ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

چرا Blood of Zeus بهترین انیمه آمریکایی نتفلیکس است؟

انیمه Blood of Zeus که پیش‌تر با نام «خدایان و قهرمانان» شناخته می‌شد، توسط چارلی و ولاس پارلاپانیدس برای برای شبکه نتفلیکس ساخته شده است. این انیمه در ژانر فانتزی، ماجراجویی و اکشن قرار می‌گیرد ...

محمدجواد مبین‌زاده
نوشته شده توسط محمدجواد مبین‌زاده | ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | ۲۰:۲۸

انیمه Blood of Zeus که پیش‌تر با نام «خدایان و قهرمانان» شناخته می‌شد، توسط چارلی و ولاس پارلاپانیدس برای برای شبکه نتفلیکس ساخته شده است. این انیمه در ژانر فانتزی، ماجراجویی و اکشن قرار می‌گیرد و توانسته عملکردی ورای تصورات داشته باشد.

همین مسئله باعث شده بسیاری از منتقدان و رسانه‌های مطرح بیشتر به آن بپردازند و از جمله آن‌ها، وب‌سایت Inverse است. به عقیده نویسنده این سایت «خون زئوس» بهترین انیمه محصول ایالات متحده محسوب می‌شود. برای پی بردن به دلایل این ادعای شگفت‌انگیز، در ادامه این مقاله با ویجیاتو همراه باشید.


هر فرد متخصص و آکادمیک را در کامیکان پیدا کنید، به شما می‌گوید ابرقهرمانان دی سی و مارول خدایان یونانی عصر نوین هستند. دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است؛ این قهرمانان و خدایان باستانی یونان شباهت‌های روایی بسیاری دارد و از نظر شخصیتی هم می‌توان آن‌ها را با هم مقایسه نمود.

به عنوان مثال چالش‌های درام و جالبی که در عمارت مردان ایکس وجود دارد، در کوه اُلمپ یا اُلمپوس هم مشاهده می‌شد. اما خب طی یک قرن اخیر ابرقهرمانان نوین ما یک چیز را مدام تجربه کرده‌اند که خدایان نکرده‌اند: یک ریبوت جانانه. گرچه این یک مورد تا چندی پیش وجود داشت و حالا با پخش انیمه تکان‌دهنده و فوق‌العاده Blood of Zeus اوضاع عوض شده.

«خون زئوس» یک روایت متفاوت و خیالی از اهالی المپ است و در ابتدای داستان به گم شدن آن در سنت شفاهی اشاره می‌شود؛ این یعنی سازندگان با آزادی عمل بسیاری شروع به ساخت این اثر کرده‌اند. داستان هشت قسمت این مجموعه درباره یک پسر رعیت به نام هرون (Heron) - با بازی درک فیلیپس - بوده که متوجه می‌شود پسر زئوس (جیسون اومارا) است.

هرون در واقع حاصل رابطه زئوس با یک انسان مونث بوده است. زمانی که یک نیمه شیطان قدرتمند به نام سرافیم (Seraphim) - با بازی الیاس توفکسیس - سر و کله‌اش پیدا می‌شود، حضور و منشا مرموز او موجب باز شدن زخم‌های قدیمی و ایجاد تنش میان اهالی المپ می‌شود.

متفاوت در سبک

انیمه Blood of Zeus

«خون زئوس» به شکل فزاینده و عجیبی خشن و صریح است و اینگونه توانسته به گیراترین انیمه شبکه نتفلیکس از سال ۲۰۱۷ به بعد تبدیل شود. این مجموعه در حالی که بی‌مشکل هم نیست و برخی پتانسیل‌های مهم خود را از دست داده (مثل شخصیت Alexia که توانایی بسیاری برای درخشش دارد) اما همچنان دارای المان‌هایی است که این نقص‌ها را به خوبی پوشانده.

مهم‌ترین وجه تفاوت Blood of Zeus با دیگر انیمه‌ها، سبک و سیاق و روایتش است. امروزه اکثر انیمه‌ها به اپرای فضایی و شبیه‌ساز عشق‌های نوجوانان تبدیل شده‌اند و چنین مسئله‌ای اصلا هم مشکل‌دار نیست. و حالا به همین دلیل، خون زئوس نسبت به بقیه انیمه‌ها بسیار متفاوت به نظر می‌رسد و در پردازش سبک، کاملا اورجینال و ویژه است.

شاید اگر سازندگان می‌خواستند همین داستان و وقایع را با یک لایو اکشن روایت کنند، منتقدان آن را می‌کوبیدند و صرفا تلاشی ناکام برای تکرار موفقیت چیزی شبیه گیم آو ترونز می‌دانستند. اما خب این اثر حالا یک انیمه است (گرچه آمریکایی) و در نتیجه توانسته حضور چشم‌گیر و شگفت‌انگیزی داشته باشد.



با تمام این اوصاف، آنچه «خون زئوس» را واقعا از بقیه آثار جدا می‌کند، فیلم‌نامه پرتنش و طراحی بصری پر زرق و برق آن است. صحنه‌های نبرد سریال، از مقابله هرون با سربروس تا آن نبرد پایانی میان خدایان و هیولاها همگی طراحی‌های فوق‌العاده‌ای است که سازندگان به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کرده‌اند.

خشونت اثر هم که در هر قسمت با آن همه خون و خونریزی کاملا نمایان است؛ شاید هواداران این سبک در ویدیو گیم با دیدن «خون زئوس» به یاد عناوینی چون «خدای جنگ» (God of War) یا Shadow of the Colossus بیوفتند.

اعتماد به نفس در روایت یک داستان غیراصیل

انیمه Blood of Zeus

به خاطر حضور همه‌گیر افسانه‌های یونان باستان به عنوان پایه و اساس اکثر داستان‌های فرهنگ غرب، نمی‌توان گفت Blood of Zeus از نظر فرهنگی «اصیل‌» است. اما خب نویسندگان این مجموعه اصالتا اهل یونان هستند و باید اعتراف کرد نگاه آن‌ها نسبت به افسانه‌های یونان باستان بسیار متفاوت و جذاب است.

شاید برخی از باستان شناسان و متخصصان افسانه‌های یونان نسبت به این اثر انتقادات بسیاری وارد آوردند چراکه انیمه Blood of Zeus آزادی عمل کامل را سرلوحه کار خود قرار داده و هیچ‌کجای کار نمی‌خواهد از نظر تاریخی یا روایی به محتوای گذشتگان وفادار باشد.

این مورد می‌تواند به زعم شما نکته‌ای منفی یا مثبت باشد؛ اما باید در جریان باشیم که این مجموعه هیچ گاه ادعای صحت تاریخی و روایی نداشته و ندارد. چارلی و ولاس پارلاپانیدس تسلط فوق‌العاده‌ای روی فیلم‌نامه خود داشته‌اند و با اعتماد به نفس هرچه تمام‌تر آن را به مخاطبان تحویل داده‌اند.

تنها آثار مطرح دیگری که چارلی و ولاس پارلاپانیدس پیش از این ساخته‌اند فیلم Immortals با بازی هنری کویل و مانگای Death Note (محصول ۲۰۱۷) محسوب می‌شود. اگر «خون زئوس» به اندازه کافی بزرگ و قدرتمند شود، احتمالا این دو برادر در آینده‌ای نه چندان دور به چهره‌های مطرحی در دنیای انیمه تبدیل شوند.

در کنار این‌ها باید به استودیو Powerhouse هم اشاره کنیم که یک بار دیگر اثری شایسته و عالی به ارمغان آورده است. این استودیو پیش از این انیمه محبوب Castlevania را ساخته و در ادامه هم He-Man از کوین اسمیت را منتشر خواهد نمود. در هر حال Blood of Zeus یک اثر دیگر در کارنامه درخشان Powehouse است که انیمه‌های باکیفیتی بر اساس ذائقه آمریکایی‌ها می‌سازد.

در پایان باید گفت «خون زئوس» در یک کلام تحسین‌برانگیز است. خشونت این انیمه شکوه و زیبایی خاصی دارد و تنها نکته منفی آن استفاده نکردن از پتانسیل شخصیت‌هایشان محسوب می‌شود.

این مجموعه هشت قسمتی با شجاعت و اعتماد به نفس فوق‌العاده‌ای ساخته شده و بدون شک حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد. حداقل طرفداران انیمه‌های آمریکایی می‌توانند امیدوار باشند محتوای مورد علاقه آن‌ها هر روز در حال پیشرفت و رشد است و انیمه‌سازان آمریکایی کم کم دارند به درک درستی از انیمه ژاپنی و المان‌های آن می‌رسند.

فصل یکم انیمه Blood of Zeus در تاریخ ۲۷ اکتبر (۶ آبان) از شبکه استریم نتفلیکس پخش شد.


بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Sara
    Sara | ۲۵ آبان ۱۳۹۹

    خون زئوس ارزش بارها دیدن رو داره درسته اوپنینگ خیلی خاصی نداره ولی همون اسم blood of zeus ک ک تو هر اپیزود ب طور متفاوت میاد خیلی قشنگه موسیقیشم ک واقعاا من دوست داشتم تو این هشت قسمت حتی ی بار هم حس نکردن ک صحنه یا اپیزودی اضافه هستش تا قسمت ۴ ک پر از اتفاقات تعجب اور بود شخصیت ها خیلی خوب بودن حتی ادم میتونه با شخصیت سرافیم همزاد پنداری کنه
    من ک خون زئوس رو خیلی دوست داشتم کاش سازندگانش این پتانسیل رو ببینن ک فصل دو هم بسازن

  • Mos
    Mos | ۱۴ آبان ۱۳۹۹

    درسته که استایلشون انیمه ای هست ولی باز هم انیمه نیست ، در تعریف انیمه ، انیمه انیمیشن ساخت ژاپنه ، خود Blood of zeus رو هم سرچ کنید تو ویکی پدیا هم نوشته انیمیشن با آرت استایل انیمه

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۱۵ آبان ۱۳۹۹

      در مورد اصطلاح انیمه آمریکایی یه مقاله داریم مینویسیم که ببینیم این عبارت چقدر درست هست یا زاییده ذهن خودشونه

      • Mos
        Mos | ۱۵ آبان ۱۳۹۹

        خیلی ممنون بابت دقتتون ، منم فقط میخواستم اطلاع رسانی کرده باشم چون تا اونجا که من تحقیق کردم ( و منابع معتبری هم بوده ) قضیه کلمه انیمه یجورایی مثل کلمه مانگا هستش

مطالب پیشنهادی