ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی MindsEye با انتشار یک تریلر معرفی شد
مقالات

چرا به موفقیت بازی MindsEye شک داریم؟

یک جهان‌باز جذاب یا شکست بزرگ‌ سال؟

محمدرضا نوروزی
نوشته شده توسط محمدرضا نوروزی | ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۳:۰۰

این که لزلی بنزیس، تهیه‌کننده سابق سری GTA تصمیم بگیرد تا اولین بازی استودیو جدید خود یعنی Mindseye را خلق کند، اتفاقی بود که در نگاه اول خوشحال‌کننده به نظر می‌رسید و بسیاری از طرفداران بی‌صبرانه منتظر رونمایی این بازی بودند. با این وجود، با هر نمایش بازی، شک و شبهه‌ها و نگرانی‌ها در اینترنت بیشتر می‌شود و حتی عده‌ای ادعا می‌کنند که MindsEye از همین حالا یک اثر شکست خورده است. اما چه شد که این حجم از نظرات منفی در رابطه با این بازی شکل گرفت و مشکل MindsEye دقیقا کجاست؟ با ویجیاتو همراه باشید تا با هم به این سوال پاسخ دهیم.

آشنایی با سازندگان MindsEye و اهداف آن‌ها

استودیو Build A Rocket Boy، واقع در شهر ادینبورگ اسکاتلند، شرکت تازه‌کاری است که توسط Leslie Benzies تهیه‌کننده سابق سری GTA تاسیس شده است. با وجود آن که بنزیس از تیم راکستار جدا شده، اما تصمیم دارد تا با ارائه پروژه‌های بزرگ و تازه‌ای مثل Everywhere با محوریت چند جهان موازی مثل MindsEye که یک بازی تک‌نفره است، روی پیشرفت صنعت بازی‌های ویدیویی تمرکز کرده و حتی با استخدام بازی‌سازان خبره که سابقه کار در تیم‌های مطرحی مثل PlayStation و 2K داشتند، جایگاه خود را به عنوان یکی از پیشگامان ساخت تکنولوژی‌های جدید در جهان ویدیوگیم تثبیت کند.

البته که MindsEye به صورت ذاتی یک پروژه ساخته شده درون پلتفرم Everywhere محسوب می‌شود، اما به گفته سازندگان، قرار است تا شاهد یک بازی تمام و کمال، AAA و کاملا مستقل از این پلتفرم باشیم و هدف از توسعه این بازی آن است تا با قابلیت‌های بسیار گسترده Everywhere، با ساخت یک بازی کامل و بعضا جاه‌طلبانه آشنا شویم؛ اثری که به گفته سازندگان خود قرار است تا پیشرفتی برای بازی‌های بلاک‌باستری عظیم باشد.

اما با وجود تمامی این جاه‌طلبی‌ها و در نظر گرفتن اینکه کمتر از یک ماه با اولین بازی بزرگ این شرکت یعنی MindsEye فاصله داریم، می‌توانیم به راحتی نگرانی خودمان از موفقیت این پروژه را ابراز کنیم.

شک و شبهه‌ها نسبت به Mindseye

فعلاً تنها اطلاعاتی که از داستان بازی داریم، مربوط به شخصیت جیکوب دیاز است؛ یک سرباز سابق که به ایمپلنتی عصبی با نام MindsEye متصل شده و حافظه‌اش را به‌کلی از دست داده است. در ادامه، او به شهری به نام Redrock سفر می‌کند تا راز این ماجرا را کشف کند و این تقریباً تمام چیزی است که در مورد روایت بازی می‌دانیم.

تا به امروز یک یا دو تریلر و تیزر کوتاه از بازی MindsEye منتشر شده که ترکیبی از کات‌سین و البته گیم‌پلی محسوب می‌شوند و با تماشای این تریلرها می‌توان تا حد زیادی با حال و هوای بازی آشنا شد. جالب است بدانید که با یک نگاه بسیار ساده و حتی غیرتخصصی متوجه اشتباهات بسیار عجیب بازی حتی داخل تریلر خواهید شد. از فیزیک عجیب ماشین‌ها به هنگام رانندگی گرفته تا باگ‌های تصویری مشهودی مثل عدم اتصال چرخ‌های ماشین به زمین و حتی انیمیشن‌های بسیار خشک و مصنوعی شخصیت‌ها که به هیچ عنوان با محیط بازی هم‌خوانی ندارد.

البته که مشکلات تریلرها به این موارد هم ختم نمی‌شود و اسکلت‌بندی خشک بازیکن به هنگام حرکت و خصوصا تیر‌اندازی، غیرعادی بودن زمین‌های نبرد، چهره‌های عجیب بازیگران در طول گیم‌پلی و مصنوعی بودن محیط‌های مختلف و تفاوت‌ چشم‌گیر طراحی برخی بخش‌ها نسبت به دیگری از مواردی است که به وفور در تریلرها به چشم می‌خورند. اگر کمی دقیق‌تر به تریلرها نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که عملا چیزی جز یک سری انفجار، تعقیب و گریز با ماشین و کمی تیراندازی با حال و هوای بازی‌های Cover Shooter دیده نمی‌شود و تقریبا هیچ المان به خصوص و ویژه‌ای که MindsEye را از دیگر آثار هم‌ سبک خود متمایز کند، وجود ندارد.

متاسفانه این موارد تقریبا تنها چیزی است که به صورت مستقیم داخل تریلرها دیده‌ایم و باقی اطلاعات از طریق مصاحبه‌ها و گاها ویدیوهای لو رفته از گیم‌پلی، به دست ما رسیده است. این یعنی که اثری در ظاهر مهم، تا حدود یک ماه قبل از انتشار خود، تقریبا هیچ مارکتینگ دقیقی نداشته و با این وجود قرار است تا به هنگام انتشار، با قیمت کامل یک بازی عرضه شود.

با وجود این‌که در ابتدای روند معرفی MindsEye، سازندگان خبر از ارائه یک تجربه گسترده می‌دادند و حتی آن را یک پروژه عظیم میان بازی‌های داستانی سال جاری می‌دانستند، سکوت این روزها باعث شده تا کمی در رابطه با موفقیت MindsEye مشکوک شویم و با وجود آثار شکست خورده‌ای مثل The Day Before و تریلرهایی که به خودی خود از کیفیت بالایی برخوردار نیستند، اوضاع برای MindsEye آن هم در سالی که شاهد موج عظیمی از بازی‌های با کیفیت هستیم، جالب به نظر نمی‌رسد.

نشانه‌هایی از امید هنوز وجود دارد

اگرچه که شک‌ها و نگرانی‌ها در رابطه با MindsEye تا روز انتشار و مشخص شدن نتیجه نهایی وجود خواهد داشت، اما کماکان نشانه‌هایی از امید در گوشه و کنار تریلرها و صحبت‌های سازندگان دیده می‌شود که می‌تواند بازی را نجات دهد.

قبل از هر چیز، بد نیست به جهان پویای بازی در تریلرها اشاره کنیم. رانندگی در شب‌های Redrock آرامش‌بخش به نظر می‌رسد و نورپردازی محیط، خبر از یک شهر آینده‌نگرانه جذاب می‌دهد. در ادامه هم بد نیست به سیستم آب و هوای پویای بازی اشاره کنیم و ویژگی‌‌هایی مثل طوفان شن که در طول تریلرها دیدیم، امیدوارکننده است. ترکیب این المان‌ها با افکت‌هایی مثل انفجار و تخریب‌پذیری خوب محیط، می‌تواند خبر از یک محیط سندباکس عظیم بدهد که بازیکن می‌تواند به خوبی روی آن تاثیر‌گذار باشد. اما چرا این موارد جذاب است؟

همان‌طور که گفتم، MindsEye پروژه‌ای از دل Everywhere است و اگرچه در ابتدا یک پروژه مستقل و مجزا خواهد بود، اما به گفته سازندگان بازیکن‌ها این قابلیت را خواهند داشت که تجربه این بازی را پس از عرضه گسترش دهند. به عبارتی این احتمال وجود دارد که شرکت مذکور هسته بازی را در اختیار بازیکن‌ها قرار دهد تا در ادامه آن‌ها بتوانند با ساخت محتوای خلاقانه، آن را به یک تجربه منحصر به فرد تبدیل و بازی مخصوص خود را خلق کنند.

برای مثال این امکان وجود خواهد داشت که دنیای MindsEye را به یک تجربه زامبی‌محور و یا ترسناک تبدیل کنید و مراحل دلخواه خود را برای بازی خلق کنید. با وجود این که هنوز اطلاعات کاملی از این امکانات در دسترس نیست، اما با توجه به ویژگی‌های محیطی بازی، پویا بودن محیط و ارائه یک جهان سندباکس قابل قبول، اگر دست بازیکن‌ها برای شخصی‌سازی بازی باز باشد و امکانات و محتوای لازم در اختیار آن‌ها قرار بگیرد، شاید بتوان گفت که MindsEye ارزشش را خواهد داشت و البته همه چیز به پروژه نهایی بستگی دارد.

تقریبا هیچ‌گاه نمی‌توان از موفقیت یا عدم موفقیت یک بازی ویدیویی قبل از انتشار مطمئن شد. موارد بسیاری در دنیای بازی‌های ویدیویی بوده‌اند که با وجود تریلر و مارکتینگ بسیار خوب خود نتوانسته‌اند تا رضایت بازیکن‌ها را به دست بیاورند و در مقابل بسیاری از بازی‌های مطرح هم هستند که با وجود تبلیغات بسیار ضعیف‌شان، توانسته‌اند تا هم سازندگان خود و هم بازیکنان را شگفت‌زده کنند. با این وجود در سالی که انتظار گیمرها به‌شدت افزایش یافته و رقابت عظیمی میان آثار برتر سال شکل گرفته، سازنده‌ها باید شدیدا روی معرفی درست آثار خود و البته به تصویر کشیدن تجربه‌های منحصر به فرد تمرکز کرده و برای جذب بازیکن در بازار بسیار شلوغ دنیای بازی‌های جدید، تلاش کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی