ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار بازی

نویسنده سابق ولو انگشت اتهام حذف دیسک‌های بازی را به‌سمت پلیرها گرفته است

خود کرده را تدبیر نیست

رایکا شریفی
نوشته شده توسط رایکا شریفی تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۵ | ۱۳:۲۵

چت فالیزک، نویسنده سابق بازی‌هایی مثل Left 4 Dead و Portal واکنش تندی به انتقادهای اخیر درباره تصمیم سونی برای پایان دادن به عرضه بازی‌های فیزیکی از سال ۲۰۲۸ نشان داده است. او معتقد است مقصر اصلی این اتفاق نه سونی، که خود پلیرها هستند.

فالیزک در ویدیویی جدید درباره این موضوع گفت:

شما، به‌عنوان مصرف‌کننده، انتخاب‌تان را انجام داده‌اید و انتخاب‌تان هم نسخه‌های دیجیتالی بوده است.

او در ادامه به انتقادهایی از جمله درخواست برای بازگشت کارت‌های حافظه یا اعتراض به حذف نسخه‌های فیزیکی این روزها در فضای مجازی مطرح می‌شوند یا عدم تطابق رفتار واقعی کاربران اشاره کرد:

همین حالا هم بازی‌هایی که درباره‌شان صحبت می‌کنیم در فروشگاه‌ها به‌صورت فیزیکی موجود هستند. نسخه‌های دست‌دوم هم پیدا می‌شوند، اما شما نمی‌روید تا آن‌ها را بخرید.

به‌نظر می‌رسد آمارهای بازار هم از گفته‌های او حمایت می‌کنند. مت پیسکاتلا، تحلیل‌گر موسسه سیرکانا، اخیرا اعلام کرده که تنها هفت بازی پلی‌استیشن در سال جاری توانسته‌اند بیش از ۱۰۰ هزار نسخه فیزیکی در آمریکا به فروش برسانند؛ آماری که کاهش شدید تقاضا برای نسخه‌های دیسکی را نشان می‌دهد.

فالیزک معتقد است:

این آمار حتی وضعیت واقعی بازار را به‌طور کامل منعکس نمی‌کند، چراکه فروش دیجیتالی پلتفرم‌هایی مانند استیم یا مارکت بازی‌های موبایلی در بسیاری از گزارش‌های سنتی لحاظ نمی‌شود.

او هم‌چنین به سرویس گیم پس اشاره داشت:

هرکسی که امروز آمار فروش بازی‌ها را منتشر می‌کند، در واقع میزان فروش را کمتر از واقعیت نشان می‌دهد، چون فروش استیم را محسوب نمی‌کند. بازار موبایل داستان جداگانه‌ای دارد. گیم پس از همان ابتدا تمام دیجیتالی بود. این شما، مصرف‌کنندگان، بودید که به شرکت‌های بزرگ گفتید دیگر نیازی به خرده‌فروشی و نسخه‌های فیزیکی نیست.

فالیزک در ادامه تاکید کرد:

اگر کاربران واقعا نگران آینده مالکیت بازی‌ها بودند، بایستی سال‌ها پیش با این روند مخالفت می‌کردند؛ نه حالا که بازار تقریبا به سمت توزیع دیجیتالی حرکت کرده است.

او در پایان گفت:

اگر واقعا مخالف این روند بودید، باید از همان موقع علیه گیم پس اعتراض می‌کردید، خرید بازی‌های دیجیتالی را کنار می‌گذاشتید و نسخه‌های فیزیکی می‌خریدید. اما این کار را نکردید، چون خرید دیجیتالی راحت‌تر بود.

اظهارات فالیزک در حالی مطرح می‌شود که تصمیم سونی برای توقف عرضه بازی‌های فیزیکی از سال ۲۰۲۸ هم‌چنان بحث‌های زیادی را میان گیمرها و فعالان حوزه حفظ بازی‌های ویدیویی به راه انداخته است. با این حال، از نگاه نویسنده سابق Valve این تغییر بیش از هر چیز نتیجه انتخاب‌های چندین ساله خود کاربران و نه صرف تصمیم شرکت‌های بزرگ بازی‌سازی است.

رایکا شریفی
رایکا شریفی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی