ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

آشنایی با پنتل؛ پیام‌رسان، شبکه اجتماعی و سوپر اپلیکیشن تازه وارد

هر بار با رونمایی از یک پیام‌رسان یا شبکه اجتماعی جدید در بازار داخلی ممکن است پرسشی برای ذهن‌های کنجکاو به وجود بیاید: آیا بازاری که در آن پیام‌رسان‌های بومی به توفیق خاصی نرسیده‌اند، تلگرام ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۱ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۰

هر بار با رونمایی از یک پیام‌رسان یا شبکه اجتماعی جدید در بازار داخلی ممکن است پرسشی برای ذهن‌های کنجکاو به وجود بیاید: آیا بازاری که در آن پیام‌رسان‌های بومی به توفیق خاصی نرسیده‌اند، تلگرام و واتس‌اپ تقریبا تمام نیازهای پیام‌رسانی مردم را پوشش داده و سوپراپلیکیشن‌ها به زور ستاره مربع‌ها در گوشی‌ها نصب می‌شوند، همچنان کشش میزبانی یک محصول جدید را دارد؟

اخیرا نوبت به «پنتل» رسیده که در چنین موقعیتی قرار بگیرد؛ یک پیام‌رسان، شبکه اجتماعی و سوپراپلیکیشن تازه وارد ایرانی که علیرغم شباهت‌های زیادی که در رویکرد توسعه به برادران بومی خود داشته حرف‌های تازه‌ای هم برای گفتن دارد. اما این محصول چقدر می‌تواند در بازار داخلی موفق ظاهر شود؟ در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.

بگذارید با بررسی همه جوانب، به تدریج به پاسخ این سؤال برسیم. پنتل در قالب یک اپ چند منظوره اجتماعی طراحی شده، یک به اصطلاح سوپراپلیکیشن که بتوانید بسیاری از نیازهایتان در فضای آنلاین مثل تعاملات اجتماعی، پیام‌رسانی، سرگرمی و ... را برطرف کنید. این اپ برای پلتفرم‌های آی او اس، اندروید، ویندوز، مک و لینوکس و بر مبنای فضای ابری عرضه شده ضمن این که می‌توانید از طریق اپ تحت وب هم به حساب کاربری‌تان دسترسی پیدا کنید.

اپلیکیشن پنتل
محیط پنتل برای کاربر ایرانی آشناست، و امکانات پیام‌رسانی کافی و مطلوب هستند.

این دسترسی گسترده در تمام پلتفرم‌ها و امکان همگام‌سازی بین‌شان یکی از مهم‌ترین ارکانی است که برای شکل‌گیری یک اپ چند منظوره کاربردی در پنتل پیاده‌سازی شده. هر چند که شکل‌گیری و حرکت استوار چنین سوپراپلیکیشنی به فاکتورهای دیگر هم احتیاج دارد. «محمد صادق هنردوست» مدیر عامل شرکت پنتل در مصاحبه با دیجیاتو هدف از ورود به این بازار و چشم‌انداز توسعه اپ را این‌ گونه شرح می‌دهد:

«کار در سال 96 و با چهار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های تهران و علم و صنعت از مطالعه بازار شروع شد. به مدت چند ماه روی شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی، مزیت ها و بازار هدف کار کردیم و نتیجه نهایی این بود که اگر اپلیکیشنی به صورت یک سوپر اپ داشته باشیم که تمامی قابلیت‌های مختلف شبکه‌های ارتباطی از کنفرانس و تماس صوتی و تصویری تا قابلیت‌‌های شبکه‌های اجتماعی را در یکجا تجمیع کند و بتوانیم تمامی نیازها را به شکل فوق العاده و با کیفیت در یکجا ارائه کنیم، می‌تواند موفقیت چشمگیری داشته باشد. نکته دیگر قدرت فوق العاده تیم ما در هوش مصنوعی است که در این زمینه می‌توانیم قابلیت های زیاد و جذابی مانند سرگرمی‌های مبتنی برهوش مصنوعی، مسیریاب و ... ارائه دهیم و می‌توانم به جرأت این را بگویم که پیاده‌سازی هیچ چیز برای ما غیرممکن نیست.»

احتمالا با خواندن این نقل قول تقریبا متوجه شده باشید که پنتل دقیقا چه می‌خواهد و حرف حسابش چیست. تیم توسعه به وضوح محصولی را می‌خواهد که «همه چیز» باشد، حتی فراتر از یک پیام‌رسان یا شبکه اجتماعی. با توجه به همین موضوع هم امکانات مختلفی را در پنتل مشاهده می‌کنید که در راستای همین هدف حرکت می‌کنند.

از رابط کاربری و تجربه کاربری شروع کنیم. با ورود به پنتل متوجه شباهت ظاهری اپ به تلگرام و نمونه‌های مشابهش خواهید شد. البته این شباهت در حد کپی‌برداری نیست و می‌توان گفت که پنتل هویت بصری مختص به خودش را داراست که نکته بسیار مثبتی به شمار می‌رود.

خوشبختانه ساختاربندی منوها و نحوه دسترسی به امکانات از همان بدو ورود برایتان آشناست. هر چند یک کُندی محسوس را در کار با اپلیکیشن احساس خواهید کرد و انیمیشن‌های خشک جابجایی هم در بهتر شدن حستان نسبت به این موضوع کمک زیادی نمی‌کنند. با این وجود این مسئله چیزی نیست که با آپدیت‌های بعدی قابل برطرف شدن نباشد.

اپلیکیشن پنتل
گروه، کانال و امکان ارسال پیام صوتی و عکس و ویدیو و لوکیشن و نقاشی از ویژگی‌های پیام‌رسانی پنتل هستند.

اما از پوسته ظاهری که بگذریم، امکانات پنتل در بخش پیام‌رسانی واقعا عالی هستند، و بهتر از بسیاری از پیام‌رسان‌های بومی که تا حالا با آن‌‌ها کار کرده‌ایم. بیشتر از نصف قابلیت‌هایی که تلگرام را در بین ایرانی‌ها به محبوبیت رسانده در پنتل هم دیده می‌شود و این یک نقطه قوت برای اپ به شمار می‌آید.

می‌توانید گروه و کانال آیدی دار بسازید و از چندین پلتفرم به آن‌ها دسترسی پیدا کنید، چت‌هایتان را در Saved Messages نگه دارید، عکس و فیلم و موزیک و نقاشی و لوکیشن به طرف مقابل بفرستید، پیام‌ها را بدون متوجه شدن فرد مقابل Seen کرده یا به صورت دو طرفه از سرورهای پنتل پاک کنید، بکاپ بگیرید و از قابلیت Migration برای مهاجرت از پیام‌رسان‌های دیگر به پنتل استفاده کنید و تم مورد علاقه‌تان را روی صفحه بنشانید.

ربات‌ها هم نقش مهمی در پنتل ایفا می‌کنند. یک تب ویژه فقط به ربات‌ها اختصاص داده شده که در چت هم قابل استفاده‌اند و با آن‌ها می‌توانید به امکاناتی مثل ساخت نظرسنجی، اطلاع از قیمت ارز و طلا و پیشنهاد فیلم دسترسی داشته باشید. یکی سری ربات‌ها هم فقط برای سرگرمی طراحی شده‌اند که نقاشی کارتونی و ترکیب چهره و ربات کاریکاتور جزو جذاب‌ترین آن‌ها هستند که سر و کله زدن با آن‌ها وقتتان را به خوبی پر می‌کند و تجربه لذت‌بخشی خواهید داشت.

اپلیکیشن پنتل
پنتل تنوع خوبی در بات‌های هوشمند دارد و ضمن سرگرم شدن با آن‌ها اطلاعات خوبی هم بدست می‌آورید.

مخلص کلام اینکه پنتل از نظر پیام‌رسانی رضایت شما را جلب می‌کند. اپلیکیشن از منظر امنیتی هم امکان گذاشتن پسورد را به شما داده و گرچه هنوز ویژگی 2FA را در اپ نمی‌بینید اما به تمام Active Session ها (از پلتفرم‌های مختلف) دسترسی دارید.

نقاط قوت پیام‌رسانی پنتل به نقاط ضعفش سنگینی می‌کنند، ولی یک سری مشکلات هم در این قسمت شاهد هستید. به طور مثال کمی طول می‌کشد که به ساختاربندی متفاوت پنتل برای گروه و کانال‌ها عادت کنید. پنتل محیط کاربری را طوری طراحی کرده که کانال و گروه یک شخص یا یک نهاد از هم تفکیک کامل نشوند و از یک صفحه (به شکل دو تب) قابل دسترسی باشند. حتی امکان نه چندان مرسوم تبدیل گروه به کانال هم در اپلیکیشن قرار داده شده. این موارد کمی گشت و گذار و کار در این بخش‌ها را گیج‌کننده کرده‌اند.

اپلیکیشن پنتل
کنفرانس صوتی و ویدیویی؛ از ویژگی‌های مهم و خوب اپلیکیشن پنتل.

اما پنتل در قامت یک سوپراپلیکیشن ویژگی‌های اجتماعی خوبی هم دارد. یکی اینکه می‌توانید از طریق نقشه اعضای آنلاین اپلیکیشن را پیدا کرده و از بین‌ها برای خودتان دوستانی پیدا کنید. خود پنتل هم در بخشی مشابه اکسپلور اینستاگرام یک سری محتوای اجتماعی دستچین شده تولید کرده که هر چند در این مرحله خیلی جذابیت ندارند، ولی با افزایش کاربران و به لطف ویژگی هشتگ و سرچ قدرتمند برنامه این بخش پتانسیلش را دارد که در آینده پر و بال بیشتری بگیرد.

اما یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پنتل، و برگ برنده اپ مکالمات صوتی و ویدیویی آن هستند، دو ویژگی که هم برای مکالمات دو نفره و هم کنفرانس‌ها طراحی شده‌اند که در این روزهای کرونایی و دورکاری برای بسیاری‌ کاربرد دارند. پنتل در اقدامی جالب مکالمات گروهی را به دو شکل کنفرانس و Classroom ارائه کرده که در حالت اول همه می‌توانند به امکانات دسترسی آزادانه داشته باشند و در حالت دوم (که برای معلمان و اساتید طراحی شده) مشابه ادوبی کانکت، فقط ادمین است که به امکاناتی مثل آپلود فایل و نوشتن دسترسی دارد و بقیه در صورتی که اجازه برایشان صادر نشود صرفا می‌توانند شنونده یا بیننده باشند.

اپلیکیشن پنتل
نمایی از دو تب مجزای نقشه و کنفرانس پنتل.

خوشبختانه هم مکالمات صوتی و هم مکالمات ویدیویی کیفیت قابل قبولی دارند و این مزیت پنتل عاملی است که می‌تواند کاربران زیادی را به سمت اپلیکیشن بکشاند.

اما پنتل در آینده به ویژگی‌هایی که گفتیم محدود باقی نمی‌ماند. مدیر عامل مجموعه در پاسخ به دیجیاتو برنامه‌ آینده اپلیکیشن را این گونه توصیف می‌کند:

«برنامه ما برای آینده این است که تا حد ممکن گپ تکنولوژی که در برنامه‌های ایرانی با موارد مشابه خارجی آنها وجود دارد را کم کنیم، و این توان را در برنامه و تیم می‌بینیم. در حال حاضر در حال بهبود تجربه کاربری و کیفیت ویژگی‌های برنامه هستیم. همچنین با استفاده از قابلیت‌های هوش مصنوعی سرویس‌هایی که مردم بتوانند روزانه از آنها استفاده کنند مانند ربات پیشنهاد فیلم، گردشگری، موسیقی، آموزش زبان انگلیسی و... را به برنامه اضافه خواهیم کرد. پنتل فقط یک شبکه اجتماعی و یا یک پیام‌رسان نیست و به زودی قابلیت‌های زیادی از جمله مسیریاب، کریپتوکارنسی و غیره به آن اضافه می‌شود. در واقع ما وارد حوزه سوپراپ‌ها شدیم و نه صرفا شبکه‌های اجتماعی، شبکه های اجتماعی بخشی از مسیر ما هستند.»

اپلیکیشن پنتل
ترکیبی از ویژگی‌های اینستاگرام و تلگرام را در پنتل مشاهده می‌کنید.

تصور می‌کنم حالا و پس از صحبت‌هایی که شد، تقریبا بتوانیم برای جمع‌بندی در مورد پنتل آمادگی داشته باشیم. مسلما این اصرار بر «همه چیز بودن» تیم سازنده پنتل را از توجه به بعضی جزئیات کیفی و ظرافت‌ها غافل نگه داشته و بیشتر به نظر می‌رسد که هدف تیم در استارت اولیه بزرگ و کامل ظاهر شدن بوده و توجه به جزئیات کیفی (مثل کیفیت رابط کاربری و انیمیشن‌ها، کیفیت تماس‌های صوتی و تصویری، تجربه کاربری، ساختاربندی صحیح در بخش پیام‌رسانی و...) به اولویت‌های بعدی موکول شده. اما در همین مرحله هم می‌توان گفت که پنتل به عنوان یک محصول ایرانی عملکرد امیدوارکننده‌ای از خود به نمایش گذاشته است.

امکانات پیام‌رسانی مشابه پیام‌رسان‌های محبوب بین‌المللی، ربات‌های کارآمد، دسترسی گسترده در تمام پلتفرم‌ها و ویژگی‌های مفید کنفرانس صوتی و ویدیویی ستون‌های محکمی هستند که پنتل را تا رسیدن به هدف نهایی‌اش استوار نگه می‌دارند. فقط یک مسئله باقی می‌ماند که گذشت زمان آن را مشخص خواهد کرد.

عیار اپلیکیشنی مثل پنتل و تمام نمونه‌های مشابه داخلی زمانی مشخص می‌شود که میزبان جمع بزرگی از کاربران ایرانی شوند؛ امتحانی که سال گذشته تقریبا تمام پیام‌رسان‌های بومی از آن پیروز بیرون نیامدند. بنابراین باید ببینیم که آیا پنتل می‌تواند استثناء ظاهر شده و این معادله را بر هم بزند یا خیر. همه چیز به گذشت زمان و دیدگاه کاربران بستگی دارد. برای دانلود اپلیکیشن پنتل می‌توانید به صفحه آن در بازار یا گوگل‌پلی مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Mohamad
    Mohamad | ۲ مرداد ۱۳۹۹

    از شیر شدن اطلاعات مردم بین تمام‌نهادهای مسول هم‌می گفتید ?

  • m.n1383141
    m.n1383141 | ۱ مرداد ۱۳۹۹

    اینکه برای چندین پلتفرم میاد خیلی خوبه

مطالب پیشنهادی