ناشر بازی: 4Divinity, Gaming Factory |
سازنده بازی: Gaming Factory |
احتمالش کم است که عشق ماشین و ریسینگ را داشته اما با دریفت کردن غریبه باشید. همهمان از یک جایی با این دنیا آشنا شدیم. خیلیهایمان با توکیو دریفت (نسخه فرعی سری فیلمهای سریع و خشمگین)، بعضی از حرفهایترها با انیمه Initial D یا حتی سری نید فور اسپید. لحظه شگفتآوری است وقتی متوجه میشویم ماشینهایی که دیوانهشان هستیم میتوانند چنین مانور عجیب و اعتیادآوری انجام دهند و از آن جادوییتر زمانی است که آن را خودمان انجام میدهیم، چه بسا در بازی باشد. با وجود اینکه جای پای دریفت و فرهنگ پشت آن تقریبا در هر بازی ریسینگی وجود دارد، کمتر بازی را میتوان پیدا کرد که درباره آن باشد. رد کردن پیچهای نید فور اسپید با سرعت 300 کیلومتر با زدن دکمه دریفت یا یاد گرفتن چنین مهارتی به شکلی کاملا واقع گرایانه در Assetto Corsa شیرینی خودش را دارد اما هیچ کدام از این بازیها در مورد دریفت نیستند. اگر شما هم جای خالی چنین بازی ای را حس می کردید، Japanese Drift Master یا به اختصار JDM برای من و شما ساخته شده است. در ادامه به بررسی این میپردازیم که آیا JDM فرای پرداختن به دنیایی ناب و فراموش شده آیا واقعاً بازی خوبی هم است یا خیر، با ویجیاتو همراه باشید.
اولین چیزی که باید در مورد JDM بدانید، در اسم بازی و توضیحات قبلی نهفته است. اینجا همه چیز در مورد دریفت کردن است. در بازی نه خبری از ماشینهای سوپر اسپورت است و نه مسابقههایی متنوع و مختلف. همه چیز حول دریفت میچرخد. تمام 20 و خوردهای ماشین بازی همگی ماشینهای کلاسیک ژاپنی هستند و در هر مسابقهای دریفت کردن اولویت اصلی است. حتی زمانی که در طی مراحل داستانی بازی مجبور میشوید از دست دوستپسرهای عصبانی مردم (دلیلش را خودتان حدس بزنید) فرار کنید. از طرفی چنین تمرکزی هدف کلی بازی است اما از طرفی دیگر احتمال دارد هر چقدر هم که عاشق دریفت کردن در خیابانهای ژاپن باشید، باز هم دلتان کمی تنوع بخواهد که در این صورت به جز یک سری مسابقه درگ ساده هیچ چیز دیگری انتظارتان را نمیکشد.
صحبت از داستان شد؛ اگر عاشق انیمه و مانگا هستید، باید بگم غافلگیری بزرگی در انتظارتان است. داستان جذاب JDM با الهام از انیمه Initial D در قالب یک مانگا سیاه و سفید جذاب روایت می شود که لذت بازی را دو چندان میکند. هر چند کمی به نظرم عجیب است که JDM از لحاظ ظاهری و گرافیکی هیچ سنخیتی با ریشه مانگا و انیمهای داستان خود ندارد و گرافیکی واقعگرایانه و شاید کمی بیروح انتظارتان را میکشد.
اما در هر صورت بازی حتی با وجود آنکه خبری از بودجههای کلان پشت ساختش نیست، در هر زمینه بصری دیگری ناامیدتان نمیکند و حتی در مقایسه با دیگر بازیهای ریسینگ حسابی غافلگیرتان هم میکند. نمیدانم چطور و چگونه اما JDM بر خلاف بسیاری از بازیهای ریسینگ بزرگ موجود در بازار، سیستم فرمان 900 درجهای با انیمیشنهای کامل حرکات دست و حتی عوض کردن دنده دارد. در کنار آن داخل کابین تمامی خودروها با جزییاتی بسیار بالا و دقیق طراحی شدهاند که حتی میتوانید آنها را تا حد بسیار زیادی شخصیسازی کنید، بسیار بیشتر از چیزی که در سری بازیهایی مثل فورتزا شدنی است.
در مورد همه چیز صحبت کردیم به جز اصلیترین بخش: دریفت کردن. خبر خوب را اول به شما میدهم، خوشبختانه برای دریفت کردن در کوچه پس کوچههای و کوهستانهای نقشه بزرگ بازی احتیاجی به فرمان و تجهیزات پیشرفته و دانش بسیار بالایی از دریفت کردن ندارید. JDM از همان اول از شما میخواهد تا بین دو حالت رانندگی آرکید و سیم کید (نیمه شبیهساز) یکی را انتخاب کنید و با انتخاب کردن آرکید کافی است کنترلر را در دستتان بگیرید و راحتتر از بسیاری از بازیهای دیگر دریفت کنید، این وسط بازی هم سه روش اصلی شروع دریفت را همان ابتدا به شما آموزش میدهد و دیگر از آنجا به بعد با کمی آزمون و خطا، دریفت کردن دستتان میآید. اما از طرفی گاهی برخی از ماموریتها و چالشها به قدری سخت میشوند که با آن ماهیت آرکید و به ظاهر تازهکار دوستانه بازی در تضاد است. از طرفی اگر از قبل حرفهای باشید و به سراغ سیم کید بروید، تجربه نهایی آنقدرها هم واقع گرایانه نیست. سیستم پشتیبانی بازی از فرمان کامل و کمنقص است و حتی از تنظیمات دنده و کلاچ H Shift هم پشتیبانی میکند اما در نهایت فیزیک ماشینها به سمت آرکید بودن متمایل است. به نظر میرسد JDM تلاش کرده تا هر دو قشر تازهکار و حرفهای را جذب خود کند و رعایت چنین تعادل سختی باعث شده تا گیمپلی نهایی در راضی کردن هر دو کمی شکست بخورد.
این موضوع در ترکیب با تمرکز کامل JDM تنها روی دریفت کردن و دوری از طراحی هر گونه چالش و مسابقه ای دیگر مانع از آن می شود که محصول نهایی در طولانی مدت بتواند همچنان به اندازه روز اول سرگرم کننده بماند مگر آنکه به خاطر ذات ارلی اکسس بودن بازی محتوای جدید به آن جان تازه ای ببخشد. البته اشتباه نکنید، به شخصه از نبود چالش های تکراری و خسته کننده ای چون نابود کردن بیلبوردها یا پیدا کردن ماشین های عتیقه در نقشههای بزرگ که امروزه در هر بازی ریسینگی کپی پیست میشوند حسابی استقبال میکنم اما خب پتانسیل جایگزینی چنین چالشهایی با محتوای سرگرم کنندهتر وجود دارد.
خلاصه بگویم، JDM نامهای عاشقانه به خورههای دریفت است که تقریباً هر چیزی که انتظارش را دارید جلوی شما میگذارد. اگر عاشق دریفت کردن باشید، تجربه دریفت کردن با نیسان اسکای لاینی که از اول تا آخرش را خودتان شخصیسازی کردید در کوهستانهای بازی آن هم در حالی که به موسیقیهای الکترونیک و فوقالعاده بازی گوش میدهید به هیچ وجه ناامیدتان نمیکند اما در طولانیمدت مشخص نیست JDM چقدر بتواند به اندازه چند ساعت اول سرگرمکننده و دوستداشتنی باقی بماند.
بررسی بازی JDM: Japanese Drift Master بر اساس کد ارسالی ناشر (Gaming Factory) برای ویجیاتو روی پلتفرم پیسی انجام شده است.
اگر عاشق دریفت کردن باشید، تجربه دریفت کردن با نیسان اسکای لاینی که از اول تا آخرش را خودتان شخصیسازی کردید در کوهستانهای بازی آن هم در حالی که به موسیقیهای الکترونیک و فوقالعاده بازی گوش میدهید به هیچ وجه ناامیدتان نمیکند اما در طولانیمدت مشخص نیست JDM چقدر بتواند به اندازه چند ساعت اول سرگرمکننده و دوستداشتنی باقی بماند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فقط به عشق آقا پدرام♥️