گفتوگو با حسن پاجانی، قهرمان مسابقات جهانی PES 2020
در نگاه اول خجالتی و کمحرف به نظر میرسد؛ همینطور هم هست. وقتی وارد دفتر شد به سختی توانستم با او بحث را باز کنم و به طور کلی زیاد اهل حرف زدن نیست. به ...
در نگاه اول خجالتی و کمحرف به نظر میرسد؛ همینطور هم هست. وقتی وارد دفتر شد به سختی توانستم با او بحث را باز کنم و به طور کلی زیاد اهل حرف زدن نیست. به قول خودش در زمین بازی حرفهایش را میزند. در مورد حسن پاجانی صحبت میکنم. بازیکن حرفهای رشته PES که در مسابقات جهانی اخیر در شهر سئول کره جنوبی به مقام قهرمانی دست یافت و بعد از آن برای چند ساعت میهمان ویجیاتو بود.
او پیش از قهرمانی در مسابقات جهانی IeSF در ماه گذشته، موفق شده افتخارات متعدد دیگری نیز در رشته Pro Evolution Soccer کسب کند؛ قهرمان سال ۲۰۱۸ مسابقات غرب آسیا و نایب قهرمان رقابتهای ۲۰۱۸ آسیا است و در جام جهانی WESG 2018 نیز به مقام چهارم دست یافت. او در جام قهرمانان بازیهای ویدیویی شهریور ماه تهران نیز قهرمان رشته PES شد.
پاجانی با همراهی سجاد مهدیخانی که مدیر فنی و سهامدار باشگاه تیم دیاکو، و یکی از فعالان شاخه ورزشهای الکترونیکی به شمار میآید، گفتوگو با ما را آغاز میکند. حسن متولد ۷۷ است و با اینکه میگوید دقیقا یادش نمیآید، معتقد است از ۱۰ سالگی به صورت جدی بازی کردن را شروع کرده و از همان اول هم متوجه استعدادش در بازی PES شده. اما به قول خودش این موضوع باعث نشده تحصیلاتش را کنار بگذارد، و در حال حاضر هم دانشجوی رشته کامپیوتر در دانشگاه آزاد تهران شمال است.
روحیه خودش برای پیروزی در مقابل تک تک رقیبانش را اصلیترین اهرم برای پیشرفت و بیشتر تلاش کردن میداند، و میگوید از دوران کودکی دوست نداشته ببازد. همیشه با ذهنیت برد بازی میکرده و هیچوقت هم نتوانسته با FIFA ارتباط برقرار کند. بقیه بازیها را هم خیلی تجربه نکرده و به طور کلی خیلی طرفدار سایر سبکها نیست، فقط از کلش رویال روی موبایلش برای پر کردن اوقات فراغتش -زمانی که به پلی استیشن 4 دسترسی ندارد- استفاده میکند.
حسن به همراه یکی از دوستان قدیمیاش یعنی رضا نوبخت که او هم از بهترین بازیکنان رشته PES به شمار میآید، در حال حاضر برای تیم دیاکو بازی میکنند. ترکیب طلایی پاجانی و نوبخت سالهای زیادی است که در سطح کشوری بیرقیب بوده و در مسابقات آسیایی و جهانی هم توانمدیشان ثابت شده. حسن اما یک سال به صورت قرضی برای یک باشگاه تایلندی مسابقه داده.
از او در مورد ماجرای لژیونر شدندش پرسیدیم؛ در رشتههای مختلف ورزشهای الکترونیک، هر گیمری مثل حسن در عین حال که نماینده تیم ملی کشورش است، میتواند برای یک باشگاه خارجی مسابقه دهد. «یک فصلی بود که تیم دیاکو بررسیهای لازم را انجام داد و وقتی متوجه شد مسابقه درون کشوری خاصی در برنامههای آتی وجود ندارد، به صورت قرضی به تیم تایلندی پیوستم». در سوی دیگر مهدیخانی در این رابطه اضافه میکند: «در کشوری مثل تایلند هر باشگاه فوتبال، به نوعی تیم ورزشهای الکترونیک خودش را هم دارد و از آن حمایت میکند».
جالب است بدانید ترکیب تیم ملی هر رشته در ورزشهای الکترونیک به صورت سالیانه تغییر میکند و پاجانی در تمام این سالها عضو تیم ایران بوده. او در این رابطه توضیح میدهد: «هر کدام از مسابقات رسمی تیم ملی، از حدود یک ماه قبل انتخابی دارد. به این معنی که مسابقات انتخابی در انجمن ورزشهای الکترونیک برگزار شده و یازده نفر انتخاب میشوند. نفر اول هم به رقابتهای بینالمللی اعزام میشود».
مهدیخانی پیرو تکمیل صحبتهای قهرمان جهان مسابقات PES میگوید: «این موضوع به فرمت مسابقات هم مربوط است. به عنوان مثال در رقابتهای آسیایی جاکارتا، تیم متشکل از دو نفر (حسن و رضا) اعزام شدند. ولی مسابقات IeSF سئول کاملا تکنفره بود و حسن به تنهایی در مسابقات شرکت داشت».
وقتی در مورد وضعیت درآمدزایی در زمینه ورزشهای الکترونیک، به خصوصی برای فردی مثل حسن پاجانی که دارای چند مقام قهرمانی و نایب قهرمانی در سطح بینالمللی است پرسیدیم، حسن خیلی کوتاه و بلافاصله جواب داد «خوب نیست». او در تکمیل حرفهای خودش میگوید سیستم درآمدزایی برای گیمرهای حرفهای دریافت حقوق -بر اساس توافقاتی بین بازیکن و باشگاه- است، و جوایز مسابقات نیز بین دو طرف تقسیم میشود.
پاجانی دلش میخواهد حداقل تا ده سال آینده بازیکن حرفهای eSports باشد. او رویای خودش را برای این برهه زمانی، بازی کردن برای چند باشگاه معتبر اروپایی میداند و میخواهد تمام تلاشش را کند تا چند سالی لژیونر تراز اول باشد. در زمینه قهرمانی جهان هم دلش میخواهد روند فعلیاش ادامهدار باشد و میگوید «به بازی کردن ادامه میدهم چون میخواهم همیشه قهرمان بمانم. اصلا بازی میکنم برای همین».
صحبت از استریم و شرایطی که این روزها برای درآمدزایی دارد شد؛ اما حسن هیچ فعالیتی در این رابطه ندارد و به نظر نمیرسد علاقهای هم داشته باشد. تصور او این است که استریم برای دوران بازنشستگی بهتر است و الان ممکن است تاکتیکهایش را به رقیبان احتمالیاش در جهان لو دهد و در نتیجه فرصتهای قهرمانی زیادی را از او بگیرد. از طرفی شرایط استریم در ایران با استریم در جهان خیلی متفاوت بوده و به وقت گذاشتنش نمیارزد.
حسن پاجانی میخواهد به قهرمانی، پیروزی و موفقیت ادامه دهد و آینده خوبی هم برای خودش تصور میکند. مسیری که با توجهِ کونامی به این صنعت و تلاش برای تبدیل کردن PES به یک برند ورزشهای الکترونیک همراه شده و میتواند آینده درخشانی داشته باشد. ما هم در ویجیاتو برای او آرزوی موفقیتهای بیشتری در سطح جهانی داریم. خلاصه فینال رقابت پاجانی در مقابل نماینده ژاپن و قهرمانی اخیرش را میتوانید در ویدیوی زیر تماشا کنید:
بیشتر بخوانید:
- بررسی بازی PES 2020 - فوتبال کاملاً حرفهای
- چگونه در PES 2020 مشکل لایسنس نبودن تیم ها را برطرف کنیم؟
- چرا بعضی تیمها در فیفا و PES با اسامی غیرواقعی حضور دارند؟
- ۸ نکته که پیش از بازی کردن PES 2020 باید بدانید
تماشا کنید: ویجیاتو – فیفا 20 یا PES 2020، مسئله این است!
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من هم pes و روی موبایل حرفه ای بلدم کاش یکی بود میتونست ما رو هم ببره مسابقات pes موبایل
والا تو این وضعیت عقبگردی که ما داریم واقعا جای خوشحالیه که ایشون دنبال علاقش رفته و به چنین سطح حرفه ای رسیده چون میدونم که خودم جراتشو ندارم و حالا حالا ها هم نخواهم داشت
اگ بچه بازیه بیا ی دس بازی کنیم
5تا هم بت سر میدم ببینم قد بچه ها میشی یا ن :D
PES که بچه بازیه! باید دید توی FIFA چی برای گفتن داری؟!