چگونه یک رزومه خوب بنویسیم؟
رزومه شما باید بهصورت واضح، دقیق و راهبردی شایستگیهای حرفهای شما را به نمایش بگذارد تا استخدامکننده به ملاقات با شما علاقمند شود. رزومه باید مهارتها، تجارب کاری و نقاط مثبت شما را به خواننده ...
رزومه شما باید بهصورت واضح، دقیق و راهبردی شایستگیهای حرفهای شما را به نمایش بگذارد تا استخدامکننده به ملاقات با شما علاقمند شود. رزومه باید مهارتها، تجارب کاری و نقاط مثبت شما را به خواننده منتقل کند. رزومه برای توصیف دستاوردهای حرفهای شما بهروشی استفاده می شود که آنچه را میتوانید برای کارفرما انجام دهید نیز روشن سازد. فرصتهای شغلی میتوانند ناگهان جلوی پای شما ظاهر شوند. رزومه بهروز و مدرن کلید جستجوی کار موفق است. در مقاله حاضر به بایدها و نبایدها در نوشتن رزومه خوب و مواردی که باید در آن بنویسید اشاره شده است.
مطلب مرتبط: رزومه چیست
بایدها در نوشتن رزومه
رزومه خود را دقیق و روشن نگه دارید. استخدامکننده بهطور متوسط حدود ۳۰ ثانیه زمان میگذارد تا رزومه شما را بالاوپایین کند. باید طوری رزومه بنویسید که استخدامکننده بلافاصله متوجه شود که برای آن موقعیت شغلی مناسب هستید.
رزومه خود را بارها مرور و تصحیح کنید. مطمئن شوید که رزومهتان غلط نگارشی یا دستوری نداشته باشد. از فرد دیگری هم بخواهید تا رزومه شما را بخواند. یک اشتباه املایی ساده در رزومه میتواند تأثیر منفی بر کارفرما بگذارد. این اشتباه حتی میتواند باعث ردشدن درخواستتان شود.
رزومه خود را حداکثر در ۲ صفحه بنویسید. در رزومه خود بر تجارب اخیرتان تأکید کنید. تجارب و شغلهای قدیمیتر که بیشتر از ۱۵ سال از آنها گذشته است یا باید حذف شود یا به حداقل برسد. با این روش کارفرما میتواند بر اطلاعات مرتبطتر تمرکز کند.
برای انجام تست هوش کلیک کنید
رزومه خود را طوری بنویسید که مناسب موقعیت شغلی باشد که برای آن درخواست میدهید. تجارب کاری یا دستاوردهایی را که به شغل درخواستی شما مرتبط است ذکر کنید. این کار را میتوانید با مرور توضیحات شغل یا وبسایت کارفرما انجام دهید.
دستاوردهای خود را برجسته کنید. بهترین نمونههایی که در آنها مهارتهای خود را ثابت کردهاید شناسایی کنید. این نمونهها باید دستاوردهای شما را در شغلتان نشان دهد و مشخص کند که چه نوع کارمندی هستید. بهتر است این اطلاعات را در بخش «تجربه کاری» بیاورید.
صادق باشید. دروغگفتن در رزومه بههیچوجه کار خوبی نیست. قطعا نباید در مهارتها یا دستاوردهای خود اغراق کنید، زیرا باعث گمراهشدن استخدامکننده میشود. به آنچه میتوانید ارائه دهید اطمینان داشته باشید.
دستاوردهای خود را کمی کنید. از اعداد و ارقامی استفاده کنید که کارفرما میفهمد و تحت تأثیر آن قرار میگیرد. برای مثال، بر چند نفر نظارت داشتهاید، چه تعدادی از محصولات را فروختهاید، میزان فروش را چند درصد افزایش دادهاید، و غیره.
از کلمات ساده و افعال عملی استفاده کنید. ممکن است همیشه فردی که رزومه شما را میخواند کارفرما نباشد. ممکن است رزومه توسط متخصصان منابع انسانی و استخدام خوانده شود که با حوزه تخصصی شما آشنا نباشند. از زبان ساده و قابلفهم استفاده کنید، اما استفاده از افعال اقناعی را مثل مدیریتکردن، رسیدگیکردن، رهبریکردن، توسعهدادن، افزایشدادن، بهدستآوردن، بهرهبردن و غیره فراموش نکنید.
کارهای بدون دستمزد را که مهارتهای شما را نشان میدهند در رزومه ذکر کنید. اگر بهصورت داوطلبانه در یک سازمان معروف کار کردهاید یا کارهای خیرخواهانه انجام دادهاید، آنها را در رزومه خود بیاورید. بهتر است این تجارب را در بخش «تجربه کاری» یا «کارهای داوطلبانه» ذکر کنید، بخصوص اگر آنها به شغلی که برای آن درخواست میدهید مرتبط باشند.
اطلاعات تماس خود را در رزومه بیاورید و آنها را مجددا چک کنید. رزومه شما باید شامل نام، آدرس، ایمیل و تلفنتان باشد. این اطلاعات باید در بالای صفحه اول آورده شوند. همچنین، مطمئن شوید که این اطلاعات صحیح است. در غیر این صورت، کارفرما نمیتواند با شما تماس بگیرد.
مشاهده آگهیهای استخدام در https://karboom.io/jobs
نبایدها در نوشتن رزومه
از آدرس ایمیل نامناسب استفاده نکنید. مطمئن شوید که آدرس ایمیلتان راحت خوانده و نوشته شود، حرفهای باشد و توهینآمیز نباشد. آدرس ایمیل شما عموما باید بر اساس نام و نام خانوادگی شما باشد. از بکاربردن نام مستعار، اعداد یا کاراکترهای خاص خودداری کنید.
از آوردن اطلاعات شخصی غیرضروری خودداری کنید. بهتر است که هر نوع اطلاعات شخصی دیگر مثل سن، وزن، قد، وضعیت ازدواج، ترجیحات مذهبی، نگرشهای سیاسی یا خصوصیات شخصی دیگر را که ممکن است بحثبرانگیز باشد در رزومه ننویسید. این کار از هر نوع سوگیری احتمالی جلوگیری میکند. از آن مهمتر، هیچوقت شماره بیمه اجتماعی خود را در رزومه ذکر نکنید.
از گذاشتن عکس در رزومه خودداری کنید. اگرچه ضمیمه عکس به رزومه در بعضی کشورها قابل قبول است، این کار در کانادا مرسوم نیست. این کار ممکن است حتی شانس شما را برای گرفتن موقعیت شغلی کاهش دهد و تمرکز رزومه شما را جابهجا کند. بهتر است توجه و تمرکز خواننده رزومهتان به مهارتها و تجارب و نه ظاهر شما معطوف شود.
از استفاده بیشازحد از بولت پوینت (bullet point) خودداری کنید. رزومه خود را با استفاده از از ۵-۷ بولت پوینت در هر بخش ساده کنید. این کار باعث میشود تا کارفرما بتواند رزومه شما را راحتتر بررسی کند و پتانسیلهای شما را راحتتر شناسایی کند. هر بولت پوینت باید با دقیق و مربوطنگهداشتن اطلاعات بهشکلی زیرکانه استفاده شود.
از ضمایر شخصی استفاده نکنید. از «من» استفاده نکنید. رزومه خود را در قالب سومشخص بنویسید، طوری که انگار شخص دیگری جز شما آن را نوشته است.
مسئولیتهای کاری خود را خیلی ساده لیست نکنید. وظایف شغلی شما از عنوان شغلی شما مشخص میشود. در عوض، دستاوردهای خود را با شخصیسازی کردن وظایفتان و آوردن مثالهای خاص برجسته کنید.
اظهارات کلی را در رزومه نیاورید. از اظهارات مبهم که نقش واقعی شما را مشخص نمیکند دوری کنید. اظهارات ناواضح مثل «مسئول بهبود بازدهی و صرفهجویی در هزینهها» هیچ اطلاعاتی به کارفرما نمیدهد. تجربه خود را شخصیسازی کنید.
علایق و سرگرمیهای خود را در رزومه ذکر نکنید. ذکر سرگرمیها در رزومه به دلیل قضاوت احتمالی استخدامکنندهها توصیه نمیشود. اما اگر سرگرمیهای شما به موقعیت شغلی مدنظرتان مرتبط است، میتوانید آنها را ذکر کنید تا نشان دهید که چقدر مناسب آن موقعیت شغلی هستید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.