ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درخواست دولت ژاپن از دونالد ترامپ برای عدم استفاده تبلیغاتی از سوپر ماریو
اخبار بازی

ژاپن از دولت ترامپ خواست استفاده سیاسی از کاراکترهای ماریو و پوکمون را متوقف کند

ژاپن نگران آسیب دیدن به کاراکتر مهمی مثل ماریو توسط دولت آمریکا است

علیرضا طالقانی
نوشته شده توسط علیرضا طالقانی تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۷:۴۵

دولت ژاپن ظاهرا از دولت آمریکا خواسته است استفاده از شخصیت‌ها و تصاویر متعلق به آثار ژاپنی مانند کاراکترهای ماریو و پوکمون در پست‌های سیاسی شبکه‌های اجتماعی را متوقف کند. وزارت امور خارجه ژاپن علاوه بر استفاده بدون مجوز از این آثار، نسبت به آسیب احتمالی چنین محتواهایی به برندهای شناخته‌شده ژاپنی نیز ابراز نگرانی کرده است.

براساس گزارش روزنامه ماینیچی شیمبون، وزارت امور خارجه ژاپن تاکنون چندین بار نگرانی خود را در این زمینه به دولت آمریکا منتقل کرده است. طی ماه‌های گذشته، نهادهای مختلف دولتی آمریکا از تصاویر و ویدیوهای مربوط به بازی‌ها و انیمه‌های ژاپنی برای تبلیغ سیاست‌های خود، از جمله سیاست‌های مهاجرتی و پیام‌های مرتبط با عملیات نظامی، استفاده کرده‌اند.

یکی از جنجالی‌ترین موارد به سپتامبر ۲۰۲۵ بازمی‌گردد؛ زمانی که وزارت امنیت داخلی آمریکا ویدیویی از عملیات‌های مهاجرتی و بازداشت افراد را با تصاویر و موسیقی انیمه Pokémon ترکیب کرد. اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا نیز در ویدیویی دیگر از «پیکاچو» در قالب «جدیدترین نیروی پلیس مرزی» استفاده کرده بود.

شرکت Pokémon همان زمان اعلام کرد استفاده از مالکیت فکری این مجموعه در چنین محتواهایی بدون مجوز صورت گرفته است. این شرکت در واکنش دیگری نیز تأکید کرد مأموریت Pokémon «کنار هم آوردن مردم جهان» است و این برند به هیچ دیدگاه یا دستورکار سیاسی وابسته نیست.

در آوریل امسال نیز توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن، از انتشار پستی توسط کاخ سفید که در آن از تصاویر Wii Sports برای تبلیغ حملات آمریکا به ایران استفاده شده بود انتقاد کرد. اعتراض ژاپن در آن مقطع بیشتر بر استفاده بدون مجوز و مسائل مربوط به کپی‌رایت متمرکز بود.

اما گزارش جدید نشان می‌دهد موضع وزارت امور خارجه ژاپن جدی‌تر شده و این وزارتخانه مستقیما و در چند نوبت از دولت ترامپ خواسته است انتشار میم‌ها و محتواهای سیاسی با استفاده از این شخصیت‌ها را متوقف کند. وزارت خارجه ژاپن تأکید کرده که حتی نهادهای عمومی نیز برای استفاده از مالکیت فکری دیگران به اجازه صاحبان اثر نیاز دارند.

این بار نگرانی ژاپن تنها به کپی‌رایت محدود نمی‌شود؛ مقام‌های این کشور reportedly هشدار داده‌اند استفاده از شخصیت‌هایی مانند Mario و Pokémon برای اهداف سیاسی می‌تواند به اعتبار و تصویر جهانی برندهای مرتبط با آن‌ها آسیب بزند.

هنوز مشخص نیست دولت آمریکا و نهادهایی مانند وزارت امنیت داخلی این درخواست را خواهند پذیرفت یا خیر.

علیرضا طالقانی
علیرضا طالقانی

بازی‌های ویدیویی تا به امروز عضوی جدایی‌ناپذیر از ماجراجویی من بوده و هست. غرق شدن توی دنیای بازی‌ها و تجربه کردن موقعیت‌های مختلف و البته شنیدن داستان‌های جذاب باعث شد تا نوشتن و تحلیل درباره بازی‌ها و اتفاقات صنعت برام اهمیت خیلی زیادی پیدا کنه. دنیای کد و برنامه‌نویسی، موسیقی و کتاب از سرگرمی‌های محبوب من محسوب می‌شن.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی