توییچ یا یوتیوب: کدام یک پلتفرم بهتری برای استریم هستند؟
فهرست محتوا 1 مقدمه 2 یوتیوب (YouTube) چیست؟ 3 توییچ (Twitch) چیست؟ 4 توییچ یا یوتیوب: کدام یک برای استریم مناسبترند؟ 4.1 رابط کاربری، کیفیت و امکانات استریم 4.2 جذب مخاطب و محتوا در توییچ ...
مقدمه
طی سالهای گذشته و با افول فرومها و وبلاگها، شاهد انقلابی متفاوت در تولید محتوا بودهایم. دسترسی راحتتر به اینترنت باکیفیت، گسترش شبکههای اجتماعی تصویر و ویدئو محور و اختصاص زمان کمتر برای مطالعه، مخاطبان را به سمت محتوهای ویدئویی سوق داده است.
به همین جهت، این روزها بازار تولید محتوای ویدئویی و استریمینگ داغتر از همیشه است. و هرروز طیف جدیدی از علاقمندان به سمت فعالیت در این حوزه جذب میشوند. تولید محتوای ویدئویی درآمد بسیار بالایی داشته و جایگاه اجتماعی مناسب برای تولید کننده فراهم مینماید.
یکی از محبوبترین شکل تولید محتوای ویدئویی، لایو استریمها هستند. لایو استریمها به شکل متنوع و در قالب پلتفرمهای متفاوت در دسترسند. از پلتفرمهای محبوب استریم برای گیم نیز میتوان به دو عنوان محبوب یوتیوب و توییچ اشاره کرد. با وجود مزایای بسیار بالای توییچ، امروزه بسیاری از استریمرها به استفاده از یوتیوب رو آوردهند. اما کدام یک ازین دو انتخاب مناسبتری برای استریمر برای کاربر ایرانی است؟
یوتیوب (YouTube) چیست؟
یوتیوب (YouTube) یک پلتفرم سرویس اشتراک ویدئو است که از سال ۲۰۰۵ فعالیت میکند. یوتیوب در حال حاضر دومین وبگاه پرطرفدار جهان پس از گوگل است که در هر ساعت بیش از ۵۰۰ ساعت محتوای ویدئویی تازه به آن افزوده میشود.
یوتیوب اولین بار در سال ۲۰۰۵ و به همت سه تن از کارکنان سابق پیپل (PayPal) شکل گرفت. آنها پس از موفقیت وبگاه فلیکر برای اشتراک گذاری عکس، تصمیم به ساخت پلتفرمی مشابه با محوریت ودئو بسازند. اولین ویدئوی این پلتفرم نیز توسط یکی از توسعه دهندگان این محصول یعنی جاوید کریم (Jawed Karim) در آپریل ۲۰۰۵ آپلود شد. این ویدئو که Me at the zoo نام دارد را هنوز میتوانید از اینجا ببینید.
این وبگاه به سرعت رشد کرد و در اواسط سال ۲۰۰۶، اعلام شد که در هر روز در یوتیوب بیش از ۶۵٬۰۰۰ ویدئو بارگذاری میشود. و این ویدئوها ۱۰۰ میلیون بار مورد بازدید قرار میگیرند. با توجه به آمار خیره کننده یوتیوب، شرکت گوگل در سال ۲۰۰۶ آن را به قیمت ۱٫۶۵ میلیارد خرید. و امروزه یوتیوب محبوبترین سرویس اشتراک ویدئو در جهان است.
توییچ (Twitch) چیست؟
توییچ یک سرویس آنلاین برای ویدئوهای پخش زنده (Live) است که کاربران مختلف از سراسر جهان را قادر میسازد تا به صورت زنده به پخش محتوای مورد نظر خود بپردازند؛ غالب این محتوا را مسائل گیمینگ، استریم زنده بازی کردن و گفتگوی برخط کاربران و استریمر تشکیل میدهد.
این سرویس اولین بار در سال ۲۰۱۱ از شرکت مادر خود یعنی جاستین. تی وی (Justin.tv) جدا شد تا فعالیت خود را به صورت مستقل و با محوریت ویدئو گیم ادامه دهد. خروجی فعالیت مستقل این مجموعه آن بود که ۳ سال بعد در ماه اوت ۲۰۱۴، آمازون مجموعه جدید را به مبلغ ۹۷۰ میلیون دلار خریداری کرد و بنیانهای اولیه توییچ امروزی شکل گرفت.
در حال حاضر Twitch با بیش از ۳.۸ میلیون استریمر در سراسر دنیا و میانگین ۱۵ میلیون بازدید روزانه در حال حاضر پربازدیدترین سرویس استریمینگ زنده است. این سرویس رتبه ۴ ترافیک کشور آمریک را به خود اختصاص داده است، که علاوه بر تولید محتوا، برای کاربران خود فرصت کسب درآمد را فراهم آورده است.
توییچ یا یوتیوب: کدام یک برای استریم مناسبترند؟
توییچ و یوتیوب در حال حاضر جزو محبوبترین پلتفرمهای ویدئو محور هستند. با این تفاوت بارز که توییچ تمرکز خود را برروی لایو استریم به ویژه لایو استریم با محوریت گیمینگ گذاشته است. در حالی که یوتیوب بزرگترین میزبان ویدئویی جهان است که در کنار سایر خدماتش سرویس استریمینگ هم ارائه میدهد.
رابط کاربری، کیفیت و امکانات استریم
توییچ و یوتیوب هردو به واسطه مخاطب بسیار بالا از رابط کاربری ساده و کاربردی بهره میبرند. هردوی این سرویسها به شکلی بهینه توسعه داده شدهاند تا هر مخاطبی با هرکیفیت اینترنتی به راحتی دسترسی داشته باشد. با این وجود امکانات سمت کلاینت توییچ به مراتب بیشتر از امکاناتی است که یوتیوب در اختیار کاربران قرار میدهد.
وجود ایموتهای خاص، ابزارهای ترد پارتی و صفحه چت بهینه از جمله مزایای توییچ نسبت به یوتیوب است. هرچند در مقابل توییچ، یوتیوب رابط کاربری سادهتر و در مجموع تجربه کاربری روانتر در توسعه خود اعمال نموده است. علاوه براین یوتیوب مجهز به برخی ابزارهای ساده چون rewinding a live video است که در توییچ وجود ندارند.
در کیفیت و چگونگی استریم یوتیوب به واسطه توسعه یکپارچه گوگل، خروجی بسیار بهتری ارائه میدهد. علاوه بر این یوتیوب به کاربران امکان استریم فورکی (4K) و با ۶۰ فریم بر ثانیه را میدهد. این در حالی است که استریمرهای توییچ با وجود محدودیت و فقط به عنوان شریک تجاری میتوانند با کیفیت 1080p و ۶۰ فریم بر ثانیه استریم کنند.
جذب مخاطب و محتوا در توییچ و یوتیوب
شاید این تصور وجود داشته باشد که به علت گستردگی پلتفرم یوتیوب، مخاطبان ورودی آن نیز بیشتر باشند، اما این طور نیست. همان طور که پیشتر گفتیم لایو استریم تنها بخشی از عضو بزرگتر یوتیوب را تشکیل میدهد. و با وجود اینکه طی سالهای گذشته یوتیوب تلاشهای زیادی در جهت پیشی گرفتن استریم زنده توییچ انجام داده است، اما همچنان در این امر ناموفق مانده است.
سرویس یوتیوب گیمینگ (YouTube Gaming) یکی از این تلاشها بود. درآمد زایی مستمر و بالا، قرارداد انحصاری با استریمرها و ناشرهای بازی و همچنین پدیدار آوردن بخش گیمینگ دسته بندی شده از جمله ویژگیهای این سرویس استریم زنده یوتیوب بود که در نهایت و بعد از چهار سال به شکست منتهی شد.
در مقابل توییچ با وجود الگوریتم خاص خود در حیث رساندن مخاطب و بیننده به هم بسیار بهتر عمل کرده است. برخلاف یوتیوب در توییچ هر بازی در دسته بندی خاص و مستقل خود قرار میگیرد و بیننده بدون الویت خاصی قادر به تماشای استریم مورد نظر خود خواهد بود. برخلاف یوتیوب، در توییچ شما برای دیده شدن نیاز به مخاطب اولیه بالا یا پروموت زیادی ندارید. و تنها با تولد محتوای باکیفیت و مستمر قادر به جذب مخاطب خواهید بود.
به لطف الگوریتم توییچ، یافتن محتوای مورد نظر در این پلتفرم برا بیننده نیز سادهتر خواهد بود. بعد از چندبار استفاده و با توجه به مدت زمان نمایش هر استریم، توییچ به کمک هوش مصنوعی خود قادر به شخصی سازی پیشنهادات شما خواهد بود.
درآمدزایی از توییچ و یوتیوب
درآمدزایی احتمالا بالاترین انگیزه استریمر برای فعالیت است. درآمد زایی در توییچ و یوتیوب ساختاری کاملا متفاوت دارد و نمیتوان به صرف اعداد و ارقام یکی را بر دیگری الویت داد. هردوی این سرویسها برای آغاز درآمدزایی مستقیم نیازمند رسیدن به تعداد خاصی بیننده، مشترک و غیره را دارند.
با ان حال سازگار شدن با سیستم درآمدزایی توییچ برای تازه کاران بسیار سادهتر است. توییچ به واسطه کامیونیتی سازی و با تمرکز بر بزارهای تشویقی چون بج، ایموت شخصی سازی شده و یا امتیازهای کانال شیوهها کسب درآمد بیشتری را در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین وجود برنامههای افیلیت و شریک مالی در دراز مدت سیستم یکپارچه و مناسبی برای درآمد زایی استریمر خواهند بود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقالهی «چطور از توییچ کسب درآمد کنیم؟» را مطالعه کنید.
در مقابل یوتیوب به واسطه ویدئوهای پیشین کانال، تمرکز بر تولید محتوای ویدئویی هفتگی و تبلیغات هوشمند با وجود مخاطب بالا بهترین انتخاب برای استریمرها با دنبال کنندههای بالا و کامیونیتی بزرگ است. و درآمد زایی از یوتیوب برای استریمر در دراز مدت بسیار قابل قبولتر خواهد بود.
نتیجه گیری
در نهایت و با وجود مقایسه دو پلتفرم نمیتوان یکی رو بر دیگری برتر دانست. هر یک از این ابزارها کاستیها و ویژگیهای منحصر به فردی دارند که نباید از آنها غافل شد. با این وجود و با توجه به تمرکز توییچ بر سیستم کامیونیتی سازی، محوریت لایو استریم و شانس جذب مخاطب بالاتر، شروع استریم با توییچ گزینه بهتری بنظر میرسد.
هرچند باید درنظر داشت که تولید محتوای ویدئویی و در کنار آن استریمهای زنده در یوتیوب میتواند سرمایه گذاری بلند مدت برای استریمرهای حرفهای باشد. وجود سیستم تبلیغات هوشمند و شیوه درآمد زایی یوتیوب به مراتب بهتر از توییچ عمل میکند. هرچند جذب مخاطب در این پلتفرم به دلایل گوناگون که فیلترینگ هم یکی از آنهاست، دشوارتر خواهد بود.
توییچ (Twitch) | یوتیوب (YouTube) | |
رابط کاربری بیننده | ✔️ | |
امکانات استریم | ✔️ | |
کیفیت استریم | ✔️ | |
جذب مخاطب | ✔️ | |
سیستم پیشنهاد محتوا | ✔️ | |
درآمد (کوتاه مدت) | ✔️ | |
درآمد (دراز مدت) | ✔️ | |
فیلترینگ | ✔️ |
هرچند باید درنظر داشت که تولید محتوای ویدئویی و در کنار آن استریمهای زنده در یوتیوب میتواند سرمایه گذاری بلند مدت برای استریمرهای حرفهای باشد. وجود سیستم تبلیغات هوشمند و شیوه درآمد زایی یوتیوب به مراتب بهتر از توییچ عمل میکند. پس پیشنهاد میشود به جهت تلاش مستمر در حوزه تولید محتوا از یوتیوب نیز غافل نشوید.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام لطفا در مورد آپارات و استریم و فعالیت و نقاط قوت و ضعف اون هم مطلبی تهیه کنید
ویجیاتو عزیز.اطلاعات خوبی بود،ولیکن من به شخصه یوتیوب را ترجیه میدهم توییچ مشکلی که دارد اگر اینترنت نامحدود نداشته باشید توی یک استریم ۱ ساعته کل نتتون میپره.البته الان نمیدونم این مشکل درست شد یا نه.ولی همین که فیلتر نیست خودش یک دنیاییه .?? علاوه بر اون کیفیت توی یوتیوب بالاتره.
توویچ برای استریم کردن خیلی بهتره چون ویژگی های خیلی زیادی برای چت کردن و خود استریم وجود داره
و یوتیوب هم برای آپلود ویدئو و بهتره
من با یوتوب بیشتر حال میکنم.
توییچ واس استریمینگ خوبه اما یوتیوب واس تولید محتوا
البته جفتشون تولید محتوا محسوب میشن یوتیوب برای محتوای آفلاین و توییچ برای محتوای آنلاین
یوتیوب پلتفرم بزرگتریه که هم میزبان محتوای ویدئویی آفلاین و هم لایو استریمه
توییچ فقط میزبان لایو استریم
خب آره ولی توییچ واس استریمینگ بهتره (از نطر من)
شما خودتون تو توییچ فعالیت دارید یا یوتیوب؟؟
در یوتیوب بله ولی در توییچ رو خبر ندارم آیا ویجیاتو داره یا نه
پدرام تو توییچ استریم میکنه. گاهی بقیه بچهها هم باهاش بازی میکنن