چرا افزایش قیمت بازیها میتواند به نفع گیمرها باشد؟
به نظر افزایش قیمت بازیها اتفاقی است که دیر یا زود میافتد و نمیتوان جلویش را گرفت. حتی همین الآن نیز نسخههای گلد، آلتیمیت، کالکتورز ادیشن و غیره و غیره از بازیهای ویدیویی وجود دارند ...
به نظر افزایش قیمت بازیها اتفاقی است که دیر یا زود میافتد و نمیتوان جلویش را گرفت. حتی همین الآن نیز نسخههای گلد، آلتیمیت، کالکتورز ادیشن و غیره و غیره از بازیهای ویدیویی وجود دارند که محتوای بیشتر (و در واقع کاملتری) از بازی پایه را با قیمت بالاتری ارائه میدهند.
مدتی است که شایعه افزایش قیمت بازیها ویدیویی برای نسل نهم کنسولها شنیده میشود. البته در وضعیت اقتصادی حال حاضر کشور ما چنین خبری اصلاً خوشایند نخواهد بود.
با این حال Jeremy Peel، نویسنده وبسایت GamesRadar، درباره مزایای افزایش قیمت بازیها که در نهایت به نفع گیمرها نیز خواهد بود مطلبی نوشته که در ادامه میتوانید ترجمه آن را از ویجیاتو بخوانید.
قرار است به زودی یک زمین لرزه در صنعت ویدیو گیم به وقوع بپیوندد. یک گسل را در نظر بگیرید؛ نقطه اوج اصطکاک بین دو صفحه: یک طرف قیمت خردهفروشی بازیها است که از زمان عرضه کنسول ایکس باکس ۳۶۰ روی ۶۰ دلار باقی مانده و در طرف دیگر نیز هزینه ساخت و توسعه بازیها AAA که در ۱۵ سال پیش بیشتر و بیشتر شده قرار گرفته است.
مورد دوم باعث شده تا فشار بیشتری به مورد اول وارد شود و دیر یا زود، این فشار آزاد خواهد شد. چنین چیزی غیرقابل اجتناب است؛ زمین لرزهای در صنعت ویدیو گیم به وقوع خواهد پیوست.
هزینه خلاقیت
ماه پیش بود که شاون لیدن، مدیر سابق پلی استیشن در ایالات متحده آمریکا، در کنفرانس آنلاین Gamelab سخرانی و ادعا کرد که در هر نسل متوالی از عرضه کنسولها هزینه ساخت بازیها دو برابر شده است. چنین چیزی باعث شده بودجه بازیهای AAA در نسل حاضر چیزی بین ۸۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار باشد که بیشتر به این بستگی دارد که به چه تعداد نیرو برای ساخت یک بازی AAA موفق مورد نیاز باشد.
تیم اولیه توسعه سری بازی Assassin's Creed برای ساخت اولین دنباله (Assassin's Creed II) سه برابر و حدود ۴۵۰ نفر شد اما فقط ۴ سال بعد و برای ساخت Assassin's Creed IV: Black Flag این تعداد نزدیک به ۱۰۰۰ نفر شده بود.
در همین حال نیز زمان مورد نیاز برای ساخت بازیهای AAA افزایش یافته است. مثلاً The Last of Us Part 2 دو برابر نسخه قبلی خود طول کشید تا تکمیل شود.
لیدن در این باره گفته بود: «مشکل این است که با وجود چنین الگویی [ساخت بازیها] اصلاً دوام نمیآورد. فکر نمیکنم که در نسل بعد بتوانید این اعداد را دو برابر کرده و این فکر به سرتان خطور کند که میتوانید رشد پیدا کنید. [قیمت بازیها] از وقتی کارم را در این تجارت آغاز کردهام ۵۹.۹۹ دلار بوده اما هزینه [ساخت] بازیها ده برابر شده است.»
یکی از پیشنهادهای لیدن برای این مشکل، ساخت بازیهای کوتاهتر است. اگر The Last of Us Part 2 دو برابر نسخه قبلی خود محتوا ارائه نمیداد، هزینه ساختش اینقدر زیاد نمیشد. اما انجام چنین کاری آن هم در حالی که گیمرها با بازیهای جهانباز و بازیهایی مثل Destiny که به طور مداوم پشتیبانی میشوند خو گرفتهاند کار دشواری خواهد بود.
راهحل کم دردسرتر این است که قیمتها در هنگام ورود به نسلی جدید افزایش پیدا کنند؛ درست در همان وقتی که مشتریان صف میبندند و خرج میکنند تا ببینند وسیله جدیدشان چه قابلیتهایی ارائه میدهد.
این زمان بندی افزایش قیمت البته از جنبههای دیگر چندان مثبت به چشم نمیآید. این کار، آن هم در حالی که ویروس کرونا دارد دنیا را به سمت یک بحران اقتصادی پیش میبرد، ایده خوبی نخواهد بود و به این ترتیب مشتریان کمتری در صنعت بازیهای ویدیویی باقی خواهند ماند.
از طرف دیگر مشکل همیشگی قیمت بازیهای دیجیتالی نیز وجود دارد: بازیهای دیجیتالی با وجود این که ناشران دیگر نیاز به پرداخت هزینههای بستهبندی و توزیع را ندارند، هنوز همقیمت با نسخههای فیزیکی و دیسکها به فروش میرسند.
هر کسی که در دوران قرنطینه به فروشگاههای دیجیتال برای خرید Animal Crossing: New Horizons سر زده باشد تا از بیحوصلگی و افسردگی این دوران فرار کند مطمئناً با واقعیت وحشتناک ۵۰ پوند بودن قیمت این بازی رو به رو شده است.
حالا که قرار است پلی استیشن ۵ یک نسخه فقط دیجیتالی داشته باشد، و شایعاتی مبنی بر وجود چنین ورژنی از کنسول مایکروسافت نیز شنیده میشود، احتمالاً باید به این مشکل رسیدگی جدی شود.
نحوه درآمد
با تمام این گفتهها، و با این که شاید کمی به تناقض برسیم، قیمت بالاتر برای بازیها میتواند برای توسعهدهندگان نیز مثل پلیرها مفید باشد. مهمتر از همه باعث میشود تا ناشران دنبال راههای تیغ زدن جیب مشتریانشان آن هم چندین ماه (و حتی سال) بعد از انتشار بازی نگردند.
کوری بارلوگ، مدیر نوآوری عنوان God of War، در پستی توییتری گفت: «قیمت بازیها لازم است که بیشتر شود. من یک افزایش اولیه در قیمت را به پرداختهای درون برنامهای همیشگی و زجرآور که در بعضی از بازیهای امروزی وجود دارند ترجیح میدهم.»
زمانی ایده اصلی این بود که صرفاْ یک زره جدید برای اسب درون بازیتان بخرید، سپس نوبت به DLCها به صورت سیزن پس (Season Pass) رسید. اخیراً هم توسعهدهندگان AAA به لوت باکسها روی آوردهاند؛ روشی که نه تنها به طور عمومی مورد نقد قرار گرفته بلکه در بسیاری از کشورها نیز منع شده است. اخیراً کمیته قمار مجلس اعیان بریتانیا به دنبال وضع مقررات اضطراری در این رابطه است.
با این حال ناشران الزاماً نمیخواهند جایگزینی برای لوت باکسها پیدا کنند. برعکس تصور عمومی، برای آنها مهم است که گیمرها نسبت به آنها چه نظری دارند. آنها ترجیح میدهند کمپینها تبلیغاتیشان که به طور دقیق آماده شدهاند در نظرات منفی پلیرها غرق نشوند. منطقی هم هست که از قرار گرفتن در شرایط سخت خوششان نیاید.
توسعهدهندگان حتی دوست دارند از عذاب دفاع کردن از پرداختهای درون برنامهای نیز خلاص شوند. ایدههایی مثل لوت باکسها ممکن است آنها را طماع به تصویر بکشند و فضایی را ایجاد کنند که یوتیوبرها و استریمهایی سخیف از چنین ناراحتی و خشم ایجاد شده بین مخاطبان استفاده کرده، خوشان سود کنند و شکاف بین مشتریان و استودیوهای بازیسازی را عمیقتر کنند.
تابستان سال پیش، یک مشاجره عمومی بر سر لوت باکسهای عنوان Apex Legends بین اعضای استودیو Respawn و پلیرها به وجود آمد. درو مککوی، یکی از اعضای این استودیو، در جواب مخاطبان گفته بود: «من آن قدری در این صنعت بودهام تا زمانی را به یاد بیاورم که پلیرها نسبت به توسعهدهندگان عوضی بازی درنمیآوردند که بسیار خوشایند بود.» که البته بعداً وینس زامپلا، رئیس Respawn، مجبور به عذرخواهی به خاطر چنین نظری شد.
بدون وجود فشار در نحوه کسب درآمد روی توسعهدهندگان، آنها میتوانند از چنین مواردی در ارتباط برقرار کردن با مشتریانشان جلوگیری کنند.
یک صنعت در وضعیت اضطراری
بازیهای ۷۰ دلاری میتوانند تأثیرات مثبتی روی بازیهای AAA در حال ساخت بگذارند. با افزایش هزینه توسعه بازیها، ناشران ترجیح میدهند ریسک کمتری کنند. با ریاست اریک هیرشبرگ، اکتیویژن فعالیتهایش را فقط روی چند عنوان مشهور (مثل سری بازیهای Call of Duty، Destiny و Skylanders) متمرکز کرد و تعدادی از استودیوهایش را نیز تعطیل کرد.
نمیتوان پتانسیل از دست رفته بازیهایی که هیچگاه نظر مثبت ناشران را جلب نکردند حساب کرد؛ همان بازیهایی که با ایدههای جدید و جسورانهشان ممکن بود به مرحله ساخت برسند؛ اگر ناشران و توسعهدهندگان بازیهای AAA میتوانستند با خیالی راحتتر برای امتحان آنها سرمایهگذاری کنند. اما همین حالا نیز میتوان به راحتی دید حتی فرانچایزهای بزرگ به تعدادی محدود از انواع بازیهای ممکن تبدیل شدهاند: جهانبازی، لوتر شوتر و شبیهسازهای ورزشی سالیانه. اگر پلیرهای قرار باشد ۷۰ دلار برای بازیهای نسل بعد بپردازند، پس میتوانند انتظار تجربههایی از طیف گسترده بازیها را بکشند.
شاید با در نظر گرفتن چنین چیزی، مشتریان راضی باشند تا کمی بیشتر خرج کنند؛ چون که میدانند این کار میتواند از سوء استفاده شدن سری بازیهای محبوبشان توسط توسعهدهندگان و ناشران جلوگیری کند و حتی باعث معرفی بازیهای جدیدتر و متنوعتری شود.
حالا نظر شما به عنوان یک کاربر ایرانی درباره افزایش قیمت بازیها چیست؟ افزایش قیمت بازیها چیزی است که در نهایت اتفاق خواهد افتاد و مخاطب خارجی نیز آن قدر با این اتفاق مخالفت نخواهد کرد اما مطمئناً تأثیر خیلی چشمگیری در توان مالی گیمرهای ایرانی در خرید بازیها خواهد گذاشت. فکر میکنید انتهای این مسیر به کجا ختم شود؟ دیدگاههایتان را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
والا برای من فرقی نمیکنه چون اصلا در آمد ندارم که به دلار یا ریال باشه کل زندیگیم اینه بازی های کرکی رو مفت بریزم بازی کنم خدا کنه هورازین زود تر بیاد رو pc که کرک شه و بازی کنم البته ps4 دارم ولی سعی میکنم قانونی بگیرم واسه همین کلا 5 تا بازی دارم Dragon Age Inquisition ردد2 ویچر 3 اساسین اودیسه فار کاری 5 امسال موندم گوست اف سوشیما بگیرم یا لست 2 لطفا تو پاسخ کامنتم کمک کنین
این روزا پرو بودن مهم نیست پول دار بودن مهم هست-_-
با دلار 25 تومنی نه کسی می تونه ps5 بخره نه ایکس باکس سری ایکس الان همه دارن بازي کپی خور بازي مي کنن آخه کی پول بازي 1 تومنی داره که بخواد قیمت هم بره بالا - _-
من که نه پول ps5 دارم نه پول بازي 1 تومنی
امرو شده ۲۰ تومن میتونی ببینی
دوستان به نظر شما اگه شرایط ایطور نبود همین بازیهای AAA با چه مقدار هزینه میشد با بازی سازای خودمون درست کنیم؟
اون موقع ک دلار ۱۰ تومن بود درامد ما ۲ تومن بود الانم ک دلار ۲۵ تومنه درامد ۲ تومنه?بکنن ۲۰۰ دلار قدرت خرید نداشتیم و نخواهیم داشت...هرچی فحش بدیم کمه
ما کلا قید گیم زدن رو زدیم چون دیگه یا فیلتر کردن نمیتونیم بازی کنیم یا سیستم میخواد که امثال ما اینو هم ندارن بزار گرون کنن ما که به گا رفتیم
شما اصلا بگو حقوقی داریم که به ریال باشه؟
ما که خیلی وقته قید بازی کردن از راه اخلاقی رو زدیم بزار هشتاد دلار کنن !!
اینکه داری میگه درسته اما این چیزا در مورد ایران صدق نمی کنه چون اولا تحریم ایم . دوما با این قیمت دلار کسی نمیره واسه یه بازی ای که آفلاینه ۱ تومن پول بده -_-
تو ایران 10 دلار هم زیاده چه برسه 70 تا ولی اونا که بر اساس زندگی ما نرخ نمیدن که.
بازی ها از سال 2007 تا الان یعنی نزدیک 13 ساله افزایش قیمت نداشته و همون 60 دلار باقی مونده اما هزینه های ساخت و تورم سربه فلک کشیده 10 دلار اضافه به نظرم اصلا پول زیادی نسبت به هزینه ها نیست. البته این بحث برا خارج از ایرانه
ببینید، خیلی خلاصه بخوام اشاره کنم، ما یه قیمت گذاری از طرف یه صنف و یا نهاد دولتی داریم و یه ارزش گذاری ذهنی از طرف مردم و خریدارها. به نوعی دیگران از نظر فکری برای خودشون معیاری دارند برای هزینه کردن. به نظرم همین الان هم به نوعی صنعت گیم محدود داره میشه و نیازی به محدودیت بیشتر نیست. یه مخاطب، یه گیمر ترجیح میده تو شرایط فعلی و شرایط بد اقتصادی حال حاضر، پولش رو برای عناوین مهم خرج کنه، عناوینی که یا امتحانشون رو پس دادند و یا بازخورد مثبتی داشتند. مثل the last of us 2 و ghost of tsushima و rdr2 و... . برای همین یک شخصی خیلی با رغبت زیادی حاضر به خرید مثلا the last of us 2 میشه ولی حاضر به امتحان کردن ace combat نیست. اتفاقا در طولانی مدت بسیاری از عناوینی که سرگرم کننده هم هستند ممکن هست کنار گذاشته بشند. البته این موضوع نیاز به یه بحث طولانی داره و نمیشه کوتاه اشاره کرد.
این مقاله رو نمیشه قبول کرد اصلا نمیشه
خصوصا که برپایه احتمالاته
خواهیم دید دراینده که سازنده ها قیمت هارو افزایش میدن اما تا زور قانون بالای سرشون نباشه و چیزی ضدش تصویب نشه، نه لوت باکس و میکروترنسکشنز و نه هم dlc هارو مفتی عرضه خواهند کرد، پولسازی هم تو همین موارده، نه فقط 10 دلار افزایش
بعلاوه عناوینی مثل gta v یا tlou یا GOW مگه صلواتی عرضه شدن؟بسیار سوداوری داشتن علی رغم این برچسب قیمت 60 دلاریشون.
عاقلانه نیست هرمقاله ای که عملی رو توجیه میکنه چشم بسته پذیرفت!
ما ایرانیا هم که با دلاری که یه روز 22 ه یه روز 26 چه قدرت خریدی داریم؟؟!
حرف های شما درسته
تو ولورانت یه اسکین اسلحه ۹۹ دلاره بعد این ناتی داگ بدبخت باید بازی رو که هفت سال روش کار کرده رو ۶۰ دلار بفروشه (هر چند از این بازی متنفرم و حتی اسمشم نمیخوام بیارم)
حرفت اشتباهه چون ولورانت یک بازیه رایگانه و بازی هایه رایگان از این طریق درآمد زایی میکنن
اخه ۹۹ دلار ؟