چگونه با هوشمندسازی یک اپلیکیشن پردرآمد داشته باشیم؟
این روزها گسترش دنیای دیجیتال و افزایش کاربران اینترنت، طراحی اپلیکیشن موبایل و سایت را برای کسبوکارها به یک امر ضروری تبدیل کرده است. صاحبان مشاغل از طریق ایجاد یک فضای آنلاین، میتوانند علاوه بر ...
این روزها گسترش دنیای دیجیتال و افزایش کاربران اینترنت، طراحی اپلیکیشن موبایل و سایت را برای کسبوکارها به یک امر ضروری تبدیل کرده است. صاحبان مشاغل از طریق ایجاد یک فضای آنلاین، میتوانند علاوه بر معرفی خدمات و محصولاتشان، به برندسازی و تحلیل رفتار مشتری نیز بپردازند. در این مقاله شرکت نرم افزاری نوژن به اهمیت ورود کسب و کار ها به دنیای آنلاین با رویکرد هوشمندسازی و اهمیت سامانه های پیشنهاد دهنده در رشد درامد کسب و کارها میپردازد.
ولی برای جواب به سوال مطرح شده در تیتر به سادهترین نحو ، بهتر است با یک داستان واقعی شروع کنیم. داستان درباره یک زن و شوهر است. این خانواده دو نفره هفتههای متوالی بود که تبلیغات کاغذیِ تخفیفِ خرید سیسمونی و بن کارتهای پوشاک کودک را از فروشگاهی آنلاین، که شعبه حضوری آن در محله بود؛ دریافت میکرد. همسر آن خانم با اندکی جستوجو متوجه شد که هیچ یک از همسایهها در آن محله، از این پیشنهادات شگفتانگیز وسایل نوزاد دریافت نمیکنند. کنجکاوی او درباره این موضوع بیشتر شد و با مدیریت این مجموعه تماس گرفت و از آنها درخواست کرد که از ارسال کدهای تخفیف و آگهیهای کاغذی تبلیغ خودداری کنند. مدیر مجموعه در پاسخ گفت: مگر همسر شما باردار نیست؟
هوش مصنوعی:
اینکه مدیر مجموعه چگونه از بارداری فرزند آن پدر اطلاع داشت در حالی که پدر از آن بیاطلاع بود؛ به کارکردهای شگفتانگیز هوش مصنوعی برمیگردد. هنگامی که این خانم از بارداری خود مطلع شد، آن را از همه پنهان کرد تا در فرصتی مناسب همسرش را سوپرایز کند. او در اوایل بارداری اطلاعاتی را درباره جنین و مراحل بارداری در مرورگر خود سرچ کرده بود و طبیعتا به علت مجاورت مکانی خانه این دختر و فروشگاه سیسمونی کودک، این دو از طریق الگوریتمهای پیچیده به یکدیگر معرفی شده بودند!
بله! این موضوع تا حدی عجیب و شاید ترسناک باشد اما در دنیای امروز به یک ضرورت برای کسبوکارها تبدیل شده است. هوش مصنوعی با یادگیری و تحلیل اطلاعات مربوط به کاربران و رفتار آنها، پیشنهادات کاربردی را در زمان و مکان مناسب به آنها ارائه میکند.
در دنیای رقابتی امروز، تمامی بیزینسها به دنبال ایجاد یک مزیت رقابتی در مقایسه با سایر کسبوکارها هستند. زمانی این مزیت صرفا آنلاین شدن کسب و کار در قالب طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی سایت یا داشتن یک پیج فروش اینترنتی بود. ولی در دنیای امروزی و حساس شدن رقابت ها، هوشمندسازی و سامانه پیشنهاد دهنده مزیتی غیر قابل انکار به کسب و کار ها میدهد.
فرایند هوشمندسازی کسب و کار ، سیستمهای مدیریت مشتری را به کلی دگرگون میکند و اگر به درستی طراحی شود یک نقطه قوت مدیریتی برای مجموعه خواهد بود.
هوشمندسازی چیست؟
به زبان ساده، هر کسبوکار یا سامانه از مجموعهای از عناصر تشکیل شده است که در یک یا چند ویژگی مشترک هستند. به داستانی که در ابتدا تعریف کردیم بازمیگردیم، جامعه مخاطب فروشگاه وسایل نوزادی، خانوادههایی است که در شرف بچهدار شدن هستند.
یا در یک مارکت پلیس، پیشنهاداتی که به خریدار یک هندزفری ارائه میشود ممکن است از هدست تا خرید یک PS4 رنج گسترده ای داشته باشد. طبیعتا در چنین مجموعه ای، پیشنهاد خرید PS4 به فردی که دنبال خرید کتری برقی است یا نمایش تبلیغات مربوط به خرید سمعک به فردی که دنبال خرید وسایل نوزادی است، یک اشتباه محسوب میشود.
فرایند هوشمندسازی نیازمند تحلیل در سامانههای داده محور است. یعنی در هر مرحله از کسبوکار، دادههای خاص مقطعی باید پردازش شود تا برای مرحله بعدی آمادگی لازم را کسب کند.
تصور کنید که شما در ابتدای راهاندازی یک کسبوکار هستید. طبیعتا یک دید و نمای کلی نسبت به آینده شرکت خود دارید اما نمیتوانید آن را به صورت دقیق پیشبینی کنید زیرا از اتفاقات جزئی که در مسیر ممکن است رخ بدهد بیاطلاع هستید. بنابرین باید با یک برنامه قوی کار را شروع کنید و سپس در هر مرحله (مثلا در مقاطع زمانی شش ماهه) به تحلیل وقایع و دادهها بپردازید تا زبان ادراکی مجموعه به بلوغ خود دست یابد.
به صورت کلی میتوانیم اجزای هوشمندسازی را در چهار مرحله زیر خلاصه کنیم:
- انتخاب موضوع و جزئیات تحلیل در فضای کسبوکار
- تفسیر درخواست به زبان سامانه
- استفاده از الگوریتم شناخت و ارائه تحلیل
- تعریف دورباره اجزایی که جزئیات کاملی ندارند.
فرایند هوشمندسازی پس از گذراندن مراحل بالا، وارد فاز تحلیل مخاطب و پیشنهاد دهی مشتریان بالقوه میشود. این مرحله با عنوان شخصیسازی تجربه کاربر شناخته میشود. سیستم با کمک تحلیل رفتار مصرفکننده و دریافت الگوریتم تجارب قبلی کاربر در سامانه، پیشنهاداتی را به او ارائه میدهد. داستانی که در ابتدا روایت کردیم، مجموعه فروش وسایل نوزاد از طریق تحلیل نتایج جستجوی مرورگر و نیاز مصرفکننده، محصول را به او معرفی میکرد. این مجموعه شانس شکست کمتری در مقایسه با سایر رقبا دارد زیرا بازار را به خوبی در دست گرفته است و از این طریق میتواند درآمد خود را افزایش دهد.
کمی بیشتر درباره سامانه پیشنهاددهنده بدانیم:
مصرفکننده امروزی در دنیای آنلاین با انبوهی از محصولات و خدمات متنوع روبهرو است. اگر یک کسبوکار موفق به برندسازی و شناساندن خود به مخاطبین نشود، در میان رقبا فضایی برای فعالیت نخواهد داشت. بنابرین تحلیل رفتار مصرفکننده و شخصیسازی تجربه کاربر در طراحی سامانه آنلاین، به شما کمک میکند تا رقبایی را که موجب حواسپرتی مشتری یا دور کردن او از مسیر خرید میشوند؛ حذف کرده و مشتری خود را با محصولاتی روبهرو کنید که با سلیقه و نیاز او هم راستا است.
نوژن:
ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد که اکنون برای هوشمندسازی و شخصی کردن تجربه کاربر از کجا شروع کنم؟ دنیای دیجیتال یکی از بسترهای گسترده برای شروع برندسازی کسبوکار است اما به دلیل گستردگی و پیچیدگی این فضا، نیازمند مهارت و دانش در سطح آکادمیک و حرفهای است.
شرکت نرم افزاری نوژن به صورت تخصصی در زمینه طراحی اپلیکشن موبایل، طراحی وبسایت حرفه ای و توسعه پلتفرم کسب و کار با کمک تحلیل رفتار مشتری و هوشمندسازی فعالیت میکند.
این مجموعه در فرایند شکلگیری و سازماندهی آنلاین کسبوکار و تحلیل نقاط قوت و ضعف آن به شما کمک میکند. تیم نوژن با بررسی ریز جزئیات طرح خود در مقابل کارفرما، باعث رشد ایده و طرح مسائل جدید میشود.
تیم نوژن به کسبوکار شما در این راستا کمک میکند تا در مسیر رشد و توسعه دائمی قرار بگیرد. این تیم با شناسایی بازار، نیاز مخاطبین و بر اساس فیدبک دریافت شده از کارفرما، به تجزیه و تحلیل دادهها پرداخته و به توسعه بیزینس شما کمک میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره فرایندهای اجرایی نوژن و پروژههای نرمافزاری آن میتوانید از وبسایت نوژن بازدید بفرمایید یا با شماره 02188510548 برای ارتباط با کارشناسان نوژن در تماس باشید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.