ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

هر آنچه باید در مورد ایکس باکس سری ایکس بدانید

پس از مدت‌ها انتظار امروز، دهم نوامبر ۲۰۲۰، بالاخره نسل نهم کنسول‌ها با عرضه ایکس باکس سری ایکس شروع شد. کنسولی که مایکروسافت آن را قدرتمندترین کنسول حال حاضر دنیا خطاب می‌کند، الان در دسترس ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

پس از مدت‌ها انتظار امروز، دهم نوامبر ۲۰۲۰، بالاخره نسل نهم کنسول‌ها با عرضه ایکس باکس سری ایکس شروع شد. کنسولی که مایکروسافت آن را قدرتمندترین کنسول حال حاضر دنیا خطاب می‌کند، الان در دسترس است و افرادی که آن را پیش خرید کرده‌اند می‌توانند اولین نفراتی باشند که لذت اجرای بازی‌های نسل جدید را تجربه می‌کنند.

اما هنوز هم هستند افرادی که اطلاعات کاملی از این کنسول ندارند و نمی‌دانند که از بین ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 کدام یک را انتخاب کنند. برای همین در این مقاله به مرور ویژگی‌ها و مشخصات ایکس باکس سری ایکس پرداخته‌ایم و سعی کردیم مختصر و مفید تمام اطلاعات مربوط به آن را یک جا برایتان جمع کنیم. پس در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.

ایکس باکس سری ایکس چیست؟

اگر کمی هم اخبار کنسول‌های بازی را دنبال کرده باشید می‌دانید که ایکس باکس سری ایکس، چهارمین پلتفرم مایکروسافت و رقیب پلی استیشن ۵ در نسل نهم کنسول‌های بازی است. کنسولی که ردموندی‌ها آن را آینده گیمینگ می‌داند و حداقل در امر قدرت سخت‌افزاری مایکروسافت ادعا را تا حدودی روی کاغذ به اثبات رسانده‌اند.

براساس گفته‌های طراحان سری ایکس، کنسول جدید مایکروسافت چهار برابر از قوی‌ترین کنسول‌ حال حاضر دنیا یعنی ایکس باکس وان ایکس قدرتمندتر است و به لطف اضافه شدن SSD اختصاصی به سخت‌افزار این کنسول، می‌توان انتظار داشت زمان لود شدن بازی‌ها تا حداقل ۴ برابر نسبت به تمام کنسول‌های حال حاضر کاهش پیدا کند. این یعنی یا میزان لودینگ بازی‌ها روی سری ایکس به حداقل میزان ممکن می‌رسد یا به طور کامل شاهد حذف شدنشان خواهیم بود.

بیشتر بخوانید:

مایکروسافت سعی داشته کنسولی طراحی کند که به شکل غیرقابل باوری گیمرها را برای اجرای بازی‌ها کم‌تر معطل کند. برای همین آن‌ها روی ایکس باکس سری ایکس ویژگی جالبی به نام Quick Resume نیز تعبیه کرده‌اند که به لطف آن می‌شود چند بازی را به صورت همزمان اجرا کرد و بدون وقفه بین آن‌ها جا به جا شد.

جدای از همه این‌ها، ایکس باکس سری ایکس از رزولوشن 8K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و همچنین ریتریسینگ نیز پشتیبانی می‌کند. بنابراین با کنسولی طرف هستیم که سخت‌افزار آن کاملا متناسب با نیازهای روز طراحی شده و واقعا می‌تواند مزه ورود به نسل جدیدی از کنسول‌های بازی را به گیمرها بچشاند.

مشخصات سخت‌افزاری ایکس باکس سری ایکس چطور است؟

طبق مشخصات سخت‌افزاری اعلام شده توسط مایکروسافت، ایکس باکس سری ایکس دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای Zen 2 با سرعت ۳.۸ گیگاهرتزی است که در کنار یک پردازشگر گرافیکی ۱۲ ترافلاپسی با معماری RDNA 2 و ۱۶ گیگابایت رم قرار گرفته. با توجه به این مشخصات سخت‌افزاری، غیر ممکن نیست که ایکس باکس سری ایکس حداقل بتواند بازی‌های نسل هشتمی را روی رزولوشن 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند.

خود مایکروسافت حتی ادعا کرده که برخی بازی‌ها با نرخ ۱۲۰ فریم روی همین رزولوشن اجرا خواهند شد که این واقعا دستاورد قابل توجهی است. اما باید ببینیم که با عرضه بازی‌های نسل هشتمی چه اتفاقی می‌افتد و کنسول قدرتمند مایکروسافت باز هم می‌تواند چنین عملکرد خیره‌کننده‌ای را به نمایش بگذارد؟

اما از این مرور عدد و رقم‌ها که بگذریم می‌رسیم به مهم‌ترین ویژگی کنسول‌های نسل نهمی که مایکروسافت و سونی مانور ویژ‌ه‌ای روی آن داده‌اند. ایکس باکس سری ایکس از یک SSD شخصی‌سازی شده NVMe با ظرفیت یک ترابایت بهره می‌برد که به گفته مایکروسافت آنقدر سریع است که می‌تواند سرعت لود برخی بازی‌ها را به صفر و به طور کل تاخیر در لود بافت‌ها در جهان بازی‌ها را از بین ببرد.

خوشبختانه مایکروسافت ظرفیت قابل قبولی هم برای SSD کنسول تازه‌اش در نظر گرفته تا طرفدارانش موقع نصب بازی‌های حجیمی چون Call of Duty Black Ops: Cold War به مشکل برنخورند. علاوه بر این، ظرفیت حافظه کنسول نیز قابل ارتقاست و می‌توانید با خرید حافظه‌های مخصوصی که مایکروسافت برای کنسولش طراحی کرده، مشکل عدم حجم کافی برای نصب بازی‌ها را برطرف کنید.

روی ایکس باکس سری ایکس لود شدن بازی‌ها چقدر طول می‌کشد؟

مایکروسافت برای نمایش قدرت SSD به کار رفته در ایکس باکس سری ایکس، با انتشار ویدیویی سرعت لود بازی‌های مختلف را روی این کنسول و ایکس باکس وان ایکس به مقایسه گذاشت. یکی از این بازی‌ها State of Decay 2 بود که لود شدنش روی قدرتمندترین کنسول نسل هشتم چیزی در حدود یک دقیقه طول می‌کشد. با این حال، سری ایکس همین بازی را در کمتر از ۱۱ ثانیه لود می‌کرد که رقم واقعا خیره کننده‌ای است.

اما ناگفته نماند که State of Decay 2 یک بازی نسل هشتمی است و مایکروسافت صرفا آن را انتخاب کرده بود که تفاوت سرعت و قدرت میان دو نسل را به نمایش بگذارد. بنابراین، هنوز کاملا نمی‌شود در مورد سرعت لود شدن بازی‌های نسل بعدی صحبت کرد. اما با توجه به SSD با کیفیتی که روی سخت‌افزار کنسول به کار رفته، بعید می‌رسد که با مشکل خاصی رو به رو باشیم.

حافظه‌های جانبی چطور به سری ایکس متصل می‌شوند؟

مایکروسافت برای ارتقا ظرفیت حافظه کنسول تازه‌اش، کارت‌های حافظه کوچکی را طراحی کرده که یک ترابایت حجم دارند و می‌توان آن‌ها را از طریق پورت‌های مخصوصی که در پشت کنسول تعبیه شده‌اند به سری ایکس متصل کرد. طبق گفته مایکروسافت، این کارت‌های حافظه، سرعت خواندن و نوشتنی همانند SSD داخلی خود کنسول دارند و به گیمر اجازه می‌دهند تا بازی‌هایش را در سریع‌ترین حالت ممکن لود کنند.

وضعیت سازگاری با نسل گذشته چطور است؟

کنسول تازه مایکروسافت نیز مثل ایکس باکس وان، کاملا با نسل‌های پیش از خود سازگار است. این یعنی شما می‌توانید با خرید ایکس باکس سری ایکس یا اس، تمام بازی‌هایی که روی ایکس باکس اورجینال، ایکس باکس ۳۶۰ و طبیعتا ایکس باکس وان داشتید را به راحتی روی این کنسول تازه وارد با کیفیت بهتر و رزولوشن بالاتر اجرا کنید.

جالب اینکه مایکروسافت با معرفی ویژگی اسمارت دلیوری، کاری کرده که لازم نباشد نسخه بهبود یافته بازی‌های نسل هشتمی را دوباره روی سری ایکس بخرید. بلکه اگر بازی‌سازان این ویژگی را روی بازی‌هایشان فعال کنند، شما می‌توانید بدون هزینه، بازی‌هایی که برای ایکس باکس وان خود خریده‌اید را داخل سری ایکس بگذارید و از گرافیک بهتر، فریم ریت بالاتر و از همه مهتر رزلوشون بیشتر آن‌ها لذت ببرید.

ایکس باکس سری ایکس چقدر بزرگ است؟

این سوالی است که برای خیلی‌ها پیش آماده. ایکس باکس سری ایکس کمی بزرگتر از ایکس باکس وان اورجینال و کمی کوچکتر از پلی استیشن ۵ است. اما اگر می‌خواهید در مورد ابعاد دقیق این کنسول بدانید باید بگویم که سری ایکس ۱۵۱ میلی‌متر طول، ۱۵۱ میلی‌متر عرض و ۳۰۳ میلی‌متر ارتفاع دارد. کنسول نسبتا بزرگی است اما راحت‌تر از پلی استیشن ۵ در میز تلویزیون خانه‌تان جا می‌شود.

البته ابعاد بزرگ هر دو کنسول نیز بی‌علت نیست. هم مایکروسافت و هم سونی به سیستم تهویه و خنک‌ کننده‌های پیشرفته‌ای در هر در دو کنسول تعبیه کرده‌اند تا آن‌ها موقع اجرای بازی‌های سنگین به هیچ عنوان داغ نکنند. این تصمیمی درست و منطقی از سوی دو طرف بوده اما در نهایت همین موضوع روی ابعاد کنسول‌ها نیز تاثیرش را گذاشته.

کنترلر سری ایکس چه تغییراتی داشته؟

کنترلر سری ایکس ظاهر آشنایی دارد و در کل خیلی‌ شبیه به کنترلر ایکس باکس وان است. با این تفاوت که حالا شکل دی-پد به طور کلی تغییر کرده و مایکروسافت ترجیح داده از فرم دی‌-پد کنترلر الیت ایکس باکس، در کنترلر کنسول جدیدش استفاده کند. علاوه بر این، مثل کنترلرهای ایکس باکس وان اس، کنترلر سری ایکس نیز از بلوتوث نیز پشتیبانی می‌کند و می‌توانید به راحتی آن را به پی‌سی و موبایل متصل کنید.

اما نکته حائز اهمیت این است که مایکروسافت تصمیم گرفته به جای پورت میکرو USB، از USB-C برای اتصال کنترلر به کنسول و شارژر استفاده کند. همچنین کلید Share نیز به کنترلر اضافه شده تا کاربر بتواند خیلی راحت و با فشردن یک کلید، از بازی‌هایش فیلم یا عکس بگیرد و آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارد. متاسفانه یا خوشبختانه مایکروسافت هنوز تصمیمی برای استفاده از باتری‌های شارژی در کنترلر تازه‌اش نگرفته و کنترلر سری ایکس نیز همچنان انرژی‌اش را از باتری‌های قلمی می‌گیرد.

ایکس باکس سری ایکس چه قیمتی دارد؟

ایکس باکس سری ایکس قیمتی ۵۰۰ دلاری دارد و می‌توانید در ازای پرداخت این هزینه، کنسول قدرتمندی را به خانه ببرید که بازی‌ها را با بالاترین فریم ممکن در رزولوشن 4K اجرا می‌کند. با این حال، اگر تلویزیون 4K در اختیار ندارید و می‌توانید با حذف شدن یک سری از جزئیات از گرافیک بازی‌ها کنار بیایید، مایکروسافت یک کنسول ارزان قیمت‌تر و طبیعتا ضعیف‌تر هم طراحی کرده که می‌توانید تنها با پرداخت ۳۰۰ دلار صاحب آن شوید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (14 مورد)
  • mohsendanger
    mohsendanger | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    یک سوال وقتی اشتراک گیم پس میخریم اون پول رو به تومان میشه داد یا باید دلار باشه

  • reza
    reza | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    ایکس باکس سری ایکس، نه تنها روی کاغذ، بلکه در عمل هم داره نشون میده که چقدر سرتر و قوی تر هست
    ..
    و اینکه xbox series x بسیار کوچکتر از ps5 هست، و کاملا شاهکار طراحی صنعتی خودش رو اثبات کرده
    ..
    از هر نظر، قوی تر، بهتر و سرتر از رقیب هست
    یک کنسول نسل بعدی واقعی واقعی ?

  • بی نام
    بی نام | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    ایکس باکس سری ایکس، سومین پلتفرم مایکروسافت نیست و چهارمیشه. اصلاح بشه لطفا.

    • نیما فرشین
      نیما فرشین | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

      راست میگی همیشه تو جمع زدن ایراد داشتم :))))

      • -smile-
        -smile- | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

        اقای نیما فرشین با عرض خسته نباشید و ممنون از این سایت خوبتون
        یه کسی دوباره پیدا شده به اسم ice cream که ترول میکنه شما اونو بن کرده بودید ولی با یه اکانت دیگه برگشته لطفا رسیدگی کنید

  • MOBIN-GAMER
    MOBIN-GAMER | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    دیروز اونقدر اسپم دادم #FREE GOLD،انگشتام...

  • MOBIN-GAMER
    MOBIN-GAMER | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    چی؟!!!

  • Reza567
    Reza567 | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    خیلی قشنگ و عالی توضیح دادید
    فقط میمونه چند تا بازی سیستم سلر
    منتظر باروتش هستیم
    Gears 6 و Halo 6 و perfect dark 2 و avowed و hellblade 2 و starfeild و....

  • gameR87rocK
    gameR87rocK | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    با اینکه من پی اس فنم ولی انگار نه انگار امروز عرضه شد

    • khezrisiavash
      khezrisiavash | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

      این یک دلیل بزرگش کروناست و بیشتریت افراد به صورت انلاین خریدن بعد الان ما تو ایرانیم و کم تر کسی با این قیمتایی که دلالا میکشن روش بخره

  • oc_Train
    oc_Train | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    چیزی که خیلی در مورد این کنسول
    نسلی نهمی هست
    همین quick resume. نمیدونم دقیقا چطور کار میکنه -بیشتر درمورد بازی های نسل قبل یا بکوارد)
    ولی بسیار جالب شما حساب کنید فقط یک بازی انجام میدید مثلا اساسین جدیده میایند بیرون کنسول رو خاموش میکنید یا رست مود بعد وقتی که روشن کردید دقیقا از همونجا بازی اجرا میشه !
    این چیزیکه ما در گرون ترین کامپیوتر ها هم ندیدیم(حداقل من)
    بعد دیروز ویدیوی امد بیرون که هم sهم x ssd دیشون روی چیپ سوار نشده برعکس ps5 که خب اگر خراب بشه چون عمر زیاد بالایی ندارند هزینه پایین تری داره هم برای ما هم مایکروسافت.

    • Arad
      Arad | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

      خب تو اصلا نمیدونی این قابلیت دقیقا چیکار میکنه کنسول رو نباید خاموش کنی اونجوری از ادامه نمیاد مثلا داری کال اف بازی میکنی بعد یه دفعه میری رد دد بعد مثلا از رد دد میری کال اف دوباره از همونجا میاد والا من که نمیرم یه بازی دیگه بعد بپرم روی بازی دیگه بدرد نمیخوره (از نظر من)

      • oc_Train
        oc_Train | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

        خخخخخخخخ

  • Daredevil-03
    Daredevil-03 | ۲۱ آبان ۱۳۹۹

    خیلی ممنون از اینکه تمام توضیحات رو یکجا جمع کردین.
    هدف اصلیم برای نسل بعد همینه. ولی نه الان که قیمت ها نجومیه ایشالا بعد از عید

مطالب پیشنهادی