نگاهی به انیمیشنهای پیکسار که روند ساخت آنها متوقف شد
بیش از سه دهه است که با آثار انیمیشنی پیکسار زندگی کرده و خاطرات تلخ و شیرینی برایمان رقم خورده است. در این میان کمتر کسی پیدا میشود که انیمیشنهای معروفی مانند Toy Story، Finding ...
بیش از سه دهه است که با آثار انیمیشنی پیکسار زندگی کرده و خاطرات تلخ و شیرینی برایمان رقم خورده است. در این میان کمتر کسی پیدا میشود که انیمیشنهای معروفی مانند Toy Story، Finding Nemo و Monster Inc را تماشا کرده و عاشق آن نشده باشد.
تمامی این آثار که لیست بلند بالایی از آنها وجود دارد، پیکسار را به یکی از قدرتمندترین شرکتهای پونمایی تبدیل کرده و میتوان آنرا از پیشتازان دنیای سرگرمی و انیمیشن دانست. جدا از بحث کیفیت و جزئیات این انیمیشنها، تمامی آثار پیکسار چند مشخصه یکسان دارند که از میان آنها میتوان به خودسازی، ماجراجویی و موضوعاتی اشاره کرد که در نهایت به بزرگسالان و رفتارهای آنها برمیگردد. احتمالا توجه کردهاید که در بیشتر داستانهای پیکسار، شخصیت اصلی درگیر مسائلی میشود که از طریق آن به نوعی بلوغ شخصیتی رسیده و به تواناییهای خود ایمان میآورد، نکتهای که در عناوین دیگر( مخصوصا داستانهای افسانهای دیزنی) کمتر شاهد آن بودهایم.
موفقیت پیکسار و رضایت نسبتا بالای مخاطبان از عملکرد این کمپانی دلایل زیادی دارد، اما برای آنکه بتواند این روند را ادامه و داده و طبق انتظار طرفداران رفتار کند تصمیمات جدیدی اتخاذ کرده؛ تصمیماتی که منجر به لغو برخی از عناوین شده و بعضی را هم نیمه کاره رها کرده است.
انیمیشن خاطرهانگیز Toy Story(داستان اسباببازی) اولین اثر تمام انیمیشنی پیکسار محسوب میشود که در سال ۱۹۹۵ به نمایش درآمد و از زمان تاکنون، این کمپانی موفق به تولید بیش از ۲۰ عنوان شده که شاهد دنبالههای برخی از آنها نیز بودیم.
استودیو پیکسار هم مانند بسیاری از شرکتهای فیلمسازی، لیستی از آثار کنسل شده و دنبالههایی دارد که هیچوقت ساخته نشده و یا با داستان اصلی آن به کلی تفاوت دارد. در ادامه مقاله به عناوینی میپردازیم که به دلایلی لغو شده و تکلیف آنها مشخص نیست؛ با ویجیاتو همراه باشید.
1906
موضوع به سال ۲۰۰۵ برمیگردد، زمانی که پیکسار و دیزنی به همراه کمپانی برادران وارنر در حال همکاری برای ساخت اقتباسی سینمایی و لایو اکشن براساس رمان 1906 اثر جیمز دالساندرو، بودند.
این رمان حوادث واقعی زلزله و آتش سوزی مهیب در در شهر سان فرانسیسکو را روایت میکند که در تاریخ ۱۸ آوریل ۱۹۰۶(۲۹ فروردین ۱۲۸۵) در شمال ایالت کالیفرنیا به وقوع پیوست و تلفات زیادی را به همراه داشت. وقایع این زلزله توسط خبرنگاری به نام آنالیزا پَسرلی روایت شده و به نوعی کشمکشهای میان جناح فرهنگی و سیاسی را قبل و بعد از حادثه به تصویر میکشد.
فیلم ۱۹۰۶ قرار بود اولین فیلم مستقل و سینمایی پیکسار باشد که حتی برد برد (کارگردان عناوین The Incredibles و Ratatouille) نیز برای کارگردانی آن انتخاب شده بود. متن اصلی کتاب هم به عنوان فیلمنامه به دست مایکل هرست در سال ۲۰۱۲ بازنویسی شده بود که دیزنی و پیکسار پروژه را ترک کردند و از آن سال تاکنون در وضعیت پیشتولید باقی مانده و کمپانی برادران وارنر هنوز تصمیمی برای آن نگرفته است.
گفته میشود هزینه زیاد و ریسک بالا دلیل لغو این لایو اکشن سینمایی باشد و اینطور که برمیآید نمیتوان انتظار ادامه پروژه را داشت.
Newt
شاید یکی از معروفترین عناوین کنسل شده پیکسار، انیمیشن Newt (نیوت) باشد که قرار بود در سال ۲۰۱۱ روی پرده سینماها برود و حتی تصاویری از آن به صورت عمومی منتشر شده بود.
داستان درباره یک گونه از سمندرهای پا آبی بود که طبق یافتههای علمی برای نجات یافتن به گونههای همسان نیاز داشتند. از قضا آخرین سمندرهای زن و شوهر نمیتوانستند همدیگر را تحمل کنند که این موضوع آنها را وارد یک ماجراجویی خطرناک میکند.
این پروژه در آن زمان به پیت داکتر، کارگردان آثاری چون Up (بالا) و Monster Inc (کارخانه هیولاها)، واگذار شده بود که او هم به دلیل همزمانی ساخت انیمیشن Inside Out (درون بیرون) نتوانست آن را به سرانجام برساند و در نهایت عنوان نیوت رسما کنسل شد.
گویا یکی از دلایل لغو نیوت، شباهت داستان آن به انیمیشن Rio (ریو) بوده که در همان سال ۲۰۱۱ توسط شرکت فاکس منتشر شد.
The Shadow King
پیکسار پس از نمایش انیمیشنهای استاپ موشنی کمپانیهای دیگر و موفقیت آثاری چون چون The Nightmare Before Christmas ( کابوس قبل از کریسمس) ، Coraline (کورالاین) و James and the Giant Peach (جیمز و هلوی غولپیکر) تصمیم گرفت هنری سیلیک را برای Shadow Maker انتخاب کند.
عنوان شدومیکر که بعدها به The Shadow King ( پادشاه سایه) تغییر کرد، درباره یک پسر ۹ ساله و یتیم به نام هپ است که در نیویورک زندگی میکند. هپ انگشتهای بسیار بلندی دارد که مجبور است در این دنیای بیرحم آنها را پنهان کند. او با ملاقات دختری در سایهها، یاد میگیرد که سایههای شگفتانگیزی با دستهایش درست کند و با همین سلاح قدرتمند به مصاف هیولایی عظیم میرود که برادرش ریچارد را کشته و قصد نابودی شهر نیویورک را دارد.
این انیمیشن که قرار بود در سال ۲۰۱۳ اکران شود، در مرحله پیشتولید متوقف شد و دیزنی و پیکسار پروژه را ترک کردند. با این حال هنری سیلیک سعی کرد پروژه را به استودیوهای دیگر واگذار کند که متأسفانه تاکنون ساخته و منتشر نشده.
The Graveyard Book
یکی دیگر از قراردادهای میان هنری سیلیک و پیسکار ساخت عنوانی بر اساس کتاب The Graveyard (گورستان) اثر نیل گیمن بود که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد.
گورستان، داستان پسربچهای به نام نوبادی باد اُونز را دنبال میکند که پس از قتل فجیع پدر و مادرش، توسط ساکنان یک قبرستان به فرزندی پذیرفته شده و از ارواح، نیروهای فراطبیعی مانند ناپدید شدن را میآموزد.
عنوان گورستان میتوانست اولین اثر اقتباسی پیکسار از کتابها باشد که پس از جدایی سیلیک به ران هاوارد سپرده شد و قرار بود وی وظیفه کارگردانی این انیمیشن را برعهده داشته باشد. اگرچه دیزنی همچنان به ادامه پروژه علاقهمند است اما تاکنون اطلاعات جدیدی از روند توسعه آن منتشر نشده.
Finding Nemo 2
عنوان Finding Nemo 2 را میتوان یکی از سه پروژه دیزنی برای ساخت دنبالههای آثار پیکسار دانست که قرار بود اتفاقات پیشین انیمیشن موفق Finding Nemo (در جستوجوی نمو) را دنبال کند که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و توانسته بود جایزه اسکار را نیز از آن خود کند.
پس از آنکه مایکل ایزنر و استیو جابز بر سر پخش فیلمهای پیکسار به توافق نرسیدند، دیزنی ساخت دنبالههای انیمیشنهای پیشین خود را به استودیویی جدید تحت عنوان Circle 7 Animation واگذار کرد که Finding Nemo هم جزو آنها بود. در ادامه این استودیو که به طور اختصاصی برای آثار پیکسار تأسیس شده بود، بسته شد اما ایده ساخت دنبالهها همچنان وجود داشت.
نسخه جدید انیمیشنهای اولیه بسیار متفاوتتر از داستان اصلی بود، برای مثال انیمیشن Finding Nemo 2 قصد داشت اینبار داستان گمشدن پدر نمو یعنی مرلین را روایت کند و دُری نیز طی اتفاقاتی حافظهاش را به طور کلی از دست میدهد. همچنین قرار بود نمو برای اولین بار برادر خود، (رِمی) را ملاقات کند که سالها از وجود او بیخبر بوده.
لازم به ذکر است که پیکسار در سال ۲۰۱۶ انیمیشن Finding Dory (در جستوجوی دُری) را منتشر کرد و عملکرد راضیکنندهای از نظر مخاطبان داشت. با این اوصاف دیدار دوباره با دلقک ماهیهای بامزه و دری فراموشکار عملا غیرممکن بهنظر میآید.
Monsters Inc. 2
Monsters Inc 2: Lost in Scaradise (گمشده در اسکارادایس) یکی دیگر از عناوینی است که دیزنی به استودیو Circle 7 Animation واگذار کرده بود. این انیمیشن نسبت به پروژه Finding Nemo 2 مراحل بیشتری را در تولید طی کرده و حتی تصاویری هم از آن منتشر شده بود.
داستان این انیمیشن به مایک و سالی برمیگردد، جایی که این دو تصمیم میگیرند برای بوو کادوی تولد بگیرند و از همین رو وارد جهان انسانها میشوند. اما از بد حادثه بوو و خانوادهاش به جای دیگری رفته بوند و اکنون مایک و سالی مجبور میشوند به دنبال او بگردند. در همین گیر و دار، مایک و سالی دچار اختلاف نظر شده و به دام انسانها میافتند.
البته پیکسار در سال ۲۰۱۳ پیشدرآمدی با عنوان Monsters University(دانشگاه هیولاها) برای انیمیشن اصلی خود یعنی .Monsters, Inc (کارخانه هیولاها) منتشر کرده بود که با استقبال خوبی از طرف مخاطبان روبهرو شد و همچنین فروش خوبی در گیشه داشت.
Toy Story 3
Toy Story 3 قرار بود آخرین پروژه استودیو Circle 7 Animation و دنبالهای بر انیمیشن Toy Story 2 (داستان اسبازبازی ۲) باشد که ورژنهای متفاوتی از داستان آن وجود دارد.
در نسخه اولیه قرار بود در شبی که دکوراسیون اتاق اندی تغییر میکند با اسباببازیهایش به خانه مادربزرگ برود. در کنار آن با عروسکهای جدیدی مانند هی ـ هی و گلادیولا وارد میشوند و هرکدام از آنها به دنبال پیدا کردن عروسکهای گمشده میگردند.
اما در نسخه اصلی داستان شرکت تولیدکننده بازلایتر تصمیم میگیرد اسباببازیها را از سراسر جهان جمعآوری کند که به همین منظور آنها مجبور میشوند به تایوان سفر کنند و برخی از دوستان اسباببازیها به کارخانه بازگردانده میشوند. درآنجا باز با یک فرمانده جدید ستارگان ملاقات میکند که گویا او را جایگزین باز در نظر گرفتهاند. به این ترتیب اسباببازیهای اندی برای نجات جان دوستانشان وارد یک ماجراجویی خطرناک میشوند.
با بسته شدن استودیو Circle 7 Animation، این ایده برای انیمیشن هم مانند سایر عناوین نتوانست به مرحله نمایش برسد و سرانجام لغو شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اره پسر همینه
آقا ممنون مطالب خوبی بود و چقدر بد شده که ساخته نشده
قابل توجهتون اسباب بازی های ۴ هم ساخته شد . معلومه هر چی نوشتین دروغه . بیکارید میشینید هی دروغ مینویسید؟
من با اجازه نویسنده جواب میدم به کامنتتون. دوست عزیز دروغ ننوشتیم، منبع مقاله هم در انتها ذکر شده. موضوعی که احتمالا شاید گنگ بوده اینه که خود Toy Story 3 کنسل نشده، بلکه اول یه استودیو دیگه قرار بوده بسازه و کاملا یه ایده متفاوت برای ساخت نسخه سوم داشتن که با بسته شدن استودیو، این ایده هم کنسل میشه. در واقع میتونیم اینجوری نگاه کنیم که داستان اسباببازیهای ۳ اصلی و اولیه کنسل شده.
کتاب گورستان فوق العاده است. برای من عجیب بود بعد از فیلم موفق کرولاین بر اساسکتاب دیگه ای از همین نویسنده، کسی سراغ این یکی نرفت. به هر شکل خواندن کتابش رو پیشنهاد می کنم. کتاب جذاب اما غمگینی هست. مخصوصا داستان همین روحی که توی تصویر هستش.
اون فیلم شاه سایه ها هم حیف بوده که ساخته نشده.