌ی پایینی شکافته شده است. این آسانسور، تنها راه جابجاییِ مردم بین زالم و سطح زمین بود. » تصویری که در ادامه‌ قرار داده شده است، بخش‌های زیرین زالم را نشان می‌دهد که به یک تونل شبیه است. این تونل در واقع همان آسانسوری است که دیگر وجود ندارد.

فیلم Alita: Battle Angel

طبق صحبت‌های رودریگز، پس از بین رفتن آسانسور و قطع ارتباط میان مردم روی سطح زمین و مردم زالم، شانس برقراری دوباره‌ی ارتباط وجود داشت. اما مردم زالم تصمیم گرفتند تا از ساخت آسانسور جلوگیری کنند. اینطور که به نظر می‌رسد، تنها راه زندگی در زالم، تولد به عنوان یکی از شهروندان آن است. اگر هم پس از تولد به هر دلیلی روی زمین قدم بگذارید، اجازه‌ی بازگشت نخواهید داشت. دلیل این تصمیم گیری را می‌توان را در گذشته جستجو کرد؛ زمانی که عبور و مرور انسان‌ها بین زالم و زمین باعث شده بود تا بیماری‌های مختلف از جمله طاعون به زالم ورود پیدا کرده و باعث مرگ تعدادی از شهروندان شود.

طبق قوانین کنونی، اگر هر یک از شهروندان زالم به یک بیماری دچار شود، به سرعت به سطح زمین فرستاده خواهد شد. آن‌جا می‌تواند با تعویض بخش‌های مختلف بدن خود به یک سایبورگ (ربات انسان نما) تبدیل شده و بدون مشکل به ادامه‌ی زندگی بپردازد اما طبق قانونی که به آن اشاره شد، اجازه‌ی برگشتن ندارد.

فیلم Alita: Battle Angel

اسکرپ یارد (The Scrapyard)

دقیقاً پایین زالم، مرکز آیرون سیتی قرار می‌گیرد که امروزه به مکانی برای دور ریختن زباله‌ها و فلزات اوراق شده‌ی آخرین شهر شناور تبدیل شده است. این زمین وسیع در گذشته مکان قرار گیری آسانسور بوده اما پس از نابودی، مردم زالم تصمیم گرفتند تا از سوارخ به وجود آمده در بخش‌های زیرین شهر خود برای دور ریختن لوازم بی مصرف استفاده کنند. این تصمیم گیری در بلند مدت باعث شد تا مرکز آیرون سیتی به گورستان خودروهای فرسوده شباهت پیدا کند. علی‌رغم اینکه آیرون سیتی به طور کلی از وضعیت خوبی برخوردار است نیست اما باقی مناطق شهر شرایط بهتری نسبت به اسکرپ یارد دارند.

دکتر ایدو (با نقش آفرینی کریستوفر والتز) که طبق عادت مشغول جستجو در اسکرپ یارد بوده، به طور اتفاقی آلیتا را در حالی پیدا می‌کند که بخش عمده‌ بدن خود را از دست داده است. همین مسئله نیز آغازگر داستان رازآلود فیلم Alita: Battle Angel می‌شود. رودریگز در این باره توضیح داد: «دکتر ایدو معمولاً به جستجو در میان آشغال‌های آنجا می‌پردازد تا قطعات دور ریخته شده کاربردی را پیدا کرده و از آن‌ها برای رفع مشکلات کارگر‌های کارخانه استفاده کند.

او یک کلینیک دارد و در ازای کمک به مردم مبلغ ناچیزی دریافت می‌کند. برخی اوقات مردم برای انجام کار و کسب درآمد نیاز به اصلاحاتی دارند. هر چیزی که کارگرها می‌سازند به زالم فرستاده می‌شود.[همانطور که اشاره شد] برخی از مردم اصلاحات را به منظور انجام کار بیشتر انجام می‌دهند اما برخی دیگر همانند کاراکتر اِد اسکرین در فیلم اصلاحات را انجام می‌دهند تا بدن ورزیده تری داشته باشند. به این افراد شکارچیان مبارز گفته می‌شود که شباهت بسیاری به جایزه بگیرها دارند. این افراد استخدام می‌شوند تا نظم و آرامش را حفظ کنند، زیرا در سطح زمین هیچ پلیس رسمی وجود ندارد. بنابراین مجبورند تا کارهای این چنینی را خودشان انجام دهند.»

فیلم Alita: Battle Angel

آیرون سیتی (Iron City)

آیرون سیتی یک کلانشهر است که به راحتی می‌توان مردم از نژادها و فرهنگ‌های مختلف را در آن مشاهده کرد. اگرچه جنبه‌های منفی بسیاری در این شهر وجود دارد اما زندگی در آن یک کابوس وحشتناک نیست. رودریگز گفت: «نمی‌خواستیم آیرون سیتی را همانند یک کلانشهر ویران شده نشان دهیم، زیرا چنین تصاویری هماهنگی چندانی با رمان گرافیکی نداشت.»

فیلم Alita: Battle Angel

رودریگز در ادامه‌ی صحبت‌های خود اضافه کرد: «در بخش‌هایی از فیلم Alita: Battle Angel] شهر را از منظر آلیتا می‌بینیم. باقی مردم فکر می‌کنند آیرون سیتی زباله‌ دانی زالم است اما آلیتا زیبایی‌های موجود در آیرون سیتی را می‌بینید و ارائه‌ی چنین تصویری از آن نیز به همین خاطر است [اشاره به عدم تناسب با رمان گرافیکی]. سپس آلیتا درباره‌ی نیمه‌ی خطرناک شهر یاد می‌گیرد. حتی تریلر فیلم نیز با نشان دادن تصویری از یک دختر بی گناه و زیبا که در شهر موتور سواری می‌کند آغاز می‌شود. در این بخش‌ها شهر را از دید آلیتا می‌بینیم. سپس به جایی می‌رسیم که هیوگو می‌گوید: دنیای این پایین خشنه! سپس مبارزه‌ی آلیتا به تصویر کشیده می‌شود.»

فیلم Alita: Battle Angel

دیوار آبی (The Hydro-Wall)

در حاشیه‌ شهر دیوار عظیمی از آب وجود دارد که دور تا دور محل اتصال لوله‌های عظیم کشیده شده‌ است. طبق توضیحات کارگردان فیلم Alita: Battle Angel، تکنولوژی دیوار آبی از زمان قدیم باقی مانده است: «اگر بخواهید از دیوار بالا بروید، احتمالاً دست‌های خود را از دست می‌دهید. این دیوار از شهر محافظت می‌کند و تکنولوژی آن همانند برخی موارد دیگر از جمله کارخانه و بازی موتوربال از دوران قدیمی باقی مانده و از طرف زالم به آیرون سیتی داده شده است. مردم زالم اجازه‌ی استفاده از برخی تکنولوژی‌ها را به مردم آیرون سیتی داده‌اند تا به واسطه‌ی آن‌ها بتوانند بر همه چیز کنترل داشته باشند.»

فیلم Alita: Battle Angel

کارخانه (The Factory)

یکی از ترسناک ترین محیط‌های نمایش داده شده در فیلم Alita: Battle Angel راهرویی محاصره شده توسط عنکبوت‌های غول پیکر رباتیک است. رودریگز درباره‌ی این راهرو گفته: «آنجا کارخانه است. اگر یک جایزه بگیر هستید، باید برای دریافت پول در ازای کشتن جنایتکاران به آنجا بروید. اگر هم بخواهید با وکتور (با نقش آفرینی ماهرشالا علی) صحبت کنید، باید به آنجا بروید.

وکتور علاوه بر مسابقات موتوربال، کارخانه‌ را نیز اداره می‌کند تا لوازم ساخته شده به زالم منتقل شوند. کارخانه را می‌توان نوعی مرکز فرماندهی دانست؛ به همین دلیل نیز مرتب و تمیز است. کارخانه توسط زالم و برای خدمت زالم ساخته شده است. کارخانه جایی نیست که شهروندان عادی اجازه‌ی ورود به آن را داشته باشند و گهگاهی برای وقت گذرانی به آن سر بزنند. همچنین عنکبوت‌های غول پیکر (که با نام سِنتوری شناخته می‌شوند)، در خیابان‌های شهر گشت می‌زنند تا قانون و نظم حفظ شود.»

فیلم Alita: Battle Angel

موتوربال آرنا (The Motorball Arena)

طرفداران مانگا برای تماشای فیلم Alita: Battle Angel دلایل بسیاری دارند که یکی از آن‌ها، مسابقات موتوربال است؛ مسابقاتی مرگبار که بی شباهت به رقابت‌های گلادیاتورها در روم باستان نیست. این ورزش نه تنها برای مردم آیرون سیتی، بلکه برای مردم شهر زالم نیز بسیار سرگرم کننده و هیجان انگیز است.

رودریگز توضیح داده این مسابقات توسط مردم زالم تاسیس شده است و هزینه‌های برگزاری آن را نیز خودشان می‌پردازند، زیرا با تماشای آن سرگرم می‌شوند. او اضافه کرد مردم زالم افرادی را در آیرون سیتی دارند که این مسابقات را روی سطح زمین برگزار می‌کنند.

فیلم Alita: Battle Angel

رودریگز در ادامه‌ صحبت‌های خود درباره‌ی موتوربال آرنا گفت: «آلیتا یکی از نمایشگر‌هایی که مسابقات موتوربال را نشان می‌دهد شکسته و از جریان مسابقه خارج می‌شود. تفاوت‌ این مسابقات با دیگر مسابقات مشابه اینجا مشخص می‌شود. این مسابقات به گونه‌ای طراحی شده است که انگار انجمن نسکار (بزرگ‌ترین برگزارکننده مسابقات اتوموبیل‌رانی در ایالات متحده آمریکا) قصد برگزاری مسابقات گلادیاتورها را داشته باشد. همچنان در حال کار روی این صحنه‌ی هیجان انگیز، عظیم و البته پرمهفوم هستیم.»

فیلم Alita: Battle Angel

بدلندز (The Badlands)

در مقابل آیرون سیتی و تمدن پرتکاپوی انسان‌ها، سرزمین‌های باشکوه و رام نشده‌ی بدلندز قرار می‌گیرد؛ جایی که آلیتا و دوستانش برای یافتن نشانه‌هایی از گذشته به جستجو در آن می‌پردازند. در رمان گرافیکی آلیتا، تعدادی از مردم در بخش‌های مختلف بدلندز زندگی می‌کنند اما این موضوع در فیلم Alita: Battle Angel به تصویر کشیده نشده است: «در جریان آخرین جنگ، برخی از تجهیزات به داخل این منطقه سقوط کردند. به همین دلیل آلیتا و دوستانش یک سفینه‌ی جنگی در آنجا پیدا می‌کنند. در کتاب‌ها و داستان‌های مرتبط با آلیتا، افرادی تحت عنوان ترد شده و شورشی در بدلندز زندگی می‌کنند که آن را در فیلم لحاظ نکردیم.»

فیلم Alita: Battle Angel

اما سوالی که احتمالاً ذهن شما را نیز درگیر کرده، این است که چرا محیط‌های جنگلی فیلم Alita: Battle Angel اینقدر سرسبز و وسیع به تصویر کشیده شده است؟ با توجه به گفته‌های رودریگز در پاسخ به این سوال، اتفاقات فیلم در لوکیشنی جریان دارد که امروزه آن را آفریقای جنوبی می‌نامیم: «با در نظر گرفتن نوشته‌های یوکیتو کشیرو، به نظر نمی‌رسید لوکیشن اتفاقات رمان ژاپن، توکیو یا هر مکان دیگری در آسیا یا آسیای شرقی باشد. در ابتدا فکر می‌کردم لوکشین رمان به کانزاس سیتی شباهت داشته باشد اما در نهایت آفریقای جنوبی را انتخاب کردیم، زیرا جیمز کامرون عقیده داشت که آسانسور فضایی باید به خط استوا نزدیک تر باشد.

وقتی به شهر، رنگ‌ها و بافت‌ها نگاه می‌کنید، شباهت آن به آفریقای جنوبی را به شکل کامل حس می‌کنید. همین مسئله نیز یکی دیگر از تفاوت‌های فیلم ما با دیگر آثار ساخته شده در ژانر علمی تخیلی است. بدلندز با آن مناظر طبیعی زیبا، آبشارها و دریاچه‌های پر آب شباهت زیادی به مناطق جنگلی آفریقای جنوبی دارد. به دلیل دوری از شهر، هیچ تکنولوژی در این مناطق وجود ندارد. حتی خبری از برق نیست، زیرا مردم از سرتاسر جهان برای زندگی در آخرین شهر محافظت شده به آیرون سیتی آمده‌اند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Muslim-slav
    Muslim-slav | ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

    اولین مقاله ویجیاتو:)

    • Snow Dragon
      Snow Dragon | ۱۷ شهریور ۱۴۰۱

      نه این نیست

مطالب پیشنهادی