ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی بازی Pikmin 4

انتشار در ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰
آرش پارساپور
آرش پارساپور

منتشر‌ شده در 1 سال قبل
اشتراک گذاری:

فرنچایز Pikmin یکی از عجیب و غریب‌ترین سری بازی‌های تاریخ نینتندو است و با اینکه بیشتر از ۲۰ سال قدمت دارد، اما برخلاف سایر فرنچایزهای محبوب این کمپانی، تنها صاحب ۴ بازی اصلی است. همین بازی Pikmin 4 نزدیک به یک دهه در مسیر تولید خود قرار داشته و باید گفت این وسواس و دقتی که سازندگان در ساخت هر یک از بازی‌های این سری دارند؛ باعث شده که هر یک از بازی‌های پیکمین، تبدیل به عنوانی شاهکار شود. بازی Pikmin 4 هم از این قاعده خارج نیست و ارزش صبر کردن نزدیک به یک دهه را داشته؛ می‌پرسید چطور؟ با ویجیاتو همراه باشید تا به نقد و بررسی بازی Pikmin 4 بپردازیم.

بازی‌های Pikmin از زمان گیم‌کیوب متولد شدند و راه خود را در همان کنسول ادامه دادند و سپس در نسخه سوم در کنسول تقریبا شکست خورده نیتندو یعنی Wii U ظاهر شدند. پیکمین ۳ یکی از بهترین بازی‌های وی‌یو به حساب می‌آمد و توانست نام این سری را بدرخشاند. ظهور بدی پیکمین‌های دوست‌داشتنی در بازی Hey!Pikmin برای کنسول دستی N3DS بود که نتوانست موفقیت نسخه‌های کنسول خانگی این فرنچایز را تکرار کند و شاید بتوان به نحوی گفت که عدم موفقیت این بازی (چه در بحث تجاری و چه در بین گیمرها) باعث شد تا ساخت بازی چهارم به درازا بکشد.

بازی Atlas Fallen یک دنیای دیستوپیایی (پساآخرالزمانی) را نشان می‌دهد. در این دنیا جادو و تکنولوژی با همدیگر گره خورده و تمامی مردم نیز تحت نظر خدای خورشید زندگی می‌کنند. بازی شما را در نقش یکی از آخرین قهرمانان اطلس در این دنیا فرو می‌برد که قرار است در برابر استبدادی که دنیا را فراگرفته قیام کند و سرزمین‌ها را پس بگیرد. خط داستانی بازی تقریبا یک خط داستانی مستقیم است اما برخی بازی Pikmin 4 در نهایت بعد از نزدیک به یک دهه انتظار عرضه شده و همان فرمول موفق بازی‌های قبلی را تکرار می‌کند و البته پر از خلاقیت و ایده‌های جدید است. نینتندو همیشه نشان داده که علاقه‌ای به تکرار موفقیت‌های خود نداردو با اینکه فرمول‌های تضمینی زیادی در گنجینه اسرار خود دارد اما همیشه خودش را به چالش کشیده و با اعمال تغییرات ریز و درشت در بازی‌های خود، سعی کرده تا روح تازه‌ای در تک تک عناوینی که عرضه می‌کند بدمد. در بازی Pikmin 4 هم از این دست خلاقیت‌ها کم دیده نمی‌شود و بازی با وجود اینکه ادای دین زیادی به نسخه‌های گذشته خود دارد اما در عین حال تبدیل به اثری شده که کاملا امروزی است و المان‌های جدیدی در خود دارد که البته اگر واقع‌بینانه به آن نگاه کنیم؛ همه آن‌ها هم المان‌های خوبی نیستند.انتخاب‌ها و تصمیم‌ها در طول بازی می‌تواند روی روند روایت بازی تاثیر بگذارد.

میاموتو، غول افسانه‌ای نینتندو در یک مصاحبه رسانه‌ای در برابر پاسخ این پرسش که «چرا بازی‌های Pikmin آنطور که سایر عناوین نینتندو در دنیا ترکانده‌اند؛ نتوانسته زبانزد خاص و عام شود؟» جواب داد که گیم‌پلی نسبتا پیچیده بازی باعث این موضوع شده. او معتقد است که بازی‌های پیکمین آنقدر ساده نیستند و جور شدن با گیم‌پلی آن مدت زمانی را می‌طلبد که این موضوع با اکثر بازی‌های نینتندو و سیاست‌های آن در تضاد است. میاموتو دقیقا درست می‌گوید و اگر می‌خواهیم سراغ Pikmin 4 بروید و هیچ یک از بازی‌های قبلی این سری را هم تجربه نکرده باشید (درست مثل خود من) قطعا در وهله اول گیج‌ترین انسان کره‌خاکی خواهید بود.

هسته اصلی و راز موفقیت پیکمین در گیم‌پلی منحصر به فرد آن نهفته است. شما در بازی در نقش یک آدم فضایی اندازه کله مورچه فرو می‌روید که به سیاره‌ای شبیه زمین (من که می‌گویم همان زمین خودمان است) آمده و سیاره‌اش در اینجا سقوط کرده است. او باید به کمک موجودات کوچکی به اسم پیکمین و البته یک فقره سگ فضایی بانمک به اسم اوچی، قطعات مختلف سفینه را پیدا کند و سفینه خود را از نو بسازد. او این کار را هم برای فرار از مخصمه‌ای که در آن گیر کرده انجام می‌دهد و هم قصد دارد گروه نجاتی که بخاطر سیگنال کمک او به اینجا آمدند و آن‌ها هم مثل خودش اسیر شدند را نجات دهد. ماموریت این آدم فضایی (که با نام الیمار شناخته می‌شود) ماموریت مهمی است و او حاضر است هر فداکاری که می‌تواند برای تکمیل عملیات خود انجام دهد. هیچ‌یک از این موجودات فضایی با زبانی که ما آدم‌ها می‌شناسیم صحبت نمی‌کنند و دیالوگ‌ها در بازی به زبانی ناشناخته رد و بدل می‌شود.

Pikminها جادوی اصلی این سری بازی هستند؛ موجوداتی که از ناکجاآباد آمده‌اند و انواع مختلفی دارند. پیکمین قرمز، بنفش، زرد، آبی، سفید، سنگی، پرنده، یخی و درخشان اصلی‌ترین پیکمین‌ها هستند که در بازی چهارم حضور دارند. دو پیکمین آخر این لیست یعنی مدل یخی و درخشان منحصر بازی جدید هستند و تقریبا از نامشان مشخص است که چکار می‌کنند. اساسا باید بدانید که هر یک از پیکمین‌ها قابلیت منحصر به فردی دارند که آن‌ها را نسبت به سایرین همنوعان خود متمایز می‌کند. به‌عنوان مثال پیکمین قرمز با رشد گیاهان و گل‌ها سر و کار دارد و همچنین می‌توانند از خودشان آتش ساطع کنند. پیکمین‌های زرد می‌توانند وسایل را پرتاب کنند و بمب به سمت دشمن بیندازند. پیکمین آبی با عنصر آب و سر و کار دارند و قابلیت شنا کردن دارند. پیکمینهای بنفش سنگین‌تر هستند و طبیعتا کندتر ولی توانایی برداشتن وسایل حجیم و گنده را دارند. پیکمین‌های سفید نیز بسیار سریع هستند و می‌توانند سموم سازی کنند و یا سم‌ها را دفع کنند. پیکمین‌های پرنده هم مشخص است چه می‌کنند و پیکمین‌های سنگی نیز می‌توانند همه چیز را درب و داغان کنند و قدرت بالایی دارند. گونه‌های فرعی پیکمین نظیر پیکمین قارچی و هویجی و… هم وجود دارد که برخی از آن‌ها در بازی جدید هم حاضر هستند.

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۱۵ ساعت
داستان + ماموریت‌های فرعی: ۲۰ ساعت

شما در بازی قابلیت کنترل کردن این پیکمین‌ها را برعهده دارید و باید با استراتژی درست خود، مراحل را رد کرده و با به دست آوردن آیتم‌های گوناگون و فرستادن‌شان به سفینه اصلی، کم کم سعی کنید تا همه وسایل مورد نیاز خود را برای بازسازی سفینه خودتان پیدا کنید. در هر مرحله در مکان‌های مختلفی حضور پیدا می‌کنید که در واقع نقاط بسیار عادی برای ما انسان‌ها هستند اما از آن‌جایی که با یک مشت کاراکتر اندازه مورچه روبرو هستیم؛ این نقاط عادی تبدیل به لوکیشن‌هایی بسیار هیجان انگیز شدند! یک باغچه کوچک پشت خانه، یک آشپزخانه شلوغ، اتاق بازی بچه، لبه یک برکه کثیف و... برخی از این نقاط هستند که با زیبایی و ظرافت خاصی طراحی شدند و پرجزییات هستند.

در هر مرحله شما در وهله اول باید پیکمین‌ها را پیدا کنید و سپس آن‌ها را کنترل کنید. سگ فضایی کذایی شما! با نام اوچی هم همراهتان است و می‌تواند در برخی مواقع به کار بیاید، بخصوص وقت‌هایی که رفتن به برخی نقاط سخت است و می‌توانید پشت اوچی سواری بگیرید! در این بین دشمنانی نیز در طول مراحل وجود دارند که باید با کمک ارتش پیکمین‌های خود، نقاط ضعف‌ آن‌ها را پیدا کرده و شکست‌شان دهید.

برای اولین بار در این سری، امکان بازی در طول مدت زمان شب هم وجود دارد. با بازی کردن هر یک از لوکیشن‌ها در زمان شب، بازی حالت Tower Defnese به خود می‌گیرد و شما می‌مانید و لشکری از دشمنان که به سمت سفینه شما حمله‌ور می‌شوند. این بخش از بازی، بخش سخت و چالش‌برانگیز آن است که می‌تواند هم باعث بالا رفتن امتیاز و به‌دست آوردن آیتم‌های جدید بشود و هم اینکه آسانی بیش از حد بازی در سایر بخش‌ها را بشورد و ببرد!

بازی Pikmin 4 برخلاف نسخه‌های قبلی خود، تقریبا به جز حالت شب هیچ چالش خاصی با خود به همراه ندارد. سیستم زمان‌بندی بازی حذف شده و هیچ درجه‌بندی انتخاب میزان سختی بازی نیز برای گیمر در نظر گرفته نشده است. این موضوع می‌تواند تا حدی باعث آزردن گیمرها شود اما همانطور که گفته شد سازندگان با پیش آوردن بخش بازی در شب، سعی کردند تا این موضوع را فراموش نکنند و هر دو قشر دوستداران چالش و دوستداران سرگرمی را راضی نگه دارند.

متاسفانه بخش دو نفره بازی نیز ستخوش تغییرات زیادی شده و بازی دیگر عملا دونفره نیست! در نسخه‌های قبلی دو نفر می‌توانستند به طور همزمان و در کنار یکدیگر بازی کنند و ارتش پیکمین‌ها را هدایت کنند اما در بازی چهارم این سری، نفر دوم یک شخص مرموز پشت پرده است که صرفا کنترل یک دایره وسط صفحه را بر عهده دارد که به اینور و آنور می‌رود و ته کاری که می‌تواند انجام دهد پرتاب یک سری اشیا به دشمنان در بازی است. می‌توانم بگویم که نفر دوم در بازی Pikmin 4 رسما رد حال غاز چراندن است و دقیقا به درد همان داداش کوچکی می‌خورد که قرار است دسته خراب را به او بدهید و فاز توهم بزند که در حال بازی کردن است! در نهایت باید گفت حذف بازی دو نفره ضربه بدی به بازی زده است و هواداران زیادی را ناراحت کرده است.

داستان بازی Pikmin 4 در ادامه عناوین قبلی خود روایت می‌شود اما لازم هم نیست که بدانید دقیقا در بازی‌های گذشته چه اتفاقاتی رخ داده تا بتوانید قصه بازی فعلی را دریابید. درواقع برخلاف چیزی که شاید در وهله اول با دیدن اسکرین شات‌ها و تریلرهای بازی به نظر برسد؛ سری پیکمین داستان قدرتمند و احساسی خوبی دارند و در قسمت چهارم، اوج این داستان‌سرایی حس می‌شود. نمی‌خواهیم در این بخش زیادی به اسپویل کردن بپردازم اما همین بس که بدانید پس از به اتمام رساندن بازی، تازه بازی اصلی شروع می‌شود و اصلا و ابدا گول مدت زمان ۶ ساعته بخش اصلی بازی را نخورید چرا که بازی اصلی پس از تیتراژ انتهایی بازی آغاز می‌شود! می‌توان گفت Pikmin 4 دو بازی در یک بازی است و از این حیث، سنگ تمام گذاشته است.

گرافیک بازی در نوع خود بی‌نظیر است و مشکل فنی که بازی را همراهی می‌کند وجود لودینگ‌های مکرر و طولانی است که پشت سر هم بر صفحه تصویر ظاهر شده و اعصاب گیمر را به هم می‌ریزد. موسیقی و صداگذاری در Pikmin 4 کاملا همسو با فضای فانتزی و عجیبو غریب بازی است. کنترل بازی نیز با توجه به اینکه با یک گیم‌پلی درگیرکننده و جدید روبرو هستیم؛ در وهله اول کمی تا قسمتی سخت است و باید با آن سر و کله بزنید. اما پس از مدتی مطمئن باشید به آن عادت می‌کنید و خوشبختانه بازی هم هیچ عجله‌ای ندارد که شما در همان نیم ساعت ابتدایی بازی همه فن حریف شوید و همه چیز را به آرامی و با توضیحات کامل به گیمر یاد می‌دهد.

بازی Pikmin 4 یکی از خلاقانه‌ترین بازی‌هایی است که در چند سال اخیر ساخته شده و فضای عجیب و غریبی را به تصویر می‌کشد که در هیچ بازی دیگری مثل و مانند آن را ندیده‌اید. بازی گیم‌پلی به شدت درگیرکننده و بامزه‌ای دارد و این گیم‌پلی را طوری چیده که گیمر دائما قصد دارد تا به ماموریت بعدی و تکمیل آن بپردازد. نینتندو توانسته در Pikmin 4 بار دیگر جادوی خود را تزریق کند و کاری کند که کنسول نینتندو سوییچ با عمر شش ساله خود همچنان با داشتن بازی‌های درخشان، در بین کنسول‌های نسل نهم بدرخشد.

خلاصه بگم که...

بازی Pikmin 4 یکی از گوهرهای کمتر دیده شده کمپانی نینتندو است. یک بازی استراتژی بامزه که با گیم‌پلی درگیرکننده خود گرافیک بانمک و داستان غنی‌اش می‌تواند پکیجی کامل برای یک بازی نوآورانه و جذاب باشد.

می‌خرمش...

بازی گیم‌پلی به شدت بامزه و تازه‌ای دارد و این گیم‌پلی جدید را آرام آرام و با حوله به مخاطب یاد می‌دهد تا ذره ذره غرق در دنیای فانتزی و عجیب و غریبش بشود. اگر دنبال خلاقیت هستید، قطعا باید با پیکمین‌ها همراه شوید. پیکمین‌ها خودشان به تنهایی دلیل «میخرمش» این بازی هستند!

نمی‌خرمش...

گیم‌پلی ناآشنای بازی برای کسانی که حوصله ندارند تا وارد یک فضای جدید بشوند، نامانوس است. نکته دیگر اینکه بازی چالش خاصی ندارد و برای همه تقریبا آسان است که می‌تواند دوستداران چالش در بازی‌ها را از خود دور کند.

  • امتیاز ویجیاتو88
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 8.6
  • امتیاز متاکریتیک87
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • sibzaminie
    sibzaminie | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

    درضمن چندخط از نقد atlas fallen بود

  • sibzaminie
    sibzaminie | ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

    ممنون نقد خوبی بود اما یه جا اشتباهی نوشته بودید سیاره‌اش اینجا سقوط کرده است.تصحیح کنید خواهشا🙏

مطالب پیشنهادی