ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

ظهور فروش قسطی بازی‌های اکانتی در بازار ایران؛ وقتی بازی کردن هم قسطی می‌شود

فروشگاه‌های بازی در ایران مدتی است که فروش اقساطی بازی‌های اکانتی را به محصولات خود اضافه کرده‌اند

نیما زند
نوشته شده توسط نیما زند تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۵ | ۱۹:۰۰

افزایش شدید قیمت‌ها و تبعات قطعی اینترنت در دوران جنگ، پای فروش اقساطی را به بازار بازی‌های ظرفیتی کنسول در ایران باز کرد. برخی فروشگاه‌ها به تازگی امکان خرید اقساطی بازی‌های دیجیتالی را فراهم کرده‌اند؛ اقدامی که همزمان با افزایش قیمت بازی‌ها و کاهش قدرت خرید گیمرها رخ داده است.

به گزارش ویجیاتو، افزایش شدید قیمت بازی‌های ویدیویی و کاهش قدرت خرید، فروشگاه‌های ایرانی را به سمت ارائه طرح‌های فروش اقساطی برای اکانت‌های ظرفیتی سوق داده است. افزایش قیمت بازی‌ها باعث شده حتی اکانت‌های ظرفیتی که تا همین چند سال پیش ارزان‌ترین راه تجربه بازی‌های جدید محسوب می‌شدند نیز برای بخشی از کاربران به کالایی نیازمند خرید قسطی تبدیل شوند. برای مثال، اکانت ظرفیت ۳ برخی بازی‌های جدید مانند «007 First Light» در حال حاضر حدود ۶ میلیون تومان قیمت دارد و در صورت خرید اقساطی، هزینه نهایی آن به حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد. قیمت نسخه ظرفیت ۲ همین بازی نیز در حدود ۲ میلیون تومان بیشتر از خرید آن در ظرفیت ۳ است.

«حامد افرومند»، مدیر محتوا و مارکتینگ پی‌اس‌پرو، به ویجیاتو می‌گوید راه‌اندازی بخش پرداخت قسطی کمتر از یک هفته است که آغاز شده و هدف اولیه آن تسهیل فروش کنسول بوده است. با این حال، به دلیل تقاضای کاربران برای پرداخت قسطی خریدهای دو تا سه میلیون تومانی، این امکان روی تمامی محصولات سایت از جمله بازی‌های ظرفیتی نیز فعال شده است. او توضیح می‌دهد که ارزیابی دقیق میزان استقبال از این طرح به حداقل یک تا دو ماه زمان نیاز دارد تا با اطلاع‌رسانی بیشتر، رفتار خریداران به درستی سنجیده شود.

تاثیر جنگ بر قیمت و تقاضای دیسک فیزیکی

بازار بازی‌های ویدیویی در دوران جنگ و قطعی سراسری اینترنت تغییرات چشمگیری را پشت سر گذاشت. افرومند اشاره می‌کند که در زمان قطعی شبکه، با وجود افت کلی فروش محصولات، کفه ترازو به سمت نسخه‌های فیزیکی سنگینی کرد؛ به طوری که فروش بازی‌های فیزیکی حداقل ۵ برابر بیشتر از اکانت‌های ظرفیتی بود. به گفته او: نسبت فروش بازی فیزیکی و ظرفیتی که تقریبا برابر بود توی جنگ تغییر کرد و فروش بازی فیزیکی حداقل ۵ برابر ظرفیتی بود.

بازی‌های ظرفیت ۳ به دلیل ماهیت کاملا آنلاین برای چک کردن لایسنس نیاز به اینترنت دارند. همین مسئله باعث شد در دوران قطعی اینترنت تمایل به بازی‌های ظرفیت ۲ بیشتر شود. افرومند در این باره می‌گوید:

در حال حاضر هم بیشتر فروش روی ظرفیت ۲ است. قبل از این جریان‌ها ۹۰ درصد ظرفیت ۲ خریداری می‌کردند و در حال حاضر که اینترنت وصل شده، هم همچنان حدود ۹۰ درصد کابران تمایل دارند اکانت‌های ظرفیت ۲ را خریداری کنند.

«حسین قلوبی دارا»، مدیر یکی دیگر از فروشگاه‌های بازی تایید می‌کند که در زمان بحران و قطعی اینترنت، قیمت دیسک‌های فیزیکی رشد نجومی داشت و حتی به مرز ۱۶.۵ میلیون تومان نیز رسید. او اضافه می‌کند که در همان مقطع، بسیاری از گیمرها به دلیل عدم امکان دانلود یا تایید لایسنس آنلاین، به فروشگاه‌ها مراجعه می‌کردند تا بازی‌های کاملا آفلاین روی کنسول‌هایشان نصب شود.

او همچنین به تقاضای بالای بازی‌‌های دیسکی در دوران جنگ اشاره می‌کنند: «با وجود نجومی شدن قیمت دیسک در دوران جنگ، بازی‌های دیسکی فروش بالاتری را تجربه کردند.» قلوبی دارا درباره تجربه فروش بازی‌ در این دوران می‌گوید:

فروش بازی‌های آفلاین به شدت بیشتر شد و گیمرها به دلیل قطعی اینترنت، به سراغ خرید بازی می‌آمدند.

تجربه قطعی طولانی‌مدت اینترنت، تغییر محسوسی هم در سلیقه خریداران سخت‌افزار نیز ایجاد کرده است؛ به طوری که اکنون تقاضا برای کنسول‌های دارای درایو افزایش یافته است. مدیر مارکتینگ پی‌اس‌پرو می‌گوید پس از پشت سر گذاشتن روزهای اختلال شبکه، علاقه کاربران به تهیه کنسول‌های دیسک‌خور بیشتر از قبل شده است. این تغییر چندان هم عجیب نیست. چرا که خریداران ترجیح می‌دهند با در اختیار داشتن نسخه فیزیکی بازی‌ها، وابستگی خود را به اتصال مداوم اینترنت و ریسک‌های ناشی از قطعی آن کاهش دهند.

آینده بازار بازی در ایران

اتفاقات ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که بازار بازی در ایران بیشتر از همیشه درگیر مشکلات اقتصادی و وضعیت نامعلوم اینترنت است. اینکه گیمرها برای خرید ارزان‌ترین اکانت‌ها هم مجبور به پرداخت قسطی شده‌اند یا از ترس قطعی شبکه دوباره سراغ دیسک‌های گران‌قیمت می‌روند، نشان‌دهنده تلاش آن‌ها برای زنده نگه داشتن این سرگرمی است.

 تا زمانی که شرایط اقتصاد و اینترنت به ثبات نرسد، احتمالا باز هم شاهد روش‌های جدیدی در بازار خواهیم بود تا گیمرها بتوانند به هر شکلی که شده به تجربه بازی‌ها ادامه دهند.

نیما زند
نیما زند

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی