ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار بازی

بازی Doom روی مولتی‌متر ۳۰ دلاری اجرا شد!

یک کاربر بازی کلاسیک دووم را به ابزار اندازه‌گیری جریان برق آورد

احسان حسین خواه
نوشته شده توسط احسان حسین خواه تاریخ انتشار: 2 آبان 1405 | 20:00

علاقه‌مندان به بازی DOOM همچنان به سنت قدیمی اجرای این شوتر کلاسیک روی دستگاه‌هایی ادامه می‌دهند که اساساً برای اجرای بازی طراحی نشده‌اند. این بار، کاربری به نام آرتور بینیک (Artur Bieniek) موفق شده است بازی را روی مولتی‌متر کلمپی دیجیتال FNIRSI DMC-100 اجرا کند؛ دستگاهی اقتصادی که قیمتی در حدود ۳۰ تا ۵۰ دلار دارد.

در طول سال‌های گذشته، نسخه‌هایی از DOOM روی دستگاه‌های عجیب‌وغریبی از جمله تست بارداری، ماشین چمن‌زنی، مسواک برقی هوشمند و حتی یک قطعه لگو اجرا شده‌اند. حالا این بازی کلاسیک به فهرست بلندبالای دستگاه‌هایی پیوسته است که کاربران خلاق موفق شده‌اند آن را روی آن‌ها اجرا کنند.

FNIRSI DMC-100 یک مولتی‌متر کلمپی است که برای اندازه‌گیری جریان الکتریکی در مدارها به کار می‌رود؛ ابزاری که طبیعتاً قرار نیست لشکرهای جهنمی DOOM را به نمایش بگذارد. بااین‌حال، بینیک توانسته موتور بازی‌سازی doomgeneric را روی تراشه Artery AT32F415 این دستگاه اجرا کند؛ تراشه‌ای که نقش مغز اصلی مولتی‌متر را بر عهده دارد.

در حال حاضر، این دستگاه می‌تواند قسمت نخست بازی Freedoom: Phase 1 را اجرا کند و مراحل اصلی آن، از E1M1 تا E1M9، در دسترس هستند. چهار جایگاه ذخیره بازی نیز در نظر گرفته شده و بخش‌های مختلف، از صفحه عنوان و میان‌پرده‌های بین مراحل گرفته تا صحنه پایانی، به‌درستی کار می‌کنند. نکته جالب‌تر اینکه بازی به‌صورت رنگی اجرا می‌شود و بینیک برای کنترل آن از کنترلر پهپاد DJI استفاده می‌کند.

Freedoom: Phase 1 پروژه‌ای رایگان و متن‌باز است که تمام عناصر گرافیکی و صوتی بازی اصلی The Ultimate DOOM را با محتوای جایگزین عوض می‌کند. به همین دلیل، این پروژه امکان تجربه‌ای مشابه با DOOM را بدون استفاده از دارایی‌های اصلی بازی فراهم می‌کند.

کاربرانی که می‌خواهند DOOM را روی مولتی‌متر FNIRSI DMC-100 تجربه کنند، می‌توانند راهنمای منتشرشده توسط بینیک را در گیت‌هاب دنبال کنند. البته نصب این نسخه، نرم‌افزار اصلی دستگاه را با میان‌افزار مخصوص DOOM جایگزین می‌کند و ممکن است ضمانت آن را باطل کند؛ بنابراین، انجام این کار بر عهده خود کاربران خواهد بود.

نکته مهم‌تر اینکه به گفته بینیک، تا زمانی که DOOM روی دستگاه نصب باشد، مولتی‌متر دیگر قادر به اندازه‌گیری نیست. البته امکان بازگرداندن میان‌افزار اصلی وجود دارد؛ اما اگر قصد دارید از این ابزار برای کارهای الکتریکی استفاده کنید، بهتر است پیش از تبدیل کردن آن به کنسول بازی، این محدودیت را در نظر بگیرید.

احسان حسین خواه
احسان حسین خواه

صنعت بازی‌های ویدئویی همیشه برای من، یه دنیای کشف‌نشدنی بوده و هست. دنیایی که می‌شد انتظارات بالایی ازش داشت و توی اون، غیرممکن‌ها رو تجربه کرد. خوشبختانه من بقدری خوش شانس بودم که بخوام به عنوان یه نویسنده و ژورنالیست، عضو کوچیکی از دنیای بازی‌های ویدئویی باشم. راستی تا یادم نرفته، اینو هم بگم که رانندگی، فیلم‌ دیدن و گوش کردن به موسیقی‌ راک هم جزو سرگرمی‌های من هستن.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی