ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

توییچ - Banner
آموزش

راهنمای جامع توییچ به زبان ساده

توییچ (Twitch) یک سرویس آنلاین برای ویدئوهای پخش زنده (Live) است که کاربران مختلف از سراسر جهان را قادر می‌سازد تا به صورت زنده به پخش محتوای مورد نظر خود بپردازند. غالب این محتوا را ...

شیرین منظری
نوشته شده توسط شیرین منظری | ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۰

توییچ (Twitch) یک سرویس آنلاین برای ویدئوهای پخش زنده (Live) است که کاربران مختلف از سراسر جهان را قادر می‌سازد تا به صورت زنده به پخش محتوای مورد نظر خود بپردازند. غالب این محتوا را مسائل گیمینگ، استریم زنده بازی کردن و گفتگوی برخط کاربران و استریمر تشکیل می‌دهد.

در این مقاله قصد داریم به معرفی توییچ و بررسی مبانی استفاده از این سرویس لایو استریم به زبانی ساده بپردازیم.


توییچ چطور شکل گرفت؟

این سرویس اولین بار در سال ۲۰۱۱ از شرکت مادر خود یعنی جاستین. تی وی (Justin.tv) جدا شد تا فعالیت خود را به صورت مستقل و با محوریت ویدئو گیم ادامه دهد. خروجی فعالیت مستقل این مجموعه آن بود که ۳ سال بعد در ماه اوت ۲۰۱۴، آمازون مجموعه جدید را به مبلغ ۹۷۰ میلیون دلار خریداری کرد و بنیان‌های اولیه توییچ امروزی شکل گرفت.

ظاهر اولیه پلتفرم توییچ در سال ۲۰۱۱
ظاهر اولیه پلتفرم توییچ در سال ۲۰۱۱

در حال حاضر توییچ با بیش از ۳.۸ میلیون استریمر در سراسر دنیا و میانگین ۱۵ میلیون بازدید روزانه در حال حاضر پربازدیدترین سرویس استریمینگ زنده است. این سرویس رتبه ۴ ترافیک کشور آمریک را به خود اختصاص داده است، که علاوه بر تولید محتوا، برای کاربران خود فرصت کسب درآمد را فراهم آورده است.

این ابزار به مخاطبان و بینندگان اجازه می‌دهد تا از میان قریب به چهار میلیون تولید کننده محتوا، اقدام به جستجو، انتخاب و تماشای محتوای مورد علاقه خود به صورت کاملا رایگان، نمایند. در واقع Twitch ابزاری است که میلیون‌ها تولید کننده محتوا و مخاطب را به یکدیگر متصل کرده و امکان تعامل آن‌ها را در بستری ایمن و سالم فراهم کرده است.

هدف توییچ چیست؟

توییچ ابزاری است که به کاربران امکان به اشتراک گذاری و تماشای محتواهای مجاز را به صورت برخط می‌دهد. این محتواها می‌توانند جنبه سرگرمی، آموزشی و غیره داشته باشند. در واقع این سرویس ابزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد تا نیاز به شنیده و دیده شدن ایده‌ها را به صورت به اشتراک گذاشتن دنیای خود با باقی افراد در سرتاسر دنیا، در قالب محتوای برخط ویدئویی رفع نمایند.

توییچ یک سرویس پخش لایو محتواست

این ابزار همچنین به مخاطبان و بینندگان اجازه می‌دهد تا از میان قریب به چهار میلیون تولید کننده محتوا، اقدام به جستجو، انتخاب و تماشای محتوای مورد علاقه خود به صورت کاملا رایگان، نمایند. در واقع توییچ ابزاری است که میلیون‌ها تولید کننده محتوا و مخاطب را به یکدیگر متصل کرده و امکان تعامل آن‌ها را در بستری ایمن و سالم فراهم کرده است.

چطور از توییچ می‌توان درآمد کسب کرد؟

همان طور که پیش از این گفتیم، به علت بازدید روزانه بالا، این سرویس امکان کسب درآمد ارزی را برای کاربران فراهم آورده است. کسب درآمد از طریق توییچ خود متشکل از روش‌های متعددی است. روش اول تبدیل شدن به پارتنر مالی توییچ (Twitch Partner Program) یا همان شریک شدن در درآمد حاصله از بازدید روزانه محتواهای تولید شده است.

شما همچنین می‌توانید با برنامه افیلیت توییچ (Twitch Affiliate) اقدام به فروش اشتراک اکانت خود کرده و درآمد کسب کنید. هرچند تبدیل شدن به پارتنر مالی توییچ یا کسب درآمد از طریق افیلیت توییچ معیارها و شاخص‌هایی دارد که رسیدن به آن شرایط بایستی علاوه بر مخاطب بالا، استانداردهایی را در محتوا داشته باشید.

می‌توان از توییچ کسب درآمد کرد

و در نهایت روش کسب درآمد دیگر به وسیله پولی یا امتیازی است که مخاطبان، تحت عنوان دونیت (Donate) به استریمر می‌دهند؛ این روش محبوب‌ترین شیوه کسب درآمد بین استریمرها بوده و کاملا اختیاری است. البته روش‌های دیگری چون اسپانسرشیپ، فروش متعلقات و غیره نیز برای کسب درآمد از توییچ وجود دارد که در مقالات آینده به تفصیل به بررسی همه این روش‌ها و شیوه رسیدن به آن می‌پردازیم.

دونیت (Donate) نوعی کمک مالی بر اساس مبلغی دلخواه است که به یک فرد خلاق، تولید کننده محتوا و یا هنرمند اهدا می‌کنید تا برای خلاق آثار جدید و مبتکرانه انگیزه‌ای قدرمند ایجاد شود.

آیا پلتفرم توییچ صرفاً مختص به گیمرهاست؟

نه، توییچ یک سرویس استریم زنده است که به شما اجازه می‌دهد هرنوع محتوای مجازی را مشروط بر صدق کردن در قوانین آن به اشتراک بگذارید. این محتوا امروزه علاوه بر گیمینگ شامل تالک شوها، گزارش‌ها، گفتگوهای برخط، اجرای موسیقی، برنامه نویسی زنده، فعالیت‌های هنری و غیره می‌شود؛ که بعضا مخاطب بالایی را نیز به خود اختصاص می‌دهند.

البته لازم است بدانید که محتوای مرتبط با گیمینگ در این پلتفرم مخاطب بالاتری داشته و هسته درونی این سرویس به منظور اشتراک محتوای مرتبط با بازی‌های ویدئویی شکل گرفته است؛ اما این بدان معنا نیست که این سرویس لزوما در اختیار تولید کنندگان محتوای مربوط به گیم است.

آموزش ثبت نام و ساخت حساب کاربری در Twitch

پیش از هرکاری و برای شروع استریمینگ لازم است در این پلتفرم جساب کاربری باز کنید. پلتفرم توییچ علاوه بر وب روی دیوایس‌های اندروید و IOSیی نیز وجود دارد. با این حال ما در این سری با مرورگر اقدا به افتتاح حساب کاربری در توییچ می‌کنیم. در ابتدا به وبسایت Twitch مراجعه کرده و روی گزینه Sign Up در قسمت بالا سمت راست کلیک کنید.

نحوه ساخت اکانت توییچ

با انتخاب گزینه Sign Up، صفحه‌ای مانند تصویر بالا برای شما باز خواهد شد. در این فرم بایستی اطلاعاتی چون اسم کاربری، پسورد، تاریخ تولد و البته یک ایمیل معتبر را به توییچ ارائه دهید. این اطلاعات در آینده قابل تغییر خواهند بود پس بابت تغییر آن‌ها نگرانی نداشته باشید.

پس از تکمیل این بخش توییچ از شما می‌خواهد کد چهار رقمی ارسال شده به ایمیل خود را در کادری وارد کنید. شما می‌توانید به طور موقت و در صورت عدم دسترسی به ایمیل خود، از این بخش گذر یا Skip کنید. اما در نظر داشته باشید که بهره گیری از همه امکانات این پلتفرم منوط به تایید کردن ایمیل حساب کاربری به وسیله وارد کردن این کد خواهد بود.

حال اگر در صفحه Twitch وارد شوید، احتمالا شمایلی چون تصویر زیر مشاهده کنید. شما با کلیک برروی آیکون پروفایل خود، در قسمت بالا راست می‌توانید به منوی دسترسی سریع اکانت خود وارد شده و تغییراتی را در استاتوس، زبان، تم توییچ، تنظیمات کلی اکانت و غیره اعمال کنید. همچنین در نوار سمت چپ صفحه می‌توانید لیستی از اکانت‌هایی که دنبال می‌کنید و وضعیت آنلاین یا آفلاین بودن آن را بررسی کنید.

در صفحه اصلی توییچ نیز می‌توانید اقدام به جستجو و مشاهده استریم‌ها کنید. لازم به ذکر است که این پیشنهادات تماشای توییچ بسته به سلیقه شما و ویدئوهایی که پیش از این در توییچ دیده‌اید متغیر خواهد بود. توییچ در تلاش است تا با دیتاهایی که از شما استخراج می‌نماید، اقدام به پخش و معرفی استریم‌های موردپسند شما نماید.

صفحه اصلی Twitch

اگر وارد صفحه اصلی توییچ شوید، احتمالا شمایلی چون تصویر زیر مشاهده کنید. شما با کلیک برروی آیکون پروفایل خود، در قسمت بالا راست می‌توانید به منوی دسترسی سریع اکانت خود وارد شده و تغییراتی را در وضعیت استاتوس، زبان، تم توییچ، تنظیمات کلی اکانت و غیره اعمال کنید. شما با انتخاب گزینه Channel از منوی دسترسی سریع، می‌توانید وارد کانال شخصی خود شوید.

همچنین در نوار سمت چپ صفحه می‌توانید لیستی از اکانت‌هایی که دنبال می‌کنید و وضعیت آنلاین یا آفلاین بودن آن را بررسی کنید. در صفحه اصلی توییچ نیز می‌توانید اقدام به جستجو و مشاهده استریم‌ها کنید. لازم به ذکر است که این پیشنهادات تماشای توییچ بسته به سلیقه شما و ویدئوهایی که پیش از این در توییچ دیده‌اید متغیر خواهد بود. توییچ در تلاش است تا با دیتاهایی که از شما استخراج می‌نماید، اقدام به پخش و معرفی استریم‌های موردپسند شما نماید.

صفحه استریم و امکانات آن

با ورود به یک صفحه لایو استریم، شما احتمالا شمایلی چون تصویر زیر را مشاهده کنید. در قسمت چپ و پایین صفحه استریم موضوع و زبان استریم مذکور به صورت برچسب ذکر می‌شوند. قسمت راست صفحه به چت باکس قرار دارد. این چت باکس شیوه تعامل عمومی مخاطبان با استریمر است. همان طور که مشاهده می‌کنید در مقابل نام برخی کاربران علائم بصری قرار گرفته، این علائم نشان‌ها یا Badges هستند که برای کاربران نقش‌هایی را تعریف می‌کنند.

بخش قابل توجه دیگر در صفحه استریم، سه دکمه قرار گرفته در قسمت پایینی تصویر هستند. شما به وسیله این سه گزینه امکان دنبال کردن، روشن کردن نوتیفیکیشن و سابسکرایب شدن در اکانت استریمر مورد نظر را برای شما فراهم می‌نماید.

گزینه سابسکرایب (Subscribe) شما را به درگاه پرداختی هدایت می‌کند که در آن در ازای خرید اشتراک ماهیانه استریمر، از خدمات و محتوای مازادی که استریمر برای شما در نظر گرفته بهره‌مند می‌شوید.

صفحه اصلی استریم توییچ متشکل از یک پلیر ریسپانسیو ویدئویی است که متناسب با سایز دیوایس و مرورگر شما به بهترین شکل نمایش داده خواهد شد. شما می‌توانید با کلیک بر بخش تنظیمات مربوط به ویدئو، اقدام به اعمال تغییرات مورد نظر خود در پلیر ویدئویی نمایید. علاوه بر این زیر دکمه سابسکرایب می‌توانید تعداد تماشاگران آنلاین استریم، مدت زمان گذشته از آغاز استریم و همچنین گزینه به اشتراک گذاری لایو استریم را مشاهده کنید.

راهنمای نشان‌ها (Badges) در Twitch

همان طور که اشاره کردیم، نشان‌ها یا Badges آیکون‌های بصری هستند که برخی از سمت پلتفرم توییچ و برخی از سمت استریمر به کاربران اعطا شده و در جلوی اسم آن‌ها ظاهر می‌شوند. استریمر می‌تواند با الصاق این نشان‌ها برای کاربران و مخاطبین برای آنان نقش‌هایی تعریف نماید.

تصویر نشاننام نشانتعریف نقش
Twitch Staffناظران فنی و کارمندان توییچ
Adminsادمین‌های توییچ که بر اجرای قوانین توییچ نظارت کرده و گزارش‌های تخلف را بررسی می‌کنند، این افراد کسانی هستند که فضای توییچ را سالم و ایمن نگه می‌دارند.
Broadcastersمالک کانال توییچی که در حال تماشای آن هستید این نشان را دارد. این نشان می‌تواند کاربران را در نقش‌های متفاوت حذف یا نصب نماید.
Chat Moderatorمجریان کانال یا Moderatorها کسانی هستند که از سمت استریمر و به منظور نظارت بر استریم منصوب شده‌اند. این کاربران توانایی حذف پیام، محدود کردن کاربران و غیره را دارند.
Verifiedاین نشان معرف کاربران وریفای شده در توییچ است. شرکای تجاری توییچ همگی مجهز به این نشان هستند.
VIPکاربران VIP، مخاطبین وفادار، کاربران منتخب و یا دوستان استریمر هستند که از تغییرات اعمال شده توسط مجری‌های کانال مصون خواهند ماند.

علاوه بر این با خرید برخی سرویس‌های توییچ، تهیه اشتراک پریمیوم ماهیانه سرویس توییچ و غیره شما می‌توانید از دو نشان دیگر نیز بهره‌مند شوید که در ادامه به معرفی آن دو می‌پردازیم.

تصویر نشاننام نشانتعریف نقش
Turbo Userمشترک ماهیانه سرویس پریمیوم توییچ
Prime Gaming Userمشترک ماهیانه سرویس پریمیوم توییچ با امکانات مازاد

علاوه بر این‌ها، نشان‌های تشویقی به منظور قدردانی از کاربرانی که حمایت مالی یا معنوی می‌کنند نیز وجود دارند که در مقالات پیش رو بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

بیت‌ها (Bits) در Twitch چه کاربردی دارند؟

بیت‌ها (Bits) در واقع نوعی واحد پولی مختص به توییچ هستند که می‌توانید به وسیله آن اقدام به حمایت مالی یا دونیت استریمر کنید. بیت‌ها در بسته‌های صدتایی به بالا قابل خرید بوده و هر یک بیت معادل یک سنت است. در واقع یک بسته صدتایی از بیت‌ها معادل یک دلار است.

بیت‌ها (Bits)؛ واحد پولی مختص به توییچ

با دونیت و حمایت مالی یک استریمر به وسیله این بیت‌ها شما می‌توانید نشان‌های حامی مالی را در چت کسب کنید. این نشان‌ها به صورت دائم برای شما حفظ خواهد شد اما در نظر داشته باشید تنها در صفحه چت استریمری که به آن دونیت کردید نمایش داده خواهد شد.

تهیه بیت‌های توییچ تنها به وسیله پرداخت ارزی خارجی ممکن است.

امتیازهای کانال (Channel Points) چه کاربردی دارند؟

امتیازهای کانال یا Channel Points یک برنامه امتیاز قابل تنظیم است که به استریمرها اجازه می‌دهد به وسیله کسب این امتیازها به مخاطبین خود پاداش‌های شخصی سازی شده دهند. البته این قابلیت تنها در اختیار شرکای مالی توییچ و affiliateها است.

این امتیازها با تماشای استریم، فعالیت در چت، دنبال یا سابسکرایب کردن، رید و غیره کسب می‌شود. شما می‌توانید در چت باکس و درست زیر باکس اسال پیام امتیازهای خود از کانال مذکور را ببینید.

منظور از رید (Raid) کردن استریم چیست؟

یکی از فعالیت‌هایی که استریمرهای پرمخاطب‌تر به منظور حمایت از دیگران انجام می‌دهند، رید (Raid) کردن است. این کلمه به معنای هدایت مخاطبین و ببیندگان خود استریمر به یک استریم ثانی است. این عمل به منظور حمایت معنوی و هایلایت کردن استریمرهای تازه‌کار و کم مخاطب است که معمولا در انتهای استریم فرد اول صورت می‌گیرد.

کلام پایانی

در این مطلب به طور خلاصه به بیان و بررسی مبانی از این ابزار پرداختیم؛ با این حال سرویس توییچ ابزار و امکانات متعددی در اختیار کاربران و استریمرها قرار می‌دهد که در دیگر مقالات مجله ویجیاتو به معرفی و روش استفاده از آن‌ها پرداخته‌ایم که در ادامه می‌توانید به مطالعه آن‌ها بپردازید.


بیش‌تر و تخصصی‌تر با توییچ آشنا شوید:


پرسش‌های متداول در مورد توییچ

توییچ چیست؟

توییچ (Twitch) یک سرویس آنلاین برای ویدئوهای پخش زنده است که کاربران مختلف از سراسر جهان را قادر می‌سازد تا به صورت زنده به پخش محتوای مورد نظر خود بپردازند.

آیا می‌توانم از توییچ درآمد کسب کنم؟

بله، امکان کسب درآمد از طریق توییچ وجود دارد. اگر بهترین راهنمایی برای این کار را می‌خواهید، مطلب «چطور از توییچ کسب درآمد کنیم؟» را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Rembo
    Rembo | ۲۶ اسفند ۱۳۹۹

    تکراری نیست که ???

  • Kenzo tenma.
    Kenzo tenma. | ۲۶ اسفند ۱۳۹۹

    مقاله تکراری نیست

  • Mohsen2288
    Mohsen2288 | ۲۶ اسفند ۱۳۹۹

    مطلب مفیدی بود.

مطالب پیشنهادی