راهنمای نام گذاری کارت گرافیکهای AMD
واحد پردازش گرافیک یا همان GPU عنوان ابزاری است که برای رندر گرفتن (پردازش و خروجی گرفتن) تصاویر در سیستمهای کامپیوتری استفاده میشود. این قطعه که حیاتیترین سخت افزار برای تجربه با کیفیت بصری از ...
واحد پردازش گرافیک یا همان GPU عنوان ابزاری است که برای رندر گرفتن (پردازش و خروجی گرفتن) تصاویر در سیستمهای کامپیوتری استفاده میشود. این قطعه که حیاتیترین سخت افزار برای تجربه با کیفیت بصری از گیم است، به صورت عمده توسط دو شرکت سردمدار انویدیا (Nvidia) و ایامدی (AMD) به صورت گسترده توسعه و تولید میشود.
ایامدی (AMD) تولید کننده طیف وسیعی از ریزپردازندهها، چیپست مادربورد، پردازندههای امبدد و پردازندههای گرافیکی برای مخاطبان سرورها و کامپیوترهای پیشرفته تا کاربران عادی است. AMD در حال حاضر دومین تولیدکننده و توزیعکنندهی پردازندههای با معماری x86 در جهان بوده و تنها شرکتی است که بهعنوان رقیب جدی اینتل در این بازار شناخته شده است. این شرکت در بازار پردازندههای گرافیکی نیز سهم بزرگی دارد و به همراه رقیب جدیاش یعنی انویدیا، بازار پردازندههای گرافیکی را تحت سلطه دارد.
برند (Brand)
AMD از سری Radeon RX 5700 به بعد، استراتژی جدیدی برای نامگذاری محصولات خود در پیش گرفته است. RX 5700 XT و RX 5700 دو کارت گرافیک اول هستند که از طرح جدید نامگذاری استفاده میکنند. در این مطلب نیز ما به بررسی جدیدترین شیوه نامگذاری میپردازیم. این طرح نامگذاری بعد از ذکر نام ایامدی با اسم برند زیر مجموعه آن که رایزن (Ryzen) است آغاز میشود.
رایزن نام تجاری ریزپردازندههای جدید شرکت ایامدی است که در سال ۲۰۱۷، نخستین مجموعه از این پردازندهها بر پایه ریزمعماری ذن (Zen) تولید گردیدهاند. نخستین محصولات برند رایزن بر پایه فناوری ۱۴ نانومتری به صورت رسمی در تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۱۶ معرفی گردید. این نامگذاری، در سری جدید کارت گرافیکهای ایامدی با ذکر پیشوند (Prefix) RX نیز همراه است.
نسل پردازنده گرافیکی (Generation)
در ادامه نام برند و پیشوند سری جدید کارت گرافیکهای ایامدی، به یک پارت عددی متشکل از سه بخش برخورد میکنیم. عدد اول این قسمت بیانگر نسل چیپست پردازنده گرافیکی است که در حال حاضر در نسل ششم از پردازندههای گرافیکی رادئون هستیم.
عملکرد (Performance)
عدد بعدی بیانگر سطح عملکرد پردازنده است که بسته به کاربرد خریدار میتواند متفاوت باشد. این عدد میتواند ارقامی بین ۴ تا ۹ به خود بگیرد. این ارقام به ترتیب معانی زیر را دارند: رقم ۴ بیسیک، ۵ و ۶ میان رده (Mid-range) مناسب برای ۱۰۸۰p، ارقام ۷ و ۸ بالا رده (High-end) مناسب برای ۱۴۴۰p و رقم ۹ حرفهای (Enthusiasts) مناسب برای ۲۱۶۰p.
پسوند (Suffix)
در انتهای نام گذاریهای ایامدی امکان ذکر پسوند نیز وججود دارد. لازم به ذکر است که عدم ذکر این پسوند معرف کارت گرافیکهای استاندارد و معمولی است. خوشبختانه نام گذاری سریهای جدید ایامدی به پیچیدگی پردازندههای گرافیکی انویدیا نیست و تنها پسوند فعال حاضر، XT است. پسوند XT بیانگر تاپ مدلها با عملکرد بهتر و سرعت کلاک بالاتر هستند.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
faghat nvidia
اگه میشه مال انویدیا هم بزارید
واقعا مقاله بسیار مفیدی بود چون اسم کارت گرافیک های ای ام دی یه ذره گیج کنندست
خیلی راهنمای پر کاربردیه دمتون گرم
آخرین نسل پردازنده های گرافیکی Amd نسل ششم هست که خیلی وقت هم هست اومده
کی میخره
این چه حرفی است خیلی ها میخرن
درسته سری RTX و GTX از محبوبیت بیشتری برخوردارن ولی دلیل نمیشه که کسی کلا AMD نخره
داخل ایران محبوب نیست وگرنه خیلی ها میخرند مخصوصاً ماینر های ارز دیجیتال