۱۰ موضوعی که فقط گیمرهای نسل هشتم درکشان میکنند
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم باقی نمانده؛ نسلی دوست داشتنی و پرحاشیه که اتفاقات عجیب و غریب در آن کم نیفتاد. اتفاقات خوب و بدی که اغلبشان منحصرا به این نسل تعلق داشتند و ...
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم باقی نمانده؛ نسلی دوست داشتنی و پرحاشیه که اتفاقات عجیب و غریب در آن کم نیفتاد. اتفاقات خوب و بدی که اغلبشان منحصرا به این نسل تعلق داشتند و نمونهاش در تاریخ صنعت بازی وجود نداشت. در این مقاله به مرور همین اتفاقات پرداختم و از ۱۰ موضوعی برایتان گفتم که فقط گیمرهای نسل هشتمی قادر به درک آنها هستند. با ویجیاتو همراه باشید.
- 1 ۱۰) تغییرات بنیادی بازیهای بزرگ
- 2 ۹) طولانی شدن زمان توسعه بازیها
- 3 ۸) حرکت بازیها به سمت اوپن ورلد شدن
- 4 ۷) محو شدن بازیهای ماشینسواری آرکید
- 5 ۶) اضافه شدن قابلیت کراسپلی به بازیهای آنلاین
- 6 ۵) پشتیبانی از یک بازی به جای عرضه دنباله آن
- 7 ۴) پیدایش پدیدههایی چون مایکروترنزکشن و سیزن پس
- 8 ۳) حکمرانی بتل رویالها
- 9 ۲) حرکت به سمت دیجیتالی شدن بازیها
- 10 ۱) کاهش عرضه بازیهای مناسب کودکان
۱۰) تغییرات بنیادی بازیهای بزرگ
در نسل هشتم کنسولها، شاهد تغییر و تحولات بسیاری در فرانچایزهای بزرگ بودیم. رزیدنت ایول 7 به صورت اول شخص ساخته شد، God of War دوربین پشت شانه را با گیمپلی کاملا متفاوتی تجربه کرد و کوجیما نیز تصمیم گرفت که متال گیر سالید 5 را به صورت اوپن ورلد بسازد. اینها تازه بخش کوچکی از تغییرات مهمی بودند که بازیهای بزرگ به خود دیدند. خوشبختانه اغلبشان نیز مثبت بودند و توانستیم با آنها ارتباط خوبی بگیریم.
۹) طولانی شدن زمان توسعه بازیها
با پیشرفت تکنولوژی، بازیسازان به دنبال ایدههای جاهطلبانهتر میروند و طبیعتا همین موضوع، زمان توسعه بازیهایشان را طولانیتر میکند. اما در نسل هشتم مدت زمان ساخت بازیهای بزرگ واقعا طولانیتر از هر نسل دیگری بود. در نسل هفتم، ساخت یک بازی AAA نهایتا دو سه سال طول میکشید. اما در نسل هشتم توسعه بازیهایی چون The Last of Us 2، گوست آو سوشیما، Red Dead Redemption 2 و حتی Zelda: Breath of the Wild بیشتر از پنج یا شش سال طول کشید و طرفدارانشان را برای مدت زمانی طولانی در حسرت تجربهشان گذاشتند.
۸) حرکت بازیها به سمت اوپن ورلد شدن
اگر به تاریخچه صنعت بازیهای ویدیویی نگاه کنید، میبینید که در هر نسل، یک ژانر به خصوص بین بازیسازان ترند شده. برای مثال در نسل هفتم، شوترهای اول شخصی که دارای بخش مولتی پلیر بودند، یک دفعه به محبوبیت خاصی بین بازیسازان رسیدند و در هر سال شاهد عرضه ۴ - ۵ مورد از این بازیها بودیم. اما در نسل هشتم، این سبک اوپن ورلد بود که نسبت به دیگر ژانرها مورد توجه بازیسازان قرار گرفت. تقریبا اکثر بازیهای بزرگ یا واقعا اوپن ورلد بودند یا از المانهای اصلی بازیهای جهان باز در گیمپلی و طراحی مراحل خود استفاده میکردند. باور نمیکنید؟ فقط یک نگاه به آثاری که تا همینجای مقاله از آنها نام بردم بیندازید.
۷) محو شدن بازیهای ماشینسواری آرکید
نسل هشتم واقعا برای طرفداران بازیهای ماشین سواری آرکید، هیچ حرفی برای گفتن نداشت. در این نسل نه خبری از Split Second بود، نه Blur، نه Burnout و نه Motor Storm. به جای اینها، بازیسازان رفتند سراغ ساخت بازیهای اتومبیلرانی شبیه ساز و انصافا عملکرد خوبی هم از خود نشان دادند. اما این موضوع به قیمت محو شدن بازیهای آرکید این ژانر از بازار تمام شد.
۶) اضافه شدن قابلیت کراسپلی به بازیهای آنلاین
یکی از جذابیتهای نسل هشتم این بود که گیمرها یک صدا شدند و شرکتهای بزرگی چون سونی را مجبور به شنیدن درخواستهایشان کردند. برای مثال، سالهاست که از محبوبیت بازیهای آنلاین بین گیمرها میگذرد. اما سونی و مایکروسافت نمیگذاشتند که خریداران کنسولهایشان با هم بازی کنند. موضوعی که با پیدا شدن سر و کله پدیدهای مثل فورتنایت، دچار تغییر و تحولاتی اساسی شد و برای شرکتهای تولید کننده کنسول چارهای جز فشردن کلید فعالسازی کراس پلی نگذاشت. در حال حاضر دیگر محدودیتهای آنلاین بازی کردن مثل گذشته نیست و برخی گیمرهای کنسولهای مختلف میتوانند برخی از بازیها را با هم تجربه کنند. اما هنوز همه بازیها قابلیت کراس پلی را ندارد و باید امیدوار باشیم که در نسل نهم بیشتر شاهد این اتفاق باشیم.
۵) پشتیبانی از یک بازی به جای عرضه دنباله آن
بازیسازان در نسل هشتم بیشتر تمایل داشتند به جای ساخت دنباله برای بازیهایشان، آنها به روز نگه دارند. این یعنی توسعه بازیها حتی پس از عرضه نهایی نیز ادامه داشت و با آثاری در نسل هشتم طرف بودیم که با پشتیبانی خوب سازندگانشان به موفقیت خوبی رسیدند. بهترین نمونهها برای این ادعا شاید Sea of Thieves و Rainbow Six Siege باشند. بازیهایی که مدتهاست از زمان عرضهشان میگذرد و هر روز با یک آپدیت تازه، طرفداران خود را سورپرایز میکنند.
۴) پیدایش پدیدههایی چون مایکروترنزکشن و سیزن پس
یکی از پدیدههای نه چندان خوش نامی که در نسل هشتم با آن آشنا شدیم مایکروترنزکشن بود. با نگاه به قیمت بازیهای نسل نهمی، به خوبی میشود فهمید که قیمتگذاری ۶۰ دلاری بازیهای مدرن دیگر کفاف هزینههای توسعه آنها را نمیدهد. با این حال، بازیسازان دوست نداشتند که قیمت بازیها را در نسل هشتم بالا ببرند و سعی کردند با استفاده از بستههای الحاقی و قرار دادن ویژگی مایکروترنزکشن در بازیهایشان، هزینههای توسعه را تا حدی جبران کنند. البته اوضاع برای مایکروترنزکشن خیلی خوب پیش نرفت. چراکه یک سری از بازیسازان شورش را درآوردند و عملا باعث شدند تا پیشرفت گیمرها در گرو خرید لوت باکسها قرار بگیرد. تجربه یک سری از بازیها مثل Star Wars Battlefront 2 نمونه بارز قمار کردن بود و این قضیه نه تنها اعصاب گیمرها را خرد کرد، بلکه صدای سیاستمداران را هم درآورد.
۳) حکمرانی بتل رویالها
اگر نسل هشتم را نسل حکمرانی بتل رویالها معرفی کنیم، اشتباه نکردهایم. این ژانر یک چیز به خصوصی داشت که هر گیمری را به سمت خودش میکشید. انگار نمیشد به راحتی از پای این بازیها بلند شد و همه ما حاضر بودیم برای گرفتن یک ویکتوری رویال، ساعتها وقت ارزشمند خود را برای بازیهایی چون فورتنایت و پابجی تلف کنیم. با این حال، فورتنایت و پابجی تنها بتل رویالهای این نسل نبودند. تقریبا بعد از به موفقیت رسیدن این دو بازی، شاهد حضور حالت بتل رویال در تمام بازیهای بزرگ بودیم. حتی فورتزا هورایزن ۴ هم این حالت بازی را دریافت کرد، چه برسد به Call of Duty.
۲) حرکت به سمت دیجیتالی شدن بازیها
دنیای بازیهای پیسی، خیلی وقت است که به سمت دیجیتالی شدن حرکت میکند. از زمان معرفی استیم تا الان، دیگر به ندرت پیسی گیمری پیدا میشود که دنبال خرید نسخه فیزیکی بازیها باشد. اما جالب اینکه در نسل هشتم، شاهد تاثیر این موضوع روی بازیهای کنسولی هم بودیم. با توجه به آمار، میزان خرید بازیهای دیجیتالی در بین طرفداران کنسولها، روز به روز در حال افزایش است. حقیقتش این خبر برای مایکروسافت و سونی نیز خبر خوشحال کنندهای به حساب میآید. چون عملا با خرید بازیهای دیجیتالی، سود بیشتری نیز به آنها میرسد. برای همین هم هست که در نسل نهم شاهد عرضه کنسولهای کاملا دیجیتالی با قیمتی به مراتب ارزانتر هستیم و سونی و مایکروسافت عملا میخواهند این بازار رونق بیشتری بگیرد.
۱) کاهش عرضه بازیهای مناسب کودکان
بشخصه وقتی یکی از بچههای فامیل به خانهمان میآمد، عملا هیچ بازی خوبی نداشتم که مناسب سنش باشد و بتواند با آن سرگرم شود. در نسل هشتم، بازیسازان قشر بزرگسال گیمرها را هدف گرفتند و خیلی روی بازیهایی که مناسب کودکان باشند، وقت نگذاشتند. همین موضوع باعث یک حفره بزرگ در بازار شد و افراد کم سن و سالی که به دنبال بازیهای مناسب سنشان میگشتند، همیشه دستشان خالی بود. اما با توجه به نمایشهای اخیر سونی و مایکروسافت، داریم میبینیم که شرکتها متوجه این موضوع شدهاند و دارند بازیهایی معرفی میکنند که کودکان نیز قادر به تجربه آنها هستند.
خب این هم از لیست ما. البته میشد که عرضه کنسولهای میان نسلی را نیز در این لیست قرار داد. اما ترجیح دادم که در این مقاله، بیشتر روی اتفاقات مربوط به بازیها متمرکز شوم. مثل همیشه امیدوارم که نظراتتان را در مورد مقاله بنویسید و با هم بیشتر درباره آنچه در نسل هشتم اتفاق افتاد صحبت کنیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ریمیک و ریمستر هم هست
واقعا بتل رویال گند زده به صنعت گیم
نگران نباش بچه ها همون بازی های بزرگسالا را زیر ابی انجام میدن تا حالا مترو لست لایت و 2033 بدون سانسور بازی کردی؟xd
باید جای کم شدن بازی های ریسینگ ارکید مینوشتید کم شدن بازی های ارکید چون دیگه خبری از بازی های ارکید نیست و عملا همه ی بازی ها یا تبدیل شدن به بتل رویال یا بازی هایی با داستان هایی جذاب
عالی مثل همیشه
ممنون مقاله خوبی بود اگه میشه ی مقاله راجع ب همین بازی های بچه گانه بنویسید و معرفی کنید تا ما هم برای برادر کوچیکتر یا بچه های فامیل چیزی داشته باشیم.
به نظرم زندگی در ایران برای یک پلیر نسل هشتمی هم یکی از این موارد هست یه روز پینگ خرابه یا فیلتر شده یا تحریم شده یا کوسه حمله کرده به کابل! . روزه بعد یهو اکانتت میپره چون هکیه (چون نمیتونی بازی با ریال بخری :/) روزه بعدی موارد بالا درست باشه نوبت بازی میشه میاد یه اپدیت سنگین میده و زحمات خرید اینترنت و غیره
(( بشخصه وقتی یکی از بچههای فامیل به خانهمان میآمد )) اگه بگن با کنسولت بزار بازی کنه من به شخصه بچه رو میزنم نصف میکنم
من هم همینطور??
ممنون اقا نیما فقط شما همه تون ps4 دارین یا بعضیاتون؟
مخلصیم. تقریبا همه داریم پلی استیشن رو.
بچه فامیل بیاد اینو بخوره??
دقیقااااا
ماشینی ارکید که فورزا هورایزن 4 بود
منظور اینه که خیلی کم شدن. بعدم فورزا هورایزن یه آرکید خیلی ملوئه. اسپلیت سکند اینا اصلا تو یه فاز دیگه بودن.
بازی burnout paradise هم ریمستر شده بود
اره ناموسن تو ایکس 360 خیلی بازی میکردیم اسپلیت سکند و بلور رو
آگه اینم های ویدیویی بیارید و چند تا چیز دیگه + کاربران خوب
می دونید یک رقیب برای سایت زومجی باشید که چند سال رقیب هم سطح نداره
همین الانم بنظرم بهتر از زومجین
چرا چرت میگی دوست عزیز
عظمت زومجی رو با ویجیاتو مقایسه میکنی؟!
اونایی که سنگ زومجی رو به سینه میزنین
اون برنامه زومکست مخصوص پلی فایو رو ببینین چه قدر خراب کردن که خوده کاربراشون صداشون در اومده :
تو جدید ترین قسمت برنامشون (زومکست) تعدادی از حرفایی که زدن رو مرور کنیم
۱. پلی ۵ هیچ بازی لانچی نداره و بدترین لاین آپ پلی استیشن رو داره [از ایجیان تا پوش اکوآر دو روزه دارن از لاین آپ عالی پلی۵ حرف میزنن]
۲. گرافیک بازی دیمن سولز خیلی مشکل داشته [دیجیتال فاندری تو لایو خودش اعلام کرده بهترین گرافیک رو تا این جای کار دیمن داره]
۳. تو دیمن سولز باس رو با ۳ ضرب کشت پلیر اصلا مثل دارک سولز سخت نیست [وات د?? کجا باس رو کشت ؟ ]
۴. گاد آف وار یک بازی معمولی و متوسطه [باید چیزی بگم ؟]
۵. اسپایدر من نمیتونه سیستم سلر باشه چون بازی پر فروشی نیست [۲۲میلیون فروش، پر فروش ترین بازیps4 ، نزدیک ۹۰ درصد پیش خرید های پلی۵ همراه با مایلز بوده]
در کل نسل خوبی بود بازی خوب کم نداشت
نسل بعد ار این هم خفنتر میشه
ایشالا.
جای خالی Burnout تو این نسل کاملا احساس میشد. به نظرم بازی های شوتر هم تو قسمت داستانی خیلی پیشرفت نکردند شایدم دیگه تکراری شدند.
شماره 11: حضور پررنگ بازی ها( مستقل) با حجم بین 3 تا 10 گیگ که واقعا هم عالی بودند.
آره واقعا بازی مستقل خوب زیاد عرضه شدن تو این نسل.
مقاله خیلی جالبی بود
ممنون اقا نیما
خیلی ممنونم رفیق. ممنون بابت کامنتت.
سلام آقا نیما تو رو خدا بعد از داستان سری گاد اف وار و گیرز اف وار داستان سری مافیا رو بزارید
عالی بود مقاله.ممنون جناب نیما.
بازی های دیجتالی بنظرم یک جوری ناجوان مردانه م هست چون 60 دلار دیسکه و60 دلار هم دیجیتالیشه.یکم باید فرق داشته باشه قیمت دیگه درسته؟؟؟چون دیسک تولیدش فرق میکنه با دیجیتالی که فقط فایله..
خیلی مخلصیم برادر. ببین حقیقتش تو متن هم توضیح دادم. واقعا ۶۰ دلار الان کفاف هزینه بازیسازها رو نمیده. حالا حساب کنید که با خرید بازی فیزیکی عملا سهمشون از فروش بازیها هم کمتر میشه. به نظرم هر چی بیشتر از بازیسازهای خوب حمایت کنیم، ما هم بازیهای بهتر و کاملتری گیرمون میاد. یه جورایی یه معامله برد برده.
یک نکته رو دقت نکردید ... اونم اینه که وقتی بازی دیجیتالی عرضه میشه ، بخشی از سود ( سی درصد ) میره توجیب استور ها ( سونی ، مایکروسافت ، استیم ... )
و این میزان رو میشه با هزینه تولید سی دی و حمل و نقل و خرده فروشی و .... یک جورایی برابر دانست .
نتیجه اینه که قیمت دیجیتالی و سی دی یکسان در میاد
خیلی مخلصیم برادر.
مقاله هات عالی نیما جان مثل همیشه
عزیز دلی برادر. ممنونم که دنبال میکنی مقالهها رو.
نیما جان زحمت کل تیم ویجیاتو رو شما میکشی واقعا دمت گرم
لطف داری برادر. ولی واقعا بچههای دیگه هم هر روز خیلی برای محتوای سایت و سوشال زحمت میکشن. منم این گوشه موشهها کارم رو میکنم.
رسینگ آرکید Ea فک کنم 3 یا 4تا ساخت playground هم سه تا این نسل ساخت زیاد هم کم نیست ولی نسبت به نسل قبل کم کیفیت تر بود
شاهکار بزرگ سریع و خشنو یادم رفت?
خداییش خیلی کمتر از نسل پیش بود تعدادشون. اونقدرها هم آرکید نبودن مثل اسپلیت سکند اینا. یادشون بخیر واقعا.
خدا کنه تو نسل نهم بازی ماشینی بیشتر بسازن
آره واقعا.
مقاله خوبی بود .
از خواندنش لذت بردم .
خیلی ممنون. منم از خوندن کامنتت لذت بردم برادر.
واقعا فایده گیم چیه بشینی چند ساعت وقتتو تلف کنی به بدنت آسیب بزنی چی بهت میرسه؟؟بجاش برین کلاس کامیپوتر اگه علاقه دارین یا تحصیل کنین
به نظرم خوبه که به علاقه همدیگه احترام بذاریم.
والا من خودم دیوانه گیم بودم ولی خیلی عقبم انداخت
خب اینکه شما عقب افتادی از زندگیت، موضوعیه که خودت باید در موردش فکر کنی. چون من اینو میدونم که همین الان خیلی آدمها دارن از کنار بازی پول در میارن و زندگی موفقی دارن. حتی اگر هم پولی در میون نباشه، خیلی از آدمها دارن تو این اوضاع آشفته، با بازی کردن حال خوبی برای خودشون میسازن.
درست میگید شاید من زیادی معتاد شده بودم ولی واقعا حس خوبی نداره وابسته هیچی نباشی امتحان کنید
من با هیچ جاش کار ندارم فقد به بدنت آسیب بزنی چی بهت میرسه رو کجای دلم بزارم
تحصیل ( به عنوان دکتری مهندسی) ، کامپیوتر ( بهعنوان یک دولوپر) و . همه سر جای خودش و بازی های کامپیوتری سر جای خودشون هیچ کدوم منافاتی با هم ندارند .
و البته بازی کردن وقت تلف کردند نیست چون با همین توجیه فوتبال دیدن ، فیلم دیدن ، حتی دانشگاه رفتن ( حداقل 40 الی 60 واحد چرت وپرت باید توی لیسانس خوند) و ... هم وقت تلف کردن هستند ولی هر کدوم قسمتی از زندگی مار و پر میکنند که برای موفقیت توی سایر بخش ها لازم و ضروری هستند .
پ.ن. سالهاست که از محیط بازی دور شدم ولی هنوز عاشق بازی های استراتژیک هستم بخصوص بازی Desperados IIIکه تازه اومده و وسط کد زدن و کار علمی واقعا می چسبه
بعضی وقت ها چیزایی که توی همین بازی ها و فیلم ها و وقت تلف کردن ها یاد میگیری صد تا مدرسه و دانشگاه یادت نمیدن
تبریک میگم.شما یک ایرانی اصیل هستید?
واقعا من دیگه حرفی ندارم برای علی):
وققتو تلف کنی؟؟؟؟؟؟ لطفا هر وقت خواستی چیزی بگی اول فکر کن بعد حرف بزن تو میدونی چه حسی داره تجربه بازیTLOU؟ چقد لذت بخشه همذات پنداری با شخصیت های این بازی طوری که وقتی جویل زخمی شد من واقعا داشت گریم میگرفت با اینکه اصلا ادم احساسی نیستم ولی بازی میکشونتت تو ی دنیای دیگه که نمیخوای ازش بیای بیرون و تجربه هزاران بازی دیگه... عزیز تو که برای وقتت ارزش قایلی برو تو غار زندگی کن که هم گوشی و فضای مجازی وقتتو نگیره هم تلویزیون و...:)
خوب شما بازی دوست نداری تو ویجیاتو چه میکنی دقیقا؟؟؟؟
اینارم اضافه کنید
سنگینی بیش از حد بازی ها
ریمستر های زیاد که اکثرا پورت هستن
کم بودن بازی های راک استار برای این نسل(دقت کنید که تنها بازی که راک استار برای این نسل داده فقط رد دد 2 هستش بقیه بازیها از نسل یا نسل های پیش وارد نسل 8 شدن)
آره اینا رو هم میشه گذاشت تو لیست. ولی خب ریمستر و اینجور چیزا قبلا هم بودن. چیز جدیدی نیستن. مثلا بتمنهای کلاسیک تقریبا روی همه کنسولهای سگا میومدن. یه سریشون دانگرید میشدن و یه سری دیگه آپگرید. ولی آره دنباله برای بازیهای بزرگ خیلی کمتر عرضه شد.